Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
Koliko se trenutno osećate slobodni? Da li znate da ograničenja koja vas sputavaju žive u vama, a ne u svetu koji vas okružuje?

Istražite ih i oslobodite prostor za život kakav zaista želite.

Jedna od najtužnijih stvari koje iz neznanja ili straha možemo da uradimo jeste da podsečemo sopstvena krila. Neki se odriču slobode radi sigurnosti, neki da bi udovoljili bližnjima, neki zbog slike o sebi koju prezentuju drugima. Možemo kazniti sebe, zatvoriti se, ugušiti svoj glas, sputati svoje ideje na hiljadu različitih načina. Često to radimo automatski, iz neznanja, nesvesni kvalitetnijih izbora. Pri tom štetimo i sebi i drugima, jer sve dok ne izražavamo sebe slobodno, svet ostaje zakinut za jedinstvenu, autentičnu manifestaciju našeg bića.

...

Jean Paul Sartre, još jedan od poznatih egzistencijalista, ističe kako je za sopstvene izbore potrebna predanost. Ako nismo predani istraživanju sebe i podizanju kvaliteta sopstvenog života, počinje da nas muči osećaj egzistencijalne krivice, praznine ili teskobe. Koren tih mučnih osećanja potiče iz temeljne odluke da nećemo birati. To znači da smo digli ruke od sebe i da u vezi s našim životom odlučuju ili drugi, ili sudbina, ili već nešto treće. Na taj način izbegavamo odgovornost, a time i same sebe.

ceo text
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Pa sad... neka ogranicenja neko vreme zive u nama, ali onda se porodis, pa ti je to dete ogranicenje, sta ces.

Jesam slobodna, ali nisam neodgovorna i sebicna.
Korisnikov avatar
By Zoey
Jasno sve.

Ja sam slobodna kao ptica na grani. U svakom smislu. Jebes egzistencijaliste btw
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by EYA

Pri tom štetimo i sebi i drugima, jer sve dok ne izražavamo sebe slobodno, svet ostaje zakinut za jedinstvenu, autentičnu manifestaciju našeg bića.
kako je ovo lepa recenica.... slazem se....
.
.
.
ali u principu ne volim definicije slobode....
sloboda jeste nesto sto samo mi mozemo sebi "dati", odnosno ne moze nam je neko drugi pruziti
samim tim, mozda nije neuputno reci da niko nema pravo da definise pojam licne slobode za druge ljude (sve dogod se u toj manifestaciji licne slobode ne ugrozava sloboda i zivot drugih bica)
Korisnikov avatar
By Tungi
Najslobodniji sam kad sam sebi postavim ogranicenja.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Veoma sam neslobodna: ne radim koliko bi trebalo, ne izlazim u susret sebi koliko bi trebalo.

Osecaj slobode ima veze sa osecajem odgovornosti prema drugima i sa mojom veroispovescu. Svest o ova dva mi pomaze slobodu, slobodu-zbog-drugih koja i dalje nije autonomna sloboda.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Apsolutno slobodan. Naravno da ne dozvoljavam da mi vera, okolina, etc postavljaju ograničenja i diktiraju šta smem, a šta ne.
Doduše, kao što sam već pisao, pre neki dan policija me je držala u mestu sat vremena, to sam shvatio kad udar na slobodu, te sam se i bunio...

I ono što moram da dodam, sloboda košta. Ko je spreman da plati, biće slobodan. Ko nije, biće podanik, kao što je, nažalost, danas većinska Srbija.
Ljudi misle da su slobodni, a zapravo su robovi. A život teče...
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Jos uvek ucim kako da budem slobodna u meri koja mi odgovara i koja mi je potrebna..
By alexandermagic
Osjećam se slobodno. Možda je cEna za to bila previsoka, ali sam je s zadovoljstvom platio i nema razloga da se žalim. :)
Korisnikov avatar
By Mage
Nisam slobodan. Sloboda ne postoji. Ali opet težim nečemu što ja LIČNO doživljavam kao "slobodu". Trudim se da budem svoj i sledim svoje snove i osluškujem svoje unutrašnje "glasove" :)

Verujem u sudbinu i da je sve onako kako treba (mora) biti. Ja sam takođe to što jesam i takav kakav sam i učim da se nosim sa sobom i sopstvenim potrebama. Trudim se da budem iskren sa sobom. Za mene je to sloboda.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Mage

Nisam slobodan. Sloboda ne postoji. Ali opet težim nečemu što ja LIČNO doživljavam kao "slobodu". Trudim se da budem svoj i sledim svoje snove i osluškujem svoje unutrašnje "glasove" :)

Verujem u sudbinu i da je sve onako kako treba (mora) biti. Ja sam takođe to što jesam i takav kakav sam i učim da se nosim sa sobom i sopstvenim potrebama. Trudim se da budem iskren sa sobom. Za mene je to sloboda.
takodje.... Mage je rekao sve ono sto sam ja htela, ali me mrzelo da pisem... :D

(hmmm... cini mi se da je krajnje vreme da se upoznam sa ovim Mage-om... u nekim trenucima deluje mi kao moj davno izgubljeni brat blizanac :spanskaserijamodeoff: :lol: )
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nisam slobodan, više sopstvenom nego tuđom krivicom.

Plašim se slobode, jer sam navikao da uvek budem suzdržan u manjoj ili većoj meri. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by nsBeckie

(hmmm... cini mi se da je krajnje vreme da se upoznam sa ovim Mage-om... u nekim trenucima deluje mi kao moj davno izgubljeni brat blizanac :spanskaserijamodeoff: :lol: )
Slika

:lol:

I ja bi voleo da se upoznamo :)
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by EYA

Koliko se trenutno osećate slobodni? Da li znate da ograničenja koja vas sputavaju žive u vama, a ne u svetu koji vas okružuje?

Istražite ih i oslobodite prostor za život kakav zaista želite.

hjo hjo :D

potpuno sam slobodna, biram gde bi zivela, posao sa kojim se bavim je svugde "hit", a veoma dobro to radim, pa mogu da biram... :D

sve zelje su ostvarive, samo treba dovoljno to zeleti i raditi na tome... ;)

jedan je zivot i jako je kratak...a provesti ga u kukanju, sedenju uz tv/komp i zaliti sebe je ravno samoubistvu...

savet- mrdnite guzaru i sredite ono sto vam se ne svidja, cekati da se nesto samo promeni je ravno sedmici na lotU ;)

zasto ne bi SAD uzivali, ko zna sta ce biti kasnije....:)
Korisnikov avatar
By mirth
Svakodnevno pravim kompromise, dajem jedno da bih dobila drugo jer to tako mora - u tom smislu sam neslobodna.

Dovoljno sam samostalna i hrabra da znam da nikad necu ziveti zivot koji ne zelim, koji me sputava; u tom se smislu osecam vrlo slobodnom.

:)
Korisnikov avatar
By Kittrie
osecam se slobodno iako je jasno da nisam.
{bolje je tako nego obratno, ako je pbratno i moguce}

naravno, radim/radicu na tome da se 'objektivnija' stavka promeni.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!