Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Misli i emocije

Misli su posledica emotivnog stanja
5
26%
Emocije su posledice razmišljanja
3
16%
Proces je dvosmeran
11
58%
Korisnikov avatar
By KiWi
Da li možete da kontrolišete svoje misli i emocije?

Da li mislite da npr. tužne misli mogu da vas dovedu u stanje tugovanja ili su takve misli proizvod te tuge?

Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
najbolje je koristiti čehovljevu verziju metode stanislavskog... :deda:
By Speculum Columbae
Da li se osećate kao da život ide malo brže od vas? Da li vas muče bolovi u leđima i kolenima?
Mislite da treba da usporite?
Da li znate, da naučnici procenjuju da na ovom forumu, u isto ovo vreme ima barem 300 tema iste sadržine kao ova?
Ako ste na više od 4 pitanja odgovorili sa: DA! onda mi imamo pravo rešenje za vas...

Sokovnik Dr. Lalejna:

Slika
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Dante

Da li se osećate kao da život ide malo brže od vas? Da li vas muče bolovi u leđima i kolenima?
Mislite da treba da usporite?
Da li znate, da naučnici procenjuju da na ovom forumu, u isto ovo vreme ima barem 300 tema iste sadržine kao ova?
Ako ste na više od 4 pitanja odgovorili sa: DA! onda mi imamo pravo rešenje za vas...

Sokovnik Dr. Lalejna:

Slika
Jack LaLanne je fitnes ekspert i bodibilder, a ne doktor.
Korisnikov avatar
By KiWi
Hoce li neko da obrise ovaj spam?

On Topic:

Frojd je tvrdio da su emocije rezultat prozivljavanja emotivnog disbalansa - previse pozitivnog ili previse traumaticnog. Razmisljanje o tom dogadjaju dovodi do emotivnog stanja.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Popeye

OT> mnogo lakse kontroliram emocije nego misli. ah, kad se samo sjetim kakvih sam sve sranja mislio i znao misliti... :blush:
Vidiš, ja mnogo lakše sebi kažem "od sada više nećeš misliti na to" i na neki način kontrolišem svoj tok misli, dok pojedine emocije ne mogu da kontrolišem. Mnogo puta sam imao potrebu da prikrijem emocije, ali mi nije pošlo za rukom.
Korisnikov avatar
By Mage
Ne mogu da kontrolišem ni misli, a ni emocije. Kontrola ne postoji.
Korisnikov avatar
By harlequin
Mislim da je emocije nemoguce kontrolisati, ako su vec tu... Ali spreciti, da. Emocije proizilaze iz misli. Moguce je nauciti kako da mislis. To je valjda odrastanje, nauciti kako da mislis. Meni bliska osoba se uspesno vadili iz depresije pomocu onih prirucnika za pozitivno misljenje. Delovalo mi je smesno, kad ono!

Razlozi da se lose oseca su bili tu, ali promenom nacina razmisljanja, menja se dozivljaj, osecaj, bude bolje.

Ima tu povratne sprege, emocije pomute razum. Ipak, ako nesto biram da usmeravam to ce biti misljenje i to jos i uspevam.

I sada ne znam koliko sam potrefila temu... Misljenjem kontrolisem emocije, a kada misli lutaju, pustim ih pa gde odu, to ne zauzdavam.
Korisnikov avatar
By EYA
misli izazivaju emocije :sudija:
postoji povratna sprega, ali samo tako sto prvo mislimo o necem, tj odredjene situacije dozivljavamo na negativan nacin, pa se onda osecamo lose (nije bitno koju tacno negativnu emociju odaberemo iz arsenala; tugu, bes...) zatim mislimo o tome kako se osecamo lose pa se osecamo jos gore pa jos vise mislimo i tako u krug...
razliciti ljudi razlicito reaguju na iste situacije, sto je dokaz uticaja programiranosti misli na emocije.

moguce je kontrolisati svoje misli, bolje receno biti svestan sta mislimo, a zatim upravljati tim mislima. mada, vecina ljudi vecinu vremena provodi potpuno nesvesna svojih misli, ili ako ih i cuje, ne zna da moze da ih promeni ako su opterecujuce. nas um je poput kompjutera, postoje programi koji mu govore sta kad da radi. ti programi se mogu menjati, isto onako kako su se i stvarali.

Percepcija nam kaze da stvari jesu. Misljenje nam kaze shta stvari jesu, a osecanja nam kazu koliko ona vrede.
By RuznaGlupaZla
1. Doživljavanje emocije pokreće mišljenje da bi se odabralo odgovarajuće ponašanje u situaciji koja je izazvala emociju.
2. Razmišljanje može izazvati emocije, zamišljanje neke situacije recimo.
Korisnikov avatar
By Dirrty
2 pojma su razdvojena jedino u analitici.
By therealrocknrolla
Originally posted by KiWi

Da li možete da kontrolišete svoje misli i emocije?

Da li mislite da npr. tužne misli mogu da vas dovedu u stanje tugovanja ili su takve misli proizvod te tuge?

Slika
1. Samokontrola je ono sto nas razlikuje od zivotinja.
2. Da, to se zove sugestija. U ekstremnijim slucajevima, to je klasicno ispiranje mozga. Nekad covek to sam sebi radi, a nekad padne pod tudji uticaj.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!