Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Speculum Columbae
Ovo spada pod domen psihologije i ostalih sličnih grana:
Imate li košmarne snove i noćne more?
Često, ili ne?
Jesu li periodični, ciklični, ili retki i nepovezani i brzo zaboravljivi? Sećate li se nekog specifičnog? Imate li sujeverni pristup, ili naučniji?
Kakav vam značaj imaju, ako vam imaju?

Veina ljudi (a i sebe samog) me vide kao vrlo neustrašivu osobu, nemam iracionalnih i racionalnih strahova, često u tome čak i preterujem.
A onda dođe do te činjenice da se plašim čak i pojma košmarnog sna (trenutno čitam knjigu o tom fenomenu i ne osećam se fizički dobro). Jednostavno, nešto iracionalno krene da me pritišće, preznojim se i imam napade histerije. Kada ih imam, nema mi spavanja čitave nedelje.

Vaši stavovi o košmarima?
Za upućenije: Vaši stavovi o arhetipu Senke i manifestaciji istog u snovima?
Korisnikov avatar
By 2kune
tko se sjene ne nasjeni taj se sunca ne osunča... :deda:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dante

Često, ili ne?
Jesu li periodični, ciklični, ili retki i nepovezani i brzo zaboravljivi? Sećate li se nekog specifičnog? Imate li sujeverni pristup, ili naučniji?

Veina ljudi (a i sebe samog) me vide kao vrlo neustrašivu osobu, nemam iracionalnih i racionalnih strahova, često u tome čak i preterujem.
A onda dođe do te činjenice da se plašim čak i pojma košmarnog sna (trenutno čitam knjigu o tom fenomenu i ne osećam se fizički dobro). Jednostavno, nešto iracionalno krene da me pritišće.

1. imam.

2. često.

3. bilo ih je od svega nabrojanog u različitim periodima života.

4. sećam ih se nekoliko najgorih, wish i don't, al jbg.

5.pomalo sujeveran, e su neki bili spoočanstveno proročanstveni.

6. o značaju istih više ne razmišljam toliko, jer me više ne urnišu tako brutalno kao što su ranije znali. ako ništa drugo, bar su prestale da ih prate kojekakve grdne fizičke reakcije.

7. scare the shit out of me.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover

Jel' se mi znamo? I could write a book...

Ont.:
Kao klinac sam imao kosmare koji su reflektovali moje realne strahove u vezi rata i smrti. Skoro nikad se ne secam da li sam nesto sanjao pa i ne mogu da tvrdim da li sam ih imao skorije ili ne.
Korisnikov avatar
By Loni
Sve ređe i ređe.

Jedan od košmarnih snova bio mi je sledeći:

Šetam se selom mog starog i na livadici ugledam svinju,
koja je jako gladna.
Pored nje prolazi kokoška.
Svinja počne da juri kokoš,
ali ( SAD OBRATI PAŽNJU ) otpozadi!
Prasica je trčala da pojede kokicu kroz anal!
Stigla ju je, usisala celu i prežvakala.

Jao strašno!
Evo i sad, pomislivši na taj san, sav sam se naježio.

Koji li su to moji podsvesni strahovi, yeahbem li ga.
Korisnikov avatar
By 2kune
Loni, imaš li u porodici papučara? :hmm:
Korisnikov avatar
By Loni
Misliš da je još u neko u mojoj familiji povezan s ,,analima''?
Korisnikov avatar
By 2kune
to je tvoja nada a ne odgovor na pitanje... uostalom, vele da nije pristojno odgovarati pitanjem na pitanje... :P
Korisnikov avatar
By svejedno
Sa teme 'Neprijatni snovi':
Originally posted by svejedno

Ja nemam neprijatne snove. Hvala Bogu.

Imam snove koji su dosta bolesni, dosta cesto, ali nisu neprijatni.

Samo su..malo iscaseni.

Nemam ni snove koji se ponavljaju, od detinjstva.

LM, ja volim svakog jutra da porazmislim o snu, posebno ako je iscasen.
Senka moze da znaci da te pritiska nesto licno, svoje, da te prati & da ne mozes da ga se oslobodis jer je deo tebe etc...mozda da 'it want out, man'....usual pop psycho gibberish, jasno ti je vec... jel tvoja senka?

Jer tvoja senka svakako mora biti deo tebe, na ovaj ili onaj nacin, al secam se nekog sna kad sam bezao preko nekih groblja od nke senke koja je bila tipa kilometar dugacka...al nikako nisam mogao da vidim ko baca tu senku, samo sam znao da me prati. Sad, ja znam sta je to znacilo za mene ,)

LM, tvoja senka je deo tebe - dark side of the force it may be - a moze da bude i prosto senka ,)

..

Ne merem da se dam u 'ozbiljnu pop analizu' (lol) ako ne znam kontext i to ,)

..

LM, u to ime...n joy:

''
Korisnikov avatar
By 2kune
arhetip sjene kod pedera može značiti samo strah od outanja... jedini lijek je upravo outanje... :popay:
Korisnikov avatar
By gossip

Često, ili ne?

A onda dođe do te činjenice da se plašim čak i pojma košmarnog sna (trenutno čitam knjigu o tom fenomenu i ne osećam se fizički dobro). Jednostavno, nešto iracionalno krene da me pritišće, preznojim se i imam napade histerije. Kada ih imam, nema mi spavanja čitave nedelje.

1. imam
2. retko
3. u 90% slucajeva su brzo zaboravljeni
4. ...za mene su snovi samo informacije iz podsvesti
5. nemaju :)
6. moj stav: to je samo random thought from your subconscious don't give any credit to it.. :)
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by 2kune

arhetip sjene kod pedera može značiti samo strah od outanja... jedini lijek je upravo outanje... :popay:
Tja, uvek popeye.
Sad moram da kažem da ne sanjam uopšte, a taman hteo da se raspišem... :kolo:
Korisnikov avatar
By Mage
Imao sam često košmare kad sam bio mlađi. Toliko često čak da sam se plašio da zaspim svake noći. Sada nije toliko strašno, ali i dalje ume da bude gadno sa vremena na vreme.

Uglavnom je to rat, ali često umeju da budu i duhovi, demoni i kojekakva čudovišta. Znam da sam dugo imao iracionalan strah od mraka... nisam smeo da ugasim svetlo u svojoj sobi kada ležem da spavam.

Baš sam freak... :lood:
Korisnikov avatar
By Srklet
moje noćne more su većinom posvećene nerazriješenim odnosima iz prošlosti. grižnja podsvijesti, i guess.
Korisnikov avatar
By bu
imam cesto..pogotovo kad sam pod nekim pritiskom..
uvek sanjam neke gluposti..
da me neko ubija..juri..stalno neke nesrece..lol..prosto da ne volim toliko da spavam ne bi ni spavala..psihicki se pripremam za snove..lol :D ..i ujutru kad se probudim obicno se secam najgoreg dela..kad umirem ili tako nesto..
Korisnikov avatar
By Dina
Retko.

Ja i nemam neke neobicne snove vec su vise vezani za desavanja, nekad za proslost nekad za buducnost.

Kad su i bili kosmari to je bilo sa razlogom. Npr sanjala sam blisku osobu stalno da je bolesna a njoj nista nije falilo. I pod mojim pritiskom ode da se pregleda kad ono bilo je s razlogom i dobro da se obratila lekaru na vreme. Ili sanjam inspekciju da dolazi u preduzece i naravno sledi dolazak... Ili sanjam teskoce na ispitu i zaista ih bude. Ti svi snovi su i dobri jer me na psihickom planu pripreme za neka desavanja.

Ponekad su snovi vezani za proslost i to me nervira jer proslost treba da ostane tamo gde joj je mesto, a snovi me ipak navedu na razmisljanje... u stilu sta se sa tim ljudima sada desava i sta bi bilo da je bilo...

Samo ponekad sanjam da se nesto desilo dragoj osobi a da nema veze sa istinom a nadam se i nece, ali ti snovi imaju svrhu da mi pokazu znacaj te osobe u mom zivotu.

Sad ovo ispade da imam kosmare cesto ;) Ali zaista nije, ovo sam navela snove iz vrlo dugog perioda... a ja u principu mirno spavam i uglavnom imam lepe snove :budilnik:
Korisnikov avatar
By Mars
Što ja volim da pričam sa ljudima dok bunacaju :D Onako...ćaskanje, dok se ne prosveste (i postide, redovno) :D

A moji...pa pre je to košmar, bez nekog posebnog sna, kada spavam i dok su mi još oči zatvorene - ja ubeđen da mi neko stoji pored kreveta i gleda me u tišini...onda bacanje na lampu, pipanje po prekidačima po mraku...i tako.

Ostane ružan osećaj posle, u psiSi...

Al šta sve ima, nije to strašno...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bSVwmSzx ... re=related[/youtube]

Bilo je par proročkih...pri čemu ne vidim ništa mistično u tome: radilo o mojih strahovima da će nešto da se desi onako kako ne bih voleo...pa je posle to baš tako i bilo, i...eto proročkog sna! :)

Najteže mi je kad sanjam mrtve drage ljude i životinje. Sledećeg dana mi obavezno nije dobro, takođe po psiSi.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa to valjda samo Popaye misli da je autovanje rešenje svih problema u životu. Siguran lek protiv košmarnih snova, raka i bubuljica.

:D
Korisnikov avatar
By Dirrty
Retko se sećam svojih snova poslednjih godina tako da ne mogu baš da odgovorim na temu.

Samo znam da ne volim ni previše prijatne snove, jer se smorim kada se probudim i ceo dan razmišljam o tome, a ne volim ni previše neprijatne, zato što se probudim iscrpljen i ceo dan razmišljam o tome...

Ne pridajem veliki značaj snovima, nemam ni snage ni vremena da se dublje pozabavim time, a bolje nikako nego površno.

Kada budem psihijatrijski slučaj, imaću vremena, tačnije neću imati izbora. :awesome:
Korisnikov avatar
By nsc
sanjam, ali se, srecom, snova ne secam kada se probudim, jedino kad me nesto trgne iz sna, za trenutak se secam, ali dok otkrijem zasto sam se u nevreme probudio, ja san zaboravim
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Mars

Pa to valjda samo Popaye misli da je autovanje rešenje svih problema u životu. Siguran lek protiv košmarnih snova, raka i bubuljica.

:D
ne, to 2kune kaze da ja mislim. i tako onda nastaju tračevi. :drama:
By alexandermagic

Imao, kao klinac. Četiri košmarna sna u rasponu između 4. i 7. razreda osnovne škole. I danas ih se mogu sjetiti gotovo do najsitnijeg detalja. Radnja je uvijek bila ista: trčim pustom ulicom, pritom osjećam kočenje u nogama i bezuspješno pokušavam biti brži. U određenom trenutku se naglo ispred mene materijalizuje osoba s namjerom da mi naudi. Četiri sna - - četiri različite osobe.

Freakshow je u tome da sam te osobe znatno kasnije zaista i "imao" u svom životu i da su mi pokušali, svako na svoj način, prouzrokovat ozbiljne probleme. Posljednji je bio profesor matematike na fakultetu. Hm.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Mars

Što ja volim da pričam sa ljudima dok bunacaju :D Onako...ćaskanje, dok se ne prosveste (i postide, redovno) :D
:lol:

..

Moracu probam to nekad, nikad mi nije palo na pamet .)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!