Originally posted by Sunce
Sami sebe cemo unistiti.
I meni se to čini kao najverovatnija opcija.
Još kad pogledam one Andjelikine linkove:
research on brain and body alteration technologies has accelerated under the sponsorship of the US Department of Defense, which is interested in the battlefield advantages they would provide to the "supersoldiers" of the United States and its allies. There has already been a brain research program to "extend the ability to manage information" while military scientists are now looking at stretching the human capacity for combat to a maximum 168 hours without sleep.
Znači, moderni robovi: ljudi-roboti...
Čitav taj transhumanizam, h+, ta priča o nekim telesnim i intelektualnim usavršavanjima, sve je to po meni besmisleno. Ja mislim da je ono što ljudima nedostaje ljubav - potrebno nam je više saosećanja, tolerancije, razumevanja, strpljenja, bliskosti... A manje agresije, nikako nam npr. nije potreban stav "ja sam u pravu, ja sam nadčovek, i imam pravo da otmem od drugih, onih koji su samo ljudi, a ne i nadljudi, ono što mi je potrebno" - a mene ovaj transhumanizam upravo na to asocira...
Mislim da nam ne treba ništa nadljudsko. Potrebno nam je samo da postanemo ljudi koji umeju da vole: sebe, druge ljude, prirodu koja nas okružuje... Nije nam potrebno ništa drugo. Ali ovo što nam je potrebno, zapravo nam je neophodno, nužno, inače nas neće biti. Jer ako ne postanemo ljudi koji umeju da vole, sami sebe ćemo uništiti.
A sredstva za samouništenje inače imamo evo već 65 godina.
Dobro je da se još nismo uništili.
To mi daje nadu da će ljubav ipak prevladati!

&