Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Suki
Da li cemo biti zamenjeni "drugim" bicima ili mozda cemo "poboljsati" neke osobine ili ce se desiti nesto trece?
Iznesite vase misljenje:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Uopste, ali uopste se ne potresam.
Mozda nam se nesto desi sa sakom zbog tastature i misa, ali i za to mi puce jelece!
Korisnikov avatar
By Suki
Originally posted by Orlando the Lady

Mozda nam se nesto desi sa sakom zbog tastature i misa, ali i za to mi puce jelece!
Nikad nisam rekao da je losa stvar i da treba je tako gledati,sve ima svoje dobre i lose strane.
Korisnikov avatar
By walt333
Ja sae nadam da cemo svi dobiti u buducnosti veeeelike grudi :awesome:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by walt333

Boze, zbog walta pozelim nekad da imam zenske :dude: , pa da mu dam da ih cuva.

Beogradjanin18 je bio opsednut pickama, walt sisama. Divno okruzenje. :grouphug:
Korisnikov avatar
By walt333
^ :lol:

Mozda zato sto sve bitne zenske osobe u mom zivotu su imale ili velike grudi ili su bile ravne. nije postojala sredina :)
Korisnikov avatar
By KiWi
bilo je na Futurami ...

čovečanstnstvo će se podeliti na sitne ali visoko intelektualne i krupne mišićave ali zanemarljivog intelekta. živeće odvojeno dok ovim divljacima ne pukne film i pobiju visoko intelektualne (a baš su tad hteli da naprave vremensku mašinu koja ide u oba smera)
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Sunce

Sami sebe cemo unistiti.
I meni se to čini kao najverovatnija opcija. :(

Još kad pogledam one Andjelikine linkove:

research on brain and body alteration technologies has accelerated under the sponsorship of the US Department of Defense, which is interested in the battlefield advantages they would provide to the "supersoldiers" of the United States and its allies. There has already been a brain research program to "extend the ability to manage information" while military scientists are now looking at stretching the human capacity for combat to a maximum 168 hours without sleep.

Znači, moderni robovi: ljudi-roboti...

Čitav taj transhumanizam, h+, ta priča o nekim telesnim i intelektualnim usavršavanjima, sve je to po meni besmisleno. Ja mislim da je ono što ljudima nedostaje ljubav - potrebno nam je više saosećanja, tolerancije, razumevanja, strpljenja, bliskosti... A manje agresije, nikako nam npr. nije potreban stav "ja sam u pravu, ja sam nadčovek, i imam pravo da otmem od drugih, onih koji su samo ljudi, a ne i nadljudi, ono što mi je potrebno" - a mene ovaj transhumanizam upravo na to asocira...

Mislim da nam ne treba ništa nadljudsko. Potrebno nam je samo da postanemo ljudi koji umeju da vole: sebe, druge ljude, prirodu koja nas okružuje... Nije nam potrebno ništa drugo. Ali ovo što nam je potrebno, zapravo nam je neophodno, nužno, inače nas neće biti. Jer ako ne postanemo ljudi koji umeju da vole, sami sebe ćemo uništiti.

A sredstva za samouništenje inače imamo evo već 65 godina.

Dobro je da se još nismo uništili.

To mi daje nadu da će ljubav ipak prevladati!

:love: & :peace:
Korisnikov avatar
By svejedno
Mislim da je za bilo koji period evolucije, fizicka promena najmanje bitna.

Ona prati umnu/duhovnu.

..

Po meni, ljudski rod ima tri opcije:

- Da se unistimo na ovaj nacin u roku od vek-dva.

- Da dobijemo rasu gospodara & rasu sluga. Ponovo.

- Duhovna evolucija; tzv skok svesti; tzv resenje 'svetskog bola'.

..

Ima nekih koje su verovatnije od drugih, ali pojma nemam koja opcija ce se zaista desiti.
Mozda neka 4ta.
Korisnikov avatar
By erkondisn
pa, mislim da covjecanstvo lagano ceka, barem ako ne unisti samo sebe, postupna integracija s visokorazvijenim tehnologijama. sažeo bih u tri riječi: nanotehnologija (medicina, vojne svrhe), Internet (i pripadajući personalizirani marketing u suradnji s društvenim mrežama), ekologija (u nekakvom optimističnom viđenju produhovljenje i u jednom segmentu povratak prirodi)
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Mariška

Čitav taj transhumanizam, h+, ta priča o nekim telesnim i intelektualnim usavršavanjima, sve je to po meni besmisleno. Ja mislim da je ono što ljudima nedostaje ljubav - potrebno nam je više saosećanja, tolerancije, razumevanja, strpljenja, bliskosti... A manje agresije, nikako nam npr. nije potreban stav "ja sam u pravu, ja sam nadčovek, i imam pravo da otmem od drugih, onih koji su samo ljudi, a ne i nadljudi, ono što mi je potrebno" - a mene ovaj transhumanizam upravo na to asocira...

Mislim da nam ne treba ništa nadljudsko. Potrebno nam je samo da postanemo ljudi koji umeju da vole: sebe, druge ljude, prirodu koja nas okružuje... Nije nam potrebno ništa drugo. Ali ovo što nam je potrebno, zapravo nam je neophodno, nužno, inače nas neće biti. Jer ako ne postanemo ljudi koji umeju da vole, sami sebe ćemo uništiti.
U potpunosti se slažem sa tobom. Ono što nama treba je evolucija empatije i svesti, a ne supervojnici i "mozgovi u teglama".

Sa druge strane nisam protiv transhumanizma jer postoje određene grupe transhumanista sa kojima se slažem, kao npr. "abolitionists" koji žele da eliminišu patnju i bol pomoću alteracija mozga genetskim inženjerstvom, nanotehnologijom i kibernetikom.

A odgovor na temu bi mi bio isti kao i svejednov, dakle najverovatnije ili uništenje ili evolucija na robove i gospodare ili nekakva evolucija svesti (mindlinking, mind uploading etc.)
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Mage
npr. "abolitionists" koji žele da eliminišu patnju i bol pomoću alteracija mozga genetskim inženjerstvom, nanotehnologijom i kibernetikom.
there goes art! :drama:
Korisnikov avatar
By Suki
Hm ja sam iz biologije izvrsavao neka istrazivanja i gledajuci kako je covek evoluirao tokom godina,posebno muskarac,njegov Y hromozom se znatno smanjio tako da postoji mogucnost da muskarci vise ne budu XY vec X0.Isto se poslednjih godina od 1980 do danas povecavo broj ljudi sa autizmom,sto je veoma zanimljivo jer ljudi sa autizmom imaju vec uredjen osecaj za neke (njihove) rituale,jer ljudi kroz godine su uvek ogranicavali sebe sa nekim ritualima i religijom da je na kraju i njegovo telo tako odreagovalo tj potomstvo.I isto moze biti kao u animeu Ghost in the shell(1995),mnogi ljudi su kiborzi i na internet se povezuju svojim mozgom.
A sada da li cemo se unistiti,tesko jer ljudi su veoma zilavi i u kriznim situacijama dolazi do revolucionarnih ideja i otkrica.
Korisnikov avatar
By Suki
Originally posted by Popeye
npr. "abolitionists" koji žele da eliminišu patnju i bol pomoću alteracija mozga genetskim inženjerstvom, nanotehnologijom i kibernetikom.

To je glupo da eliminisu bol i patnju (malo sutra).Bez emocija ljudi nemaju kreativnost a bez kreativnosti nema umetnosti a bez umetnosti nema nauke.Kako su ljudi glupi na kraju ce to prihvatiti i postati lutke :drama:
Korisnikov avatar
By Loni
Najbitnije je da nađemo način da zamenimo hranu.

Da izmisle neku ogromnu loptu, koja sadrži sve potrebne hranljive sastojke i koja se širi sama od sebe.
Ljudi svakog dana odlamaju jedan deo, ali ona to nadoknadi.

Nešto kao reka hrane.
Kao što za piće postoje reke. Ma koliko da popiješ, doći će nova voda od izvora.
E kad bi i za hranu bilo tako, odlično bi bilo.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Deco moja lepa, odgovora na ovu temu nema.
Nikada se evolucija ne posmatra kao proces koji pogadja jednu vrstu. Sad mozda izgleda da su homo sapiensi sigurni, ali ko zna - mozda, bas u ovom trenutku, negde mutira neki viruscic koji ce nas sve pobiti i dok ne dodje vreme za caj.
Tako da je potpuno besciljno naklapati o ljudima-kiborzima ili daljoj specijaciji ljudi.
Korisnikov avatar
By svejedno
^Zar sama 'izdvojenost coveka' medj sisarima ne dokazuje suprotno?

@ Loni a zato KokaKola kupuje sve izvore? Jer ih je mnogo? lol

LM, to veze nema sa evoluicijom.
By Ulix

Glupost. Eliminiši bol i patnju i u jednom potezu si eliminisao i empatiju i ljudskost i praktično celokupnu istoriju umetnosti, dakle, sve iole vredno što je čovečanstvo stvorilo.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Wilhelmina

Deco moja lepa, odgovora na ovu temu nema.
Nikada se evolucija ne posmatra kao proces koji pogadja jednu vrstu. Sad mozda izgleda da su homo sapiensi sigurni, ali ko zna - mozda, bas u ovom trenutku, negde mutira neki viruscic koji ce nas sve pobiti i dok ne dodje vreme za caj.
Tako da je potpuno besciljno naklapati o ljudima-kiborzima ili daljoj specijaciji ljudi.
Potpuno se slazem sa tobom... jer priroda pored svog "main streama" uvek
ima pomocne tokove... koji su joj back-up za neke opasne situacije....
.. tipa udar meteora, drasticna promena klime na planeti i uslova ili slicno...

Ja prirodu vidim kao sto vidim i virus.. zivot u celini jeste virusna kosmicka
pojava, i tako ga treba tretirati... Ima taj bazicni algoritam da se siri, i
zauzima prostore sve vise i dalje... sad zavisi od srece koliko ce daleko da
dosegne...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne vidim mogućnost bitnih psiho-fizičkih promena, pošto sve što čovek stvara, prilagođeno je sadašnjem obliku postojanja.

Ali uvek možemo nazadovati, usled brojnih mogućnosti katastrofa, počev od prirodnih. :dancingfever:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by walt333

chush u buducnosti, evo ti batica!
''

ono sto znam je da cemo lagano pobraoniti, tj ovi plavusani sa recesivnim genom ce izumreti.

drugo, ponestace hrane, vec ponestaje po africi, narocito od kako je ljudima isplativije da gaje biljke od kojih se dobija biodizel i slicno, a ne nesto cime se moze hraniti. a i vode nece biti u dovoljnim kolicinama.

ne znam, mozda treba da pomnije posmatramo ove iz panceva :D

''
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Andjelika

dosegne...
Zapravo u celoj prirodi samo covek ima taj 'virusni algoritam'.

Sve ostalo je u harmoniji. Sem, jel, coveka i virusa.
By dukkehjem
Originally posted by Orlando the Lady

vec se radjaju bebe sa palcevima prilagodjenijim kucanju sms-ova, negde procitah i bese mi zanimljivo...
mada delim osecanja u vezi sa jelecetom...
By dukkehjem
Originally posted by svejedno
Originally posted by Andjelika

dosegne...
Zapravo u celoj prirodi samo covek ima taj 'virusni algoritam'.

Sve ostalo je u harmoniji. Sem, jel, coveka i virusa.
vise ni ostale stvari nisu harmonicne, al to je zbog pominjanog virusa
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by svejedno

^Zar sama 'izdvojenost coveka' medj sisarima ne dokazuje suprotno?
Covek se sam izdvojio, tj. misli da se izdvojio.
I ljudi su, kao i ostatak zivog sveta, deo jedne te iste lopte. I sve na toj lopti se stalno pomera i ne miruje. To sto je nasa apremina mozga malo veca od proseka dovelo nas je u situaciju da budemo najprilagodjeniji uslovima sredine, ali ne i neunistivi. Deo smo prirode i sve sto se desava i sto ce se desiti bice sasvim normalno i prirodno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!