Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Da li je ubistvo za vas najgori zlocin? Da li ima ubistava koja opravdavate vise od drugih? Da li ima ubistava koje osudjujete vise od drugih, koja su vam neshvatljivija? Sta mislite da li je i onaj ko je mobilisan u ratu i bio u borbi takodje ubica? Kakvo je vase misljenje o ubicama iz nehata? Da li ste nekada poznavali nekog ko je ucinio neki zlocin, ovde mislim bas gnusno ubistvo, ne ono u ratu ili u afektu ili nehat? Ako je odgovor da, da li ste pre nego sto je zlocin pocinjen i sanjali da taj covek moze postati ubica? Je li imao neke karakteristike kako obicno zamisljamo ubicu - surove oci, maltretirali ga u detinjstvu, odvojen od drustva, mracan i pun negativne energije kad mu pridjete ili uopste nije odgovarao tom opisu? Ima li popravke ili jednom ubica uvek ubica? Sta biste radili da susretnete fascinatnog muskarca ili devojku i upustite se u vezu a onda saznate da je izvrsio/la ubistvo, bio/la je u zatvoru i tvrdi da se promenio/la... Sta mislite o teoriji da su i policajci i ubice isti ili jako slican tip licnosti samo su jedni na svetloj a drugi na tamnoj strani?

To su pitanja kojih sam se setila a vi ako se setite jos neceg napisite...
Korisnikov avatar
By Frey
Prilično davno sam prestao da ubijam pa nije više merodavno da pričam iz ličnog iskustva.

Elem, meni je uvek bilo neshvatljivo zašto se neuspeli pokušaj ubistva zakonski ne tretira kao ubistvo sa predumišljajem. Ako pucam u nekoga sa namerom da ga ubijem ispadnem smotan pa slučajno promašim, to ne umanjuje zločin koji sam imao na umu.
Korisnikov avatar
By blabla54380
sobzirom da podrzavam smrtnu kaznu, ne moram na par pitanja da ogovorim.
i
nije mi isto kad neko nekog ubije iz zlobe, prilikom pljacke, verbalnog obracuna, besa etc. sa ubistvom koje je ucinjeno da bi se recimo neko oslobodio nasilja. primera radi, kad muz godinama maltretira zenu, tuce je i na kraju ona mu puca u glavu :D ja to ne bi uradio, ali bi joj se snasao za pistolj ako me zamoli. pa da se nadovezem na sledece pitanje ne mislim da takva zena postaje tempirani ubica.
Korisnikov avatar
By Frey
Za svaki slučaj treb strpati sve zlostavljane žene u karantin!
Korisnikov avatar
By Frey
E sad si mudar kao učitelj Splinter!
Korisnikov avatar
By ns.happy
video sam na kiosku casopis ''serijske ubice'' i prelistao. mahom su to opisi ubistava serijskih ubica u americi (kontam da se kod njih od toga stvara mit, ispredaju urbane legende...) sa fotografijama ucesnika. pomalo spooky. secam se da je kontakt adresa casopisa bila ubistvo@yahoo.com :lood:

ont: rekao bih da je nekada zivot mnogo veci zlocin od ubistva. uzmimo hitlera za primer. njegovo postojanje je cist zlocin. nekada sam mislio da je smrtna kazna ok, medjutim, shvatio sam da ako produbimo celu pricu mozemo onda doci do serijatskog zakona, a slike iz afro-arapskih zemalja gde se on i primenjuje su jezive.

inace, da, i ja bih mogao ubiti, ukoliko neko ugrozi moje bliznje.
Korisnikov avatar
By blabla54380
zakon i kaznena politika nisu iste stvari. serijatski zakoni jesu jezivi, al im je kaznena politika hip-hip horej! (3x)
Korisnikov avatar
By maka
Ne,nije najgori zlocin. Gore od ubistva su 2 ubistva ili gnusno ucenje zrtve,silovanje i sve ono sto rade pred sam cin ubistva.

-Da li ima ubistava koja opravdavate vise od drugih?

Ako je iz samoodbrane tj ako je neko bio ubijen da ne bi ubio.. To opravdavam vise od ostalih ubistava.

-Da li ima ubistava koje osudjujete vise od drugih, koja su vam neshvatljivija?

Ubistva dece recimo. Ili staraca.

-Sta mislite da li je i onaj ko je mobilisan u ratu i bio u borbi takodje ubica?

u ratu je ruga prica. Ubijes ili si ubijen.

-Da li ste nekada poznavali nekog ko je ucinio neki zlocin, ovde mislim bas gnusno ubistvo, ne ono u ratu ili u afektu ili nehat?

Nope.

-Ima li popravke ili jednom ubica uvek ubica?

Verujem da ima.

-Sta biste radili da susretnete fascinatnog muskarca ili devojku i upustite se u vezu a onda saznate da je izvrsio/la ubistvo, bio/la je u zatvoru i tvrdi da se promenio/la...

Zavisi u kojoj smo fazi veze. Ne znam,ne mogu da kazem.. zavisi od puno stvari.

-Sta mislite o teoriji da su i policajci i ubice isti ili jako slican tip licnosti samo su jedni na svetloj a drugi na tamnoj strani?

Ne mislim da su isti ili slican tip licnosti. Mada ima i takvih pandura,naravno.
Korisnikov avatar
By maka
ju,sta sam uradila :drama: cek da promenim.
Korisnikov avatar
By Frey
Haha! Vrati na staro!!!!
Korisnikov avatar
By Dina
Da odgovorim i ja na sopstvenu temu...

Jeste najgori zlocin. Naravno tu je i mucenje, silovanje itd, ali ubistvo zvuci strasno, to je konacan kraj nakon cega nema nade, sem ukoliko verujemo u reinkarnaciju.

Vise opravdavam ubistva u samoodbrani a takodje postoje i neka vise shvatljiva. Npr ovo sto je naveo Sprinter - zena koja je godinama trpela zlostavljanje. Mada... uvek postoji izlaz, ja imam vise zlostavljanih zena u okolini pa nisu posegle za tim "resenjem". Ali svakako je njihovo ubistvo donekle opravdano maltretiranjem i nasilnickim ponasanjem zrtve.

Neshvatljivija su mi ubistva dece, narocito kad majka ubije svoju decu. Kako sam citala to su i najredja ubistva i to sto su se vise puta desila poslednjih godina kod nas je izuzetno neobicno. Cesci je slucaj da majka koja je psihicki obolela ubije sebe iz straha da bi mogla naskoditi deci nego da se ubistvo sopstvene dece desi. Ali kad se to ipak desi pa citam ili gledam, bas se potresem.

Ubistvo u ratu je meni posebna vrsta ubistva, jeste i to ubistvo ali tog coveka ja dozivljavam kao ratnika a ne kao ubicu. Sto rece Maka ili ubije ili ce biti ubijen, nema tu mnogo izbora.

Ubistvo iz nehata opet nema tezinu koje ima ono s predumisljajem. Ali ipak stoji da je osoba mogla da izbegne taj nehat, da mozda nije imala nameru ali nije ni razmisljala dovoljno o drugim ljudima. Ja imam jednog rodjaka koji je u saobracajnom udesu ubio dete. Isao je u zatvor. Ono sto je meni zanimljivo je da sam ja u tom coveku videla uvek nesto negativno, kao mala bezala sam kad on hoce da me poljubi, nesto mi je bilo jezivo u njemu. Kad se ta nesreca desila i kad je on izasao iz zatvora odjednom je te negativnosti nestalo. Kasnije sam to tumacila kao neki moj predosecaj, imao je neku negativnu sudbinu iako to nije planirao.

Da, pisala sam to vec na forumu ali posto je bas ovo tema o tome... Ni sanjala nisam naravno, jedino sto je meni palo na pamet je da je suvise savrsen, znaci neki predosecaj da tu nije bas sve u redu sam imala, ali nikako to nije bilo vezano da bi taj covek mogao da ucini takav zlocin. Nije zracio negativno ali uopste, bio je lep, divne blage oci, sa visokim moralnim kriterijumima, uspesan ucenik pa student, porodica skladna. Znaci nijedan znak koji ukazuje na ono sto ce se dogoditi, inace bio mi je poznanik, da je bio prijatelj mozda bih primetila jos nesto ali ovako nisam. Mada svi njegovi prijatelji su bili u soku skroz, takodje do tad je normalno izlazio, druzio se, ma sasvim skladan zivot. I samo je jednog dana iskasapio devojku sa kojom je bio. Od tad sam prilicno nespokojna kad su ljudi u pitanju, jednostavno mislim da uopste ne znamo sta im je u glavama.

Popravke verovatno moze da bude, ljudi uvek mogu da se promene. A opet na neki nacin je to tesko. Bar ja sam primetila da ljudi uvek upadaju u slicne price, slicne situacije resavaju opet na slican nacin iako se pokazao pogresnim. Jako je tesko izvesti neku korenitu promenu. Tako i kod ubice postoji mogucnost da iako mislimo i on i ostali da se promenio, dodje opet u takvu situaciju kad mu se ubistvo ucini kao izlaz. Zavisi opet kad se ubistvo desilo, ako je osoba bila u tinejdzerstvu verovatnije mi je da je mogla da se promeni nego ako je u vreme ubistva vec bila u nekim kasnijim godinama. Tako da ako bi mi se takva prica desila, pa ne bi mi bas bilo svejedno, dobro bih razmislila... zavisi i kako je sve bilo, ako je devojka u pitanju razmisljala bih malo vise :lol:

Mislim da slicnosti ima, ali ipak su jedni na svetloj a drugi na tamnoj strani. Policajac ima surovost ali i pomaze ljudima, drzavi, dok mafijas ne pomaze nikome (mada on moze imati neko misljenje da pomaze prijateljima ili porodici ali opet je to mnogo labavije nego osecaj policajca). Moje idealno zanimanje je bilo zatvorska psiholoskinja, ne znam ni da li to kod nas postoji to sam videla u filmovima. Ali nekako mi je na zalost psihologija izmicala. A kod kriminalaca mi je zanimljivo to sto su drugaciji, sto su se oslobodili zakona koji vecina nas prihvata, naravno da sam uspela da se bavim tim zanimanjem morala bih da proniknem u njihovu psihu kako bih mogla da eventualno pomognem i promenim ih, a to je onda poseban izazov. Drugo je bilo policijska inspektorka. Ali oba zanimanja su mi izmakla bar za ovaj zivot...

Ovo sto je Ns happy dodao - ja isto mislim da bih mogla da ubijem kad bi neko ubio nekog meni dragog... Mada se nisam nasla u toj situaciji i ne znam sta bi bilo da se zaista nadjem a nadam se da i nikad necu, nego tako mi se cini. Prijavila bih se onda da idem u zatvor, ne smatram da je dopusteno da ljudi uzimaju pravdu u svoje ljude. To bih ucinila narocito ako su zakoni blagi pa nema dozivotne ili smrtne kazne za njegovo nedelo. Evo ovaj gore ubica sto sam ga spominjala, odsluzio zatvor i sad izasao, setka se po gradu, ja ga jos nisam srela ali jesu neki moji prijatelji. A te devojke koju je on ubio nema. E to bih ja uskratila tom ubici...
Korisnikov avatar
By blabla54380
dina. jel ti planiras nekog da roknes, pa ispitujes teren kako ce to forumasi prihvatiti? :smeh:
Korisnikov avatar
By Dina
:lol:

Nikad se ne zna :blush:

Ma ja sam "fascinirana" ubicama u romanima Agate Kristi a i u filmovima, a vec kad su istinite price u pitanju, poslastica... Cudi me da dosad nisam otvorila ovakvu temu, ali valjda sam se plasila da nece biti odgovora, drago mi je da ipak odgovarate :D
Korisnikov avatar
By blabla54380
e da. postoji psiholog u zatvoru, ali ne i psiholoskinja :P
Korisnikov avatar
By Dina
Bice i psiholoskinje :lukavi:

Mada mi je zao sto to necu biti ja :sigh:
Korisnikov avatar
By Mage
Ubistvo... :sigh: Postoji mnogo gorih sudbina od smrti.

A svi ljudi su ubice samo toga nisu ni svesni...
Korisnikov avatar
By 2kune
Najgori zločin je povratak u samsaru. Osim toga glavni i jedini zločin je nanošenje patnje sa svim svojim gradacijama. Smrt sama po sebi više je nusproizvod svega toga i kao takva je manje bitna. Bitna je mržnja i intencija nanošenja patnje.
Ratovi su najeklatantniji primjer ljudskog licemjerja. To je općedruštveno ozakonjeno ubojstvo koje se jošte i nagrađuje. Ni najbolji znanstvenik ili umjetnik nije nikada dobio toliko počasti koliko prosječan ratni heroj-ubojica. Još je gore s generalima. Ovaj prvi je barem mogo i sam dobit metak a i razmjer te doseg ubijanja su mu mnogo manji.
Smrtna kazna zapravo nije kazna već osveta. I to je čini ubojstvom. Zločinca valja zatvoriti u zatvor i okružiti ljubavlju. :isus:
Korisnikov avatar
By Dina
Saznacemo... Ja mislila da Mage mozda misli da ubijamo mislima, mocne vestice i vesci nesvesni svojih sposobnosti, ali znam da ne veruje u nesvakidasnje pojave pa mi nesto neobicno ;)
Korisnikov avatar
By blabla54380
ta odredjena situacija bi bila mehanizam odbrane, dakle da ubijes da bi preziveo.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Sprinter

ta odredjena situacija bi bila mehanizam odbrane, dakle da ubijes da bi preziveo.

mene "muči" pitanje osvete, i to je odredjena situejsn...

ne znam u sta bi se pretvorila :lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Ako je to kako vi kazete onda nedostaje potencijalne... Nisu sad ubice nego bi mogli biti... Mada, sta znam da li bih se ja slozila sa tim... Verovatno u odbrani, ali ima preneznih ljudi sigurno koji se ne bi ni odbranili ili cak ni tada ne bi mogli da ubiju.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Dina

Ako je to kako vi kazete onda nedostaje potencijalne... Nisu sad ubice nego bi mogli biti... Mada, sta znam da li bih se ja slozila sa tim... Verovatno u odbrani, ali ima preneznih ljudi sigurno koji se ne bi ni odbranili ili cak ni tada ne bi mogli da ubiju.

u potpunosti se slazem...

odg cu komplet na prvi post, cim zatvorim lokal...tj vrnem se (izbacujem nebitne info hahah)
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Dina

pa. nedostaje.
nije samo do "preneznih". bilo koji covek moze da zapadne u situaciju da ne moze da se odbrani, sto opet ne znaci da se ne bi odbranio kad bi mogao. da je "preneznim" ljudima pri ruci nekakvo oruzje upotrebili bi ga. znaci, sustina bi bila da mozak realizuje sve moguce-raspolozive akcije kako bi se obranio od smrti. borba za opstanak.
ovo drugo bi moglo da bude kad na primer majka dozvoli rodjenom detetu da je ubije.
Korisnikov avatar
By bu
ovako meni je najludje kod ubistva to sto kad kod nas ubijes nekog odlezis par god..izadjes i opet mozes da nastavis.. :) tako da ako neko nekog bas ne podnosi..nek ga dovede u Srbiju..odlezi par god..i nek se vrati normalnom zivotu.. :) sta ces..ludjeg zakona od naseg nema
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ili nek ga dovede, uzme mu pasos i ostala dokumenta, i nece moci da izadje iz zemlje sledecih 10 godina :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!