Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Svet mašina?

da
3
17%
ne
11
61%
ne znam
4
22%
Korisnikov avatar
By Mage
Šta mislite da li će jednoga dana svetom vladati inteligentne mašine, a ljudske rase više neće biti? I zašto?

Ja lično mislim da hoće.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja mislim da postoji previse takvih ekranizovanih ostvarenja...

Sumnjam.

AI, kao produkt samog coveka ne moze biti savrseno "biće", niti neuništivo.
Pre bih rekao da cemo nestati zajedno sa svim nasim dostignucima pre nego sto se ona pretvore u nesto natprirodno (ako je to uopste moguce, jer ne postoji nista izNad Prirode).

Glasacu za Ne znam, samo zato sto me zapravo zabole dupe za dalji ishod parazita poput coveka.
Korisnikov avatar
By 2kune
A šta bi sa onom drugom identičnom temom na kojoj su ljudi i pisali? Mašinama se nisu svidjeli postovi? :f5:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Dirrty

AI, kao produkt samog coveka ne moze biti savrseno "biće", niti neuništivo.
Pre bih rekao da cemo nestati zajedno sa svim nasim dostignucima pre nego sto se ona pretvore u nesto natprirodno (ako je to uopste moguce, jer ne postoji nista izNad Prirode).

Pa ni ljudi nisu "savršena bića :) AI nije neprirodan :) Sve što postoji na ovom svetu je po definiciji prirodno :)

Danas postoje kompjuterski programi koji rade po principu neuronskih mreža koji ne samo da imaju kapacitet za autonomni razvoj već i usložavanje i evoluciju (napredak).

Pitanje je više tipa: Da li kompjuter može da u potpunosti simulira stvarnost u konačnom vremenskom intervalu. Jer svaka kompjuterska simulacija fizičkig procesa je samo aproksimacija (do danas makar) i ne daje 100% tačne podatke (zato smo mi potrebni :) ).

No, možda je bez obzira na sposobnost za totalnu simulaciju stvarnosti moguće da komjuteri funkcionišu autonomno? :misli:
Korisnikov avatar
By Mars
Jedan od najzgubidanijih ispita u istoriji ovog izraza: veštačka inteligencija...Sačuvaj bože. Znanje, pojam znanja, definicije, definicije...pa sve do neuronskih mreža (a vidiš da ni tom profesoru baš nije najjasnije to o čemu ti predaje).

Elem, ne brinem za tu budućnost niti znam u kom pravcu će sve da se odvija (intimno mislim da će pre da dođe do samouništenja čoveka kao vrste neodgovornim ponašanjem prema prirodi).

Za sada samo gledam da sam što dalje od ljudi koji su se pretvorili u mašine, to sam se uverio da postoji.
Korisnikov avatar
By 2kune
A zašto se na ovoj temi diskriminiraju parne mašine i svi pizde samo o kompovima?! :tuc:
SVIJET MAŠINA SVIM MAŠINAMA A NE SAMO NJIMA!!! :protest:

(ljudska inteligencija: zavadi pa vladaj, he, he, he... :lukavi: )
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by 2kune
A zašto se na ovoj temi diskriminiraju parne mašine i svi pizde samo o kompovima?! :tuc:
SVIJET MAŠINA SVIM MAŠINAMA A NE SAMO NJIMA!!! :protest:

(ljudska inteligencija: zavadi pa vladaj, he, he, he... :lukavi: )
hahha... pa mislio sam na autonomne mašine. Parne mašine ne mogu da funkcionišu bez ljudi :)

Jedino mašine koje su autonomne, imaju sposobnost adaptacije, promene, reagovanja na sredinu i mehanizama preživljavanja mogu postići ovako nešt ;)
Korisnikov avatar
By 2kune
Znači, funkcija ljudi je da dižu paru... :zvezda:
By жњ
volim vooooooliiiiim borgove :love:

''

imam neku sopstvenu romantizovanu fantaziju o budućnosti koja je negde na pola puta između mašine i čoveka. naša tela su trošna, pa ćemo se spojiti sa mašinom koje će biti nosilac duše. to će biti naše alkemijsko venčanje i eliksir života koji će nam podariti božansku večnost :lezkiss:

ne mogu odoleti... a ovako ćemo voditi ljubav ^^

''
Korisnikov avatar
By svejedno
POnovo: Preporucujem knjigu 'Hiperion' by Den Simons i sve ostale pratece knjige.

Ima ih jos tri. Sledeca se zove: 'Pad Hiperiona' npr.

..

Btw, AI ne moraju da prave ljudi.

AI moze napraviti sopstvenu AI ,)
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Ne mogu bas tako lako da gledam na masine (AI) kao nesto negativno. Mozda ce ta visa inteligencija, pomoci ljudskom rodu, u njegovim evolucionim problemima.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Titus Andronicus
Ne mogu bas tako lako da gledam na masine (AI) kao nesto negativno. Mozda ce ta visa inteligencija, pomoci ljudskom rodu, u njegovim evolucionim problemima.
pre bih rekao da će ga zameniti, pošto će biti u istoj ekološkoj niši kao i čovek :)

Ni ja nemam ništa protiv AI, mislim da bi to bio veliki napredak od "organskog" života. Pojedini AI bi teoretski mogli da žive zauvek...
By Najbolji Prijatelj
Čovek će usavršiti sebe do te mere da mu ni mašine više neće trebati.
Nemojmo ići u podpitanje: Kada? , jer ja verujem da će se baš tako desiti, i vremensko ograničenje me ne zanima.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Šta su ljudi nego mašine?
Trošimo gorivo, imamo hemijske reakcije koje nas održavaju u radnom stanju, na nešto komplikovanijem nivou nego kada se benzin meša s vazduhom u kolima ali princip je isti.

Tako da je pitanje da smo mašine da li bi bili svesni toga?
Korisnikov avatar
By Tungi
Moram Sprinteru reci da je i suvishe savrshen da bi bio slucajan;)

Uzgred,nikad fikciju,ni literarnu,ni televizijsku nisam voleo,niti me je posebno interesovala...A da li ce svet biti kao Fritzov "Metropolis" ili Huxleyev "Vrli novi svet" iskreno me zabole,dok oko mene idu sinteticharske nastelovane lutke i roboti,staklasti i rezervisani...Gledajmo ovog robota DANAS,napishmanjenog i zakrzljalog.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by V I V I S E C T
Šta su ljudi nego mašine?
Trošimo gorivo, imamo hemijske reakcije koje nas održavaju u radnom stanju, na nešto komplikovanijem nivou nego kada se benzin meša s vazduhom u kolima ali princip je isti.

Tako da je pitanje da smo mašine da li bi bili svesni toga?
Da to je interesantno pitanje... Da li bi AI mogla da bude svesna? :misli:
Korisnikov avatar
By Loni
Kad bi proizveli savršenu mašinu 'mesto čoveka, prvi bih se prijavio da se reinkarniram u nju.
Nek ostave otvor da spiritus uđe i evo me.
Korisnikov avatar
By 2kune
Kako bi bila savršenija od čovjeka kad se ti reinkarniraš u nju? :cekam:
Korisnikov avatar
By Mage
Nisam dugo pisao na ovu temu, al' sam skoro odgledao 2 zaista dobra dokumentarca koja bi preporučio ljudima koje interesuje ova tematika ;)

The Secret Life of Chaos:

http://www.documentary-log.com/d439-the ... -of-chaos/

i Human v2.0:

http://www.documentary-log.com/d33-human-v2-0/

Pogledajte samo koliko je tehnologija napredovala samo u poslednjih 10 godina! Već slepima vraćaju vid preko elektroda u očima i amputirane ekstremitete zamenjuju funkcionalnim robotima koji reaguju na misli :cyborg:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2804546#p2804546]Markiza napisao:[/url]https://www.youtube.com/watch?v=S5t6K9iwcdw

O, maj faking gad...westworld u Saudijskoj Arabiji
Sophia robot poseduje AI, facial recognition and visual data processing
https://www.youtube.com/watch?v=E8Ox6H64yu8" target="_blank
Sofijin softver je običan malo napredniji chatbot, a intervjui, gostovanja u emisijama, javni nastupi i odgovori na česta pitanja su očigledno scripted, dok u spontanoj komunikaciji i na najgluplja pitanja ume da da random odgovore ili da potpuno zabaguje. Robotika njenog lica je daleko impresivnija od veštačke inteligencije.

Što ne znači da opšta veštačka inteligencija ne dolazi, ali Sofija realno nije ni blizu tome.
By Sixto
Kakva crna Sofija. Bogati seici platili skupu igracku 'na navijanje' i zajebavaju se.
Korisnikov avatar
By Markiza
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2804548#p2804548]ZlatnaPtica napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2804546#p2804546]Markiza napisao:[/url]https://www.youtube.com/watch?v=S5t6K9iwcdw

O, maj faking gad...westworld u Saudijskoj Arabiji
Sophia robot poseduje AI, facial recognition and visual data processing
https://www.youtube.com/watch?v=E8Ox6H64yu8" target="_blank
Sofijin softver je običan malo napredniji chatbot, a intervjui, gostovanja u emisijama, javni nastupi i odgovori na česta pitanja su očigledno scripted, dok u spontanoj komunikaciji i na najgluplja pitanja ume da da random odgovore ili da potpuno zabaguje. Robotika njenog lica je daleko impresivnija od veštačke inteligencije.

Što ne znači da opšta veštačka inteligencija ne dolazi, ali Sofija realno nije ni blizu tome.
Znam sve to, kao da ne bi bio bum u svetu da zaista razmislja i vodi konverzacije nego mi je i dalje spuki, kako je vodaju tako svuda, ona nastupa. :D
Korisnikov avatar
By Kiborg
Neko društvo nalih na Borgove iz Zvezdanih staza je ono što čeka čovečanstvo.
Prvo ćemo da se nadograđujemo raznim implantima, pa da se povezujemo privremeno dok norma ne bude da stalno budemo u okviru neke kolektivne svesti, odnosno hive-mind-a
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!