- 06 Dec 2008, 20:04
Ima li ih uopste? Ako je odgovor potvrdan, kako pomirujete pravoslavnu dogmu o gresnosti homoseksualaca sa svojom homoseksualnoscu?
Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by saigoJedan vrlo obrazovan mladić i diplomirani teolog kaže da je pravoslavna (hrišćanska) dogma o grešnosti homoseksualaca čista laž te da potiče iz lošeg prevoda svetog pisma.
Ima li ih uopste? Ako je odgovor potvrdan, kako pomirujete pravoslavnu dogmu o gresnosti homoseksualaca sa svojom homoseksualnoscu?
Originally posted by PakiSva ta mesta su odavno obradili protestantski komentatori Svetog pisma (kako se kaze Bible scholar? biblista?), neki od tih tekstova su u rubrici Religija. To se pre svega odnosi na dva mesta iz poslanice Korincanima i na zabrane homoseksualnih odnosa u Starom zavetu, u knjigama Mojsijevim. Zaista vecina tih mesta moze da se tumaci tako da ne mora nuzno da osudjuje homoseksualnost danas, i treba imati u vidu da Hristos licno stvarno nigde ne osudjuje homoseksualnost.Originally posted by saigoJedan vrlo obrazovan mladić i diplomirani teolog kaže da je pravoslavna (hrišćanska) dogma o grešnosti homoseksualaca čista laž te da potiče iz lošeg prevoda svetog pisma.
Mladić je, inače, sklonjen zbog nepodobnosti sa posla veroučitelja u jednoj beogradskoj srednjoj školi.
Originally posted by PakiOdnosilo se na decka koji se interesuje za gej pravoslavlje.Originally posted by AngraMainaZnam, znam
Treba da shvatis ...
Originally posted by saigotakva dogma ne postoji
Originally posted by dungollKao i svaki drugi pravolsavni hriscanin, pristupam svetoj tajni ispovesti i nekoliko puta sam pomenuo svoj odnos sa muskarcima. Duhovnik mi je pomenuo da to nije u skladu sa pravoslavnom tradicijom, ali me nije ni na koji nacin povredio... i nije pokazio nikakav vid homofobije, poneo se u skladu sa onim cime se bavi a to je sasvim ok. Crkva ne poznaje homoseksualnost kao nesto od Boga dato, i jasno je definisana po tom pitanju ali nikog nije ugrozila. To sto neki svestenici ispoljavaju svoju homofobiju nema nikakve veze sa crkvom kao organizmom. Postoje crkveni kanoni koji muzeloznike ekskomuniciraju, ali nisam ja kriv sto se ti kanoni ne primenjuju i sto sam i dalje deo crkve. Kanon nije dogma, i ako mnogi nepoznavaoci ovde to poistovecuju. Kanoni su promenljivi i njihovo sprovodjenje je povereno episkopima i kliru a ja nisam cuo da je neki episkop ekskomunicirao nekog vernika. Sto se svestenstva tice, moraju biti ozenjeni da bi bili rukopolozeni, pa je teze onima koji bi bili popovi a gey su orijentisani. I smesno mi je generalizovati i pricati da je crkva homofobicna organizacija... Jednostavno, crkva je svoje stavove definisala u vreme kad homoseksualci nisu bili rado vidjeni ljudi... Govoriti da crkva ima uticaj na drzavu kada je LGBT populacija je smesno, a jos smesnije je to govoriti u kontekstu drzave jer onda drzava pokazuje svoju nemoc, a crkva jacinu. Ne prihvata mene crkva nego ja nju!
@ mili, ajd čik reci svešteniku da si gej i da voliš da trpaš/se_trpaš u guzu ?
ljubav kao ljubav, nije pogrešno voleti bilo koga to stoji.
Originally posted by mili86Mozda je smesno reci da su svi u crkvi obavezno homofobicni, ali je veoma realno reci da je crkva homofobicna organizacija, jer je njeno javno delovanje prema LGBT populaciji iskljucivo i bez izuzetka homofobicno.
I smesno mi je generalizovati i pricati da je crkva homofobicna organizacija...
Jednostavno, crkva je svoje stavove definisala u vreme kad homoseksualci nisu bili rado vidjeni ljudi...Naravno. U duhu je pravoslavlja da nikad ne menja stavove, a ako ih menja, onda se vraca na neke predjasnje, starije stavove. Jer boze sacuvaj da ikada preispitamo neku donetu odluku. Stavovi su tu da se ne menjaju. Amin.
Govoriti da crkva ima uticaj na drzavu kada je LGBT populacija je smesno, a jos smesnije je to govoriti u kontekstu drzave jer onda drzava pokazuje svoju nemoc, a crkva jacinu.Govoriti da crkva ima uticaj na drzavu u Srbiji se zove opazanje ociglednog. Ni sadasnji predsednik ni predjasnji premijer ne mogu da prdnu, a da pre toga ne konsultuju pukovnika Radovica (za neupucene: episkop Amfilohije), pop se nalazi u odboru agencije za radiodifuziju, zaboga. Emisije o vaskolikom pravoslavlju se ne skidaju sa RTS-a, popovi su pod obavezno prisutni u svakoj diskusiji o Kosovu, a osobito onda kada se to tice politike. A da ne pominjemo kako smo svi bili primorani da preko postanskih markica placamo izgradnju one arhitektonske nakarade na Vracaru, umesto da smo davali pare za, recimo, izgradnju jos jedne dzamije ili katolicke crkve.
Ne prihvata mene crkva nego ja nju!Jebes ga, potrebno je dvoje za tango.
Originally posted by saigoIma ih, ima. A shvatam ih na sledeći način - ako može bog da im bude shizofren (jednosušna trojica, trosušna jednorica ili već koja permutacija 1 i 3) zašto pa ne bi mogli i oni koji veruju u dotičnog.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!