Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Mojsije je bio pod uticajem snažnih halucinogena kada je sa planine Sinaj doneo Deset zapovesti jevrejskom narodu, tvrdi jedan izraelski psiholog.

U provokativnom članku objavljenom u listu "Tajm end majnd", Beni Šanon naveo je da je uzimanje halucinogena bilo sastavni deo verskih rituala Izraelićana iz Druge knjige Mojsijeve u Bibliji, prenose svetske agencije.
"Što se tiče Mojsija na Sinajskoj gori, to je bio ili natprirodan kosmički događaj u koji ne verujem, ili legenda u koju takođe ne verujem, ili najzad - što je veoma verovatno - događaj u kojem su učestvovali Mojsije i Izraelićani pod dejstvom droga", rekao je Šanon državnom izraelskom radiju.
"Biblija o tome kaže da 'narod vidi zvuke', a to je veoma klasična pojava, na primer u tradiciji Latinske Amerike, gde 'vide' muziku", dodao je izraelski psiholog, koji radi kao profesor na odseku za kognitivnu psihologiju Univerziteta u Jerusalimu.
Šanon je objasnio da dve biljke koje rastu u Sinajskoj pustinji sadrže psihoaktivne molekule koji se nalaze i u biljkama od kojih se pravi snažan amazonski halucinogen ajahuaska.
Korisnikov avatar
By Adenim
Pre ce biti da su oni koji su izmislili Mojsija bili pod halucinogenima.
Korisnikov avatar
By Phoenix
A sve je to nekako nebitno. Sasvim je OK da ljudi koriste halucinogene. Nekada je to bilo mnogo raširenije nego danas. :muzika:
Korisnikov avatar
By Vespertine
na temu svih tih divine mythical lichnosti film Zeitgeist, prva prich,daje jako dobro objashnjenje... Eto i preporuke za edukaciju...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Da li ste slucajno, ali samo slucajno, promislili o meri?

Senzacionalisticki naslov "Mojsije bio pod dejstvom halucinogena" mogao je apriorno biti preoblikovan u gramaticki korektniji "Mojsije MOGAO BITI pod dejstvom halucinogena".

Upravo odsustvo me pogadja. Mogucnost koriscenja halucinogenih biljaka od strane Mojsija (mada se tako nesto ne bi moglo zakljuciti iz Svetog pisma, knjige sa ne znam koliko redakcija, revizija i slojeva) nije mi sama po sebi problem koliko nacin na koji se insistira i samo insistiranje ipak jeste.
By Ulix
Ovakva informacija je potpuno nebitna, jer nista ne menja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!