Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Da li ste krsteni?

Da
54
59%
Ne
37
41%
Korisnikov avatar
By mmiki
Smatrate li (vase) krstenje vaznim? Zasto?
Da li bi ste se krstili ako niste, osecate li potrebu?

U mom odeljenju samo jedna moja drugarica i ja nismo krsteni sto me dovodi do zakljucka da je krstenje odavno postalo vise svetovni nego sveti obred, kao i slave.

Kad me pitaju - Da li si krsten?
Kazem - Ne :lol:
Korisnikov avatar
By XerYuS
Ni ja nisam krsten, i salzem se sa tobom. Ne verujem, da bi bio drugaciji covek ako bi me krstili. No nemam nista protiv krstenih ljudi, meni su svi isti :)
Korisnikov avatar
By Paki
Jesam.
Niko me nije pitao želim li.
Imao sam jednu godinu.
Doš'o pop u bakinu i dekinu kuću, odlučili oni i mama da me krste, pa ga zvali. Krili se od mog oca.

... I sad da pitam, ako neko možda zna... Može li se odkrstiti nekako ? :meduza:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ne smatram krshtenje nekim vaznim chinom. Krshten sam.
Da nisam krshten ne bih se krstio.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Nazalost, glupo je primoravati decu da rade neshto shto im se mozda nece slagati sa stavovima u zivotu kada odrastu...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Pa koliko se ja secam, dete shetka unaokolo sa svecom itd...
Korisnikov avatar
By koriolan
Tako je, ali sirota deca/bebetija nemaju pojma sta rade.Mislio sam na roditelje kao glavne generatore celog tog cirkusa.
By polarlicht4.1
Originally posted by Paki
... I sad da pitam, ako neko možda zna... Može li se odkrstiti nekako ? :meduza:
Može. Očenaš (ili kako se već piše) izrecituj unazad. :djavo:
Korisnikov avatar
By Zoe
Najveci problem je sto roditelji krstavaju decu kao male bebe, kada ona ne mogu da se pobune.
Treba pustiti svakog pojedinca da odraste, pa da lepo sam odluci hoce li se krstiti ili ne, i da li mu to nesto znaci ili ne.

Ovako pokrstise milione dece ni krive ni duzne, i kako ce ona sad da se odkrste ili poniste to?!? Nikako.

Katastrofa :mad:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
na primer, sacekati 33. godinu kao Isus...ko doceka....
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Zoe
Najveci problem je sto roditelji krstavaju decu kao male bebe, kada ona ne mogu da se pobune.
Treba pustiti svakog pojedinca da odraste, pa da lepo sam odluci hoce li se krstiti ili ne, i da li mu to nesto znaci ili ne.

Ovako pokrstise milione dece ni krive ni duzne, i kako ce ona sad da se odkrste ili poniste to?!? Nikako.

Katastrofa :mad:

To si skroz u pravu, i mene to nervira...

Dete treba da poraste pa da odluci da li ce uopste biti
vernik, a i ako bude, da izabere religiju...

Videla sam skoro da su pravili grupna krstenja po skolama,
to mi je odvratno....

I onda oni koji nece da se krste, budu izolovani, gledaju ih
popreko..

Crkva sta god da radi, seje mrznju i deli ljude,
a to nije u osnovi ideja duhovnosti i vere..
Korisnikov avatar
By sofia
Originally posted by andjelat

Videla sam skoro da su pravili grupna krstenja po skolama,
to mi je odvratno....

I onda oni koji nece da se krste, budu izolovani, gledaju ih
popreko..

To je sad izgleda kao u vreme komunizma,samo sto su tada gledali vernike popreko...uglavnom,uvek se neko nadje da odredjuje sta je ispravno i da zamece kavgu medju narodom...
Mene su krstili kada sam imala godinu i po dana i pricaju mi kako se jesam bunila,bezeci po crkvi,a pop za mnom a kuma za popom...i ipak su obavili to...no dobro,vazno je valjda kako covek misli i kako se oseca,Kjerkegor je to lepo objasnio-covek je paradoksalno bice i mora da veruje a svaki pojedinac ima svoju licnu veru...

:peace:
By Ulix
Nesto mislim da vas sve roditelji nisu krstili zbog vas, nego zbog njih - jer njima to nesto znacic. Ako ne verujes u Boga, krstenje ne znaci nista, pa ne vidim sto ste tako revoltirani.

A sto se tice ovog masovnog pokrstavanja, to je stvar drzave, ne crkve. Drzava ne sme da dopusti takve gluposti, na crkvi je da pokusa. (Cekam samo da se pojavi Jonatan da mi objasni kako je odvajanje drzave od crkve proizvod europske degeneracije.)
Korisnikov avatar
By Rei
nisam krshten :peace:

Kad je pochela da se gradi crkva kod mene u kraju, hteo sam da se krstim tamo kad je zavrshe. Tad sam bio dete. Sreca pa crkva ni dan danas nije zavrshena pa sam imao vremena da se predomislim. :)
Korisnikov avatar
By Marvin
:lol:

Znam ja jednog čoveka (naših godina) koji je mrtav ladan išao na to gradilište kod vas da pita treba li neke pomoći. Kaže, može on i da zida i malter meša. Sve.
Odbili ga :mazi:
Korisnikov avatar
By mmiki
Originally posted by REI

Kad je pochela da se gradi crkva kod mene u kraju, hteo sam da se krstim tamo kad je zavrshe. Tad sam bio dete. Sreca pa crkva ni dan danas nije zavrshena pa sam imao vremena da se predomislim. :)
Zasto si onda hteo a posle si se predomislio? :)
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by REI

Je l` to ona na Novom naselju ili na Telepu? :)
Korisnikov avatar
By Rei
na novom naselju :)

@marvin

Pa zashto su ga odbili :)
Mislim treba da je zavrshe, ovako samo skrnavi naselje. Pa i volontere da nadju kad vec pare ne mogu.

A predomislio sam se jer sam shvatio da je bog sadista i da me mrzi :D
Korisnikov avatar
By spliff
krshten sam, negde u martu 1965. kada to josh nije bilo popularno
Originally posted by Ulix
Nesto mislim da vas sve roditelji nisu krstili zbog vas, nego zbog njih - jer njima to nesto znacic. Ako ne verujes u Boga, krstenje ne znaci nista, pa ne vidim sto ste tako revoltirani.
:up:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by REI
na novom naselju :)

@marvin

Pa zashto su ga odbili :)
Mislim treba da je zavrshe, ovako samo skrnavi naselje. Pa i volontere da nadju kad vec pare ne mogu.

A predomislio sam se jer sam shvatio da je bog sadista i da me mrzi :D
Rekli mu da radne snage imadu i previše, ali materijala manjka.

(nema potrebe da završavaju, može to brzo & jeftino da se sruši i da se na toj površini napravi lep park)
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Marvin
(nema potrebe da završavaju, može to brzo & jeftino da se sruši i da se na toj površini napravi lep park)
Bash sad o tome razmishljam :)
Da bi bilo lepo da se tu napravi park, ili trg, sa fontanicom nekom. Bash je lepo mesto za tako neshto. :)
Korisnikov avatar
By Marvin
Jasno :hvala:

Ceo taj deo od Naselja do Detelinare bi mogao za ne tako velike pare da se preuredi u divan park.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
slažem se sa uliksom - niko vam nije udario žig, nit vas tera da to krštenstvo praktikujete, ne znam čemu to dramljenje sa "milionima dece".

inače...
Originally posted by Paki
...nemere.
znam pouzdano, jerbo je letos g-din brecelj pokušao da se ispiše iz pravoslavne crkve, uz obrazloženje da ga je deda krstio bez pitanja, a on ne želi da bude učlanjen ni u kakvu versku organizaciju, ispešli ove domaće što su se bavile ratnim huškanjem. akciju je, inače, upriličio kao performans ispred saborne crkve u sarajevu, pod nazivom "bog zna koje po redu potpuno kontrolirano samozapaljenje". :vatroslava:
enivej, crkveni kadar mu je rekao da se ispisati ne može, postoji jedino opcija prelaska u drugu veru (u kom slučaju bi ga, valjda izbrisali sa "spiska" - funny, isn't it?). a onda su pozvali policiju jerbo im se nije dopao performans... :lol:

ilustracija:

Slika

ontopic: nisam krštena i ne planiram biti.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Jock. Komunisticko unuche.
Nisam nikada ni osetila potrebu ili uskracenost po tom pitanju...
Ne bih to uradila ni svojoj deci (deci svojih partnera/ki).

Mislim da to ima velike veze sa odbojnoscu koju osecam prema crkvi te nedostatku upucene osobe koja bi mi mogla pojasniti zasto je to uopste bitno.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Lepa Krepa
slažem se sa uliksom - niko vam nije udario žig, nit vas tera da to krštenstvo praktikujete, ne znam čemu to dramljenje sa "milionima dece".

Slazem se i ja sa Ulixom i te kako. A nije nikakvo dramljenje, vec cinjenicno stanje. :hvala:

Ko ne veruje, toga bas boli da li je krsten, za njega nema nikakvu vaznost=>moj slucaj.
Korisnikov avatar
By Hton
Ja jesam, i da nisam, krstio bih se sigurno. Naravno krsten sam kao beba, jos ne svestan sveta, a narocito ne Boga. Ali najdragoceniji trenutak mi je 16 godina kasnije kada sam jednostavno shvatio i osetio sta znaci i sta jeste Bog Ljubav i Izbor, a ne Bog Sudija i Kazna.
Korisnikov avatar
By Hton
Zaboravio sam da napisem da krstenje predstavlja sjedinjavanje coveka i prirode na simbolican nacin-zato se u pustinjskim zemljama, gde su male zalihe vode, umesto vode koristi pesak. I zato mi je nakako jako lepo-skoro hipi ideja :D
I naravno potpuno odbacujem onu hipotezu da samo krsteni idu u raj i sl.
Korisnikov avatar
By ^Inaniel^
I krshtena, a i posedujem crkveno ime, tj, moje trece.
Vrlo chudno, nisam vernik.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!