Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Nisu dzabe u bajkama toliko cesto bas OGLEDALA magicna (Alisa, Crvenkapa i..ma, sigurno jos neke :giggle:

Uzmite jednom, zapalite jednu svecu i gledajte se u ogledalu. Necete izdrzati duze od tri minuta a da ne trepnete, ili ne sklonite pogled, da se kladimo? Ja kad to radim, pojavljiuju se sve Sashe :ogledalce:

Smatra se da bilo koja reflektivna povrsina (mirno jezero, ogledalo) predstavlja prolaz u 'drugi svet' i sa nase, i sa 'druge' strane.

Da li ste ikada pokusali da dokucite vas odraz u ogledalu?
Da prodjete kroz njega?
Da li je vase lice ili vas odraz refleksija stvarnosti? Koliko se dobro krijete? Razbijate li cesto svoja (unutrasnja) ogledala?
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ja kada se gledam u ogledalo uglavnom vidim da je prljavo pa ga brisem :lol:

Ili eventualno kada mi petak pada na treci a da je prestupna godina onda se prebacim u drugu dimenziju gde sam u vezi sa Antoniom Sabatom i gde moje pesme idu na MTV-u

ali me to smori pa se vratim :rotflmao:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by Zonche
Ja kada se gledam u ogledalo uglavnom vidim da je prljavo pa ga brisem :lol:
to je zato sto si ti u dusi neka spremacica :mete: :ogledalobris:

Ili eventualno kada mi petak pada na treci
Petak na treci?to mu dodje neki verski praznik..
a da je prestupna godina onda se prebacim u drugu dimenziju gde sam u vezi sa Antoniom Sabatom i gde moje pesme idu na MTV-u
Antonio sabato? da nije Ernesto? ali on je pisao o slepima, tako da se zakljucak sam namece :povez:
ali me to smori pa se vratim :rotflmao:
u svakom slucaju, drzi se ti foldera muzika ne floduj temu kad si tako drzak! and don't come back ever again! :evilsmile:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by SashaVsSasha
Nisu dzabe u bajkama toliko cesto bas OGLEDALA magicna (Alisa, Crvenkapa i..ma, sigurno jos neke :giggle:

'Ajde mi, molim te, objasni magicnu ulogu ogledala u "Crvenkapi"?

Posto meni nikad to nije bilo potpuno jasno... :zbunjen:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Bash hocu da se vratim!
I evo me!
:njanja:

Nisam spremacica nego francuska sobarica :lol:

Ajde sasha uzivaj bre malo :P
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
:glupan:
E neka si mu rekao!

Ot: da se vratimo sad na temu :kosach:
Korisnikov avatar
By deželaš
get real, ogledalo je zastarela metafora..

dualna i prostačka :hand:

a definitivno mi jeste nešto čudno neprijatno od svih refleksivnih površina.. mame pogled... ne volim da imam ogledalo u sobi u kojoj spavam

:leviathan:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by bananica

Hajd' prvo procitaj Crvenkapicu, pa cem ti objasnim sve ;) :setnja:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Obozavam Mikijev crtac S druge strane ogledala. :wow:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by bananica

Hajd' prvo procitaj Crvenkapicu, pa cem ti objasnim sve ;) :setnja:
ajde, objasni mi, umirem od zelje da saznam:diplomac:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
E, igrom slucaja casopis 'Gloria' mi se nasao u rukama. Sve u svemu, ja jako cenim Isidoru Bjelicu; e pa ima intervju sa njom tamo.
Ona bas rece: ''Kao i Borhes, koji je napisao fantastican esej o ogledalima, verujem da ona cine sve magicnim i drugacijim. Stvari u njima ne izgledaju isto kao u prostoru.''
Ako neko mozda poseduje taj esej, neka me obavesti na u2u, voleo bih da ga procitam.

@dezelas
Inace, smatra se da je ogledalo opasna stvar, da upija energije svih ljudi i okoline i da istu uzvraca (posto reflektuje svetlost a svetlost je sta - energija)
Dakle, smatra se da zaista upija ENERGIJU, tvoju.
Neki magicari koji bas rade sa ogledalima imaju svoja ogledala, koja ne sme da vidi niko sem njih da se ne bi iskrivile informacije itd..

@bananica
zajebah se za onu crvenkapicu, mislio sam na Snezanu. :rotflmao:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Sto se Borhesa tice, ogledala, tacnije strah od ogledala tema su mnogih njegovih pesama. Ne samo prava ogledala, vec sve ono sto mu uzvraca sopstvenu sliku-povrsina vode, abonovine, metala..cesto pise o vecitoj strepnji pred njegovim ponorom:

"Beskrajne ih vidim, prvobitne
izvrsioce nekog starog sporazuma
kako UMNOZAVAJU SVET..."

potom

"Vreba nas staklo"

i najjace:

"Ako izmedju cetiri zida spavece sobe ima ogledalo, vise nisam sam. Ima neko drugi"
:maljkovic:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Ah, da..Borhes kaze da su ocinstvo i ogledala gnusne stvari, jer umnozavaju vidljii svijet...
Ne mogu da se sjetim, kada sam prestao da volim Borhesa...U pocetku srednje skole, on je predstavljao izvjestan kult, kome se cijelo odjeljenje poklanjalo...

No, ja vec zadjoh u off...:)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ogledalo je jedno od ritualnih orudja koje sluze da bi se sklopio zavet sa Hekatom.... To je jedini zavet koji nije moguce raskinuti kasnije (zavet nije vezan za ovaj life-spawn niti za vreme) Jer je Hekata za razliku od SVIH drugih bozanstava na jako velikom stupnju razvoja... I jedina je boginja koja moze da vidi buducnost drugih bogova i predvidi njihove akcije.

Ali totalno je stupidno traziti magijsku moc u stvarima oko nas, jer ona prvo mora da postoji unutar nas, sva ritualna orudja su spoljna projekcija simbola...koja sluze kao focus a ne kao izvor moci.
U ovom sluchaju ogledalo simbolizuje dushu, unutrasnje ja, vasionu, beskraj, vreme...
Korisnikov avatar
By KiWi

Čekaj ... Zar se srebro ne izbegava u svim magijskim ritualma zbog toga što anulira svu magiju?? Ogledalo je zapravo premaz srebra na staklu... dakle ogledalo nadalje anulira sav pos'o...

Što se tiče bajki, to nema veze sa istinom ...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Kiwi

Čekaj ... Zar se srebro ne izbegava u svim magijskim ritualma zbog toga što anulira svu magiju?? Ogledalo je zapravo premaz srebra na staklu... dakle ogledalo nadalje anulira sav pos'o...
Srebro nije u stanju anulirati magiju... Srebro je magija Meseca u materiji.
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by Morgan Le Faye
Jer je Hekata za razliku od SVIH drugih bozanstava na jako velikom stupnju razvoja... I jedina je boginja koja moze da vidi buducnost drugih bogova i predvidi njihove akcije.
Tako je. Moze biti i dobra i zla, ali je uvek SILNA.
Jedina (kao sto su i Dame jedine) boginja kojoj Zevs nije mogao niti 'zeleo' nista. Neki je poistovecuju bas sa "Damama', i tu ima mnogo smisla. Ona je boginja nad bogovima, takodje sece zicu zivota i smrti, itd.

Ona je 'beyond Sudbine'!

U svakom slucaju, ona se crta sa tri glave, znaci i ona je trojstvo, boginja je raskrsca, ima glavu psa, konja i zmije.
Jedna od jacih boginja, smatra se da je u drugim tradicijama predstavljaju Izida, Lilit, sve velike zenske energije.
A heleni su je smatrali zajebanom, mnogo, sto i jeste.

Takodje je i boginja podzemlja.
Ali totalno je stupidno traziti magijsku moc u stvarima oko nas, jer ona prvo mora da postoji unutar nas, sva ritualna orudja su spoljna projekcija simbola...koja sluze kao focus a ne kao izvor moci.
U ovom sluchaju ogledalo simbolizuje dushu, unutrasnje ja, vasionu, beskraj, vreme...
.............ali njegova aKCIJA JE TRAZITI MOC U SEBI, STO JE TACNO, ALI NE UMANJUJE ZNACAJ (pritisnuh caps slucajno) moci okolnih stvari, kao sto je npr ogledalo. :ogledalce:

Jer pitanje nije bilo: 'gde pronalazite moc?', vec 'Shta mislite o ogledalima?'
Korisnikov avatar
By HARP
A, kakve veze ima Crvenkapa i ogledalo? :iskolacen:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ogledalo jeste mocna stvar.

I zaista, sve reflektivne povrsine.

Moze se koristiti u razne svrhe, mada ja ne bih radio ovo sto je Morgan napomenuo.

LM, moze se svasta videti u ogledalima, pa i 'neprociscenim', zaprljanim (energetski), samo ako se dovoljno potrudite ;)

Ogledalo je vise od metafore.

No svako ima svoje misljenje & svoja iskustva.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Kiwi

Srebro nije u stanju anulirati magiju... Srebro je magija Meseca u materiji.
Nadovezivanje:

A Mesec je 'Nocno svetlo', njegova svetlost je refleksija Sunca.
Korisnikov avatar
By KiWi

Mislim da je to za srebro bilo u nekom broju "Lepota i zdravlje" ili "Viva" ili tako nekom magazinu od pre koju godinu ...
Korisnikov avatar
By HARP
Davno sam cuo price od staaaarih ljudi da ne treba preminulom stavljati u kovceg ogledalo. Nasi su obicaji malo extremni, tako da svasta pokojniku stavljaju da ima za "onaj svet".
Ogledalo bi mu navodno pomoglo da se kasnije prikazuje zivima vizuelno.
Takodje 40 dana nakon smrti ukucana sva ogledala ostaju pokrivena, neko drzi samo za vreme sahrane.
Takodje ljudi idu na "pojutricu". Jutro nakon sahrane. Tada svi prilaze sipanom vinu koje tada u sluzbi ogledala prikazuje lik preminulog...

Eto, malo iz naseg naroda kako ogledalo ima misticnu ulogu.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by svejedno
Moze se koristiti u razne svrhe, mada ja ne bih radio ovo sto je Morgan napomenuo.
Sh`o? Sh`a imash Vs. Hekate?

...too deep?
Korisnikov avatar
By svejedno
Much too deep.

Life long. (All lives ;) )

Nemam nista protiv Hekate kao takve, vec protiv life long vezivanja ;) Ne volim paktove.

Mada, nije da se ona moze izbeci u svakom slucaju.

"I will set myselph above the highest of gods'' vs ''I will set myselph out of the domain of gods''
Korisnikov avatar
By Dina
Posto je vec FireGox navodio nase obicaje evo jedan spanski (Spanija :love: )... Tamo postoji verovanje da ako spavate sa ogledalom ispod jastuka sanjacete buduceg muza/zenu.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
"I will set myselph above the highest of gods'' vs ''I will set myselph out of the domain of gods''
Drugo nije moguce bez prvoga...i eto ironije (koju bogovi obozavaju.)

Morgan je poznat da voli da ide u duboke vode, mozda zbog chinjenice da nema vishe bisera na vrhovima talasa. Ili mozda zato shto mu je Hekata doshla kada je trebao da umre i oterala napast (glavu od ugla)...Glava od ugla prilazi Morganu dok je on kao neka shiparica ko zna shta radio po astralu (tada je bio mlad i nevin...iako je i tada imao elementale i elementaRe kao zashtitnike...simply nishta nije delovalo na tu glavu od ugla, nije ni mogao da pomisli "help") kada je Morgan postao svestan chinjenice da kada mu se TO priblizi da ce on umreti...i par trenutaka pre smrti...pojavljuju se psi tamniji od mraka, senke iz kojih zrachi tama i ona okruzena svojom povorkom...tamnija od najcrnje tame, crnih ochiju, crnog pokrivenog lica...
Korisnikov avatar
By one of the people
nemam ja vremena da tako dugo gledam u ogledalo.
mozda davne 1300 muskarci su tada i videli neku magiju u tome, ali danas ako stignem da vidim svoj odraz u izlogu - dovoljno mi.

:cigareta:
Korisnikov avatar
By Tot

Uzmite jednom, zapalite jednu svecu i gledajte se u ogledalu. Necete izdrzati duze od tri minuta a da ne trepnete, ili ne sklonite pogled, da se kladimo? Ja kad to radim, pojavljiuju se sve Sashe :ogledalce:

Smatra se da bilo koja reflektivna povrsina (mirno jezero, ogledalo) predstavlja prolaz u 'drugi svet' i sa nase, i sa 'druge' strane.

Da li ste ikada pokusali da dokucite vas odraz u ogledalu?
Da prodjete kroz njega?
Da li je vase lice ili vas odraz refleksija stvarnosti? Koliko se dobro krijete? Razbijate li cesto svoja (unutrasnja) ogledala?
Pošto, vidim, voliš Borhesa i postavila si temu o njemu(možda i tamo nešto napišem), dao bih ti njegov odgovor na ovo pitanje. Ogledala su bila jedna od njegovih preokupacija, a ta osobina, ovom piscu svojstvena da snažno misaono dramatizuje svoje opsesije i udahne u njih emociju koja je odveć često i pogrešno smatrana knjiškom i apstraktnom, daje jedan proživljeni odgovor i na tvoje pitanje.

Ogledalo- H. L. Borhes

Kada sam bio dete, strahovao sam da će mi ogledalo
pokazati tuđe lice ili neku bezličnu
slepu masku što skriva
nešto bez sumnje užasno. Bojao sam se
i da će nemo vreme ogledala
iskočiti iz svakodnevnog toka
čovekovih časova i prihvatiti
u svom neodređenom prividnom okrilju
nova bića i oblike i boje.
(Nikome nisam rekao, dete je stidljivo).
Ja se sada bojim da je ogledalo zatočilo
pravi lik moje duše,
ozleđene senkama i gresima,
onaj što ga vidi Bog, a možda vide i ljudi.

(Istorija noći, 1977)
Korisnikov avatar
By svejedno
Drugo nije moguce bez prvoga...i eto ironije (koju bogovi obozavaju.)
True, true.. or is it?

Za prvo su neophodni paktovi. Lomatanje. Paktovi su nezgodna stvar.
Izbegavam ih po cenu zivota. Napravio sam pakt sa sobom, sto se toga tice (nisu bogovi jedini koji vole ironiju;))

No, uvek ima jos - HIGHER. Uvek. Sve dok koristimo mnozinu ;)

Out oh the domain ne podrazumeva velicinu, visinu, moc, cak vise ni znanje... samo jedno stanje. Budizam ima naziv za to stanje ;)
I ono podrazumeva jedninu.
Morgan je poznat da voli da ide u duboke vode, mozda zbog chinjenice da nema vishe bisera na vrhovima talasa. Ili mozda zato shto mu je Hekata doshla kada je trebao da umre i oterala napast (glavu od ugla)...Glava od ugla prilazi Morganu dok je on kao neka shiparica ko zna shta radio po astralu (tada je bio mlad i nevin...iako je i tada imao elementale i elementaRe kao zashtitnike...simply nishta nije delovalo na tu glavu od ugla, nije ni mogao da pomisli "help") kada je Morgan postao svestan chinjenice da kada mu se TO priblizi da ce on umreti...i par trenutaka pre smrti...pojavljuju se psi tamniji od mraka, senke iz kojih zrachi tama i ona okruzena svojom povorkom...tamnija od najcrnje tame, crnih ochiju, crnog pokrivenog lica...
TO se zasluzuje. I napast (toliko notorna) i zastitnik (sa jednakom reputacijom)

U did something bad, in that case.

But u did it good ;)

Mislim, ne znam, Hekata je to. Her call. Jednostavno nije bio tvoj trenutak, verujem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!