Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By жњ
Obicno veruju u stvari koje su sasvim neverovatne i u koje ni ne bi verovali da se ponovo dese danas (more se razdvojilo, nahranio narod sa tri ribice, hodao po vodi, ustao iz mrtvih itd..) Mozda bi pomislili da je neki madjionicar u pitanju a ne bozji sin.

Kako se uopste pocinje verovati? Vaspitanjem? Tradicijom?? Procitas knjigu (u ovom slucaju bibliju ili kuran) i poverujes odmah u sve?? Zamisli da poverujes onda u sve sto pise i u drugim knjigama?

:odbij:
Korisnikov avatar
By Loni
Mislim da je u pitanju strah od neizvesnosti.

Svi znamo da je smrt neminovnost i silno želimo da živimo i kasnije, posle smrti. U toj silnoj želji potiskujemo realnost i funkcionišemo tako što verujemo u ono šta želimo.
(Ili u ono u šta su nas ubedili da treba da želimo)

Neko kaže da nas posle smrti ceka raj, pakao ili ?istilište.
Po nekome idemo u drugu reinkarnaciju.
Postoje koncepcije gde nas razdeljuju u ko zna kakve razrede i
svrstavaju prema karmi, a mnogi misle da je fizicka smrt i kraj duše.

Jedina istina je da mi, živi, NE ZNAMO NIŠTA O TOME.
Odande se niko nije vratio da nam kaže.

Jedini dokaz da nešto postoji i da izgleda baš tako kako nam kaže odredjeni ,,mesija'' bilo bi neko cudo.
Medjutim ta cuda kao da niko nikad ne doživljava direktno,
vec ih svako sazna nekoliko generacije posle svog pradede, koji je navodno ta cuda doživeo.
Nikako da sami vidimo neko cudo, ali su zato knjige iz prošlosti njih pune.

Jedno od aktuelnih cuda tokom prošlih vekova bilo je to da se tela, onih koje crkva proglasi za svece ne raspadaju posle smrti.
Mnogi su u to verovali, ali kasnije su se pojavili monasi, koji su priznali da tela upokojenih balzamuju i mažu ,,tocivim mirom'', i da se zato ne raspadaju niti usmrde.
Tako je još jedno ,,cudo'' demistifikovano.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ne treba ti religija da bi bio vernik. Ni knjige, pa ni svete knjige.

To je jednostavno princip sveta koji ili razumes ili ne razumes.

Smrt nije vaznija od zivota tu.
Korisnikov avatar
By 2kune
Obi?no za kurac... :giggle:
Ali jebiga, doðe ti tako povremeno... Ja vjerujem u gospodara prstenova... :blush:
Korisnikov avatar
By gari
Koješta! A zašto nevernici ne veruju?

:snob: :deda: :ribica:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Paaaaa... kroz istoriju nije bilo bas uvek moguce proveriti i naucno dokazati stvari koje su se desavale. Ne mozemo ni danas, a neke od njih nas jako interesuju. Recimo, kuda idemo posle smrti.
Onda se odlicni sharmeri i manipulanti dosete kako bi mogli oko toga da ispredu citavu pricu koja im odgovara i ubede ljude da je to tako kako oni kazu.
Medjutim, tu postoji mali glinch. U celoj toj zavrzlami postoje stvari u koje verujes (jer ti se dopadaju) ali postoje i stvari u koje moras da verujes jer sve to ide skupa...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by gari
Koješta! A zašto nevernici ne veruju?

:snob: :deda: :ribica:
Oni vjeruju da ne vjeruju... :giggle:
Korisnikov avatar
By gari
E pa-vernici veruju da veruju... :gitara:

:gubitnik: :novine: :no:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by amnesia
Obicno veruju u stvari koje su sasvim neverovatne i u koje ni ne bi verovali da se ponovo dese danas (more se razdvojilo, nahranio narod sa tri ribice, hodao po vodi, ustao iz mrtvih itd..) Mozda bi pomislili da je neki madjionicar u pitanju a ne bozji sin.

Kako se uopste pocinje verovati? Vaspitanjem? Tradicijom?? Procitas knjigu (u ovom slucaju bibliju ili kuran) i poverujes odmah u sve?? Zamisli da poverujes onda u sve sto pise i u drugim knjigama?

:odbij:
Originally posted by fencysmurf
isuse.
Na ovaj uzvik ja samo mogu dodati pitanje: Da li se za ovakve pita?e vredi moliti? :puzzle: Sumnjam. Ali hajde, ?uda se dogadjaju pa zato: :molise:
Korisnikov avatar
By gari
Na ovaj uzvik ja mogu samo dodati: Opristi im Bože jer znaju šta rade.

:potapsava: :sunce: :cool:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ja znam, tj. bar sam znao.
Bio sam na takvim mestima i video stvari za koje nema ljudskih rechi da se opishu. Znachi video sam, i tu je vera prerasla u znanje.
Al sam to znanje stopirao, ishao sam preduboko, i chinilo mi se da sam pocheo da ludim. Jer savrshenstvo je takvo, uvek trazi da se prouchava, svaka moja misao je bila usmerena prema stvarima za koje ne postoje rechi.
Sada verujem samo u ono shto mogu izbrojati, videti, osetiti.
Moj bog je dolar.

Inache oduvek sam znao, nekada kao klinac sam verovao u mnoge stvari u magiju dok je nisam prvi put probao. I do tada sam bio romantichar, posle sam postao gnostichar, pa hermetichar, zatim kabalista. Dok je moj poslednji stadijum razvoja zaustavljen na nekom gnostichko-hermetichko-pagansko-anarhistichkom uchenju.

Shvatio sam da je ovaj svet, nishta drugo nego jedna bolesna shala.
Savrshenstvo, bio to Ajvaz, Krishna, Velika Majka, kao savrshen entitet NIJE u stanju da stvori neshto shto nije savrsheno. Ovaj univerzum nije savrshen. Znachi nastao je iz ruku entiteta koji nisu savrsheni, koji su sigurno na vecem stepenu evolucije od nas.
Tako da je svaki chovek mnogo dalje od boga nego shto moze i da sanja.
Rechi koje su mi nekada stojale u potpisu su bile rechi Fride: "Nadam se da je odlazak radostan i da se necu vratiti."
Korisnikov avatar
By 2kune
E pa-vernici veruju da veruju... :gitara:

:gubitnik: :novine: :no:
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By 2kune
Morgana dušo, možda nesavršeno bi?e nije u stanju percipirati savršenstvo? Što ?ini savršenstvo ako ne unutrašnja vatra bitka razigrana do percepcije savršenstva? Teško bogu koji nije u stanju izdržati takovu toplinu...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Tunela dearest, nisam se dohvatio pitanja percepcije savrshenstva, vec kreacijom.
Korisnikov avatar
By gari
Otkuda pa mi možemo znati šta je savršeno? Savršenstvo je neko ili nešto ?emu se više ništa ne može ni dodati ni oduzeti a to je kraj stvaralaštva. Dakle, ako je nešto bliže savršenstvu /svršenstvu/ od nas samih, nemamo se zašto kajati. Pre bih rekao da možemo biti sre?ni u svom nesavršenstvu jer savršenstvo nekako predstavlja kraj svega. Možda je smrt savršenstvo /ako je kraj našeg bivstva/?

:no: :cut: :blush:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Morgan Le Faye
Tunela dearest, nisam se dohvatio pitanja percepcije savrshenstva, vec kreacijom.
Tako je mili, ti si bog! :rock:
Korisnikov avatar
By Kupper
isuse.
Korisnikov avatar
By gari
Šta li mu to zna?i stalno-Isuse? Neka molitva, dozivanje...

:dancing: :povez: :pivce:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by 2kune
Tako je mili, ti si bog! :rock:
Ako ti tako kazesh...:kafa:
Korisnikov avatar
By gari
Ma da, 2 kune se dobro razume u bogove, naro?ito ako su "obdareni".

:sigh: :zen: :redaljka:
Korisnikov avatar
By svejedno

Shvatio sam da je ovaj svet, nishta drugo nego jedna bolesna shala. nastao je iz ruku entiteta koji nisu savrsheni, koji su sigurno na vecem stepenu evolucije od nas.
Lemurijanci ;)
Korisnikov avatar
By Rei
Nije problem shto veruju, nego shto su ubedjeni. :glupan:
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Tot
isuse.
Na ovaj uzvik ja samo mogu dodati pitanje: Da li se za ovakve pita?e vredi moliti? :puzzle: Sumnjam. Ali hajde, ?uda se dogadjaju pa zato: :molise:
Za amnesiu se vredi žrtvovati, svakako. :hug: Za neke druge je i najobi?niji prezir preveliki poklon. :jbg:
Korisnikov avatar
By gari
Eh, za Amnesiu se vredi žrtvovati? A na koju žrtvu misliš-beskrvnu ili krvnu?

:cobanica: :evil: :redaljka:
Korisnikov avatar
By Paki
Eh, za Amnesiu se vredi žrtvovati? A na koju žrtvu misliš-beskrvnu ili krvnu?
Ne razmišljam o tome, tj. nisam to ograni?io na neku od te dve. Koju ti preferiraš? :trep:
Korisnikov avatar
By gari
Pa beskrvna je mnogo bezbednija. Nema opasnosti od infekcije. Krvne žrtve zahtevaju kontakt sa krvlju pa može do?i do raznih zaraza. Dakle-beskrvna /ako može da proðe bez krvi/. Ako baš mora-onda neka kapne i neka kapljica krvi. Ne?e da mu škodi.

:luda: :pas: :happysmoke:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Šta li mu to zna?i stalno-Isuse? Neka molitva, dozivanje...

:dancing: :povez: :pivce:
pominjanje imena Bozijeg Sina zaludu i nepotrebno!

znas ti to...
By жњ
za mene? lol paki :giggle: :kiss:

zrtva nije ni potrebna, jer nemas kome da se zrtvujes ni da pozelis...

"god is in the TV!!" :rock:

odo da zrtvujem kesicu chipsa i koka kolu dok se klanjam ispred ekrana, muahahah
Korisnikov avatar
By Paki
Ljubim ja tebe swatku! :cvece: :hug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!