Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Kome bi povjerili svoje dijete?

Ministrant
Nema glasova
0%
Pionir
6
100%
Korisnikov avatar
By 2kune
Ministranska na?ela (katoli?ke crkve)

* Ministrant služi Kristu kao najvišem gospodaru.
* Ministrant pokazuje uvijek strahopo?itanje u svetoj službi.
* Ministrant ?e stalno nastojati oko dobra.
* Ministrant poštuje svoje roditelje i sve?enike.
* Ministrant sluša bez prigovora.
* Ministrant održava pravo prijateljstvo.
* Ministrant ne psuje i ne laže.
* Ministrant je ?ist na duši i na tijelu.
* Ministrant je veseo i uvijek spreman pomo?i.
* Ministrant pridobiva druge za Božje kaljevstvo.

-------------------------------------------------------

Iz pravila i programskih osnova saveza pionira Jugoslavije:

* Savez pionira ?ine u?enici iz prvih sedam razreda svih osnovnih škola udruženi kao pioniri u pionirske odrede.
* Ime pionir podsje?a na prve pionire, najmlaðe borce naše socijalisti?ke revolucije, izražava težnju za postizanje najplemenitijih osobina ?ovjeka u samoupravnom društvu, i poti?e na stalno istraživanje, otkrivanje i usavršavanje svijeta oko sebe.
* Svaki pionir ima prava i dužnosti u razvijanju svog kolektiva i ukupne aktivnosti saveza pionira. Pozvan je da iznosi svoje želje i mišljenja, da odlu?uje o svojoj i zajedni?koj aktivnosti, o u?enju, radu, korisnom provoðenju slobodnog vremena i o uklju?ivanju u ostale aktivnosti svoje uže i šire društvene sredine.

--------------------------------------------------------------------

Da li bi više voljeli da vam dijete bude ministrant :opatica: ili pionir/ka :pionir: ? Kojoj bi organizaciji raðe povjerili svoje dijete i njegovu psihofizi?ku dobrobit te pedagoški razvoj? Što bi raðe da vam je dijete?

PS. Ima li netko možda ministrantska (ili kako se to ve? zove) na?ela SPC? :molise: Skupljam takve stvari... :blush:
Korisnikov avatar
By Laika
Pionir naravno, jer ''svaki je pionir SLOBODAN da...''.
Necemo sad o stvarnoj praksi ex-socijalizma, ali opet, tu je bilo ograniceno stvarno politicko delovanje, ostale aktivnosti nisu bile zabranjene...
A i socijalizam mi je svakako mnogo drazi od teokratije.

I kontam da bih svoje dete radje prepustila kandzama socijalistickog idealizma sa svim njegovim eventualnim real life nedostacima (da ih samo izvali), nego napravila od njega paklenu pomorandzu, lobotoma i kretena.
Uostalom, jednim od vaznijih uzroka nastanka kontrakulturnog pokreta i nove levice '60-ih godina smatra se revolucionarni posleratni prirucnik dr. Spoka (ili tako nekako) u kome on savetuje roditelje kako da pristupe vaspitanju svoje dece i zastupa stav o koriscenju nebatinashkih matoda i liberalnijem odgoju. Taj prirucnik je pocetkom pedesetih imala skoro svaka americka domacica, a i preveden je na rulju jezika. Naravno, deca koja su vaspitavana liberalnije i koja su imala slobodu da izgrade svoj stav, kasnije su bila u stanju i da se odupru i pobune. I eto otkud bas sezdesetih pokret zelenih, hipici, nova levica, poplava studentskih protesta, antiratni pokret... ''kosa''...
Jbt, opet se raspricah...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by 2kune
Boli i ti nju :mazi:
ako je moja glava sve shto te "interiSira"
onda zaboravi, taj mlechni proizvod nije za preradu.
Korisnikov avatar
By Dina
Rado - nikome... Samo kad bi bilo pod moranje (kao sto nekad nisu pitali hoces li ili neces da budes pionir). Ali daleko bila takva vremena :molise:
Korisnikov avatar
By Stripi
Kunašu sigurno ne bih.
Bojim se da bi mi i dijete preformatirao i metnuo u njega neki novi software :shrug:
Korisnikov avatar
By jukie
Pa mi smo BILI pioniri, kunašu, tako da sada ne možemo da budemo nepristrasni.... anyway to je bilo ve? pred kraj pionirizma, u 80-tim...
u suštini, stepen zaglupljivanja zavisi od lokalne sredine... kod nas su dolazile pionirske predvodnice (u?enice starijih razreda) koje su nam držale ?as... manje-više se radilo o animaciji dece i emancipaciji od vlasti jedne u?iteljice (slušaj svakog starijeg jer je viši po hijerarhiji)... prili?nu koli?inu vremena smo potrošili na one pozdrave (bebin pozdrav: griz, mleko, griz, mleko, griz, mleko, MAMA!) , a jednom su nam pro?itali celu pesmu "marihuana", onu gde prva slova svakog odeljka speluju tu re?... sama tematika koja je provejavala (Tito i NOB) nije bila ništa nadodato, jer smo to neprekidno radili na normalnim ?asovima kod u?iteljice; tada je bio takav plan i program... pojma nemam šta to moderna deca rade ?etiri godine kod u?iteljice kad je toliko doma?e de?je literature bilo bazirano na tome...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Morgan Le Faye
Ne mili, palim se samo na glavobolju... :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Stripi
Kunašu sigurno ne bih.
Bojim se da bi mi i dijete preformatirao i metnuo u njega neki novi software :shrug:
Ove aluzije su mi potpuno nerazumljive... :zvizdi: Kad sam ja to tebi išta savjetovao u svezi glede kompova? :evilwait:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ne mili, palim se samo na glavobolju... :lol:
Shto dokazuje moje mishljenje da hrvatsko pleme i dalje veruje da nema ljubavi bez bola.:foto:
Korisnikov avatar
By 2kune
Shto dokazuje moje mishljenje da hrvatsko pleme i dalje veruje da nema ljubavi bez bola. :foto:
To nije tvoje mišljenje ve? od pokojnouskrslogvišeputa Obožavam te... Meni se ?ini da je ovdje više u pitanju agape...
Korisnikov avatar
By KiWi
Ni pod a ni pod b. Dao bih dete svojoj komšinici koja je podigla ?etvoro dece ... ona bi se sigurno snašla
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
Pa mi smo BILI pioniri, kunašu, tako da sada ne možemo da budemo nepristrasni.... anyway to je bilo ve? pred kraj pionirizma, u 80-tim...
u suštini, stepen zaglupljivanja zavisi od lokalne sredine... kod nas su dolazile pionirske predvodnice (u?enice starijih razreda) koje su nam držale ?as... manje-više se radilo o animaciji dece i emancipaciji od vlasti jedne u?iteljice (slušaj svakog starijeg jer je viši po hijerarhiji)... prili?nu koli?inu vremena smo potrošili na one pozdrave (bebin pozdrav: griz, mleko, griz, mleko, griz, mleko, MAMA!) , a jednom su nam pro?itali celu pesmu "marihuana", onu gde prva slova svakog odeljka speluju tu re?... sama tematika koja je provejavala (Tito i NOB) nije bila ništa nadodato, jer smo to neprekidno radili na normalnim ?asovima kod u?iteljice; tada je bio takav plan i program... pojma nemam šta to moderna deca rade ?etiri godine kod u?iteljice kad je toliko doma?e de?je literature bilo bazirano na tome...
Ja sam pre par godina nasla svoj sastav iz tog doba o nekom Briletu i vristala sam od smeha... Jos sam bila vukovac pa sam morala valjda da se isticem posebnim zanosom za petice... Ide otprilike ovako: "Brile je bio ne samo partizan, nego i clan KPJ a to znaci da se isticao posebnom hrabroscu, postenjem i iskrenoscu. Bio je odan idealima naseg NOB-a i zivot je bio spreman da da za naseg Marsala Tita i nasu slobodu i bratstvo i jedinstvo..."

:drama: :lol:
Korisnikov avatar
By Delete
Rado nikome, ali kad bih bas morala, onda bih izabrala pionira!
Korisnikov avatar
By Stripi
Ove aluzije su mi potpuno nerazumljive... :zvizdi: Kad sam ja to tebi išta savjetovao u svezi glede kompova? :evilwait:
Nikad!
Rije?i su mi same izletile ispdo prstiju, ni sam ne znam šta mi je bilo.
Tek, ne bioh ti dao dijete. Strah me :yes:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Shto dokazuje moje mishljenje da hrvatsko pleme i dalje veruje da nema ljubavi bez bola. :foto:
To nije tvoje mišljenje ve? od pokojnouskrslogvišeputa Obožavam te... Meni se ?ini da je ovdje više u pitanju agape...
Ma jel stvarno? A da nije ipak budistichka mudrost.
Ah da Budhe nema na ovom forumu.
Korisnikov avatar
By Pipin
A Pahomije?! Njemu ništa? Gde je to hriš?ansko milosrðe i saose?ajnost?! :drama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!