Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Gothrose
Ja se taman ponadala da se pojavila cool tema a ti vala nishta nisi napisao :lol:
LM,tema je ok,moze se tu svashta povezati i napisati samo shto mene mrzi da pochnem...
'Ajde ti pochni... :D

:lukavi:
Korisnikov avatar
By dimitriades
podse?a me na satanizam što smatram najve?im zlom današnjice.
Korisnikov avatar
By darklight
:eevil::eevil:buaxaxaxaxaxa pa ja sam postavio temu uradite i vi nesto.....shalim se
pisite o vasem shvatanju gothic muzike i pa npr nekim zanimljivim knjigama vampirskih tema
moze?
Korisnikov avatar
By jukie
Mislim da su neki od mojih djaka bili gothic... više mi se svidja kako mrzovoljno sede i prevr?u o?ima nego ovi ostali kada ska?u okolo kao pobesnele šimpanze... [size=-2](kako re?e ona kineska klasifikacija "koje se uzbudjuju kao ludaci" )[/size]
Korisnikov avatar
By darklight
pa da gothichari su takvi
veoma depresivno raspolozeni i veeeeeoma mrachnog izgleda,ali su isto tako veoma kreativne i zanimljive osobe:djavo:
Korisnikov avatar
By djo
jel pod goth literaturu podrazumevate 'carmillu', 'orkanske visove', 'drakulu' ili ove novije stvari?
Korisnikov avatar
By Alien
Wuthering Heights se mogu svrstati pod goth literaturu, ali vise zbog efekta i popularnosti u sceni (danasnjoj), nego zbog iskljucve namjere autorke. Bram Stoker's Dracula je vec vise u toj liniji. Anne Rice i njena Vampirska Trilogija je istinska "goth" literatura (a vec klasik :-))
Goth muzika je siroka: Neofolk, Batcave, srednjevijekovna muzika i njeni hibridi, EBM, Future Pop, Gothic Metal, New Wave, Viking Metal, etc, etc... ja izbjegavam EBM jer mi je tu previse tehna... Viking Metal mi se sve vise svidja, otkako otkrih Tyr... Neofolk je vecinom patetican, pretenciozan, ali ima i tu OK stvari - Adas ili Faun... Gotmetal je malo u smjeru mainstream-a, al' meni odgovara - Leaves' Eyes, Xandria, Lacuna Coil, Theatre Of Tragedy (na vecini albuma), Within TEmptation i tako... naravno, sve je pocelo sa Bauahaus, Alien Sex Fiend, Siouxsie & The Banshees i Joy Division/New Order...

A satanizam kao "najvece zlo covecanstva" ili sta vec je jedan od boljih viceva sa Balkana... samo cekam da novine otkriju da su satanisti krivi za pojavu pedera u srbiji. ili pederi krivi za satanizam u srbiji.... koje gluposti...

et'.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Alien
Wuthering Heights se mogu svrstati pod goth literaturu, ali vise zbog efekta i popularnosti u sceni (danasnjoj), nego zbog iskljucve namjere autorke. Bram Stoker's Dracula je vec vise u toj liniji. Anne Rice i njena Vampirska Trilogija je istinska "goth" literatura (a vec klasik :-))
e to me je interesovalo. možda sam ja bio neprecizan ali, romani k
oje sam ja naveo pripadaju istorijskom goti?kom romanu, žanru popularnom od, može se re?i kraja 18 veka i kroz ceo 19 vek. u tom smislu 'orkanski visovi' su pravi predstavnik žanra, iako nema eksplicitnih referenci na vampirizam ili tako nešto, kao u 'carmilli' ili 'drakuli'. anne rice i ostali koji se bave vampirizmom i srodnim temama, naro?ito pred kraj XX veka bi mogli biti nešto kao neogoti?ki roman, jel?
Korisnikov avatar
By darklight
vidim da se tema razradjuje
bas mi drago zbog toga
ljudi,samo nastavite:tehno:
Korisnikov avatar
By djo
pa razradi i ti malo :evilwait:
Korisnikov avatar
By Rei
Je l' Daria (onaj crtac, pushtao se na MTV) goth? :)
Korisnikov avatar
By darklight
darkness in my crimson,cover my broken heart
wings of buterfly
tears fall down and i die

join me in eternal darkness
like rome juliet was

bloody kiss 4 all of you :kosach:
By Gost
Meni su vampiri seksi. Kao i Piter Marfi. I tako... :praznoglavi:

Originally posted by dimitriades
M? Ja b' nekako rekla da su glad, ratovi i bolesti malo zliji od toga. Al možda ja nisam upu?ena. To sve oni izazivaju, mislim satanisti... jel to fora? :smirk:
Korisnikov avatar
By Laika
ne znam sta mi se vise ne dopada: dal ta gospel-opereta muzika, dal fashion, dal make up, dal goth cure, dal tipovi...
hmmm, zapravo cini mi se da je ipak najplitji sa ideoloske strane, verovatno jedan od vrlo retkih subkulturnih pravaca koji su podjednako besmisleni na svakom metru planete i u svakom vremenu.
s druge strane, joy division, siouxie, bauhaus ... njih vrlo volim, ali oni bas i nisu goth, ili..? u pravce se ne razumem pa necu da vam kazem u koju vrstu muzike ja svrstavam tri pomenuta sastava, ali dovoljna je i ova konstatacija: nalazim da nisu na no.1 poziciji na cd polici prosecne goth devojke iz kst-a, eto
Korisnikov avatar
By Alien
Originally posted by Lolica
u pravce se ne razumem
Bitno je prepoznati samu sebe.
Korisnikov avatar
By gari
E pa o vampirima definitivno nemate pojma. Naro?ito zato što je opšteprihva?eno da postoji samo jedna vrsta vampira /ona koja se provla?i kroz sve holivudske limunade o vampirima i Grofu Drakuli/ a u stvari postoji nekoliko vrsta vampira. Ali, sada je kasno i nemam vremena da o tome pišem. ?itajte malo više.

:lood: :shocked: :iskusenje:
Korisnikov avatar
By darklight
:bundeva:
u kst-eu ima baaash mnogo isfoliranih navodno goth devojaka i muskaraca,tako da o kst-eu necu ni da pricham.....
ako prichamo o goth muzici,ona je za mene taaako mistichna i kreativna.....muzika koja je po svemu kvalitetna
muzika koja ima takve tekstove,da ako volish upotpunosti prijaju ali ako pak patish zbog iste te ljubavi ....onda nevalja....veoma je depresivna i gura te u ambis sve dublje i dublje :eevil:
goth arhitektura .....nesto savrsheno,puno detalja,a opet ne kichasto i prenatrpano,ima svoj mistichni stil i gracioznost....zato me i zamkovi i katedrale tolikoprivlache
By Bastet
Weeeeeee, obozavam vampire! :)
Korisnikov avatar
By gari
Poslednji autobus za Transilvanijske Alpe gde je stvarno živeo Grof Vlad Cepeš zvani Drakul zato što je kao grb imao zmaja a na rumunskom se on nazivao Drakul je otišao. No, bez obzira na to, Grof je pripadao redu malteških vitezova od Zmaja i bio ljuti protivnik Turaka ali je toliko preterivao u surovosti da su ga se i sami Turci pani?no plašili. Posle jedne bitke nabio je i žive odrao 11 000 Turaka, od mesta bitke pa sve do svog zamka. Otada mu se to toliko osladilo da je po?eo svaki dan nekoga da nabija na kolac i da mu dere kožu, sve dok narodu nije dosadilo pa ga je neki ugarski Kralj zatvorio u tamnicu gde je i umro potpuno lud.

:mete: :zeva: :dj:
Korisnikov avatar
By gari
Šta-wow? To su istorijski i provereni podaci. To što je Brem Stoker imao bujnu maštu je ve? sasvim druga stvar. A ima i rod slepih miševa-vampira koji se hrane krvlju /obi?no krupne stoke/. Ali o tome malo znam, Jukie je expert za to.

:komp: :pivce: :kasalj:
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by gari
Šta-wow? To su istorijski i provereni podaci. To što je Brem Stoker imao bujnu maštu je ve? sasvim druga stvar. A ima i rod slepih miševa-vampira koji se hrane krvlju /obi?no krupne stoke/. Ali o tome malo znam, Jukie je expert za to.

:komp: :pivce: :kasalj:
Hehehe...svaka ti cast gari :)
Lepo si obavesten o ovim zanimljivostima,ali me ne cudi....znas ti svasta:saint:
P.S. Tvoj prijatelj ex. Lunatic
Korisnikov avatar
By gari
Jaj-Lunatic, moje malo vampir?e! Kako smo samo na Queerii pisali po celu no?? Divno vreme! Nadam se da ?e ti i ovde biti ugodno, mada voi ovde ne vole baš kada se ja mnogo raspišem. Tamo smo navijali jedni za druge i šalili se a ovde sve neki ozbiljni /mra?ni/ tipovi. Prežive?emo i njih...Popi?emo im krv.

:marinac: :bisou: :psst:
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by dimitriades
:smeh:
Korisnikov avatar
By gari
Tja, najlakše je izbaciti neki sajt pa mi da tražimo. ?emu onda diskusije, hajde svi da postavljamo adrese pa neka ?ita ko ho?e. Gluposti.

:gotika: :budilnik: :pljuje:
Korisnikov avatar
By Insorcer
.... do sada nsam video interesantan post na ovoj temi , koji bih diskutovao... mislim da je postavljeni text dobar uvod u nekakvu diskusiju... kome se ne chita ....ne mora...
:bicikl:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!