Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Koja je vasa religija?

Ateista
34
25%
Pravoslavac
41
30%
Protestant
5
4%
Katolik
3
2%
Jehovin svedok
Nema glasova
0%
Musliman
3
2%
Wiccan
3
2%
Svi ostali oblici Paganizma (sem Wicce)
6
4%
Moderni Satanista
4
3%
Tradicionalni Satanista
1
1%
Jevrej
2
1%
Budista
5
4%
Hinduista
Nema glasova
0%
Drugo
28
21%
Korisnikov avatar
By Aradija
izvinjavam se ako sam zaboravila nesto....
Ja sam Paganka,ponajvise Wiccanka,ali sa uticajem raznih drugih oblika Paganizma..
Korisnikov avatar
By Aradija
Hm...ja ne znam kako se glasa na ovom forumu.. :puzzle:
Korisnikov avatar
By tramp
drugo ... nisam nista ustvari - nepraktikujuca paganka, ateista i tako ... sve u svemu nista posebno - kad otkrijem javim se ponovo
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
hajde da se nazovem paganom, jer da kazem da sam pristalica kosmogonijske opshte religije, koja u sebi obuhvata magijski rad zasnovan na hermetizmu, pa do vradzbina i chistu teurgiju.... malo bi zbunio chitacha:pms:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Ateista. Po meni ni Morgan Le Faye ne postoji...
Korisnikov avatar
By KiWi
Ortodoksna hriš?anska. Iako se ne slažem sa nekim stavovima crkvenih velikodostojnika ne odustajem od ?injenice da crkva nije graðevina od drveta ili kamena.. crkva je ono što nosiš (ili ne nosiš) u sebi.
Korisnikov avatar
By spliff
pravoslavni hrishccanin!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by tramp
drugo ... nisam nista ustvari - nepraktikujuca paganka, ateista i tako ... sve u svemu nista posebno - kad otkrijem javim se ponovo
Ja sam isto stavio "drugo". Mislim da sam "lice bez religije" ili tako nešto... uopšte ne razmišljam o religijskom aspektu razli?itih pojava, ne vršim nikakve rituale, jednostavno se trudim da proživim svaki dan a da se što manje smorim.

[size=-3]btw u popisu stanovništva naravno piše "pravoslavac" jer je to popunjavala moja mama dok sam bio autsajd, a moja mama deli sve ljude na planeti na katolike, pravoslavce i muslimane, pa joj je bilo lako da se odlu?i (doduše ona je katolike uvek zvala Hrvati a pravoslavce Srbi, pa su joj Amerikanci Hrvati iako su oni uglavnom protestanti).[/size]
Korisnikov avatar
By Mars
Izvorni hriscanin.

Usled nepostojanja istog - pravoslavni.
Po rodjenju. I po opredelenju.
Korisnikov avatar
By IriS
ne ose?am pripadnost nijednoj religiji, nisam krštena niti imam želju za tim... poštujem svaku religiju i njihove sledbenike dok god mene ne uznemiravaju...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
glasah za drugo. zanimljivo je kako se kod nas pogre?no tuma?i ateizam, zamenjuju?i ga sa agnosticizmom.
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by 2Q2Bstr8
glasah za drugo. zanimljivo je kako se kod nas pogre?no tuma?i ateizam, zamenjuju?i ga sa agnosticizmom.
I ja sam primetila da veliki broj ljudi koji se izjasnjavaju kao ateisti zapravo ne znaju da je agnosticizam ono na sta misle.

Inace, kad god treba da se definisem tj. objasnim sebe u najkracim crtama kazem da sam pagan, egoista i entropista.
Korisnikov avatar
By EYA
verujem u Boga, u religije ne verujem.

od ponudjenih, najblizi mi je budizam :astral2:
By Ulix
Originally posted by 2Q2Bstr8
Imajuci to u vidu: ateista sam.

Ali necu glasati posto (moj) ateizam nije religija.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Njuskalo
Ateista. Po meni ni Morgan Le Faye ne postoji...
to je onda nihilizam:smiling:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Aradija
ljudi,kako se glasa? :alien:
Imaš male kruži?e ispred ponudjenih opcija. Klikneš u odabrani kruži? i on dobije crnu ta?ku u sredini. Onda klikneš na ono dugme ispod opcija "pošalji" ili kako se ve? zove, i tvoj glas biva unet.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by jukie
Originally posted by Aradija
ljudi,kako se glasa? :alien:
Imaš male kruži?e ispred ponudjenih opcija. Klikneš u odabrani kruži? i on dobije crnu ta?ku u sredini. Onda klikneš na ono dugme ispod opcija "pošalji" ili kako se ve? zove, i tvoj glas biva unet.
Sada mi je jasno kakvi ljudi pishu uputstva na zapadnim proizvodima. Na tastaturi "pls dont put it in your mouth, not a sexual toy, use it pressing letters, if you cannot see letters, maybe you r blind or your softwer isnt installed corectly..."
By Goldentouch
Religija ispadne kao pripadnost stranci?
tako to ovde izgleda, i tako jeste.
Ako je put stranka ja chu nastaviti da putujem kroz shumu i proplanke i da razgovaram sa ljudima na koje naidjem, i lepo chemo da se zabavljamo

Put je slika za aktivnost!

Bless you all
Korisnikov avatar
By colorado
Krsten kao pravoslavac, izjasnjavam se kao agnostik.

glasah za drugo.
Korisnikov avatar
By tramp
a da meni je inace najprimamljivija shinto religija no kako nisam u prilici nauciti vise o njoj ...
Shinto is an ancient Japanese religion. Starting about 500 BCE (or earlier) it was originally "an amorphous mix of nature worship, fertility cults, divination techniques, hero worship, and shamanism."
vise ovde i ovde
uglavnom religija nema bozanstvo u zapadnom smislu te reci - kami ("bogovi") mogu biti stene, biljke, hrana, ... posebni ljudi... kreativna energija itd.

imala sam prijateljicu koja je shinto(ista?) i recimo ona mi je malo pricala i tako ... vrlo ne agresivna vrsta religije
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja sam n...n...ne znam.

Ne volim da pratim, ma koliko pametno ili lakse ili glupo bilo bilo sta tudje.
volim da pravim svoje greske i uspehe.

Jenom smo Morgan i ja raznatrali pojam 'univerzalne religije'.
Recimo da mi moje shvatanje toga najvise lezi.
By XanaX
nemam odgovora. ateist sam. ne pripadam nikakvoj religiji jer religija ukljucuje organizirano tumacenje i prakticiranje vjere. doduse, kao malog pokusali od mene napraviti zidova, a kad sam malo porastao, sam sam zabludio u katolicanstvo, no to je brzo proslo.
ipak, iako ateist, imam veliko postovanje za budisticka ucenja, posebice meditacijske oblike chan / zen budizma i daoizam. dozivljavam ih vise kao filozofsko preispitivanje samog sebe nego kao religiju. toliko.
Korisnikov avatar
By 2kune
Ja sam put, istina i život. :jbg:
Dakle budist :smeh:
By fencysmurf
ko god je sastavljao spisak bio je jako povrsan...

katolicko je u isto vreme pravoslavno... no verovatno se mislilo na rimo-katolicko i istocno-pravoslavno , a ni jedno ni drugo nisu religije nego konfesije... kao sto religije nisu ni protestantizam - sto je zbirna imenica za vise od 20 manje ili vise nezavisnih hriscanskih konfesija - i jehovini svedoci - koji su zapravo vise jevrejska sekta nego li zaseban religiozni sistem...

hriscanstvo jeste religija ... rimo katolicizam , luteranstvo i tome slicno nisu....

:venchanje:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by EYA
verujem u Boga, u religije ne verujem.

od ponudjenih, najblizi mi je budizam :astral2:
Joj Eyice moram da se umešam.
Ako veruješ u boga, onda ti najbliža religija ne može biti budizam.

Budizam je ateisti?ka religija, o kojoj sam pre desetak godina znao mnogo toga, ali sam dosta togba zaboravio.
BUDISTI lamaisti?kog tipa (Tibet, Mongolija, Južna Koreja) sasvim sigurno ne veruju da postoji jedan bog koji nas je stvorio i koji upravlja svetom.
Oni otprilike veruju u to da su sve duše u kosmosu ravnopravne sa ravnopravnim šansama.
Dakle nema jednoga koji je iznad.

POSLE SMRTI
po budistima duh prelazi u telo novog fetusa, što se zove REINKARNACIJA.
Naj?eš?e se reinkarniramo u sli?na bi?a, ali ako je neko bio zao i jako loš može se reinkarnirati u životinju, i obratno.

Kako je tekla evolucija životinja, tako je bilo i sa našim dušama.
Svako od nas je i duhovno prelazio put od amebe, bi?ara, preko dinosaurusa, majmuna, da bi se najsavršenije duše danas reinkarnirale u ljude.
(Eto odgovora zašto vas neki ljudi podse?aju na gmizavce ili druge životinje)

Budizam je sve ali monoteisti?ka religija svakako nije.

Ina?e ja sam agnostik, koji veruje prvenstveno u nauku i logiku.
I nisam pasivni posmatra? religija.
Mislim da su religije u praksi vrlo opasna stvar, da su štetne za izgradnju zdravog misaonog procesa i da se protiv njih treba i organizovano boriti.
Što bi rek'o jedan nau?nik: - U nauci ne postoji izraz verujem. Mi zaklju?ujemo na osnovu ?injenica.
By SUNNY B
posto je izostavljena opcija "panteizam", a to bi bilo najblize odredjenje, onda sam se dvoumila izmedju "drugo" i "ateista", pa sam, zbog sirokih masa ipak stavila ateizam...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!