Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By djo
ne pecajte se, opste je poznato da su "protokoli sionskih mudraca" falsifikat jednog ruskog svestenika iz XIX veka
By Simor
"Protokoli sionskih mudraca" su, kako kaze Mileta Prodanovic, "knjiga koja je teska nekoliko miliona ljudskih zivota". Nadam se da ce moderatori ovo djubre od teme baciti u Do You Recycle, gde joj je i mesto.

Za denacifikaciju, nije lose prouciti: http://www.holocaustchronicle.org/
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Simor
"Protokoli sionskih mudraca" su, kako kaze Mileta Prodanovic, "knjiga koja je teska nekoliko miliona ljudskih zivota". Nadam se da ce moderatori ovo djubre od teme baciti u Do You Recycle, gde joj je i mesto.

Za denacifikaciju, nije lose prouciti: http://www.holocaustchronicle.org/
:up: upravo to!
By Ахасвер
Vidim da se postavljanje teme pogrešno tuma?i.
Ne branim niti jedno slovo Protokola. Niti bih stao iza bilo ?ega tamo iznetog. Mislio sam da se to podrazumeva, ali ok.

O ovome se skoro nigde ne može prozboriti ni re?. O?ekivao sam stoga mišljenja onih koji su ovo zlo pro?itali. Ne prizivam holokaust, aman.

Ako moderator misli da tema ne zavreðuje da se o njoj govori onda u redu. Brišite je. Ja ne mislim tako.
Korisnikov avatar
By spark
Originally posted by Simor
Nadam se da ce moderatori ovo djubre od teme baciti u Do You Recycle, gde joj je i mesto.
nit' citao, nit' me preterano interesuje da procitam... kako god, ne znam zbog cega bi se stavio moratorijum na diskusiju, ukoliko diskusija tece u okviru pravilnika... :blenta:

ovo nikad nije bio zatvoren forum, koliko se secam, oduvek se moglo raspravljati i diskutovati o cemu god smo hteli, na civilizovan nacin... ne tabuima, ne propagandi, da slobodnom i neogranicenom diskutovanju u skladu sa vazecim pravilima...
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Aleksandar
Vidim da se postavljanje teme pogrešno tuma?i.
Ne branim niti jedno slovo Protokola. Niti bih stao iza bilo ?ega tamo iznetog. Mislio sam da se to podrazumeva, ali ok.

O ovome se skoro nigde ne može prozboriti ni re?. O?ekivao sam stoga mišljenja onih koji su ovo zlo pro?itali. Ne prizivam holokaust, aman.

Ako moderator misli da tema ne zavreðuje da se o njoj govori onda u redu. Brišite je. Ja ne mislim tako.
trebao si samo da u prvom postu izneses svoje misljenje. podrazumevanje uvek dovodi u zablude :)
Korisnikov avatar
By Mars
Nista ne znam o tome.
Korisnikov avatar
By Kupper
Zlo, zlo.....ali bas zato bi i trebalo da pricamo o tome, da svi procitaju prepisanog svestenika. I da nauce napamet da se vise nikad ne bi dogodilo.
Znajuci Aleksandra razumem zasto je postavio temu. B-djo, nisam sad siguran da sam te razumeo. Zasto je trebalo da se odredi? Ja prvi post nisam razumeo kao podrazumevanje.
Pricajmo i o najmonstruoznijim stvarima. Bolje tako nego da se pravimo da 'Protokoli' i slicne ****** ne postoje.
Korisnikov avatar
By djo
Kod: Obeleži sve
B-djo, nisam sad siguran da sam te razumeo. Zasto je trebalo da se odredi? 
ma jednostavno, samo da u prvom postu napise sve ono sto je napisao u drugom postu, dakle da zapocne temu sa svojim misljenjem :hvala:
Kod: Obeleži sve
Ja prvi post nisam razumeo kao podrazumevanje.
ali sam @aleksandar je napisao da je mislio da se podrazumeva kakvo misljenje ima o 'protokolima sionskih mudraca' :)
By Storm
Mene je nekako uvek mrzelo da pro?itam "Protokole", jer ih je stalno prestizao glas nekih meni vrlo važnih autoriteta da je to anti-semitsko sme?e (blago re?eno).
I danas se nacoši i razni desperadosi ozbiljno primaju na tu knjigu.

Koliko znam, re? je o falsifikatu koji je napisala/lansirala ruska tajna služba (jel se zvala Orhana?), a sve u kontekstu vrlo razvijenog anti-semitizma u carskoj Rusiji.
Meni je taj detalj vrlo interesantan.
To govori koliko totalitarni režimi smatraju da razne teorije zavere, pseudo-ezoterijska lupetanja i sl. ne smeju biti prepušteni neukom narodu da se time bavi (jer tako teorije zavere mogu oti?i u neželjenom smeru), nego se takve teorije moraju smisliti "na nadležnom mestu".
:klux:
By Ulix
"Postoje ozbiljne sumnje da je ta knjiga izvršila snažan uticaj ne samo na negdašnjeg slikara-amatera, pisca ?uvene knjige Mein Kampf, nego i na duh jednog anonimnog gruzijskog seminariste za koga ?e se tek ?uti. U treperavoj svetlosti sve?a, za duih snežnih no?i sibirskog zato?enja, dok napolju zavija me?ava, re?i Zavere mora da su delovale na njega snažnije od Jevanðelja." Danilo Kiš, Knjigakraljeva i budala

Zastupam jedno možda pomalo bizarno i preterano stanovište, a to je slede?e: zabraniti je, zajedno sa celokupnim opusom svetog vladike Nikolaja Velimirovi?a; ta je knjiga odnela i suviše života, a u ovoj zemlji, u kojoj paori imaju ve?u mo? od misle?ih ljudi, kojih je, ionako, toliko malo da su zanemarljivi, slobodna distribucija takve jedne knjige je opasna.

Zašto?

"Nasred kruga stoji kapetan Virt. U gornjem džepu vojni?ke bluze, na levoj strani, drži primerak Zavere u kožnom povezu, izdanje Der Hammera iz godine 1933. Negde je pro?itao da je ta knjiga spasla na ruskom frontu mladog podoficira: metak ispaljen iz snajperske puške zaustavio se izmešu stranica, tik iznad srca. Ta mu knjiga uliva sigurnost." Danilo Kiš, Knjiga kraljeva i budala
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Storm
To govori koliko totalitarni režimi smatraju da razne teorije zavere, pseudo-ezoterijska lupetanja i sl....
E, da. Ubacis i rec 'zilot', i doijes emisiju popularne spisateljice na TV...Slazem se.

O progonu Jevreja u Rusiji sam citao kod Vizentala.

Procitacu uskoro i te Protokole. Je li online izdanje - ono pravo? I integralno?
By Storm
Originally posted by Mars
Originally posted by Storm
To govori koliko totalitarni režimi smatraju da razne teorije zavere, pseudo-ezoterijska lupetanja i sl....
E, da. Ubacis i rec 'zilot', i doijes emisiju popularne spisateljice na TV...Slazem se.
O progonu Jevreja u Rusiji sam citao kod Vizentala.
Procitacu uskoro i te Protokole. Je li online izdanje - ono pravo? I integralno?
Da li je to ona popularna spisateljica koja se onako razdragano smeje sopstvenim "fazonima"?
Ona ?esto spominje i iluminate.
Korisnikov avatar
By Mars
Hm. Koliko znam alergicna je na bilo kakvu asocijaciju sa Dan Brownom, tako da mozda i ne mislimo na istu.

Naravno, ova o kojoj ja govorim, znala je o iluminatima jos i pre samih iluminata. Ta spisateljica.
By Gost
Ja sam pokušala da pro?itam, voðena "know your enemy" motivom, ali nije mi se dalo. Preterano je gadno. Naro?ito kad je ?itaš sa sajta koji u uvodu NE naglašava da se radi o falsifikatu, ve? upravo suprotno (ne znam da li je to bio ovaj na koji se link odnosi, mislim da nije).

A kad smo kod toga, da li uopšte postoji kod nas izdanje te knjige sa adekvatnim uvodom disclaimer - karaktera? Jerbo ja sam nailazila samo na ova opskurna zilotska izdanja koja "razotkrivaju svetsku cionisti?ku zaveru" i sli?an bulšit.
Korisnikov avatar
By gari
Protokole svakako treba pro?itati, istine radi, bez obzira da li je to falsifikat ili nije, doprineo je holokaustu. Interesuje me koji "protokol" je doprineo našem holokaustu? Da nije onaj SANU? Ili je i to falsifikat?

:rentgen: :( :placko:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!