Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Veliki kalendar plemena Maja je veoma precizno sastavljen i nau?nici su gotovo stopostotno sigurni da Maje nisu mogle da doðu do svih tih podataka samo pukim razgledanjem zvezda. Zadnji dan tog kalendara je 12.12.2012 godine. Tada nastaje totalni mrak i po?inje kraj sveta!

Da li verujete u ovo?

Da li se bojite kraja sveta, kometa koje prete Zemljici i izumiranju ljudi u nekoj veliko katastrofi?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Kiwi
Da li se bojite kraja sveta, kometa koje prete Zemljici i izumiranju ljudi u nekoj veliko katastrofi?
U suštini ne, bi?e brzo i žestoko... gledao sam onaj dokumentarac o ?etiri tiranosaurusa kada je udario asteroid... dolazi oblak kamenja kao talas sa horizonta, a ?etiri naivna tiranosaurusa tr?e prema kameri, kao beže... majka je najdeblja i zaostaje, dve ?erke su ispred nje, a mali sin tr?i skroz napred pošto ima proporcionalno najmršavije telo i najtanje udove (kod tiranosaurusa su mužjaci manji od ženki)... za to vreme je oluja ve? odnela krdo herbivora i odjednom nale?e i vidiš kako lete?i tiranosaurus udara u kameru i odle?e udesno...
*
Korisnikov avatar
By Zibro
mnogo vise se orjentisem na moj mali zivot a probleme kosmosa , velikih katastrofa i slicnih gluposti ostavljam .... hm ... naprimer tebi :mama
Korisnikov avatar
By unic0rn
:up: Vala bash.. dodushe ne moj nego svoj :P :P

Takve priche su vishe smor bio to Nostradamus, Maje, vanzemaljci koji su gradili piramide po egiptu, juznoj americi i bosni ( :giggle: ). I da je tako sigurno niko nece sedeti i ochajavati do 2012...
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
bas tako...

"o tom cu misliti sutra".. tj. kad dodje vreme..

ne plasim se takvih predvidjanja, nikad mi nije to bilo blisko.. da sad lupam glavu i razmisljam o tome.. kad dodje/ako dodje.. bice veselo i tad cu da se nerviram.. a do tad :party:
By fazza
Ihaaaaaaaa...znash ti gde je 2012? Imamo josh chitavih shest godina! :lizalica:

Nemam pojma, mozda se i plashim, to cu saznati ako do toga dodje, ovako ne
razmishljam o tome i boli me pisha. :D
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Tako su Asteci verovali u povratak belog boga sa bradom Ketcatoakla (ili tako nekako se zvao) tacno odredjene godine (ce akatl, ako se dobro secam provericu) njihovog kalendara (koja se ponavljala svakih 20-25 godina). I kad su se Spanci pojavili 1521. bas te ce akatl godine oni su se samo predali. Tako je sacica Spanaca pokorila drzavu od 10 miliona stanovnika ciji je glavni grad bio veci od Londona u trenutku osvajanja.

Sta hocu reci? Batalite me kalendara...
Korisnikov avatar
By Skyen
godinama ja vec pricam o tom kalendaru :deda:

ova planeta ima svoj ciklus, pre ili kasnije ce explodirati. mada vise nisam sigurna, s obzirom na historijsko-drustveno-politicko-ekonomsko-ekoloska pitanja, koliko je dobro ono kasnije.

ma sve u svemu :whatever:
sjebali smo je do koske, nek' se zasluzeno odmori! ima da nas strese k'o pseto buve
By жњ
mnogo ste smesni :lol:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
MNOGO STE SMESHNI!!!

Planeta se i dalje okrece...
Korisnikov avatar
By KiWi
Njušo, mislim da se bog zvao Kecakoatl ... ta?nije siguran sam ... jedan komadi? oblaka sa kojim sam se ranije ljubakao je imao taj nick na suparni?kom forumu :D
Korisnikov avatar
By QEII
Veliki kalendar plemena Maja je veoma precizno sastavljen i nau?nici su gotovo stopostotno sigurni da Maje nisu mogle da doðu do svih tih podataka samo pukim razgledanjem zvezda. Zadnji dan tog kalendara je 12.12.2012 godine. Tada nastaje totalni mrak i po?inje kraj sveta!

Da li verujete u ovo?

Ts ts ts ... Dok god sam siguran da nije bilo prednjeg dana, uzivam u sigurnosti svog saznanja da nece biti ni zadnjega.

Takodje, ako je verovati nekima, pocetak kraja je vec odavno poceo (sic!), sto je ok, ali problem je u tome sto ni taj pocetak jos do kraja nije stigao.

Osim toga, sta se mene tice za Zemljicu, dok god je Srbijici dobro.
Korisnikov avatar
By broX
pocecu da skupljam pare za put na Mesec :D :bye:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Jos jedno prorocanstvo o kraju sveta u nizu, ni prvo ni poslednje :nokti: ,... Ne obracam paznju. Da li ste vi svesni koliko smo mi vec "smakova sveta" preziveli :) ? I ovaj cemo.
Sto se katastrofalnih kometa tice, verujem u nauku. Pracenje putanja kometa i na osnovu toga predvidajanje gde ce se te komete nalaziti u blizoj ili daljoj buducnosti.
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Mars
Majama ne verujem. Narocito uzevsi u obzir sva tumbanja, skracivanja i preskakanja dana u ovom danasnjem kalendaru... Grgur i kompanija...

Izvestaj NASE o meteoru koji juri ka Zemlji me malo naterao na razmisljanje... 2032. valjda. Ne znam samo kako su to predvideli.

Ali sam zamislio.... Nema mene, nema vas. Nema moje sobe, grada, zemlje i Zemlje... Nema fotografija, diskova, muzike, filmova. Nema II Svetskog rata, I.... Nema otkrica Amerike. Nema bilogije, fizike, hemije. Maja, Asteka, Egipcana. Nista.

Koliko je lako da sve to nestane, i .... nikom nista. Nema.

"Kurs dinara smo vezali za Marsovo dupe, tako da devalvacije nece biti."
(Radovan Jelasic, guverner NBSJ)

http://www.kingkongmovie.com/
Korisnikov avatar
By waterlily
Trudim se da se ne nerviram oko stvari ne koje ne mogu da uticem. Ako do smaka sveta zaista i dodje, nadam se da ce biti brzo i bezbolno.
Korisnikov avatar
By Vega
Originally posted by Mars

Izvestaj NASE o meteoru koji juri ka Zemlji me malo naterao na razmisljanje... 2032. valjda. Ne znam samo kako su to predvideli.
Kad su mediji malo tanki sa vestima onda cackaju po NASA-inim jatovima i dizu frku vadeci stvari iz konteksta. Inace radi se o asteroidu Apophis, i o potencijalnom al malo verovatnom imaktu 2036.
Elem, ono sto hocu da kazem je da postoje programi koji sistematski snimaju putanje asteroida i kometa i ako putanja nekog od njih u skorije vreme treba da presece Zemljinu putanju onda ga stave na "crvenu listu" i malo pazljivije prate. Takodje postoji program koji se bavi pitanjima sta raditi ako do toga dodje.
No, ja se mnogo vise bojim da se mi ljudi sami ne poubijamo. To mi je na zalost verovatniji smak sveta od nekog kataklizmickog impakta....

Vise detalja o potencijalnim pretnjama iz svemira
http://neo.jpl.nasa.gov/
http://impact.arc.nasa.gov/index.cfm
By Gost
Zadnji dan tog kalendara je 12.12.2012 godine. Tada nastaje totalni mrak i po?inje kraj sveta!

Da li verujete u ovo?
Ne, jer ?u tada biti u najboljim
godinama života. I nije mi u planu
da meteor od mene tada napravi fleku.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Skyen
ma sve u svemu :whatever:
sjebali smo je do koske, nek' se zasluzeno odmori! ima da nas strese k'o pseto buve
e baš tako! a i kad nas bude stresla, verovatno me ne?e mnogo boleti, što je meni nekako najvažnije :D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne.
Samo iz razloga sto su ljudi izgleda opsednuti mrakom, tj. imaju utisak da taj mrak jednom mora nastati, jer sve umire, pa bi, na neki totalno sumanut nacin, voleli da svi pomremo isti dan. Sa modernom tehnologijom, moguce je predvideti udare meteora (posebno onih dovoljno velikih da poremete zemljinu putanju ili zbrisu sve zivo sa njene povrsine) nekoliko godina unapred (pisao Zabavnik o tome, prim. aut) a sve i da su Maje bili u pravu... kud svi Turki tu i mala Muja, tj. ja.
Korisnikov avatar
By Loni
Zamislimo na tren da smo svi reinkarnativna bi?a.
Dakle da nam posle smrti tela, duh odlazi gore i kasnije se ponovo vra?a u neki novi fetus.

U šta bismo se reinkarnisali u slu?aju da se dogodi kraj sveta?

Iako smo bili intelektualna bi?a, morali bismo da se zadovoljimo sa reinkarnacijama sitnih organizama, koja bi preživela. (Sitni uvek imaju ve?u šansu da prežive)

Ili bismo morali da lutamo svemirom traže?i planetu, na kojoj ima koliko toliko živih bi?a.

Možda je i najgora varijanta ve?no lutanje svih spiritusa svemirom.
Korisnikov avatar
By Nocturnal
PauLi
Možda je i najgora varijanta ve?no lutanje svih spiritusa svemirom.
Da, znas. Koliko su ljudi gadna bica bilo bi to dugooootrajno zagadjenje svemira, makar i njihovim spiritusima :lol: .
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Dina
Ne verujem. Ali se ne bojim kraja sveta, zato sto se ne bojim sopstvene smrti. Vec sam pisala u nekom topicu sa tom temom da je mene samo strah gubitka dragih osoba i od onog zivota posle, bez njih... Posto u tom smaku sveta nestajem i ja onda me ne uzbudjuje, tj ne razmisljam o tome...
Korisnikov avatar
By Rei
Previshe filmova.
Eventualno video igrica.
:lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
Smak sveta se moze shvatiti na vise nacina.
Pad rimskog carstva bio je kraj jednog sveta.
Korisnikov avatar
By gari
Ovoj planeti ?e svakako do?i jednog dana kraj-to je neminovno. Kao što nestaju ljudi, tako nestaju planete, zvezde pa i cele galaksije kojih ima na milijarde u svemiru. Naše znanje o tome je tako majušno da je to sasvim smešno, kada se uporedi sa veli?inama o kojima pokušavamo da razmišljamo. To da li ?e planeta Zemlja i mi sa njom nestati 2013.godine ili neke druge je sasvim nebitno sa ?injenicom da ?e nestati-kad tad. Prema tome, svejedno je šta mi mislimo o tome. Ni mravi koji grade svoj mravinjak misle da je to za ve?nost a onda naiðe krava, nagazi mravinjak i za njih nastane-smak sveta.

:dancing: :maca: :egzorcist:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Što re?e jedan moj prijatelj: "Film stiže u oktobru? Ko živ, ko mrtav!"
Korisnikov avatar
By m..
Alo bre, to ce se zapravo, po njihovom astronomskom racunu polozaj odredjenih planeta poklopiti (gledano sa Zemlje), em postoji teroretska sansa da su omashili (oni ni za Dekarta ne znashe, lol), em se nista nece dogoditi, setite se samo Paco Rabane-a i smaka sveta, smejurija. Oni su (ako se dobro secam, a gledah na tv-u dok sam se oblacila da negde zurim) verovali da je svako pleme poteklo od jedne zvezde, i valjda je Jupiter, ili beshe Saturn njihov zastitnik i bla bla truc, i nekom prilikom, dok su jos postojali, desila se neka eklipsa, za koju se smatralo da ce biti smak sveta, pa se nista nije desilo, nego se nekom dedi u izmaglici pokazao neki valjda duh sa nekim komplikovanim Majanskim imenom i rekao nesto pametno... neka tako nebuloza....ili ja zapravo mislim na Inke, ama ne znam, znam da smaka sveta nece biti.
Korisnikov avatar
By gari
Ho?e, ho?e-sigurno, samo se ne zna kad ?e. Možda ovoga ?asa, možda sutra, možda za godinu, deset, sto, hiljadu ili sto hiljada...Nije bitno, sigurno je samo da ?e nestati i Zemlja i Sun?ev sistem i naša galaksija. To je zakon prirode-sve što je stvoreno mora i da nestane, kad-tad.

:pas: :molise: :putnik:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!