Originally posted by Mr.Ja
Oduvek me ja zanimalo sve sto se bavi okultnim stvarima, magijom i necime "nadpridonim", ali nikada nisam dosao u kontakt sa nekom ozbiljnom knjigom u kojoj bih mogao da procitam nesto vise o tome... Moje pitanje je dakle, tj vise je molba, da mi kazete ako znate za neke knjige koje su dobre, i nisu slikovnice za malu decu (ne u bukvalnom smislu naravno). Na sajmu sam video par takvih izdanja(slikovnica), ali sam ipak shvatio da je to samo nasminkano radi prodaje... Nije bitno da li je prevedeno ili ne... Moze i neki dobar sajt
tnx
Ja sam u Plato knjižari* svojevremeno ?ituckao dve ili tri knjige na temu Wicce koje su, ne znam kako da se izrazim, ali pošteno napisane, tj. ne prodaju ti vodu; a jedna od njih se odnosila na upute osobi koja želi da postane witch ali u okolini nema apsolutno nikoga sa kime bi formirala coven pa mora sama sve da radi.
*koju zato poseti, okultne knjige se nalaze u sredini one stalaže gde su skroz levo biljke, zatim životinje, zatim vina, zatim kuvari, a skroz desno neke umetnosti)
Wicca nije nešto za zezanje, to je stvarno na?in života kao kada si recimo stvarno pravi vernik koji svako malo ide u crkvu**. Istovremeno to nije ova magija na koju mi laici mislimo, nije ni bacanje onih ?ini koje gari kaže da ume da baci, najviše se odnosila na postizanje neke unutrašnje ravnoteže, obeležavanje važnih datuma (tj "slava" ), pro?iš?enje duha itd...
** i zato ja u suštini nikada i nisam krenuo putem wicce
Ina?e vrlo mi je pitka knjiga "Vešti?ija kuhinja" gde daju detaljan kuvar jela za svaku od tih slava koje nazivaju sabati, sa objašnjenjima zašto se baš to tada jede i kako treba spremati i sa ?im se šta kombinuje, a sem jela su uklju?eni i razni ?ajevi i mirišljava ulja (nejestiva) koja služe kao potpuri.