Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Oduvek me ja zanimalo sve sto se bavi okultnim stvarima, magijom i necime "nadpridonim", ali nikada nisam dosao u kontakt sa nekom ozbiljnom knjigom u kojoj bih mogao da procitam nesto vise o tome... Moje pitanje je dakle, tj vise je molba, da mi kazete ako znate za neke knjige koje su dobre, i nisu slikovnice za malu decu (ne u bukvalnom smislu naravno). Na sajmu sam video par takvih izdanja(slikovnica), ali sam ipak shvatio da je to samo nasminkano radi prodaje... Nije bitno da li je prevedeno ili ne... Moze i neki dobar sajt :) tnx :evilkiss:
Korisnikov avatar
By gari
Sve što u tim knjigama piše je prakti?no neupotrebljivo. Ne misliš valjda da ?e ti neko dati uputstvo kako da spraviš "vešti?ji napitak" za letenje na metli? U tim knjigama su više pisali o istoriji vešti?arenja i o poreklu, ali konkretnih uputstava nema. To je kao ono "Biblija za decu" sa sli?icama. Prave knjige su tajne i nisu dostupne širokoj publici, ve? moraš biti iniciran da bi do nekih znanja došao /ako ve? želiš da postaneš Veštac/...

:domino:

:peace:

:love:
Korisnikov avatar
By switchon1234
To sto kazes da sve sto je u tim knjigama prakticno neupotrebljivo, jeste istina donekle, jer retko ko je postigao neke rezultate kopirajuci sistem rada nekih drugih ljudi.

POstoje knjige gde ima i konkretnih uputstava, samo je pitanje koliko to i funkcionise.
A lepo ukucas u google vesticarenje i polako krenes da citas o tome. A koje su prave knjige, to sad vec teze pitanje. A i iz >>lose<< knjige mozes nesto da naucis. :D

A sad bas nesto razmisljam o reci 'nadprirodno'... Mislim da je smesno sto se koristi NAD , jer je uglavnom sustina mnogih stvari u vezi energije-magije da postupamo u skladu sa prirodom. Nismo iznad prirode vec ako shvatimo njenu 'frekvenciju', onda cemo shvatiti kako smo mi zapravo jedno sa prirodom.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Zato sam i stavio navodnike :)
A u google kad ukuvas whiches and vica, izadju razni sajtovi ali nista korisno... Bytw ja sam na nekom sajtu nasao neki obred koj ce izleciti osobu koju zelis :D :napitak:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mr.Ja
Oduvek me ja zanimalo sve sto se bavi okultnim stvarima, magijom i necime "nadpridonim", ali nikada nisam dosao u kontakt sa nekom ozbiljnom knjigom u kojoj bih mogao da procitam nesto vise o tome... Moje pitanje je dakle, tj vise je molba, da mi kazete ako znate za neke knjige koje su dobre, i nisu slikovnice za malu decu (ne u bukvalnom smislu naravno). Na sajmu sam video par takvih izdanja(slikovnica), ali sam ipak shvatio da je to samo nasminkano radi prodaje... Nije bitno da li je prevedeno ili ne... Moze i neki dobar sajt :) tnx :evilkiss:
Ja sam u Plato knjižari* svojevremeno ?ituckao dve ili tri knjige na temu Wicce koje su, ne znam kako da se izrazim, ali pošteno napisane, tj. ne prodaju ti vodu; a jedna od njih se odnosila na upute osobi koja želi da postane witch ali u okolini nema apsolutno nikoga sa kime bi formirala coven pa mora sama sve da radi.
*koju zato poseti, okultne knjige se nalaze u sredini one stalaže gde su skroz levo biljke, zatim životinje, zatim vina, zatim kuvari, a skroz desno neke umetnosti)

Wicca nije nešto za zezanje, to je stvarno na?in života kao kada si recimo stvarno pravi vernik koji svako malo ide u crkvu**. Istovremeno to nije ova magija na koju mi laici mislimo, nije ni bacanje onih ?ini koje gari kaže da ume da baci, najviše se odnosila na postizanje neke unutrašnje ravnoteže, obeležavanje važnih datuma (tj "slava" ), pro?iš?enje duha itd...
** i zato ja u suštini nikada i nisam krenuo putem wicce

Ina?e vrlo mi je pitka knjiga "Vešti?ija kuhinja" gde daju detaljan kuvar jela za svaku od tih slava koje nazivaju sabati, sa objašnjenjima zašto se baš to tada jede i kako treba spremati i sa ?im se šta kombinuje, a sem jela su uklju?eni i razni ?ajevi i mirišljava ulja (nejestiva) koja služe kao potpuri.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Da, i ja sam video nesto na tu temu...
Korisnikov avatar
By KiWi
hteo sam da postavim zasebnu temu.. ali ovde se savršeno uklapa .. dakle:

Jedna uspela vradžbina

Jedna moja veoma dobra ortakinja do bila je do ušiju zaljubljena u jednog mog kolegu sa fakulteta ... jurila ga je, muvala, zvala na sastanke, kupovala mu poklone .. ma šta nije radila ... a on nju svo vreme ignorisao ko muvu na zidu ... jadnica je u to vreme umirala od ljubomore dok se on muvao sa ovdašnjim kurvama .. posle odreðenog vremena dozna ona da postoji fora da se kap krvi kapne na cigaretu i da na cigareti napiše njegovo ime i da popuši (kada ugasi cigaru izgovori par nekih blebetanja.. ne znam ta?no šta, latinski ne razumem) ... u strahu da sebe ubote u prst uzela je malko menstrualne krvi ... par sati posle te cigare njih dvoje se posvaðaju na krv i nož ... umalo se nisu pobili (bez nekog posebnog razloga) ... zatim je od iste ribe od koje je ?ula foru sa cigarom ?ula da se nikako ne stavlja menstrualna krv jer je ona ne?ista i duhovno zagaðena.. ve? da mora krv iz prsta ili vene ...bocnula sebi riba prst i popušila cigaru ... i ništa ... posle 2 dana on nju pozove na roðendansku žurku i oni se smuvaju!!!!! Btw. ona je od kad su se posvaðali prekinula svaki kontakt sa njim.. i nekih nedelju dana nisu bili u kontaktu ... posle tog prestanka komunikacije ona se malo ohladila .. i nije baš ludela za njim kao ranije .. danas je on njoj priznao da nije pre hteo da se smuva iz principa .. jer on osvaja, a nikada ne želi da bude osvojen ... moje pitanje:

1)Da li su se smuvali zbog vradžbine ili zbog njene promene taktike?

2) Da li znate neki primer koriš?enja vradžbine iz vaše okoline koji je imao 100%-tni efekat?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja mislim da je to zgob taktike... Iako verujem u to, ipak mislim da tu ima vise od par kapi kriv i par reci... Moras biti jedno sa prirodom, ispostovati neke stvari, znati tacno sta kako itd...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Kiwi
hteo sam da postavim zasebnu temu.. ali ovde se savršeno uklapa .. dakle:

Jedna uspela vradžbina

Jedna moja veoma dobra ortakinja do bila je do ušiju zaljubljena u jednog mog kolegu sa fakulteta ... jurila ga je, muvala, zvala na sastanke, kupovala mu poklone .. ma šta nije radila ... a on nju svo vreme ignorisao ko muvu na zidu ... jadnica je u to vreme umirala od ljubomore dok se on muvao sa ovdašnjim kurvama .. posle odreðenog vremena dozna ona da postoji fora da se kap krvi kapne na cigaretu i da na cigareti napiše njegovo ime i da popuši (kada ugasi cigaru izgovori par nekih blebetanja.. ne znam ta?no šta, latinski ne razumem) ... u strahu da sebe ubote u prst uzela je malko menstrualne krvi ... par sati posle te cigare njih dvoje se posvaðaju na krv i nož ... umalo se nisu pobili (bez nekog posebnog razloga) ... zatim je od iste ribe od koje je ?ula foru sa cigarom ?ula da se nikako ne stavlja menstrualna krv jer je ona ne?ista i duhovno zagaðena.. ve? da mora krv iz prsta ili vene ...bocnula sebi riba prst i popušila cigaru ... i ništa ... posle 2 dana on nju pozove na roðendansku žurku i oni se smuvaju!!!!! Btw. ona je od kad su se posvaðali prekinula svaki kontakt sa njim.. i nekih nedelju dana nisu bili u kontaktu ... posle tog prestanka komunikacije ona se malo ohladila .. i nije baš ludela za njim kao ranije .. danas je on njoj priznao da nije pre hteo da se smuva iz principa .. jer on osvaja, a nikada ne želi da bude osvojen ... moje pitanje:

1)Da li su se smuvali zbog vradžbine ili zbog njene promene taktike?

2) Da li znate neki primer koriš?enja vradžbine iz vaše okoline koji je imao 100%-tni efekat?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kako sam ja citala na forumima gde se govori o vesticarenju - zabranjeno je delovati na tudje misli i zelje. Kako sam ja shvatila ta vradzbina moze da privuce osobu ali ne i da je zadrzi ako ta osoba ima drugacije snove, te se sama osoba koja je "vradzbinala" moze pokajati. Kod ove tvoje prijateljice je moguce da je on vec pre bio zainteresovan te moze imati i dobar ishod. Ali kad sam to citala na tim forumima setila sam se jedne moje situacije. Naime tada je neka moja veza dozivela totalni krah a ja sam i dalje bila totalno opsednuta tim muskarcem. Uz to sam sva ovozemaljska sredstva iscrpla tokom godina i nije vise bilo niceg sto bih mogla uciniti sem da se pomirim sa krajem, a ja sa tim u tom trenutku nisam mogla da se pomirim. I citam neke novine i tu naidjem na neku vradzbinu "kako vratiti voljenog"... U nekom normalnom stanju svesti ne bih se ja time bavila ali posto to nije bilo normalno stanje svesti.... primenim ja to kako je vec bilo napisano... i dan posle toga on se pojavi sa zeljom da mi opet budemo zajedno (sto je bilo zaista cudno jer jednostavno je vec bio kraj). Ali ja u mojoj opsednutosti njim se odusevim, da li je u pitanju vradzbina ili nije nema veze, vazno da smo mi zajedno. Medjutim, to pomirenje je meni donelo toliko razocarenja, nerviranja, uzas zivi... da posle toga mi ne bi palo na pamet da nikakva magijska sredstva primenjujem u tu svrhu ;)
Korisnikov avatar
By switchon1234
Znam ljude koji su koristili vradzbine i uspeli u tome. Moza je bolje pitanje da li znate nekog ko je koristio vradzbine bez nus efekata?

Da sam i ludo zaljubljena u nekog ne bih se igrala time da vradzbine (koje me ne interesuju) usmerim na drugog coveka iz razloga sto je to mac sa dve ostrice i nizi oblik >>magije<<.
Korisnikov avatar
By gari
Tja, suština vešti?arenja jeste vradžbina. To što se "pokriva" sa proslavama i šta se u stvari slavi /koji gospodar/ je sasvim druga stvar. Ne postaje se veštac da bi se pro?iš?avao a koliko je magija mo?na ima mnogo primera, negde sam ve? napisao da sam nau?io da se bavim /ali izbegavam/ bacanjem ?ini, skidanjem ?ini, vradžbinama i magijom u Isto?noj Srbiji tj. dok sam živeo meðu Vlasima koji imaju najmo?niju magiju na ovim prostorima a nasledili su je od Kelta i njihovih druida koji su bili poznati magovi. Ovde ne mogu da pišem o tome, ali to sa krvlju je jedna od najprostijih metoda da nekoga "zaludite" ali to ne zna?i da ?e vas i voleti nego ?e pre biti kao zombi, lutka na koncu, prakti?no vaš u potpunosti ali bez ose?aja.

:kafa:

:ccn:

:whatever:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ufff to mu nekako ne bi bilo dobro :(
Korisnikov avatar
By HARP
Slušaj...ne može se tek tako u?i u taj svet,godine i iskustvo,pa i saradnja je potrebna da bi se kontrolisao najprimitivniji oblik kako ti kažeš vradžbina.
Opasno da ti kao sitna riba uðeš u to,po?inješ da budeš uzro?nik poreme?aja energije,a pozitivna i negativna moraju biti usklaðene...
Ako ne želiš da budeš žrtva na kraju onda moraš biti iznad svega toga.Kao po?etnik teško...
Prvo moraš dobro da poznaješ sebe i da kontrolišeš svoj um,da bi mogao da deluješ na višljem nivou...dosta ima oko toga,a ovo je mala tema za to...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Zato se i raspitujem samo :D
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Imash u esotheriji fenomenalnu knjigu dodushe s malo feministichkim prizvukom, al to ne umanjuje vrednost onoga shto je u njoj napisano "Spiralni Ples" Starhouk, a nije ni skoopa na sajmu sam je nashao i bila je nekih 360.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Freya

Da sam i ludo zaljubljena u nekog ne bih se igrala time da vradzbine (koje me ne interesuju) usmerim na drugog coveka iz razloga sto je to mac sa dve ostrice i nizi oblik >>magije<<.
Mislim da je problem kad uopste to ne znas a i ne verujes da tako nesto moze da se desi! Ja kad sam primenila tu "magiju" nisam ni pomisljala da ce to da deluje, niti sam znala sta je nizi oblik magije... U to vreme gledala sam film "Black magic woman" i mislila sam da je sasvim "regularno" boriti se za patnera i tako, samo sam mislila da to uspeva samo na filmu, moja "vradzbina" je bila vise igra po ugledu na film, kad ono... I ovo "moje" nije bilo nista vezano za krv, a citala sam i na forumima da se i drugim ljudima tako desavalo da primene nesto o cemu pojma nemaju i cini im se bezazleno pa im se posle obije o glavu...

Kupicu i ja ovu knjigu koju je Morgan preporucio da malo vise saznam, a feministicki prizvuk mi ne smeta, naprotiv... :vestica: :klap:
Korisnikov avatar
By Dina
Freya hvala. :)

Ja sam samo letimicno pogledala i videla da ima vezbi vizualizacije i to mi se dopada. Videcu da li ja nesto od toga mogu (i zelim) da primenim ali ja inace primenjujem takve vezbe i to mi lepo ide. To me je podsetilo na jedan primer od letos, naime imala sam jedan ispit za koji nisam imala dovoljno vremena. Ucila sam po ceo dan ali sam racunala da eventualno mogu da izvucem 6 i to uz neku ludu srecu, jer nema vremena da se to "slegne". Citajuci jedan vesticji forum naidjem na jednu vezbu vizuelizacije koju sam onda paralelno sa ucenjem primenjivala. Radilo se bukvalno o vizuelizaciji svake strane. Ispit je bio pismeni i ja kad sam pocela da pisem odjednom sam se secala svega i to po odeljcima, stranama, pregledno kao da sam ucila mnogo vise vremena nego sto sam... I tako - ne da sam polozila ispit nego sam dobila i dobru ocenu :klap:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Tnx freya skinuh obe :poklon:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Hmm ona Wicca je samo 2 strane neke...
Korisnikov avatar
By svejedno
nisu knjige neupotrebljive, ali postoji caka. U svakoj knjizi, dakle knjizi prakticara, u kojoj on izlozi ritual, meditaciju, svejedno, obavezno se izostavi sustinski vazan deo, deo bez koga praktika ne uspeva.
Trik je kombinovati, naci istu meditaciju u knjizi bardona, batlera, granta, kroulija i otkrice se svi delovi.
krv se smatra sustinskom stvari, kao i seme. Ali ja ne preporucujem, ponavljam, delanje u vezi drugih ljudi.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ja znam za neke fore od moje ujne.
ne znam kako sve to funkcionise, ali znam da nije bezazleno, i smatram da je veoma opasno, jer podrazumijeva pakt sa djavolom koji vodi direkno u pakao..mislim, ako postoje vjestice, ima i djavola, right?!
znam samo da ona moze mnogo toga, i da uglavnom koristi komadice odjece, kosu,...
mislim da sam 99% siguran da je ona vjestica, al ona stara, koja je "zanat" izucila kod neke druge iz sela...
pojma nemam, i nisam nesto pretjerano zainteresovan...
Korisnikov avatar
By gari
Nikako ne mogu biti žrtva, ako neko doðe i traži da vidim da li su mu naba?ene ?ini i traži da ga oslobodim od njih, ja to mogu da u?inim vrlo lako a da upotrebim samo jedan deo svoje energije a najve?i deo uzimam od osobe koja je došla da to zatraži od mene. Naro?itro stoga što se kod skidanja ?ini koristi pozitivna energija koja dolazi ili od svetaca ili direktno od Boga kome se molimo za dušu onoga koji je pod ?inima. Ve? za "nabacivanje" ?ini jedan deo negativne energije se vra?a meni jer se sada radi o negativnoj energiji a u pomo? uvek /uglavnom/ moram da pozovem nekog od demona /ili da ga sam kreiram/. Tog demona lposle moram da "isplatim" i da ga vratim tamo odakle je i došao. Time se ne bavim a nije mi ni potrebno jer sam dfostigao nivo kada mogu nekome neposredno /negativnim mislima/ da nanesem zlo, razbolim ga, pa i usmrtim /ne dao Bog/. Dakle, sve zavisi od koncentracije. ?ini se mogu nabacivati i skidati i u grupi ljudi koji imaju iste sposobnosti a pojedina?no ne mogu da izvedu ritual zbog nedostatka energije ili koncentracije. Tada se pravi magi?ni krug u odreðeno vreme i na odreðenom mestu. Opet se prizivaju "energije" po?ev od najniže pa nadalje, zavisi šta se ho?e. Afri?ki šamani mogu da ubiju ?oveka u roku od nedelju dana samo slanjem poruke doti?nom da ?e biti mrtav za toliko i toliko. I gotov je...Da ne govorim o egipatsdkoj magiji, magiji druida /prete?i veštaca/ itd...

:apprentice:

:carica:

:icequeen:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Mr.Ja
Stvarno je tesko naci dobru literaturu o vesticarenju, ali i ja cu preporuciti Spiralni Ples, jer je jedina knjiga o viki zakoju znam da je prevedena.
Koliko sam ja shvatila, postoje odredjena pravila koja moras da prodjes (kako, kad i gde se praktikuju magije) da bi sve to bilo uspesno i delotvorno. Taj period ucenja bi trebao da bude godinu i jedan dan pre nego sto se upustis u bilo kakvu magijsku aktivnost, makar bila jednostavna. Sve to nosi i odredjeni rizik (dobre namere ne moraju da znace i dobra dela), tako da covek pre svega treba da poznaje sebe, kako ne bi naskodio ni sebi ni drugima. Potrebna je velika posvecenost, moc vizuelizacije, vera i zelja za ucenjem.

Ponavljam i podvlacim...nije zezanje.
Korisnikov avatar
By antigay
Moja prababa je bila vlajna i svi su pricali da je vestica.
Zapamtio sam scenu kada sam bio klinac kada je jednu zenu udarila sakom u ledja bacila grumen zemlje na nju i nesto "psovala"na vlaskom.Ta zena se nikad nije udala i imala je vrlo nesrecan zivot...
Eto tako nesto iz nase radinosti.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by antigay
Moja prababa je bila vlajna i svi su pricali da je vestica.
Zapamtio sam scenu kada sam bio klinac kada je jednu zenu udarila sakom u ledja bacila grumen zemlje na nju i nesto "psovala"na vlaskom.Ta zena se nikad nije udala i imala je vrlo nesrecan zivot...
Eto tako nesto iz nase radinosti.
Pa ti si opet tu? welcome :meda: :mazi:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Kakvo je bre ovo koriscenje moje teme za zblizavanje!!
:offtopic:
Korisnikov avatar
By switchon1234
Ja sam vec na drugoj temi napisala te forume, kojih ima dosta..., evo ih opet:
Klub vestica: http://klubvestica.8.forumer.com/index.php (stari forum:http://klubvestica.proboards37.com/index.cgi)

Lux hermeticum forum : http://tothalklub.8.forumer.com/index.php

http://www.okultizam.co.sr/

http://forum.haotika.com/

http://magija.12.forumer.com

http://www.phpbbplanet.com/forum/index.php

irc.krstarica.com #occultism i #magick #magija
serbiancafe #klub_vestica

...brdo klinaca... Ali na svim tim forumima moze covek da naleti i na ozbiljne ljude i da dodje do korisnih informacija.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!