Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Gothrose
Me agan...

Da li neko od Vas ima odgovor ili kontrastav na Crkveni pogled o intimnim odnosima medju ljudima istog pola?

Taj stav je da je takav odnos jalov,dakle nema ploda,nema zivota a samim tim ni koristi ni prave ljubavi,ni smisla zivota u krajnjoj liniji.

Stav no.2 je da je takav odnos bolestan i da ljude iz ove grupe treba prihvatiti i oprostiti im ako traze oprost grehova,a stav je i da je takav odnos-greh.
Smatra se da ljudima iz ove populacije treba pruziti ruku i pomoci im da se izbore sa samim sobom i problemom koji imaju,naravno ako traze pomoc i razumevanje.
Seksualni odnosi su izuzetno bitni i vazni i iz njih nastaje najjaca stvaralacka energija u ljudima oba pola-stvaranje potpuno novog i autenticnog zivota koji zudi za samim sobom i sopstvenim ostvarenjem.dakle,svrha tih odnosa ne bi trebalo da bude samo strast koju sa sobom nose ti odnosi nekad cak do te mere da postaju opsesija i bolest zavisnosti.Svrha bi trebalo da bude stvaranje jer je to najcistija stvaralacka energija koju kao bica posedujemo.Deca bi trebala da budu svrha tolikog utroska energije a ne samo zadovoljavanje u potocima strasti.

I ponovo!!!

Koliko ima medju Vama ljudi spremnihj da se zaista bore za svoja prava,dakle i u javnosti bez maski ili laznih imena-imenom i prezimenom?To je uradio i radio i radi Atila Kovac kao i Dusan Majkovic koji za razliku od Atile(sorry D.M.) nije uspeo da na pravi nacin pristupi problemu-tacnije proizveo je samo jos negativnije stavove u drustvu prema populaciji koju kao predstavlja-ustvari predstavljajuci svojim radom samoga sebe.Neprimerenim vodjenjem emisije istu je i izgubio jer se nije izrazavao kulturno koliko treba da bi bio voditelj u takvoj medijskoj kuci kao sto je radio beograd 202.Atila nije mogao vise da se cima zato sto je daleko i zato sto su plate nikakve a honorari jos gori kao i zato sto se ni to malo nije redovno isplacivalo sto je prava steta za Vasu populaciju.Zanima me ko ima odgovor i koliko ima medju Vama ljudi koji su spremni da se bore javno i da na sebe preuzmu odgovornost te borbe koju ona sa sobom nosi?

Nadam se da se niko nece naljutiti ili uvrediti zbog ovih mojih komentara i pitanja ali to su zaista pitanja na koje bih volela da dobijem odgovor koji ce biti jednako tezak i snazan kao sto je snazan i ovaj stav i konstatacija Crkve u vezi sa tim,a naravno,interesuje me i koliko ima medju Vama ljudi spremnih da zaista brane svoj nacin zivota u javnosti-kao normalan odnos,kao jednako normalan svim drugim medjuljudskim odnosima koji postoje?To je borba za toleranciju i razumevanje,za medjusobno prihvatanje razlicitosti medju ljudima,ali pitanje je koliko Vi same sebe i druge smatrate normalnim-tj,sta je normalno?Bitnije je to sta osecate prema samima sebi i da li zivite u miru ili u nemiru i ratu sa svojom savescu?Da li se ponosite sobom ili se stidite i plasite?Ako se ne stidite i ne plasite onda valjda nema razloga da se neko od vas i javno angazuje u ovoj borbi za ljudska prava na razlicitost i individualnost-a samim tim i pravo na razlicito seksualno opredeljenje?Molim one medju Vama koji razmisljaju i sami o ovim temama i stavovima da mi pruze svoje odgovore i razmisljanja na sve ove teme i pitanja koja sam ovom prilikom postavila i ponovila,jer nisam bila zadovoljna dosadasnjim odgovorima koji su slabi u odnosu na pitanja i stavove koje ima Crkva ali i veliki deo javnosti-onaj deo koji je normalniji i koji ne bi sve streljao i te fore(izuzetak cine par postova).
Molim Vas da se ne ljutite jer mi nije namera da provociram bilo koga niti da nekoga uvredim,prosto se radi o radoznalosti u vezi ovih stavova i pitanja.

Unapred hvala svima koji se potrude da pruze adekvatan odgovor a oni koji pruze najjaci i najbolji odgovor bice citirani u medijima,tj na radio Beogradu 202 u okviru nocnog programa gde oni koji su smeliji medju Vama mogu i da se pojave kao gosti emisije ako to budu zeleli?
Ko zna,mozda taj neko ovim putem dobije i posao u okviru nocnog programa i time dobije priliku za novi Gayjming serijal?Sve je moguce,zaista...
Hvala unapred svima...

:lukavi:
Korisnikov avatar
By Skyen
Mene neces imati sta da citiras, niti imam lep glas na radiju, provereno. Ali mi je malo dosta price o nekakvom ubedjivanju. Ja nikoga ni u sta ne ubedljujem. A i to je ruzan izraz. Mogu da pricam sa nekim, delim misljejne i stavove, korigujem svoje ili ih se drzim ako osecam da je vredno drzati ih se.

To sto crkva smatra, ona na svojim temeljima ima pravo, jer je svoje pravo sama pisala. Znam da je njen osnovni cilj odrzanje vrste, prikupjlanje sto vise vernika za sebe i svoje osnazivanje. I to mi je sa te strane potpuno logicno, jer je sve to samo politika. I naravno da nece podrzavati odnos iz kojeg nema korist. No, kakav crkva ima generalan stav o sexu, to je tek posebna prica. Ako je to prirodan cin, sto ga se toliko gnusa. A tek da ne ulazim u redove svega onoga sta se krije u tako zatvorenim organizacijama. Sve sto je zatvoreno je nezdravo. Sve sto brani, izaziva frustraciju, pa samim tim i psiholoska zarishta u organizmu. Cista energija, koja je zachepljena. Naravno da ce ovo neke uvrediti. Ali ovo nije bogohuljenje, jer crkva nema ama bas nikakve veze sa bogom.

Ja mislim da zivim zivot kakav zelim, zadovoljna sam sobom, ima stvari na kojima radim na sebi, ima onoga zbog cega sam srecna i onoga zbog cega tezim da budem srecna. Radujem se svakom novom danu i novim otkricima. Pa samim tim imam preduslov za jedan normalan zivot, jer nemam nekih posebnih trzavica i frustracija, do onih koje nosi ovaj makrosvet u kojem zivimo. Ali i zdrav potencijal da se sa njima uhvatim u kostac.
A ono sto imam u planu, to i radim, tj radim na njegovoj realizaciji. Ali to bih radila i da nisam u prici kojoj jesam, jer sam to izabrala manje-vise kao poziv. A da trcim ulicom i pricam sta radim i kako i zasto i gde, za to ne vidim potrebu. Za sve postoji pravo vreme. Ako nesto hoces da radis, moras da imas strateski plan, a ne da jurcas kao muva bez glave i da se radi, samo da bi se radilo. Nekad je to vise kontraproduktivno i moze da vrati par koraka u nazad. Ali na greskama se uci. A i ja sada odoh da ucim.
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Skyen
To sto crkva smatra, ona na svojim temeljima ima pravo, jer je svoje pravo sama pisala. Znam da je njen osnovni cilj odrzanje vrste, prikupjlanje sto vise vernika za sebe i svoje osnazivanje. I to mi je sa te strane potpuno logicno, jer je sve to samo politika. I naravno da nece podrzavati odnos iz kojeg nema korist. No, kakav crkva ima generalan stav o sexu, to je tek posebna prica. Ako je to prirodan cin, sto ga se toliko gnusa. A tek da ne ulazim u redove svega onoga sta se krije u tako zatvorenim organizacijama. Sve sto je zatvoreno je nezdravo. Sve sto brani, izaziva frustraciju, pa samim tim i psiholoska zarishta u organizmu. Cista energija, koja je zachepljena. Naravno da ce ovo neke uvrediti. Ali ovo nije bogohuljenje, jer crkva nema ama bas nikakve veze sa bogom.
Agree,I'venothing to add...

By Mariofix
Za mene je strast vrlo životinjska kategorija i ostatak animalizma u ?oveku. Bilo da je homosexualna ili heteroseksualna.
Mnogi poroci vuku korene iz strasti i zato je vrlo negativna po širi društveno-socijani status ?oveka.

Strast bi trebalo iskorenjivati iz samog sebe jer nas sputava na putu duhovne samospoznaje i pro?iš?enja.
Korisnikov avatar
By 2kune
Pederizam se lije?i postom i molitvom. Doziranje: minimalno dva puta mjese?no po 40 dana. Oprez, predoziranje izaziva anoreksiju! :smeh:
Korisnikov avatar
By spliff
ma zabole me za stav spc-a...
Korisnikov avatar
By SouthSide
Originally posted by Mariofix
Za mene je strast vrlo životinjska kategorija i ostatak animalizma u ?oveku. Bilo da je homosexualna ili heteroseksualna.
Mnogi poroci vuku korene iz strasti i zato je vrlo negativna po širi društveno-socijani status ?oveka.

Strast bi trebalo iskorenjivati iz samog sebe jer nas sputava na putu duhovne samospoznaje i pro?iš?enja.
Sreco, a sta onda kad se samospoznam i samoprocistim? :cekam:

Strast bi trebalo iskorenjivati iz sebe? Verujem da bi se mnogi psiholozi i psihijatri slozili sa tobom. Ljudi bre totalno odlepe kad se ne kresu i to je opasno za njihovu okolinu a ne kad se kresu.

I jebote stvarno, koga boli za stav SPC-a? Paraziti.

:domino:

-
Korisnikov avatar
By Skyen
Pa nisamo dzabe postali od majmuna, ako je verovati matorom :deda: Ostalo je nesto od te zivotinjske niske strasti, sto smo mi sada po necemu plemenitija vrsta? Ili to mozda nisu niske strasti. Mozda nose high heels???

Monkey baby.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Mariofix

stoji!
samo ne treba nasilno gusiti strast u sebi... treba tu energiju upregnuti u nesto drugo, nauciti kako se ona transformise u cistu kreativnost... postepeno, sa uvazavanjem potreba tela, istovremeno hraniti i duh :astral2:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by gothrose
Me agan...

Koliko ima medju Vama ljudi spremnihj da se zaista bore za svoja prava,dakle i u javnosti bez maski ili laznih imena-imenom i prezimenom?To je uradio i radio i radi Atila Kovac kao i Dusan Majkovic koji za razliku od Atile(sorry D.M.) nije uspeo da na pravi nacin pristupi problemu-tacnije proizveo je samo jos negativnije stavove u drustvu prema populaciji koju kao predstavlja-ustvari predstavljajuci svojim radom samoga sebe.Neprimerenim vodjenjem emisije istu je i izgubio jer se nije izrazavao kulturno koliko treba da bi bio voditelj u takvoj medijskoj kuci kao sto je radio beograd 202.Atila nije mogao vise da se cima zato sto je daleko i zato sto su plate nikakve a honorari jos gori kao i zato sto se ni to malo nije redovno isplacivalo sto je prava steta za Vasu populaciju.Zanima me ko ima odgovor i koliko ima medju Vama ljudi koji su spremni da se bore javno i da na sebe preuzmu odgovornost te borbe koju ona sa sobom nosi?
nesto si izbrkala u ovoj prici.
ajd se malo raspitaj, again :lukavi:
Korisnikov avatar
By EYA
a za spc me zabole kex
toliko su kruti da ne zelim ni da razmisljam o njima.
sve crkvene institucije ce uskoro izumreti.
vera je jedno, a religija izgradjena na osnovu vere je ljudski produkt, samim tim i nesavrsena... podlozna greskama u samoj konstrukciji, lako se rusi i zato se upravo i brani ugradnjom armaturnih stavova u sebe... a to je cini neflexibilnom i ogranicenom.
Korisnikov avatar
By vivaldi
pa sad, ja recimo nemam nikakav problem sa samom sobom i ne treba mi nikakav oprost ni pomoc od strane Crkve, ponajmanje.

A zasto je nama potreban kontrastav ili odgovor na stav Crkve, kad to nece ni za promil promeniti stav Crkve, ma koliko mi bili u pravu? Oni imaju svoj retrogradni pogled, za njih je Biblija neprogresivi izvor ljudskog znanja o svetu. To se nece promeniti uprkos jasnim dokazima da Biblija nije od Boga data, a jos manje da je nepogresivi izvor znanja o svetu.

Kad bi Crkva bila dosledna i sa istim zarom osudjivala i druge pojave vezane za humanu sexualnost u celini, mozda bi imalo smisla da i nas osudjuju. I to kojim argumentom "They close the sexual act to the gift of life."

A sta je sa masturbacijom, sta je sa analnim sexom u heterosexualnom odnosu, sta je sa oralnim sexom u heterosexualnom odnosu, sta je sa iskoriscavanjem ljudskog tela u svrhu prostitucije, u krajnjem, sta je sa sexom radi sexa i uzivanja a ne radi zacetka. Sve to je u suprotnosti sa Bozjim planom o sexualnoj komplementarnosti polova i njihovom sjedinjavanju radi davanja zivota.

Mislim, stvarno, kad bi se Crkva dosledno drzala stava sta je sve u suprotnosti sa Bozjim planom, na Zemlji bi bilo vise bolesnika od sexualnih "bolesti" nego svih drugih bolesti zajedno :kasalj:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Pa zvanichni stav crkve je da je svaki sex koji nema za posledicu zachece greh.

I tu prestaje sva pricha. Ili se to promenilo? Ne verujem jer i dalje loshe prichaju o kontracepciji, kondomima i abortusu.

Oni ce prvo morati po tom pitanju da se srede pa tek onda po pitanju input/output s ljudskim genitalijama i tek onda da izadju i kazu gay je okay.

Meni je sasvim jasno, lgbt populacija nije 'plodonosna' i to mi je sasvim ok. Kao sto necu drzati neproduktivnog radnika u firmi, nece ni oni homosexualce, bar ne one koji nemaju decu.

No jasno je da se sve moze vrlo lako srediti.

Hriscanstvo nadasve propagira ljubav, poshtovanje, razumevanje, oprashtanje i nenasilje.

Kada bi se to iskombinovalo (mada to smatram dovoljnim) sa tim da homosexualne zajednice mogu biti produktivne u smislu odgajanja napushtene dece i/ili finansiranja gladnih vrlo lako bi se doshlo do reshenja koje bi svima bilo ok.

Pitanje je da li ce to ikada i da odrade i bash me briga.
Mislim da je lakshe a i prirodnije da izgube sve veci i veci broj vernika a time i uticaj. Bolje za chovechanstvo.
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by unic0rn
Kada bi se to iskombinovalo (mada to smatram dovoljnim) sa tim da homosexualne zajednice mogu biti produktivne u smislu odgajanja napushtene dece i/ili finansiranja gladnih vrlo lako bi se doshlo do reshenja koje bi svima bilo ok.
Alli, zasto, o zasto, mora svaka zajednica da bude "produktivna" ? Zasto svaka osoba mora da se "angazuje" u vezi koja ce dati potomstvo?

Sta je onda sa celibatom, zasto oni nisu produktivni? Da li je Bogu zaista potrebno toliko mnogo svestenika u armiji, da li se Bozja sluzba moze obaviti isto tako efikasno i sa manje ljudstva, da bi se sto vise njih angazovalo u produktivnim zajednicama? Zasto Crkva zataskava skandale tipa pedofilije, ili homosexualnosti u svojim redovima, zasto te svestenike ne rascini i navede ih na pravi put, pa da onda i oni budu produktivni, jer ocito nisu za Bozju sluzbu kad su Ga jednom izneverili "padom ljudske prirode" u greh
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by vivaldi
Alli, zasto, o zasto, mora svaka zajednica da bude "produktivna" ? Zasto svaka osoba mora da se "angazuje" u vezi koja ce dati potomstvo?

Sta je onda sa celibatom, zasto oni nisu produktivni? Da li je Bogu zaista potrebno toliko mnogo svestenika u armiji, da li se Bozja sluzba moze obaviti isto tako efikasno i sa manje ljudstva, da bi se sto vise njih angazovalo u produktivnim zajednicama? Zasto Crkva zataskava skandale tipa pedofilije, ili homosexualnosti u svojim redovima, zasto te svestenike ne rascini i navede ih na pravi put, pa da onda i oni budu produktivni, jer ocito nisu za Bozju sluzbu kad su Ga jednom izneverili "padom ljudske prirode" u greh
:klap:

da ne bude zabune, svidjau mi se oba razmisljanja !
(i ne iskljucuju se medjusobno)
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by vivaldi

Zasto sto moja firma smatra da je produktivna u svakom sluchaju.
Ona ce shirenjem zahtevati sve vishe personala zbog sve vece specijalizaicije i podele rada a i zato sto shto vishe filijala otvorimo bicemo prisutniji na trzistu a samim tim i veca korist od toga tj dobit.
To sto mi mozemo imati dva-tri glavna predstavnistva u gradu + reklamu je ipak slabije od 50 kancelarija + reklama. Kad nam se vec, jelte, moze i dopusta jer smo monopolisti.

Firma ce, kao i svaka druga, svoje neuspehe sakrivati i negirati, kako zbog akcionara tako i zbog starih i novih potroshacha.

I na kraju, radnici se ponasaju onako kako direktor kaze, sve shto odstupa je vec rabota protiv korporacije a to nikako necemo...
Sem toga, nashi radnici su produktivni firmi i to je dovoljno. Ne moraju oni da budu produktivni u ochima drugih. Oni su ipak placeni da rade shta shef kaze...
Korisnikov avatar
By Gothrose
@ EYA

Jesam :doh:
Po obichaju me je uhvatio napad pisanja pa sam zbrkala dogadjaje i ljude :blush:
Mrzi me sad da pishem ponovo ali stoji da rad na 202 nije bio OK,to tvrdim.Zapravo,ne tvrdim ja jer emisiju slushala nisam vecj tvrde oni koji su se motali okolo i oni koji su zabranili istu...A gde ima dima ima i vatre...
Ima jedna prichica o Atili(?) u vezi neke tribine u CG gde se jadan zeznuo pa rekao kako su crnogorci "mazni" te se jedva izvukao od uvredjenih "mucho"-a :smeh: Jel sam i tu(opet) neshto pobrkala :puzzle:

Korisnikov avatar
By Gothrose
Postovanje svima koji su se odvazili da pokusaju da daju odgovore na sva ili pojedina postavljena pitanja jer me zaista zanima koji su kontrastavovi na sva ta misljenja i pitanja bez obzira na to da li su ta pitanja ili stavovi od SPC ili od pojedinaca ili masa ljudi..Nebitno,bitno je samo obratiti paznju na tu vrstu razmisljanja.
Sto se tice celibata i produktivnosti,mislim da je prosto rec o nekome ko ne poznaje nimalo sustinu takvog nacina zivota i borbu koju on nosi sa samim sobom i sa celim svetom pri tome.Ljudi koji su sami odabrali i osetili poziv da zive zivot na takav nacin karakterise pre svega mir i radost koja se iz njih neprestano oseca kakvim god da se poslom bavili a uglavnom su svi sto se tice posla i rada vrlo disciplinovani i vredni a da im pri tome nijedna obaveza ne pada toliko tesko i to je izrazeno kod njih u tolikoj meri da je ponekad zastrasujuce jer njihov primer kada obican covek vidi svojim ocima i oseti svim svojim culima ne moze a da ne deluje na posmatraca i da ga navodi na razmisljanje o samom sebi i zivotu koji je vodio/la bez obzira na cest privid da smo svi Ok i da je sve i svako OK.Cak i onda kada je evidentno da to nije tako i to se vidi na svakome kroz nacin zivota koji vodi ili koji je vodio/la...

Kada je rec o radio Beogradu 202 ne znam da li je bilo nesto sto nisam jasno precizirala ali ponovicu:Ta emisija je ukinuta samo zato sto je poslednja emisija a i mnoge pre nje/koje su se tolerisale i do iznad svih maksimuma tolerancije/bila vrlo losa i vulgarna i uvredljiva za slusaoce jer su koriscene vulgarne reci i vredjali su se direktno svi slusaoci koji su imali prosto drugacije misljenje od narcisoidnog voditelja.Atila je vodio OK emisiju i na kulturan nacin,ali nisu mu omoguceni minimalni uslovi za normalan rad-kao sto je honorar npr koji je bio neprimereno mali i nistavan a usput jos i neredovan.On je barem kulturan i pristojan sa svima pa ma kakvo oni misljenje imali-jer to misljenje se ne moze menjati bezobrazlucima i uvredama ili na silu bilo kakve vrste.
/@ EYA- ovo je od strane proverenog izvora.../

Pitanje o Bogu je u svima nama jer u svakome od nas,zakopan u srcu-zivi Bog i istina je da bilo koja zgrada na svetu pa i sama Crkva,nije sama po sebi dovoljna da ljudima priblizi Boga vec je za to potrebno da tu bude i covek,tacnije ljudi koji su osnovni faktor za postojanje vere uopste pa samim tim i u bilo kakvoj gradjevini.Medjutim Crkva je mesto na kojem jedino vaze odredjena pravila i rituali koji su iskljucivo posveceni tome da se covek priblizi svom tvorcu i da pokusa kroz te rituale i veru da se maksimalno priblizi i telom i duhom toj nezamislivoj i neobjasnjivoj sili.Odredjena pravila pri tome ne sluze tome da muce coveka ili da manipulisu sa njim vec pre svega zbog podsticanja borbe sa samim sobom i sa svim slabostima koje kao ljudi u sebi nosimo.Ljudi se cesto kada je Crkva u pitanju hvataju za neke od slabosti koje kao ljudi imaju i svestena lica ali moj odgovor na to je da u svakoj vecoj grupaciji ljudi postoje razlicitosti koje su individualne-samim tim,u svakoj grupi ljudi postoje oni koji su uslovno receno dobri i oni koji su zli,pa tako je isto i sa ljudima koji zive sa HIV-om ili sa ljudima koji su homoseksualno opredeljeni.Po najnovijim podacima od otkrivenih 11 HIV pozitivnih ljudi prilikom besplatnog testiranja u Studentskoj poliklinici otkriveno da su 80%njih novoinficiranih homoseksualci.Ima ogroman broj ljudi koji se svete i koji su upravo pripadnici te grupe i koji prosto razmisljaju da ako je neko uvalio njima virus samim tim mogu i oni da ga uvaljuju drugima koji sebe ne cuvaju-koji ne vole da stavljaju kondom pa ga ne koriste ili cak masa slucajeva gde onaj koji zna da ima virus namerno nagovara svog tadasnjeg partnera na sex bez zastite,ponekad cak i postavlja taj uslov da bi sexa uopste i bilo.Na vecini od tih ljudi nevidi se odokativno ama bas nista u smislu da neko moze da uopste i posumnja na njih da su pozitivni bilo zbog njihovog dobrog izgleda ili zbog njihove ozbiljnosti koju imaju ako su npr stariji ljudi u pitanju.HIV se ne vidi i nosilac moze biti svako ko se rizicno ponasao.

Nisam od nikoga dobila pravi odgovor o pitanju javnog zastupanja-zar ne postoji niko ko je cvrst i spreman za tako nesto medju Vama?Znam samo da Vas ima mnogo i da svi trpite gotovo svakodnevno uvrede koje Vam se serviraju posredno ili neposredno.Odgovor tipa "necu da nosim majicu i reklamu o svom licnom zivotu" na sebi za mene je neadekvatan i neprihvatljiv jer je isuvise banalizovao celo to pitanje.Ovo pitanje povlaci za sobom i drugo:Cega se i zasto stidite ako toliko mislite da ste u pravu,ako to toliko bas tvrdite?To je za mene pre svega pitanje dostojanstva i hrabrosti da se bude ono sto jeste-ne neka tamo pokretna banalizovana reklama vec ono sto zaista jeste,npr kao sto kazete putem prepiske na netu da ste homoseksualci ili da ste nesto drugo nebitno je.Bitno je da li to zaista jeste i da li zaista duboko unutar sebe verujete da je Vase opredeljenje ispravno?

Moj poziv i dalje stoji,dakle ko zeli moze da gostuje u jednoj od emisija na radiju BG 202 u okviru nocnog programa-ali samo ako je taj neko spreman da govori javno pod punim imenom i prezimenom i da time u potpunosti stane iza svojih stavova i svog nacina zivota i pokusa da te stavove odbrani i objasni i drugima-svima koji slusaju emisiju.Da bude ukratko ono sto tvrdi da jeste i to ne zbog reklamiranja bilo koga ili cega vec pre svega zbog licnog dostojanstva i prava na zivot koji kao i svaki drugi covek treba da ima ali ga trenutno zbog sveopste i vrlo otvorene diskriminacije nema.Ne mislim da je to lako da se neko pojavi i da brani svoje stavove i svoj zivot pred ovakvom zatucanom publikom koja prosto ima u sebi duboko ugraviran stav da homoseksualci nisu ninakoji nacin normalni ljudi i da samim tim oni svojim postojanjem ugrozavaju bilo koga.Znaci da ne treba neko od Vas da se pojavi da bi se samoreklamirao ili da bi samo samoga sebe odbranio,vec da bi odbranio svoj i uopste nacin zivota koji vodi masa ljudi-u svakome slucaju ogroman broj u odnosu na celokupnu populaciju.Naravno da to nije lako jer se time preuzima velika odgovornost na sebe-odgovornost za stav i misljenje mnogih ljudi koji su slusaoci ali i onih koji su iz iste ili po bilo cemu slicne price.Za to je svakako potrebna hrabrost i cvrsto uverenje potkrepljeno jasnim stavovima o zivotu uopste.
Stalno svaljivanje krivice na nekog drugog nece nikome pomoci,kao ni onaj princip trazenja gorih primera oko sebe da bi se neko samo-opravdavao.
Nece pomoci ni okrivljivanje Crkve generalno i trazenje slabosti unutar nje,a stav da ce se ona prosto raspasti je potpuno besmislen,jer se ona nije raspala ni pod okupacijom Turske od 500 godina,niti prilikom sikaniranja i obesmisljavanja iste tokom komunisticke vladavine i ideologije.Sve to pokazuje da je ona tvrd orah da bi ga neko tek tako razbio a po pitanju zatvorenosti citavog tog sistema koji ona ima i netransparentnosti mogu samo da konstatujem da demokratija u pravom smislu i znacenju te reci nigde nepostoji.Naravno da na ljude negativno utice autoritativan stav Crkve po svim pitanjima,kao i stav same drzave ili njenih predstavnika ali autoriteti moraju da postoje i najjaci medju njima su oni koji su to postali pre svega svojim primerom i nacinom zivota koji umesto njih samih i njihovih reci govori mnogo vise nego sto bi se moglo recima formulisati i to su obicno ljudi koje drugi sami po sebi slede i koji u njih zaista veruju.
Nametnuti autoriteti za mene nisu pravi-oni su lazni i to su postali samo zahvaljujuci manipulacijama koje su im potrebne da bi stekli ovu ili onu titulu.Tako da nisu ni sva svestena lica samim tim sto su svestenici-pravi autoriteti koje treba posto-poto slediti i sama cesto zameram mnogima od njih sto daju ljudima negativan primer kroz nacin razmisljanja i nacin zivota koji vode.To je u krajnjoj liniji njihova odgovornost ili neodgovornost-samim tim,to je njihov greh pred Bogom i pred ljudima za koji ce odgovarati na ovaj ili onaj nacin.Nije na meni da im sudim,kao ni bilo kome drugom-pa ni onima protiv kojih sam direktno jer se trudim da u sebi nadjem oprostaj za sve njih jer oni ni neznaju sta cine.masa ljudi iz najboljih namera nam cini zle stvari ali sustina i jeste u tome da se shvati da su oni samo programirani da budu takvi,kako unutar svojih porodica tako i unutar drustva u celini.Jedina borba koju priznajem je borba sa samim sobom od koje sve pocinje i od koje sve sto je novo u nasim zivotima nastaje.Biti svoj i biti autentican a opet biti Boziji i niciji i znati odbraniti ono sto JESMO sada za mene je neprikosnoven cilj i zadatak.Ako hoces nesto ili nekoga da menjas-pocni od sebe pa onda mozes da ides i dalje...
Stavove drustva grade mediji i ljudi koji se u njima pojavljuju javno-a ne tajno i zato jeste bitno da svaka grupacija ljudi ima svog pravog i autenticnog predstavnija koji je uveren u svoje stavove na vise nivoa razmisljanja a ne samo na jednom,dakle treba da bude inteligentan,obrazovan i da zna sta prica i da pri tome bude spreman/na da snosi odgovornost pred samim sobom,pred gledaocima ili slusaocima i pred grupom koju pokusava da predstavlja.Odbranite sami sebe jer to nece neko drugi uciniti umesto Vas ili barem to nece uciniti na nacin na koji bi trebalo ili na koji Vi mislite da treba.
Hvala Vam svima na odgovorima i molim Vas da se potrudite jos malo da bi kao rezultat ove prepiske dobili i nesto konkretnije odgovore i stavove od onih koji su do sada izneti.
Nadam se da medju Vama ipak ima i neko ko ce imati smelosti da javno zastupa interes LGBT populacije.

Korisnikov avatar
By Kupper
Dusu sam ispustio al' sam te procitao celu:dancing:

P.S. Avatar ti je kraljevski:up:
Korisnikov avatar
By Loni
Sve smo lepo rekli, ali fali zakljucak.

A zakljucak je - NE TREBA BITI PRAVOSLAVAN.

Na prvom popisu sam se zeznuo i rekao da sam Srbin pravoslavne vere, ali više nikad. Na poslednjem sam se definisao kao Srbin - Ateista i znam da više nikad necu uci u dogmatsku i fašisticku instituciju kao što je Srppska pravoslavna crkva.
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Gabriel
Dusu sam ispustio al' sam te procitao celu:dancing:

P.S. Avatar ti je kraljevski:up:
Pa ljudi obichno i ispuste dushu kad chitaju moje postove... :)
No,ako si ga prochitao onda valjda vredi,koliko sam ja provalila tvoj nachin posmatranja na stvari i postove :misli:
A shto nema komentara(kopka me sad i tvoje mishljenje),ti isto volish da pishesh po ozbiljnim temama a ova je takva :puzzle:
Thanx na strpljenju i commentaru na avarat :kiss:

Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to je stav nekih crkava, ne svih...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
što se prvobitnog posta ti?e, ?ini mi se da se prevelik akcenat stavlja na taj neki "masovni" aktivizam. slažem se da je jako bitno da postoji predstavnike LGBTIQ zajednice, ali definitivno ga ne treba "birati" tako što ?emo svi vikati "ho?emo predstavnika", pa onda da sa?ekamo da nekog izgricka savest i taj digne dva prsta. ili još gore - upreti prstom, na foru "dobrovoljno se prijavio".

što se ti?e "dobrovoljnog javljanja", to je jedan jako nezahvalan posao. mislim da neko ko se odlu?i na takav korak mora biti definitivno siguran da ?e svoju karijeru posvetiti upravo (nekakvom) aktivizmu, jer sumnjam da ?e mo?i da se bavi i?im drugim. slažem sa da to nikako ne treba potpisati pod parolu "ne hvalim se sa kim se jebem", ali biti medijska atrakcija - hvala, ne bih ni to. :neto:

po meni, nekad je bolje biti malko strpljiv i držati se one "tiha voda breg roni". ne piše li gore ve? nešto na temu "mislim globalno, delujem lokalno"? sve u svemu, ose?am da moje vreme još nije došlo i da bi u ovom trenutku moj javni nastup zna?io ako ne nepromišljenu ludost, onda sigurno veliki fijasko (pišem iz prethodnog "javnog" iskustva).

živi bili, pa videli šta ?e biti sutra. :sunce:
Korisnikov avatar
By witchie
Originally posted by 2Q2Bstr8
to je stav nekih crkava, ne svih...
To je, primjerice, stav i Rimokatoli?ke crkve! A, koliko sam upu?en, i svih ostalih krš?anskih crkava.

RKC i sam Papa LGBT osobe i njihov na?in života anatemizira do te mjere proglašavaju?i ih "istinskim moralnim zlom" i ?istom bolesti. Isto tako RKC poti?e homofobiju, i ohrabruju?i napade na homoseksualce krši sva ljudska prava.
Korisnikov avatar
By Pipin
Sto se tice zaceca, ocigledno Bog nije svim ljudima namenio biolosku duznost razmnozavanja. Ali ljubavi (zaljubljenosti) jeste.

Ako je ovakav stav SPC prema nama zato sto nismo plodonosni, zasto onda nije takav stav Crkve i prema hetero brakovima koji nemaju decu jer je ne zele?
S obzirom na natalitet u Srbiji (izuzev Albanaca), cini mi se da takvih hetero parova ima podosta.

E sad, da li Crkva nije u pravu sto tu pravi razliku izmedju homo i hetero parova ili jednostavno ovo nije pravi zakljucak da je stav Crkve prema nama ovakav zato sto nismo 'plodonosni'?

Ja zaista ne znam kako 'kljucni' ljudi hriscanstva u Bibliji stoje sa potomstvom.
By Ulix
Originally posted by BaBaLooNs
Ja zaista ne znam kako 'kljucni' ljudi hriscanstva u Bibliji stoje sa potomstvom.
Pa Sv. apostole Pavle, inace moj omiljeni gej iz Biblije :smeh: , smatra da je svaki seks ciji rezultat nije zacece gresan. Ako si od onih promucurnijih hriscanskih otaca koji vole metafore, onda ces pronaci i lepu pricu o tome kako je drkanje gresno jer je uzaludno tracenje semena :zev2:
Korisnikov avatar
By gari
Jedva pro?itah ponešto i to ne do kraja. Mislim da je pristup ,,problemu,, jednostran. Naravno da bilo koja crkva /naro?ito one koje spadaju u judeo-hriš?anske/ nikada ne?e prihvatiti homoseksualnost, sve da i ho?e dogma im to ne dozvoljava. One crkve koje se trude da se približe bar malo 21.veku ipak pomalo po?inju da ispoljavaju znake izvesne tolerancije u odnosu na gay populaciju /dakle ne ovde nego u onim državama koje su ozakonile gaz veze i zvani?no pa su i njihove crkve to prihvatile/. Ina?e, što se ,,produktivnosti,, ti?e, svaka država želi da ima što više ,,topovske i robovske snage,, pa im u tom smislu gay populacija i smeta.Ina?e sex, pa i onaj heterosexualni se smatra grehom ukoliko se upražnjava radi zadovoljstva - dakle SAMO u svrhu za?e?a. U tom smislu su ugroženi i heterosexualci. Ukoliko bi se držali onoga što se smatra ,,dozvoljenim,, od strane crkve morali bi odnos da obavljaju ,,kroz rupu na ?aršavu,, i sa ,,maramom preko lica,, da se ne postide što obavljaju taj ?in.

Ina?e, ako se pak vratimo na neka istraživanja, dokazano je da homosexualnost nije ,,privilegija,, ljudske vrste ve? je oduvek prisutna kod svih sisara /naro?ito kod nekih vrsta majmuna/ gde mužjak koji dominira obi?no kao dokaz nadmo?i vrši aktivno odnos nad mužjakom koji je pobeðen /obi?no je to mlaði mužjak/.

Dalje, isto tako je dokazano da se homoseksualnost javlja kod vrsta koje se tako brzo namnože da ne mogu da obezbede svojoj vrsti dovoljno hrane za održavanje te ista onda služi kao prirodni stabilizator populacije /s obzirom na to da homo odnos ne daje ploda/.

Bilo kako bilo, ?ovek se toliko brzo umnožava da je normalno da priroda /ili Bog/ to mora da zaustavi da ne bi došlo do iscrpljivanja resursa i neke statistike pokazuju da se broj homoseksualaca kre?e negde oko 5% od ukupne populacije /ne ra?unaju?i bisex populaciju/.

Ovde više stav SPC i nije toliko bitan, i on se menja ali toliko sporo da se i ne prime?uje. Uostalom, svi gresi su nam ve? otkupljeni /ukoliko se odnos sa istim polom može posmatrati kao grešan/ tako da nemam neke velike dileme niti mi treba savet niti stav bilo koga u vezi gaz populacije.

Uostalom, istopolna ljubav je u nekim kulturama smatrana mnogo uzvišenijom od one ,,obi?ne,, reproduktivne. Pa - rastite i množite se slobodno, nije greh. Greh je ubiti nekoga 'fizi?ki, verbalno, mentalno...sve ostalo je samo šala.Text
By Ulix
Originally posted by gari
Jedva pro?itah ponešto i to ne do kraja. Mislim da je pristup ,,problemu,, jednostran. Naravno da bilo koja crkva /naro?ito one koje spadaju u judeo-hriš?anske/ nikada ne?e prihvatiti homoseksualnost, sve da i ho?e dogma im to ne dozvoljava.
Nije u potpunosti tacno. U Svetom pismu ima samo jedna recenica o homoseksualnosti i to u Starom zavetu koja jasno i nedvosmisleno kaze da dva muskarce ne smeju da imaju seks. O zenskoj homoseksualnosti nema ni reci. Dobar deo liberalnih hriscana (npr. metodisti) ne uzimaju Stari zavet u obzir toliko, vec se oslanjaju uglavnom, kao sto bi i trebalo, na Novi, u kome ne postoji jasna osuda homoseksualnosti i koji kaze da se ne treba mesati u tudje zivote (ne mogu sad tacno da se setim citata, ima par godina od kada sam poslednji put prelistavao doticnu knjizicu).
Ovde više stav SPC i nije toliko bitan, i on se menja ali toliko sporo da se i ne prime?uje. Uostalom, svi gresi su nam ve? otkupljeni /ukoliko se odnos sa istim polom može posmatrati kao grešan/ tako da nemam neke velike dileme niti mi treba savet niti stav bilo koga u vezi gaz populacije.
Mislio sam da je to otkupljivanje grehova za pare ukinuto jos kad je Vatikan zavrsio izgradnju Sikstinske kapele. :)
Ako Isusova zrtva podrazumeva oprastanja toga, onda slobodno moz' i da ubijas ljude, posto ti je i to unapred "otkupljeno".

A kako se to, konkretno, stav SPC polagano menja? Daj primer.
Korisnikov avatar
By gari
Stari i Novi Zavet crkva prakti?no smatra nedeljivom celinom, jer u Starom Zavetu se i predviða Hristov dolazak, život i stradanje. Na Stari Zavet sam i mislio, tamo se predviðe smrt za ,,muškarca koji legne sa drugim muškarcem kao sa ženom,,. Okrutna knjiga a i taj Bog iz Starog Zaveta /ako je isti/ baš nema milosti. No, ve? u Novom zavetu se ne predviðaju neke teške kazne kao u Starom, gde malo-malo pa kamenovanje grešnika, spaljivanje munjom od strane Boga itd. U Novom zavetu nisam našao ni pomena o tome /mislim na homoseksualne odnose i zabrane u vezi toga/. Mislim da bi nam oprostio, kao Mariji Magdaleni koju je otpustio sa re?ima: ,,Idi i ne greši više!,, Hristovo stradanje na krstu ne podrazumeva i oprost od ubijanja drugih jer je to ve? zabranjeno u ,,Deset božijih zapovesti,, gde je jasno zapoveðeno: ,,Ne ubij!,, A što se promene stava SPC ti?e, mislim da ima ve? godina i po nisam ?uo ni jedan ,,bojni,, pokli? od strane crkve niti sveštenika kao pojedinaca na lin? ,,druga?ijih od nas,, tj. homoseksualaca. To je ve? pomak u odnosu na ton koji se ?uo pre dve godine, kada se pozivalo na lin?, zatvor, itd. Mislim da je to ipak pomak? Mada nisam siguran da se to ne bi ponovilo...Malo su, možda, zauzeti svojim problemima /u Makedoniji, Crnoj Gori/ pa nemaju vremena za nas.
By Ulix
Originally posted by gari
Stari i Novi Zavet crkva prakti?no smatra nedeljivom celinom, jer u Starom Zavetu se i predviða Hristov dolazak, život i stradanje. Na Stari Zavet sam i mislio, tamo se predviðe smrt za ,,muškarca koji legne sa drugim muškarcem kao sa ženom,,. Okrutna knjiga a i taj Bog iz Starog Zaveta /ako je isti/ baš nema milosti. No, ve? u Novom zavetu se ne predviðaju neke teške kazne kao u Starom, gde malo-malo pa kamenovanje grešnika, spaljivanje munjom od strane Boga itd. U Novom zavetu nisam našao ni pomena o tome /mislim na homoseksualne odnose i zabrane u vezi toga/. Mislim da bi nam oprostio, kao Mariji Magdaleni koju je otpustio sa re?ima: ,,Idi i ne greši više!,, Hristovo stradanje na krstu ne podrazumeva i oprost od ubijanja drugih jer je to ve? zabranjeno u ,,Deset božijih zapovesti,, gde je jasno zapoveðeno: ,,Ne ubij!,, A što se promene stava SPC ti?e, mislim da ima ve? godina i po nisam ?uo ni jedan ,,bojni,, pokli? od strane crkve niti sveštenika kao pojedinaca na lin? ,,druga?ijih od nas,, tj. homoseksualaca. To je ve? pomak u odnosu na ton koji se ?uo pre dve godine, kada se pozivalo na lin?, zatvor, itd. Mislim da je to ipak pomak? Mada nisam siguran da se to ne bi ponovilo...Malo su, možda, zauzeti svojim problemima /u Makedoniji, Crnoj Gori/ pa nemaju vremena za nas.
Slazem se da je bog iz Starog Zaveta u potpunosti drugaciji od boga iz Novog. Po meni to je najveci problem hriscanske teologije, jer je bas zbog te razlicitosti u karakteru boga, ona prepuna kontradikcija. Hriscanska etika izlozena u Novom Zavetu je izuzetno moderna i odrziva u gotovo bilo kom vremenu, cak i meni (ateisti) sasvim prihvatljiva. Naravno, to sto vazi samo ako se pravilno razume.

Hristovo stradanje na krstu kao "otkup" za grehe je protestantska ideja (mislim bar da jeste, ne bih mogao dati glavu za to), ne pravoslavna. To je jedna ordinarna glupost, izmisljena da se opravda nesposobnost vernika da u delo do kraja sprovedu teorijske ideje. Posto je potpuni prezir apostola Pavla prema seksu neizdrziv, pronadje se resenje: samo se vi kresite, Isus je umro da biste to mogli da radite. I think not. Ti delovi Novog Zaveta se ne mogu tako bukvalno i siroko primenjivati. Iz tog razloga jedan metodisticki svestenik, moj dobar prijatelj, ima obicaj da kaze da daleko vise ceni prave ateiste nego prosecne hriscane.

To sto SPC ne poziva naglas na istrebljenje nas sodomita, ne znaci da su se predomislili, vec da, kao sto si lepo primetio, imaju preca posla. Vuk dlaku menja ali cud ne menja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!