Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By d` Winter
IAKO JE OVE TEME NESUMLJIVO BILO,TRENUTNO JE NEMA NA OVIM STRANICAMA,PA ZATO I POSTAVLJAM SLEDECA PITANJA:

DA LI STE BILI U VEZI SA OSOBOM KOJA NIJE ISTE VEROISPOVESTI KAO I VI,KAKO STE RESAVALI/RESAVATE NESUGLASICE I KAKO SE SVE TO RAZRESILO?

UNAPRED HVALA NA SVIM DOBRONAMERNIM IZJAVAMA O ISKUSTVIMA O POSTAVLJENOJ TEMI

:peace:
Korisnikov avatar
By Rei
Sh'a s' deresh?!
Korisnikov avatar
By 2kune
Ve? jesam, hvala na pitanju: ja sam (jaaaako) umjereni katolik a dragi mi je ateisti?ki taliban. :leviathan: :crveni:

[Izmenjeno 11-1-2005 2kune]
Korisnikov avatar
By 2kune
E da jebote, štas dereš?
Korisnikov avatar
By ciceron
Kao mali sam bio 2 godine sa devojkom koja je uzasno religiozna a ja ateista. Crkvene teme smo izbegavali ali bi se stalno to nekako provlacilo kroz vezu i na kraju je dovelo i do raskida. Mislim, nije direktno to sto sam ja ateista a ona vernik vec su to jednostavno dve totalno razlicite filozofije zivota i to izvire u svakom segmentu svakodnevnice manje ili vise. Primer: kada bi meni neko zlo ucinio ja bih mu vratio i to jos vise u stilu "ko tebe kamenom, ti njega kamencinom" dok je ona jadna sve to gutala i cutala u stilu "Oprosti im Boze, ne znaju sta rade". Ili npr. ja sam se uzasno nervirao kada bi mi se nesto ruzno desilo a ona je bila mrtva hladna u fazonu "ko zna zasto je to dobro i Bog je tako hteo i to ima neki razlog zasto se desilo".
Posle sam se trudio da mi svi partneri budu ateisti.
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Jedna muslimanka. TAd smo bili u bratstvu i jedinstvu, i to je trajalo celih pet dana. Imao sam 14 godina. Zove se Adela. Zivi u Kanadi, valjda. Interesantno je da u mom rodnom gradu, gde muslimani sada cine 80% stanovnistva, ne postoje mesoviti brakovi lokalnog stanovnistva. Ima Srpkinja iz Vojvodine i Sumadije, Madjarica, ali ne i brakova dece koja su rodjena tu. Iz moje generacije, niko se nije udao ili ozenio sa nekim ko je druge vere. Ako je veza ozbiljnija, oma se ukljuce babe i tetke (ko u ZOni), on obicno dobije batine, a ona od kod tetke u Tursku (ako je muslimanka) ili u Beograd, ako je Srpkinja.
Korisnikov avatar
By Caps Lock
Svi s kojima sam bio su bili razlicite veroispovesti nego ja jer sam ateista, a poznato je da svaki ateista ima svoju "filozofiju zivota". Ipak, ako se bas potrudim da ustanovim brojke, vidim da je vecina mojih veza-vezica i sl. bila ateistickog opredeljenja, s tim sto sam ja nevernik de luxe i nemam cak ni pomenutu ateisticku "filozofiju zivota"...

Nisam imao problema na verskoj bazi, odnosno desavalo mi se cak da nemam pojma da je neko vernik jer taj neko uziva u svojoj religiji na miru, tacnije ne nabija je svakom na nos...

Nisam imao problema uglavnom zbog toga sto budale ne trpim, bile ateiste ili vernici, i cim vidim da je neko budala i zadrigao u svom ateizmu/religijskom fanatizmu ja ga odjebem i uopste ne uzimam u obzir za vezu... Mislim da je ciceron lepo napisao da se radi o sasvim drugacijem pogledu na zivot, a u meni nema nimalo fanatizma i zato ga ne zelim u svom okruzenju.

[Izmenjeno 12-1-2005 Caps Lock]
Korisnikov avatar
By Pipin
Ja nisam ateista, ali nisam ni tvrdi bogomoljac. Cesto sam bio u vezi sa osobama druge vere i bas nikad nisam imao problema. Osim sa jednim ateistom koji me je vecito napadao i shizio sto i ja nisam ateista, bio podrugljiv i ismevao vernike svake vrste. Mada, brzo se unormalio, jer svako moze da nauci postovati tudje. Samo mu je trebalo reci da je i njegov ateizam neka vrsta religije.

Ko ne postuje tudje, ne ume postovati ni svoje. I zato moze biti veoma interesantno provoditi vreme sa osobama druge vere, nacionalnosti, jezika...

Religija mi nikad nije bila tabu tema.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
u stanju sam da podnesem dosta...do mere kada mi neko pochne svaki dan drveti kako je njegovo bolje a moje nije....
ako nekome odgovara bilo shta super, meni josh bolje, ali ako ja njega poshtujem i njegovu odluku trebalo bi da i on poshtuje moju....
mada mi je zelja da nadjem isto pagana, ili nekog kabalistu, koji bi bio kontra teg mojoj vshtichijoj prirodi...:love:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Franck Whitson
Jedna muslimanka. TAd smo bili u bratstvu i jedinstvu, i to je trajalo celih pet dana. Imao sam 14 godina. Zove se Adela. Zivi u Kanadi, valjda. Interesantno je da u mom rodnom gradu, gde muslimani sada cine 80% stanovnistva, ne postoje mesoviti brakovi lokalnog stanovnistva. Ima Srpkinja iz Vojvodine i Sumadije, Madjarica, ali ne i brakova dece koja su rodjena tu. Iz moje generacije, niko se nije udao ili ozenio sa nekim ko je druge vere. Ako je veza ozbiljnija, oma se ukljuce babe i tetke (ko u ZOni), on obicno dobije batine, a ona od kod tetke u Tursku (ako je muslimanka) ili u Beograd, ako je Srpkinja.
Ovo je offtopic: Ja znam za jedan par u Sarajevu, zena je iz Subotice, polu-srpkinja, polu-madjarica, a muz joj je musliman i imaju troje zive i zdrave decice, fala na pitanju. Tu su negde, oko 35, vencali su se '97, ako me sestra ne laze.
Bes tetke, vazna je ljubav! Moze se i protiv svih tih napasti, lepo ih otpisas i cao.

Ontopic: stalno mi se desava da nailazim na ljude koji potpuno drugacije od mene gledaju na religiju, neki od njih su i vernici, pa tu tesko nalazim zajednicki jezik sa njima. Mada, nije sve u religiji, to su ionako trice i kucine smisljene kako bi se ljudi podelili i okrenuli jedni protiv drugih.
Ako je ljubav prava, nece joj nista stati na put i ostvarice se kad-tad. Ako zasmeta nesto tako kao sto je cinjenica da je dragi/draga pagan/hriscanin/musliman/hindus, nije ni sudjeno da se ta ljubav ostvari. Tak.
Korisnikov avatar
By mirth
Ne smeta mi ako je partner razlicite veroispovesti, niti ako je religiozan (ja zakleti ateista), ali primetih da mi smeta ako je neko "preterano religiozan" po nekom mom shvatanju.

Ne bih sad da globalizujem i trpam ljude u kos, ali bukvalno svaki hricanin-fanatik kojeg upoznah mrzi ili pedere ili Albance ili Rome ili blah blah i pri tom smatra da ih sve treba pobiti/zaklati/spaliti (i jos puno ekstremno kreativnih resenja), ili opet ima neku zescu felinku u vidu nespoznavanja nekih od (po opstem shvatanju) krucijalnih ljudskih/moralnih vrednosti... Osim kad se busa u grudi svojom ispravnoscu, naravno.

Ili, sto bi moja baba rekla: "Cim neko ide crkvu tri puta dnevno, njega debelo muci savest."

Ali, napominjem, to je samo moje iskustvo...
Korisnikov avatar
By gari
Nikada nisam imao nikakav sukob sa bilo kojom osobom bilo koje veroispovesti. Niti rasprave. Poštujem sva?iju veru, ne postavljam pitanje obi?aja a zahvaljuju?i svojoj profesiji živeo sam meðu ljudima raznih veroispovesti, pa gde sam živeo tih verskih obi?aja sam se i pridržavao. Iako pravoslavac, kada sam bio maðu katolicima ponašao sam se u crkvi kao i oni. Kada sam živeo meðu Muslimanima, ponašao sam se u džamiji isto kao da sam Musliman. Sa imamom sam razgovarao o pitanjima vere, dodirnim ta?kama hriš?anstva i islama, uglavnom smo se složili i to je to. Ne vidim razlog da zbog vere nekoga manje volim. Brat je mio ma koje vere bio.
:pas:
Korisnikov avatar
By 2kune
Tipi?an bahaist... Slika
Korisnikov avatar
By gari
Re?nik ti je malo sužen 2 ribe. Šta si se uhvatio za tog bahaista, ni ne znam šta to zna?i. Odoh po Vujakliju da tražim tamo...Objasni brate šta ho?eš da kažeš, znaš da sam priglup...ali samo pri-glup /ne glup/...
:hypno:
By fencysmurf
kakve to veze ima?

Svi mi trazimo boga (dodao bi istog boga) na razlicite nacine, kako "vernici" tako i oni koji misle da ga ne traze...

sustina je da li neko cini "ne-zlo" ili ne - dakle ne "dobro", nego "ne-zlo" mozda cak i anti-zlo...

....a ako ga ne cini bliznjima, sta me briga kakav ka religijski ili filozofski ili religijsko-filozofski sistem inspirise...

na kraju uvek ostane ili bol ili blazenstvo ...

a Bog bice da nije kafkijanski birokrata...
Korisnikov avatar
By gari
Pa i tema je malo nezgodno naslovljena "Razli?ite veroispovesti". Razlika ima, ali je mnogo više sli?nosti. Ne znam ni za jednu konfesiju koja bazira verovanje na mržnji. Dakle, fencysmurf potpuno se slažem sa tobom-važno je da li je ?ovek dobar ili loš a ostalo je nebitno.
:vogue:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!