Originally posted by Jonatan
A i da pitam MinuHaker da li se svacijoj izjavi treba verovati kao pomenutoj Arkanovoj da mu je Patrijarh vrhovni komandant? I zar ne treba prva licnost Crkve da se susrece sa vodeciom ljudima drzave? To sto se sastane sa nekim od njih ne znaci da deli njihovo misljenje. Da li bi tvoja osuda takvih sastanaka na kraju mogla da dovede do toga da jednom pokrenes temu-Patrijarh se sastao sa Kenterberijskim nadbiskupom-da li ce Srbi postati anglikanci? I uvek je osudjivao nasilje bilo koje vrste. Ko ima usi da cuje taj je cuo da je Njegova Svetost sto puta rekao-uvek kao ljudi, nikad kao neljudi.....nemoj sine govoriti krivo, ni po babu ni po stricevima....To je bila pouka za nas narod kako da se ponasa, a i za one oko nas.
Pitanja licne prirode idu na u2u.
No, ne radi se samo o Arkanovoj izjavi, nego i o fotografijama tog coveka sa Patrijarhom, slikane u Peci pocetkom devedesetih. Novine su ih objavljivale, ne znam da li cu uspeti da ih nadjem na Netu, ali samo postojanje istih govori puno o stavu patrijarha prema (zlo)delu tog coveka.
Smatram da se previse forsira to sretanje sa licnostima iz politike. Treba, ne kazem da ne, ali cinjenica je da je crkva, olicena likom patrijarha sve cesce prisutna u medijima, bilo da se on licno obraca nama, da prenose njegove reci, da se srece sa srpskim zvanicnicima... i sve to kao udarne vesti na svim televizijama. BTW, nisam cula da se kao udarna vest objavljuje da je muftija sreo tog i tog.
Osuda nasilja nad nehriscanima uvek je bila globalna, rekla bih "umotana" u sareni pak-papir biblijskih mudrosti, ali kada dolazi na red osuda nasilja nad Srbima, tu umemo da imenujemo i zrtve a i pocinioce nasilja. Bila sam premlada da pratim njegov rad za vreme rata u Bosni, ali sam Kosovsku krizu pratila i nikada od njega nisam cula ama jednu rec kojom osudjuje dela vojske, policije, paravojnh formacija na Kosovu. Zlikovci su uvek "neki drugi".
Sto se tice poslanice, nek mu je na cast, ako govori ono sto mu drugi pisu. Ustvari, on to radi oduvek. Samo se scenaristi menjaju.