Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Tot
"... s tom carobnom zvijezdom, Mjesecom je bila tijesno povezana i misao o mudrosti i pismenosti, jer je Mjesec bio nebeski lik Tota, bijelog pavijana i pronalazaca znakova, govornika i pisara bogova, biljeznika njihovih rijeci i zastitnika onih koji su pisali..."
By Tea
Da, mesec definitivno ima uticaja na moje unergiju i stanje u kom se nalazim....

Recimo, kad je pun mesec, ja osecam najvecu snagu, isto kao i kad je popuno mlad...Ali, prelaz izmedju punog i mladog je za mene smrt....
Energetski sam potpuno istrosena, i nesposobna za proces samopunjenja....I, to nikako ne mogu da kontrolisem.....

Inace, postoje trenutci kada je dovoljno da samo pogledam u mesec i pocnem da placem... :no:
Korisnikov avatar
By agapi
Volim kada je zvezdano nebo i pun Mesec! Uzivam dok ih posmatram, cini mi se da sam u stanju da cele noci buljim u nebo! :grin:

[Izmenjeno 2-12-2004 agapi]
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ne verujem u energiju nebeskih tela, sto ne znaci da nema uticala na mene,onako pun, zreo, u nebu bez zvezda... Kako ne pozeleti je pod takvom svetloscu,i kako da se njen lik ne ukaze u trenutku?
By B reddie
ja sam ZENA! naravno da utice....
i fizicki- menstrualni ciklus, koji utice na jednu zenu
i mentalno- e sad, to je individualno

posto sam dupla vatra, jupiter/sunce, a mesec mi je u jarcu, mada ne znam sta to tacno znaci, ali kontam da nije bas najsjajnije, mislim da me mesec koliko opcinjava, toliko i trosi. jede. sunce mi daje energiju. uvek se najbolje osecam ujutro, kad je sunce najlepse, a najspokojnije oko podneva. a nocu najcesce placem.
nema sanse da spavam lepo kad je pun mesec.
moja devojka je rak-mesec. obozavam je, ali mi je ponekad uzasno tesko da je razumem. to valjda tako i treba, kao jupiter=ja=muski princip+ mesec=zenski princip.
znate, mesec je uvek smatran zenskom 'planetom' i zenskog je roda u vecini jezika, koliko sam skontala....
By Çâðê_DUP
Originally posted by Franck Whitson
Na mene utiche jako puno. Narochito pun mesec. Tada sam potpuno restless, sanjam neverovatne snove ili ne spavam uopste.
Ajoj isto je i kod mene... :no: Ajde sto ne spavam, na to sam i navikla, nego sam tih par dana totalno :lood: ni na sta ne mogu da se koncentrisem, misli su mi zbrkane, ma uzas jedan.
Da li neko zna da mi objasni o cemu se tu zapravo radi? :puzzle:

:gatara:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Cat Claw

Da li neko zna da mi objasni o cemu se tu zapravo radi? :puzzle:
Somebody? Anybody?
Stvarno me zanima!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
U pitanju je energija Meseca, koja isto kako uticche na plimu i oseku utiche na sva ziva bica....
Biljke brze rastu u toku mladog Meseca....
Osobe koje su senzitivnije su hiperaktivne, da li u mentlanom ili materijalnom svetu, nekada i u oba....

Mesec posebno utiche na Zene, zbog toga postoji i Dianichko Veshticharstvo, gde se poshtuje Dijana kao jendo od glavnih Bozanstva Meseca i gde nema mesta mushkarcima, to su zenski koveni....
Koji su povezani s mesecom samim svojim rodjenjem a magijom i radom s Mesechevim energijama samo povecavaju tu povezanost....
Kod mladica je tako sa Suncem, ali postoje isuzetci...
Korisnikov avatar
By Mars
Mesec je konstanta kroz sve trenutke mog zivota, zajednicko za sva mesta, najrazlicitija, na kojima sam bio. Svedok smeha. Jedini svedok mojih suza. Bilo bi lepo da takav stav imam i o Suncu, ali nije tako...

Imam na desetine pesama u kojima je tema Mesec. Najbolja je Moonfall. I Moonriver... I sve druge!

:roll: :poklon: :jelka: :roll: :poklon: :jelka:
Korisnikov avatar
By HARP
Mesec utice na plimu i oseku,znate od koliko se covek tecnosti sastoji,pa zakljucite i sami koliko nas drmaju meseceve mene.
By Swanheart
Kada je Mlad Mesec ja stvarno poludim,tj.ponasam se kao da nisam normalna,po ceo dan se smejem i ne mogu da spavam.To je jedna od karakteristika mog horoskopskog znaka(dupli rak).
Tako da kako se menja Mesec tako se menja i moje raspolozenje.
Korisnikov avatar
By Kupper
Heh, ja kao ne verujem, ne zelim, ali, posto imam strasnih problema s niskim pritiskom, primetio sam da su oni mnogo jaci, cesci, losiji i ne znam sta jos kad je pun mesec. Da li sam utripovao ili nisam, nemam pojma, ali, ako nista drugo, probleme pripisem punom mesecu i guram dalje....lakse je.
Korisnikov avatar
By djo
ima ona super replika u hasanaginici lj simovi?a kada vojnici ppisuju hasanaginicu :"kakva je kao da se na mese?ini sun?ala" *
baš lepo jel da? :drama:

*lepa bleda (prim. prev.)
Korisnikov avatar
By Mars
Jeste. Oces jednu lepu psemu o necem slicnom?

Ja volim krupan Mesec! Da je veliki, i da je onako raonkasto-zuckaste boje, i da je sumrak a nebo ljubicato-teget... I da imam nekog pored sebe, jer su zadnji put kada sam tako blenuo gore htela da me razvale kola... Bio ja jako nisko na horizontu i ....fantastican, osecao sam se kao da nisam na Zemlji...

:snesko: :ledeni:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Ja se zesce iznervozim,histerisem i besnim kad je pun mesec.To je moja mama provalila posmatrajuci moje ponasanje i mesec.
:lukavi:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by gothrose
Ja se zesce iznervozim,histerisem i besnim kad je pun mesec.To je moja mama provalila posmatrajuci moje ponasanje i mesec.
:lukavi:
i moj de?ko isto... provalio je sam, samo ne histeriše ali se unervozi i besni :smeh: :lood:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja ne mogu da spavam kada je pun mesec. Najgore je što moj prozor gleda na zapad, tako da mesec stiže do mene oko 2-3 ujutru. Posle nešto prevrtanja se probudim, a onda više ne mogu da zaspim... Zato gledam da zabeležim kada je pun mesec pa da tih dana dremnem po danu...
Korisnikov avatar
By Mars
Stvrano cudno. Nisam primetio do sada te probleme.

A inace jesam osetljiv na obicnu svetlost u sobi kad spavam...
Korisnikov avatar
By djo
ma ja pun mesec ni neprime?ujem, ali lunarno-biološka bomba u vidu mog de?ka mi uvek skrene pažnju 'pazi se, ve?eras je pun mesec...'
to zna?i da mu on doðe neki vukodlak :neznam:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
Ja ne mogu da spavam kada je pun mesec. Najgore je što moj prozor gleda na zapad, tako da mesec stiže do mene oko 2-3 ujutru. Posle nešto prevrtanja se probudim, a onda više ne mogu da zaspim... Zato gledam da zabeležim kada je pun mesec pa da tih dana dremnem po danu...
I ja isto. Sem sto ne mogu da spavam sam i izuzetno osetljiva i nervozna onda kada je pun mesec. Ali ja gledam da pun mesec nikako "ne primetim" da ne bih sebi jos sugerisala nesto, pa da mi bude jos gore. Ali me uvek neko podseti kad se pozalim na nesanicu da je bas tada pun mesec...
Korisnikov avatar
By gari
Kada je pun Mesec tada sam najja?i, pošto sam vukodlak. Poznato je da su vampiri i vukodlaci najja?i kada je pun Mesec. Obožavam pun Mesec, a kada je mlad Mesec ose?am se uskra?enim i slabim. Jedva ?ekam da vidim na horizontu onaj OGROMAN pun Mesec i da po?nem da zaurlavam...
:kissass:
Korisnikov avatar
By Markiza
Nisam primetila da mesečeve mene imaju ikakvog uticaja na mene. Anyway, dark night sky with a full moon shining bright :love:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
obozajem mesec :love: jos kao dete sam imala obicaj da satima zurim u njega i uvek se posle toga bolje osecam.. kao da mi daje energiju, hrabrost, moc..
Korisnikov avatar
By sapa09
Sanja Steppenwolfin napisao:obozajem mesec :love: jos kao dete sam imala obicaj da satima zurim u njega i uvek se posle toga bolje osecam.. kao da mi daje energiju, hrabrost, moc..
Isto tako.
Zavolela sam ga kada sam bila u jednom selu..Noc je bila - zvezda na nebu milijardu ima, mesec ogroman.Mesecina takva da mozes citati knjigu bez naprezanja i bez ikakvog dodatnog svetla. Pogleda na kucu i orah pored nje - sa jedne strane ogroman mesec, kakvog nikada u zivotu nisam videla, a sa druge strane, u daljini, vidi se Djavolja Varos. :love:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!