Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Sad gledam na zone reality o ubistvima... Dva su me zapanjila... Jedno maceha ubila devojcicu, izvukla se jer nije bilo dovoljno dokaza a ono sto me je zapanjilo je da je otac devojcice ostao da zivi sa njom. I tako je to trideset godina lezalo nerazjasnjeno dok se neki inspektori nisu resili da dovedu macehu pred sud. Pokrenuli su akciju i kad su otvorili kovceg imali su sta da vide, devojcica mumificirana i tako ih docekala trideset godina kasnije, pa su imali uvid u sve njene modrice i sl. Objasnjavali su u emisiji sta se dogodilo, ne znam kovceg nije isao u zemlju nego u neku vrstu grobnice, pa neki juzni vetar... ali meni je to svakako bilo zapanjujuce... U svakom slucaju zahvaljujuci tome sto les nije istrunuo policija je imala mnogo vise dokaza a u medjuvremenu je tehnika napredovala... I kad su krenuli da uhapse macehu - ona se ubila... Drugi slucaj je tinejdzerka koja je ubila oca - da bi je vratili kod majke. Koristila je neki otrov koji u njenom mestu nije mogao da se otkrije na obdukciji, posto je htela da bude patolog, to je znala. Otac je sahranjen kao da je prirodni uzrok i nju verovatno ne bi niko ni oktrio da se nije slomila kad je sa najboljom prijateljicom citala Hamleta, pocela je da place i priznala prijateljici. Prijateljica nije htela da kaze jer je znala da ce zavrsiti u zatvoru ali je pocela da se muci, zivot joj je krenuo na dole od nocnih i dnevnih mora pa je nakon osam meseci ispricala majci, pa policiji. Paradox je da su se majka i ocuh preselili u Kaliforniju a oni su valjda ziveli u Teksasu pa su joj to saopstili kad je otac sahranjen, tako da je nakon oceve smrti otisla kod babe i dede a ne kod majke kako je zelela... Inace je bila je besprekornog vladanja, imala je najbolji moguci uspeh a rekli su da je i u zatvoru jedna od najprimerenijih zatvorenica i da stalno ide lagano obucena da bi sebe kaznila i radi.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
koliko pitanja... najveci zlochin je mrzhnja. nehat sam po sebi oduzimanje zhivota ne chini ubistvo, nego, kao shto zakon kazhe, lishenjem zhivota iz nehata. kada je u pitanju ubistvo u ratu i oruzhanim sukobima uopshte, zhenevska konvencijajasno propisuje da vojnik ima pravo da odbiju zapovest komandanta, ako bi izvrshenje zapovesti predstavljalo krivichno delo. upoznala sam choveka koji je izmasakrirao svoju suprugu, jer je loshe protumachio shalu svog kolege... ljubav nas chesto odvede u psihoze, ali on je svakako ekstremni primer svakog osecanja... Verujte, postoje mnogo gore stvari od oduzimanja zhivota... postoje stvari koje zhivot unishte, josh u pochecima.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Dear Lucy

... Verujte, postoje mnogo gore stvari od oduzimanja zhivota... postoje stvari koje zhivot unishte, josh u pochecima.
Koje su gore stvari od ubistva?
Korisnikov avatar
By Dina
Bila sam ocajna sto nam je sa tv nestao Zone reality ali nam se pojavio Criminal investigation, jos bolji kanal kad su ubistva u pitanju :yes: Mada je Loni poceo da mi govori da ne smem da gledam toliko te price jer cu privuci neku nesrecu... NIsam primetila kad smo gledali The secret da veruje u zakon privlacnosti, te mislim da je to samo Lonijev nacin da prebacim kanal... :tuc: no ipak me je malo uplasio pa cu gledati samo po jednu do dve price na dan...

Inace to su isto istinite price kao i na zone reality... Juce je bilo nekoliko strasnih... :uplasen: Ja to gledam pa se posle plasim, sanjam, nije cudo sto me Loni tera od tv aparata ;) Uglavnom juce je bila prica o jednom tako nemotivisanom ubistvu... Mladic i devojka se ceo zivot druze i onda je on siluje pa ubije pa mrtvu siluje :( A inace taj je super, dobar djak, bogat, u ragbi klubu bla bla... Niko i ne pomislja da je on. Cak je mesecima isao da tesi njenu majku i raspituje se kako istraga napreduje (mislim imao je covek motivaciju ;) ). Druga je prica o zeni koja je zivela savrsen zivot, ispunjavala sve standarde okoline, lepotica, dvoje dece, muz, stalan napredak itd... A onda je izbogla muza mislim da je bilo 193 puta, strahota... Ona je govorila da je bio nasilnik ali niko nije znao za to, pa joj nisu bas poverovali... Tako je sad u zatvoru najmanje do 2016 god a deca su kod njegovog brata i nisu je videla od sudjenja...
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Originally posted by Dina
Originally posted by Dear Lucy

... Verujte, postoje mnogo gore stvari od oduzimanja zhivota... postoje stvari koje zhivot unishte, josh u pochecima.
Koje su gore stvari od ubistva?
pa recimo, dugogodišnje nasilje. recimo situacija u kojoj je otac silovao svoju petogodišnju devojčicu, tih sam se primera sad setila. zakonski nisu gore od ubistva, ali za psihu tog deteta su gore.
Korisnikov avatar
By Dina
Dear Lucy,
ne bih se slozila sa tobom... Taj primer koji si navela je svakako uzasan i u onom trenutku kad se desava sigurno je da devojcica pomislja da je bolje da je mrtva. Ali ako bude spasena, oduzeta ocu i data na usvajanje ili hraniteljskoj porodici naci ce svoje roditelje u njima. A cak i ako se to ne dogodi i nasilje prestane tek kasnije kad devojka pobegne ili sta se vec desi ne mislim da je bolje da je ubijena. Rane ce ostati i trag na njenoj psihi sigurno, ali zivi se i sa takvim iskustvom, mozda ce uspeti da se izbori i uz neku strucnu pomoc zapocne novi zivot.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne smatram ubistvo najgorim zločinom, tačnije ne smatram da je moguće porediti takve gnusne stvari i bilo koju od njih proglasiti najgorom.

Postoje ubistva koja opravdavam, i mislim da bi se svako složio sa mnom.
U zavisnosti od postojanja motiva, i kakvog motiva, zavisi i osuda koju osećam i kazna koju bih zahtevao.

Ubistvo u samoodbrani nikako ne osuđujem, mada ne mogu ni da kažem kako bih ja reagovao u takvim užasnim situacijama gde sam suočen sa takvim zastrašujućim izborom.

Nisam poznavao nijednog zločinca te ili bilo koje vrste.
Možda sam imao sreće, a moguće da sam uz to i naivan.

Rekao bih da zavisi od slučaja do slučaja, da li je i koliko moguće da se počinilac bilo kog zločina pokaje i promeni na bolje.
Mnogo je teško i nezahvalno biti u poziciji donošenja takvih teških presuda.
Ne mogu o tome ništa da kažem, ne smatram sebe uopšte kvalifikovanim za takve procene.

Ne znam šta bih radio kada bi neko do koga mi je stalo, učinio nešto tako.
Opet ponavljam, zavisi od konkretnog slučaja.
Ako se nađem u takvoj situaciji, saznaću, mada se nadam da se to neće dogoditi.

Ja imam veliki strah od policije i vojske.
Rekao bih da je njihovo obrazovanje i obuka nedovoljno ozbiljna i nedovoljno prilagođena odgovornosti koju te osobe nose sa sobom.
Mislim da je potrebno mnogo više ili makar podjednako pažnje posvetiti i umnom razvoju, a ne samo fizičkom jer je ogromna odgovornost nošenje oružja i mogućnost njegove upotrebe u svakoj situaciji.
Plašim se zloupotrebe svakog položaja, a tako opasnog po fizičku bezbednost, naročito.
By alexandermagic
Originally posted by Sprinter

s obzirom da podrzavam smrtnu kaznu, ne moram na par pitanja da ogovorim.
i
nije mi isto kad neko nekog ubije iz zlobe, prilikom pljacke, verbalnog obracuna, besa etc. sa ubistvom koje je ucinjeno da bi se recimo neko oslobodio nasilja. primera radi, kad muz godinama maltretira zenu, tuce je i na kraju ona mu puca u glavu :D
:up:

---

Š'o se tiče prvog pitanja iz uvodnog posta -- ne držim da je ubojstvo najgori zločin. Silovanje mi je gore.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Originally posted by Dina

Dear Lucy,
ne bih se slozila sa tobom... Taj primer koji si navela je svakako uzasan i u onom trenutku kad se desava sigurno je da devojcica pomislja da je bolje da je mrtva. Ali ako bude spasena, oduzeta ocu i data na usvajanje ili hraniteljskoj porodici naci ce svoje roditelje u njima. A cak i ako se to ne dogodi i nasilje prestane tek kasnije kad devojka pobegne ili sta se vec desi ne mislim da je bolje da je ubijena. Rane ce ostati i trag na njenoj psihi sigurno, ali zivi se i sa takvim iskustvom, mozda ce uspeti da se izbori i uz neku strucnu pomoc zapocne novi zivot.
da li sam ja rekla da je bolje da je ubijena? ne. dala sam samo primer kada su, po mom misljenju, posledice po dalji zivot tog deteta dalekoseznije od lisavanja zivota. sto ne mora nuzno da bude, ali najverovatnije da hoce. i ne mislim da jedno petogodinje dete u trenutku nasilja nad njom zna sta joj se tacno dogadja, toga ce tek docnije postati svesna. a hraniteljstvo i usvojenje u nasoj zemlji skopcani su sa nizom problema, zbog neadekvatnog funksionisanja organa starateljstva, to nam je svima poznato.

sto se tice kvalifikovanja lisenja zivota - to je zakonodavac sasvim lepo predvideo, pa imamo lisenje zivota do koga dolazi iz nuzne odbrane ( i usled prekoracenja iste ), nehatno lisenje zivota, lisenje zivota iz samilosti, ubistvo na mah, ubistvo, tesko ubistvo, ubistvo deteta pri porodjaju... ne znam da li sam nesto preskocila. i svi ovi razliciti oblici dela koji za posledicu imaju smrt jednog ili vise lica razlicito se vrednuju ( u pogledu propisane kazne ili mogucnosti oslobodjenja/ublazavanja ).
Korisnikov avatar
By Dina
Sinoc sam gledala tako uzasnu zivotnu pricu na Zone reality da sam prvi put pocela da razmisljam da ne gledam te price o ubistvima...

Dve devojke iz Australije, 15 i 16 god, bile su na kampovanju sa drustvom. Jedna se setila da je ruzno postupila prema decku i te veceri je trebalo da bude neka zurka kod njega pa su ona i drugarica krenule da bi ona popricala sa njim. Krenule su peske, bilo je oko osam, devet uvece, to je mirno mesto gde se nikad nista nije posebno desilo, znale su kuda idu tako da nije bilo neke posebne opasnosti. Ali dvojica koji su iz zatvora pusteni uz kauciju su te veceri prolazili tuda kolima. Jedan je izuzetno niske inteligencije a drugi psihopata (tako su ih predstavili mada su meni obojica psihopate). Te veceri su bili i nadrogirani. Zgrabili su te devojke vozili ih kolima i onda ih te noci naizmenicno osam puta silovali, na kraju ih ubili nozevima. Osudjeni su na dozivotne kazne bez mogucnosti pomilovanja. Tada je izmenjen i zakon jer su ta dvojica bili u zatvoru zbog visestrukog silovanja devetnaestogodisnje devojke koju su ostavili u zivotu. Da nisu bili pusteni ne bi mogli da izvedu ovaj jos gori zlocin.

Ono sto mene zanima je kako vi razmisljate kad vidite tako stravicne price. Da li je to - to se uvek desava drugima, ili moze se desiti i meni ali je malo verovatno, takve surove price su retke i psihopate malobrojni. Pa onda kako vidite takav jedan mladi i tako surovo prekinut zivot? Da li verujete u reinkarnaciju pa na taj nacin objasnjavate npr nekim dugom iz proslog zivota? Ili vidite zivot i svet kao jedno nepravedno mesto inace... Ili je neka pravda to sto su ti kriminalci kaznjeni dozivotno? I da li verujete u sudbinu i da stvari moraju da se nekako dese? Npr da je neko ubedio devojke da sacekaju do jutra ne bi srele te psihopate... I koja je verovatnoca da u jednom mirnom mestu bas te neke noci kad su one resile da krenu put te zurke prodju putem dvojica psihopata? Ako je verovatnoca jako mala a ipak se desilo da li onda uopste vredi razmisljati da nam se nesto nece desiti jer je mala verovatnoca?
By Jelena357
Jaooo... ja sam se najezila dok sam citala twoj post,a tek da sam videla tu emisiju-slogirala bi se. Ja se mnogo plasim saznanja da je Srbija puna psihopata +plus rat i sve to! Ja sam imala jedno 'iskustvo' i to u sred bela dana. Ja i dve drugarice idemo ulicom,neprometnom doduse. Jedna od drugarica isla onom ivicnom ciglom trotoara (nogu pred nogu). Kad odjednom,naglo staje beli kombi sa onim prefarbanim staklima! Ona vrata su se otvorila tako naglo da smo se povukle malo nazad. Jedan covek-secam se samo da je bio debeo i sa kapuljacom-nije izaso iz kombija nego se samo 'protego' da dovati moju drugaricu. Nije bio dovoljno brz pa mu je izmakla. Pocele smo da bezimo,uletele u neki ulaz! Kombi je odjurio odmah po propalom pokusaju,u sekundi cini mi se! To je bilo pre 5-6 godina...da je moja drugarica bila malo sporija,sad bi vrv bila u nekoj turskoj sex trafici,odeljak pedofilija - kako momenat moze da ti utice na ceo zivot.....da ne budem totalno off topic-MOZDA BI JE UBILI!
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Jelena357

Jaooo... ja sam se najezila dok sam citala twoj post,a tek da sam videla tu emisiju-slogirala bi se. Ja se mnogo plasim saznanja da je Srbija puna psihopata +plus rat i sve to! Ja sam imala jedno 'iskustvo' i to u sred bela dana. Ja i dve drugarice idemo ulicom,neprometnom doduse. Jedna od drugarica isla onom ivicnom ciglom trotoara (nogu pred nogu). Kad odjednom,naglo staje beli kombi sa onim prefarbanim staklima! Ona vrata su se otvorila tako naglo da smo se povukle malo nazad. Jedan covek-secam se samo da je bio debeo i sa kapuljacom-nije izaso iz kombija nego se samo 'protego' da dovati moju drugaricu. Nije bio dovoljno brz pa mu je izmakla. Pocele smo da bezimo,uletele u neki ulaz! Kombi je odjurio odmah po propalom pokusaju,u sekundi cini mi se! To je bilo pre 5-6 godina...da je moja drugarica bila malo sporija,sad bi vrv bila u nekoj turskoj sex trafici,odeljak pedofilija - kako momenat moze da ti utice na ceo zivot.....da ne budem totalno off topic-MOZDA BI JE UBILI!
Jelena,
uzas... ali dobro je da se dobro zavrsilo...

I ja se secam nekih potencijalno opasnih momenata bilo u mom bilo u okolnim zivotima. To me je i navelo da (se) pitam to oko slucajnosti, sudbine i sl. Jednom sam bila sama na zurci sa muskarcem koji je kasnije postao ubica, jednom me je pratio i kuci, kako sam samo bila "sigurna" a da nisam ni znala :lol: Ali ima nekih slucajeva gde mozda moze da se izbegne nesreca. Naprimer onaj slucaj Ksenije i Filipa, daleko da ja kazem da je ona kao zrtva kriva ista. Ali kad sam citala o tom slucaju bile su neke epizode gde nju drugarica savetuje da mu odgovori da ima novog decka (koga nije imala) na njegovu poruku da ce se ubiti zbog nje. Ma to je totalno pogresno, kao dodavanje ulja na vatru. Ja kad sam susretala slucajeve koji nisu mogli da shvate da nismo vise u vezi ili nismo bili i necemo ni biti bila sam vrlo pazljiva, upravo da sebi ne stvorim vece probleme nego sto ih vec imam. Naravno tu je policija kojoj mozes da se obratis, ali dok oni dodju... Jedna moja poznanica kad je shvatila da ima posla sa psihopatom polako se izvlacila, napravila je situaciju da on nju ostavlja, to je mesecima smisljala i uspesno izvela a da ga je samo ona ostavila ko zna kakve bi bile posledice... Tako da i zrtva mozda, samo mozda ima uticaja. Mozda je isto kako god se postupalo, ali nije lose bar pokusati da se postupa mudrije i razmisljati...
Korisnikov avatar
By Dina
Ovo nema veze sa ubistvima bar ne direktne ali ima veze sa zatvorom :D

Pre neko vece sam gledala emisiju o zenskom zatvoru u Pozarevcu. Nisam gledala od pocetka pa ne znam ko su sve one zene koje su govorile, neke su zatvorenice, ali mislim na zaposlene da li su cuvarke, upravnica itd. Uglavnom postavljeno im je pitanje kako gledaju na lezbejsku ljubav i ja odavno ne cuh na nasoj tv normalnije odgovore, zatvorenice manje vise, ali ono sto je znacajnije je zaposlene - kamo lepe srece da su nam i u drugim ustanovama tako obrazovani ljudi. Prvo su sve odreda koristile ispravnu rec - seksualna orijentacija, zatim su govorile kako je ona urodjena, kako ne moze da se menja a i zasto bi se menjala, da je njima isto da li je osoba heteroseksualne ili homoseksualne orijentacije :wow: Zatim je jedna govorila da je kod njih u ustanovi tj zatvoru mozda ponekad rec i o situacionoj homoseksualnosti. Ali bez obzira da li je rec o jednoj ili drugoj to je pravo zatvorenica da im se dopadnu druge zatvorenice, ako su obe saglasne mogu da budu u ljubavnoj vezi. To se ni na koji nacin ne sprecava i nema razloga (stekla sam utisak da neke zatvorenice prijavljuju lezbejske veze) sem u onom slucaju kad je rec o nasilju tj da nisu obe strane saglasne sa vezom.
Korisnikov avatar
By Sunce
Dina, imas snimak emisije na temi: "Zene iz zatvora".
Korisnikov avatar
By Dina
Hvala Sunce :)

Nisam videla tvoju temu, vidi se da slabo ulazim u dip :lol: ali sad cu da premestim komentar tamo...
Korisnikov avatar
By Sunce
Potresla me je ta emisija. Toliki intenzitet.

To da su krive, niko ne spori. No, one imaju jos mnogo "sadrzaja".
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!