Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Bog ne postoji!

Vredja moja verska osecanja
3
5%
Verujem u Boga, ali mi ne smeta
14
25%
Ne verujem u Boga, ali ne govorim
9
16%
Bog ne postoji!
29
53%
By J...
Originally posted by greek_lover

on: ne verujem da postoji, da postoji svet koji bi On napravio bi ipak bio podosta bolji od ovoga sada! :tuc:
To je zato sto Bog i Djavo ne mogu jedan bez drugog, mnogo vise nego sto mi mislimo. ;)
Korisnikov avatar
By greek_lover
Najbolje je svaliti svu krivicu na Djavola ... generalno ta podela mi i najvise smeta ... Bog nista ne radi a Djavo pravi sve gluposti ... hm ...
Korisnikov avatar
By Dina
A ja mislim da to "Nesto" ili ti "Neki" van naseg sveta uopste ne gledaju na dobro i zlo kako mi gledamo. To su ljudi odredili da bi se bolje organizovali na ovom svetu. Tako ja ponekad zamisljam kako cu da odem na onaj svet i sva srecna bas mislim kako sam bila dobra... pa cu na neko dobro mesto... a ono sve sto sam ja mislila da je dobro u stvari lose... i cap... posalju me nazad na Zemlju kao misa... :uplasen: :lol:
By J...
Originally posted by Dina
A ja mislim da to "Nesto" ili ti "Neki" van naseg sveta uopste ne gledaju na dobro i zlo kako mi gledamo. To su ljudi odredili da bi se bolje organizovali na ovom svetu.
Slazem se s tim a tako je govorio i F. Niche.
Korisnikov avatar
By Dina
Sta mi bi da se poklopim sa Niceom ;) Ja ipak mislim da on zastupa imoralizam ali primenjen na ovaj svet, tj obezvredjuje postojeca moralna pravila i zeli da ih zameni sasvim novim, pa onda postavlja ideal natcoveka itd itd... A ja mislim da je za nas svet to kako zamisljamo dobro i zlo manje/vise u redu. Naravno mozemo se pitati da li je bas nesto dobro ili nije, zlo ili nije ali uglavnom postoji neki okvir u kome se krecemo. Ali pitanje je da li je taj okvir u nekom drugom svetu isti, mozda jeste, a mozda je sasvim drugaciji...
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by J...
Originally posted by greek_lover

on: ne verujem da postoji, da postoji svet koji bi On napravio bi ipak bio podosta bolji od ovoga sada! :tuc:
To je zato sto Bog i Djavo ne mogu jedan bez drugog, mnogo vise nego sto mi mislimo. ;)
Bog je stvorio ddobar svijet....jedino što mu nevjerujući izgleda podsvjesno zamjere što nas nije napravio kao svoje marionete a kojima on upravlja pa da sve bude savršeno,nego nam je nesebično poklonio najveći ideal čovječansta a ti je SLOBODA,da možemo u svakom moentu da odlučimo avako ili onako...a ti što smo mi toliko podložni grijehu i nečistoći duhovnoj,nije kriv ni Bog ni đavo.
Korisnikov avatar
By Gayboy15
Ja se nebi zajebavo sa ovakvim stvarima,jer Bog postoji,a to što neki neće da to priznaju,njihov problem...BOG POSTOJI
Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by Mr.Ja
Da bog postoji, crvke ne bi imale gromobrane. :sudija:
Zanimljivo, ali crkve ih nisu ni imale dok Zavod za zastitu spomenika nije nalozio da svi hramovi koji su pod zastitom Zavoda moraju da imaju gromobrane
Korisnikov avatar
By Sing
Neznam za boga, ali Isusa bih ja kresnuo bez problema...onakog sa poludugom plavom kosicom, u onoj beloj galabiji, dok zalazi sunce u pustinji izmedju Tadmora i Damaska... :gric:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Sing
Neznam za boga, ali Isusa bih ja kresnuo bez problema...onakog sa poludugom plavom kosicom, u onoj beloj galabiji, dok zalazi sunce u pustinji izmedju Tadmora i Damaska... :gric:
Zanimljivo, sheta shto je chitava pricha o Isusu samo simbolika. :hamlet:
Korisnikov avatar
By mili86
bitno je da kod ljudi podstice kreativnost i stvaralastvo
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by V I V I S E C T
Zanimljivo, sheta shto je chitava pricha o Isusu samo simbolika. :hamlet:
Naravno, kao i moja fantasia :domino: :arapin:
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by mili86
bitno je da kod ljudi podstice kreativnost i stvaralastvo
:up:

*** offtopic
Korisnikov avatar
By Dina
Offtopic sa ove teme nalazi se ovde

Dina, moderatorka Religije, filozofije i teorije
Korisnikov avatar
By Tungi
Grom spalio statuu Isusa Hrista u Ohaju

Statuu Isusa Hrista visoku 19 metara kod grada Monroa, u državi Ohajo, pogodio je grom u toku prethodne noći i zapalio je tako da je izgorela do temelja.
Statua je izgrađena 2004. godine od purpene i fiberglasa na čeličnoj konstrukciji.

Predstavljala je torzo Isusa Hrista, od struka nagore, sa raširenim rukama, paralelnim sa autoputem.

Vatra sa statue Isusa Hrista prenela se na obližnji amfiteatar, ali je ubrzo stavljena pod kontrolu. Nije bilo povređenih, rekao je šef lokalne policije.

Širina statue je bila 12 metara. Njena izrada koštala je 250.000 dolara, javio je AP. Podignuta je ispred jevanđelijske crkve Solid rok uz međudržavni autoput 75.

"Kralj kraljeva", kako su nazivali statuu, postao je jedna od znamenitosti jugozapada Ohaja koji je privlačio mnoge prolaznike.

Crkveni zvaničnici morali su da izgrade posebne staze za mnogobrojne posetioce.

Na ideju o postavljanju ove statue došla je supruga osnivača te crkve, bivšeg trgovca konjima, Lorensa Bišopa.

Ona ističe da statua nije postavljena da bi impresionirala ljude, već da bi im pomogla kao simbol nade i spasenja.

''

Izvor

Dovoljan dokaz da ne postoji:nono:
Korisnikov avatar
By Azdaja
moj postoji, za vaseg ne znaJem...:bubbles:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Pa ono, ja i dalje smatram da je laz o bogu najbolje konstruisana laz u istoriji ljudskog roda.
Naravno, to sto se radi o lazi ne znaci i da je ta laz obavezno losa.
Korisnikov avatar
By Azdaja
wilhelmina, divan ti je avatar (mada si ti mnogooooo vise sehi nego doticna gospoja sa slike) :D

i da, treba verovati u nesto, a to kako cemo zvati ili sta vec....moje misljenje ;)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Azdaja

wilhelmina, divan ti je avatar (mada si ti mnogooooo vise sehi nego doticna gospoja sa slike) :D

i da, treba verovati u nesto, a to kako cemo zvati ili sta vec....moje misljenje ;)
Hvala. A pronasla sam se u jebezljivom pogledu doticne dame, posto i ja zauzimam slicnu pozu za forumasenje :)

I narafski, verovanje kao takvo nikome ne moze da skodi, ali ako prerasta u agresiju, mora da bude sankcionisano.
Korisnikov avatar
By svejedno
Osim sto nemam nikakva osecanja glede bilo cije izjave da li Bog postoji ili ne....interesuje me nesto.

..

Naime, zeleo bih da cujem prvo definiciju 'Boga'?

..

Onda tek mozete da razmisljate dal to nesto postoji ili ne.
By dukkehjem
Originally posted by Njuskalo

Verska prava ateista su cesto ogranicena autocenzurom postovanje tradicionalnih religija. Tako ateista cesto smatra za nepristojno da glasno izgovori sustinu svog verskog opredeljenja - da Bog ne postoji.

Kako se odnosite prema ovoj tvrdnji?
Ja bih rekao ili "Ja verujem da bog ne postoji", ili "ne verujem da bog postoji", da sam ateista...
Isto kao sto kazem "Ja verujem da bog postoji", odnosno "Ne verujem da bog ne postoji."
Time se lepo ogradis i ne vredjas drugu stranu...
Inace sam odgovorio pod 2, da me ne vredja... ali ono, kad bismo svi bar malo pazili, ekstra bi bilo..
By dukkehjem
Originally posted by svejedno

Osim sto nemam nikakva osecanja glede bilo cije izjave da li Bog postoji ili ne....interesuje me nesto.

..

..

jok vala...
vera je bas nesto sto nije racionalno...
a ako imas potrebu da sve stavis u odredjene okvire itd., da bi verovao u nesto, to je tvoj problem, mada pitanje da li bih to na kraju anzvao verovanjem, jer mi je izvestaceno...
elem, lepo si rekao "razmisljate", ja i ne razmisljam. Verujem...
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Mage

Biće koje je omnipotentno, omnisvesno i besmrtno (bez početka i kraja).
hm..ok. Zanimljiva definicija.

..

off:
Recimo, u skladu sa tom definicijom - kosmos je 'omnipotentan' - sve sto postoji - postoji iz njega. na neki nacin i 'omnisvestan' buduci da sve 'svesti' postoje u njemu, poticu iz njega + ne mozemo znati da li poseduje vrstu 'samosvesti'. Odn. da li se kvalifikuje u tu 'biće' kategoriju ,)

Besmrtan..pa, napred- nazad, po dosadasnjim saznanjima nauke, ali ta ciklicnost ne prestaje. Po dosadasnjim saznanjima.
[/off]

..

I na kraju, sve to nije ni najmanje bitno - tvrdnja 'Bog ne postoji' jednako je apsurdna kao tvrdnja 'Bog postoji'.

Ateizam je religija, istina - versko osecanje da Boga nema.

Ali didakticka stvar nikako nije & ne moze biti.

..

Covek koji se poziva na logiku - moze da tvrdi iskljucivo da je agnostik.

..

Covek koji TVRDI da nema 'Boga' (pored ove Mageove i jos hiljadu definicija) je...pa, smesan.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by dukkehjem

..

..

jok vala...
vera je bas nesto sto nije racionalno...
a ako imas potrebu da sve stavis u odredjene okvire itd., da bi verovao u nesto, to je tvoj problem, mada pitanje da li bih to na kraju anzvao verovanjem, jer mi je izvestaceno...
elem, lepo si rekao "razmisljate", ja i ne razmisljam. Verujem...
Nisam ulazio u 'verska osecanja' uopste, zapravo sam se koncentrisao na ateiste - posto je najcesci argument koji cujem od istih - logika.
Korisnikov avatar
By Azdaja
hmmm...:/

jesam vernik, i mozete me strpati u grupu "zadrtih vernika" :shmi:

ako cemo iskreno, ne znamo ni mi, a ni VI da li TO nesto postiji,,,i dosta sranja o univerzumu itd - jel neko ovde astronaut?!

ej, ja licno verujem u neku nisu silu, ako cu to nazvati BOG - moje je...kao sto i VI imate svoje misljenje...

sad sam negde zabagovala....:slika:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Mage

Biće koje je omnipotentno, omnisvesno i besmrtno (bez početka i kraja).
hm..ok. Zanimljiva definicija.

..

off:
Recimo, u skladu sa tom definicijom - kosmos je 'omnipotentan' - sve sto postoji - postoji iz njega. na neki nacin i 'omnisvestan' buduci da sve 'svesti' postoje u njemu, poticu iz njega + ne mozemo znati da li poseduje vrstu 'samosvesti'. Odn. da li se kvalifikuje u tu 'biće' kategoriju ,)

Besmrtan..pa, napred- nazad, po dosadasnjim saznanjima nauke, ali ta ciklicnost ne prestaje. Po dosadasnjim saznanjima.
[/off]

Pa sada... Ne verujem da je univerzum omnipotentan (makar dosadašnja posmatranja ne ukazuju na tako nešto). Univerzum se jednostavno ponaša po određenom programu/algoritmu koji čini njegovu osnovu (teorija svega). Omnipotentnost bi podrazumevala postojanje "volje" i sposobnosti da se svaka zamisao pretvori u konkretnu stvarnost... Nešto što naš univerzum naizgled ne poseduje.

Omnisvesnost bi možda bila karakteristika univerzuma kada bismo znali šta je uopšte svest i koji su uslovi njenog nastanka/postojanja. Ono na šta ti ciljaš je moć kompjutacije, odnosno univerzum sadrži u sebi informaciju o svemu :)

A za besmrtnost ne znam... Trenutno postoji nekoliko teorija o univerzumu i načinu njegovog prestanka/smrti. Da li je večan ili konačan je za sada nepoznato...
Korisnikov avatar
By svejedno
^ ljudi mene bas retko kapiraju kada karikiram, primecujem. Mozda preozbiljno pisem. Mozda treba da ubacujem smajlije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!