da, ovde je ocigledno mnogo vise ljudi koji ne veruju, nego koji veruju... sto ne govori nista po sebi jer je u mojoj recenici akcenat na OVDE..
U realnom zivotu ima - verujte mi

- mnogo gay sveta koji ide u crkvu i to onu koja se u ovom malom community-ju najvise prezire, pravoslavnu. Necu sad nesto mnogo da solim pamet na ovu temu, jer ovaj forum ionako...nekako neozbiljan, a cini mi se da vecina ljudi koji ce citati nisu u stvari zainteresovani za pravo kriticko ispitivanje stvarnosti... Kako?
Pa lepo.. Nikad ni na jednom mestu nije ispaljeno toliko subjektivnih predrasuda (koje su samo ponekad i samo prividno upakovane u nesto "ozbiljnije", "teoretskije", bla bla) o pravoslavnoj crkvi, koliko na ovom sajtu. Kakva steta sto se ne cuju glasovi insajdera.
Lepo je biti predmetom predrasuda, zar ne?
Ajd sad zamenite imenicu u silnim recenicama izgovorenim ovde, npr: svi vernici su kukavice u: svi pederi su kukavice.
Jaaako pametno...
Elem,
samo par "reality checks":
1. Mnogo je gay ljudi u pravoslavnoj crkvi, veruju, ispovedaju se, pricescuju se. Ja sam takodje jedan od njih. Imam (cak i?) duhovnika (svestenika sa kojim se savetujes, kome se ispovedas, koga sam JA izabrao, jer je faca, sic!). Takodje, otvoreno mogu da pricam o sebi - ako bi imao potrebu - sa bilo kojim iskusnijim svestenikom, monahom. Nikad niko od nas gay ljudi nije imao nikakav problem u crkvi, nikakav prezir, nijednu ruznu rec, nego jedno normalno ljudsko razumevanje, ispravan savet, podrsku. I to vise nego od (steaight) prijatelja, koji su obicno zbunjeni kad je ova tematika u pitanju. Znam da su zbunjeni, jer sam imao dosta materijala za poredjenje. Toliko o tome, homofobiji, konzervativizmu, bla bla.
2. Jednom za svagda da rascistimo: Crkva je zajednica SVIH vernih. Znaci - svih. I mene i tebe i popa, svi smo okupljeni oko pricesca nasom verom. Zato se o "crkvi" ne moze govoriti u generalizacijama, jer koliko ljudi - toliko cudi, i svi smo delovi crkve. I nema dva ista coveka, dva ista monaha ili dva ista popa.
I niko se tu ne pravi pametan, i "popuje" kao sto neupuceni, onako sa strane 'misle', nego je svako ono sto jeste, jedinstvena licnost kome je data svaka sloboda.
I sta sam jos hteo da kazem?
Do razumevanja izmedju onih koji veruju i vecine ovog foruma ne mora nikad doci, verovatno ni nece - ali brate - informisano! I koliko je moguce bez predrasuda. Predrasude ovde svi mrzimo, zar ne? Sto bi rekao glupi MTV, FREE YOUR MIND.
"Tesko" je biti gay, a koliko je 'teze' onome koji je gay i uz to je pravoslavan, taj trpi duplu osudu, i od drustva i od "svojih". Kao.
Na srecu, takvog ustvari BAS ZABOLE i za jedno i za drugo, jer zna gde ima prave ljubavi, ko ga tesi i odmara, kakav god bio, bice bolji:
"svi koji ste umorni i natovareni, dodjite i ja cu vas odmoriti, jer je moj jaram blag i breme je moje lako."