Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
By Estragon
Smatram da bi bilo korektno da je u anketi ponuđena i opcija "Agnostik". Ne kažem to zbog sebe, ja sam se izjasnio kao ateista, ali agnosticizam jeste legitiman i relativno rasprostranjen stav.
By OpetMacak86
Bog ne postoji,niti ista pravedno na ovom svetu a dokaz za to je cinjenica da sam danas morao da jedem inprovizovanu lazanju sa palacinkama umesto testenine,i bez iceg u njoj sto bi me na bilo koji nacin posetilo da je ljigava masa na tanjiru ispred mene stvarno lazanja
Korisnikov avatar
By 2kune
ko se vere ne naveri, tome kći nije lezbijka... :deda:
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
У религиозно-институционализованом смислу не, имам неко своје поимање вјере које укључује некакав Логос и Апсолут, како год га појединци именовали.
Korisnikov avatar
By 2kune
lakše je vjerovati u boga nego u penziju... tko u penziju vjeruje - taj je pravi vjernik! :hail:
Korisnikov avatar
By heksagon123
Vjerujem u Boga i Bibliju - Novi zavjet ! Također prakticiram molitvu i redovan odlazak u crkvu, po mogunosti- ali ne mora nužno na misu, već može jednostavno i onda kad je crkva poluprazna, sjednem, pomolim se, zahvalim za neke stvari i odem.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
ponekad zapravo i poželim da budem nekakav vernik

mnogo lakše je za neko sranje okriviti "božju volju", moliti boga za oproštaj, imati osećaj da neki dobronamerni autoritet pazi na tebe

nego okriviti sebe, moliti za oproštaj stvarnu osobu o koju si se ogrešio i znati da si sam i da moraš da paziš sam na sebe, jer niko drugi neće

tu je naravno i strah od smrti, zbog kog religije i postoje

mnogo je lepše živeti i verovati da te nakon smrti čeka raj/reinkarnacija/whatever
nego živeti i znati da ćeš jednog dana prestati i nestati
By AeonS
Spadam u agnostike, valjda. Biblijski opis Boga je mogao da prođe sa suženim shvatanjima sveta vremena kada su je ljudi pisali ali sada kada čovečanstvo uviđa kompleksnost univerzuma jednostavno ne pije vodu. Inteligencija koja bi stvorila tako kompleksan sistem je suviše napredna za shvatanje i ne verujem da da bi se takvo biće smaralo sa pitanjima dal je neko zaklao jagnje njemu u čast ili nije.

Religiju poštujem u istorijsko-kulturološkom smislu, jer je njen uticaj veliki na izgradnju identiteta društva.

Kada se neko sranje desi ne krivim boga, nego roditelje :D
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
Ja san vjernica i pokusavam pratiti tradicije koje san naslijedila od roditelji koji su iz Hr donjeli to sa sobom i u sebi. Pripadam rimokatolickoj crkvi i pokusavam otici na misu barem par puta na misec. Partnerica mi pripada protestanskoj Svedskoj crkvi, koja je znatno liberalina od moje, ali to nam ne prestavlja neke prepreke. Dite ce biti krsteno u katolickoj(ako se sve sredi) jer njoj to ne igra veliku ulogu, dok meni igra malo vise. Redovito se molim i nisan ona koja se siti vise sile samo po potribi. Razumijem sve koji viruju u nesto drugo,neku drugu religiju, ili su agnostici. Meni vira daje snagu i jednostavno je dio mene.
Korisnikov avatar
By voodoo
kako kad...jbg ja imam dijagnozu,pa mogu tako haha
By alexandermagic
Bez obzira na ono sto sam pisao ranije - ne. Sve nama poznate religije su AI overlays, da bi se ljudi zadrzali u svom poretku i da bi se, sukladno svojoj prirodi, trvili, ratovali i istrebljivali zbog istih.
Korisnikov avatar
By voodoo
nisam ja mislio na ponudjene religije i opcije,vec eto,verujem da sve ovo ima nekog smisla i ima neke vise sile...npr.ja sam jedno vreme lutao i klosario-nalazio hranu kad mi je trebala,nalazio mesto za spavanje,itd itd...ima neke energije u vazduhu nedokucive,karma,jbmli ga sta je,al ima nesto....
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!