Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
Korisnikov avatar
By Horcrux
Slika

Ateista. Ljudi veruju u ono sto zele da veruju. Od malih nogu nam se namecu bajke poput religije. Neki ljudi uspeju da se oslobode i razmisljaju svojom glavom, ali vecina slepo prihvata. Retko se bavim ovom tematikom i nemam neko misljenje o vernicima. Ne smetaju mi i postujem njihova verovanja, ali se time ne bavim niti me zanima. To each their own I guess.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2651310#p2651310]Maximillion Pegasus napisao:[/url]Slika

Ateista. Ljudi veruju u ono sto zele da veruju. Od malih nogu nam se namecu bajke poput religije. Neki ljudi uspeju da se oslobode i razmisljaju svojom glavom, ali vecina slepo prihvata. Retko se bavim ovom tematikom i nemam neko misljenje o vernicima. Ne smetaju mi i postujem njihova verovanja, ali se time ne bavim niti me zanima. To each their own I guess.
Zar po toj formuli recimo lady gaga nije postala to sto je postala u tamo nekim ocima nekoga?
Je li taj prevaren?
A ostali nisu?
Ili uzmimo bilo koji drugi lik.
Koje su to merne jedinice kojima mozemo izmeriti ko je u zabludi a ko nije?
I uopste koje su posledice po jedne a koje po druge?
Sta uopste covek ima od vere u nesto, nekoga?
Da li zapravo jedino kroz veru u nesto moguce primiti to nesto ka sebi, okusiti ga, uzivati?
Korisnikov avatar
By Horcrux
Koje su to merne jedinice kojima mozemo izmeriti ko je u zabludi a ko nije?
Nauka.
Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
fMRI mozga dok slušaš lady gagu... :snob:
Korisnikov avatar
By 2kune
rado bih dušo ali slušaš lady gagu paaaa...
Korisnikov avatar
By Macan86
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2651298#p2651298]barni napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2644341#p2644341]Macan86 napisao:[/url]Ateista sam...
Verujem u to da ljudima nisu potrebne religije ni obećanja bilo kakve nagrade ili kazne da bi zaključili šta je dobro a šta loše,već samo zdrav razum i dobra doza empatije.
Svet bi bio mnogo mirnije meosto kada bi ljudi verovali jedni u druge umesto u bogove oko kojih se svađaju.
Ali srz Hristovog ucenja jeste u povezanosti ljudi, onaj ko ne veruje u ljude ne moze verovati ni u Boga jer za veru je potreban otvoren duh a za to su ti potrebni ljudi, zato se i kaze da spasenje pojedinca nije moguce pa cak i ako nista lose nije uradio u svom zivotu vec bio samo nemi posmatrac svega oko sebe, zmurio na sve.on je zakrzljao.
Covek da bi sazreo i uvelicao sebe moze samo kroz druge ljude, ma sta god radio to vredi onoloko koloko je vezano za drugog coveka.
Bog na neki nacin uzima samo zrele jabuke, ne bavi se on kaznom, time se bavimo mi.
Zelimo ga prevariti sto nije moguce.
Izvini,ali šta god ti napisao ja ipak ne verujem da postoji neki istinski bog i neka ispravna religija koja tog boga slavi.Nemam potrebu da verujem.
Meni ne treba strahopoštovanje prema nekom božanstvu ni obećanje nekakve nebeske,šta ja znam koja je rezervisana samo za mene da bih znao da treba da poštujem ljude oko sebe,niti mi trebaju molitve da bih sam sebe usredsredio na ono što je po mene dobro.A religije sa svim tim molitvama i pričama o paklu i raju su izmišljene za to da bi usmerile ljude koji sami ne umeju da se usmere u pravcu koji bi trebao da bude ispravan(samo što su po dve,tri hiljade godina zastarele sa idejama o tome šta jeste a šta nije ispravno).To je njihova svrha.
Nijednu svetu knjigu na svetu nije pisao nikakva bog već ljudi,inspirisani nekim svojim idejama o tome šta je ispravno i neispravno...samo što su oni u to vreme morali to da naznače kao božju volju da bi ih neko uzeo za ozbiljno,jer to je bilo drugačije vreme.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
tima sto ne znaju ni sami da se usmere ni Bog ne moze da pomogne :D

salu na stranu
ima religija i dobrih i losih strana
nemam nista protiv religioznih ljudi sve dok ne koriste religiju kao izgovor za raznorazne gluposti (da ne krecem sad u tom pravcu otici cemo dje ne treba)
peonta je valjda u ljubavi i slobodi, kome religija treba da bi se fino ponasao i postovao druge..sto da ne, nek veruje
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2651305#p2651305]alexandermagic napisao:[/url]Pogan, sa tom nekom intenzivnom naklonošću ka Islamu koju si pak bestidno opravdavam majčinom veličanstvenom krvnom lozom.
Već sam negdje napisao da je ona jedina za koju se zna iz familije a da je sklopila brak sa muškarcem druge vjere, a i on je polutan, srpsko-hrvatski. :awesome: ili :barf: - nisaN siguran koji bih smajli uporabio zbog zadnje navedenog. Mislim na tatu. Da.
Koja je to velicanstvena loza od koje ti potices, kakva je to krv?
By barni
Moja krv je nulta pozitivna :D
Nego daj mi reci o tom bajanju, kako radi ta magija
Mozes li ti mene sada izmadjijati da recimo odlepim za tobom ili sta vec
Ajd da probamo
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
The religion of the future will be a cosmic religion. It should transcend personal God and avoid dogma and theology. Covering both the natural and the spiritual, it should be based on a religious sense arising from the experience of all things natural and spiritual as a meaningful unity. -Albert Einstein
By RealLife22
Svakom razumnom svjesnom bicu koje koristi svoj mozak i proispituje autoritete je jasno da je vjera u pocetku nastala kao orudje za objasnjenje neobjasnjivog u to vrijeme, a naravno da se vremenom i ona razvijala pa tako i koristila za manipulaciju masama od strane krovnih vjerskih kuca.

Isto tako mnogi vjeruju iz straha a ne iz ljubavi, i mnogi "vjeruju" u jednog boga ili vise bogova samo iz razloga da objasne sebi mnoge stvari, odnosno to je samo nacin kako nas mozak procesuira informacije i olaksava shvatanje stvari u svakodnevnici, cak i sa rizikom da ti to mnogo vise steti od istine koja moze biti veoma zastrasujuca.

Sama rijec "VJERA" ti sve objasnjava, to nije nesto sto je poduprijeto dokazima nit je ikad bilo dokaza za bilo koju vjeru, to je jednostavno...SLIJEPO VJEROVANJE.

Ovo je samo moja kratka misao oko ove teme i nije mi namjera da bilo koga uvrijedim ili omalovazavam. Ali rado bih cuo i druge sta misle pada udjemo u kakvu raspravu xD
Korisnikov avatar
By Lutalica
Moji roditelji su religiozni fanatici, idu često u crkvu i poste svaki post.Meni je lično cela ta priča odbojna, ne pronalazim se u pravoslavlju.Sem toga cela Biblija je izmišljena od strane Vavilonskog bratstva, i kroz vekove su moćnici koristili religiju za pokoravanje naroda.
Ja verujem da svi mi imamo Boga u sebi, sveštenici i crkva nisu potrebni.
Korisnikov avatar
By antibiotic
samo se potvrdjuje pravilo da ces postati ateista ako imas roditelje verske fanatike :lol:

mislim da je najgora ona srednja linija - ljudi koji ne razmisljaju, a rutinski "veruju" (fanatici barem imaju neki razlog koji god bio), jer njih ima najvise, a promeniti im razmisljanje je dug i tezak proces.
Korisnikov avatar
By Markiza
Vernik jesam na neki svoj način a poslednji put sam u crkvi, ustvari blizu crkve, bila kad sam kružila sa snahom i pola grada oko crkve u ponoć za Božić ili Uskrs, čini mi se tamo neki neke dvehiljadite i neke, KAD SU MI UMALO ZAPALILI KOSU SVEĆAMA oni iza mene. 'Fala, tamo vise ne.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!