Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Vjerujem u Ništa, nemogu zamisliti Ništa, nema materijalnog dokaza tog ništavila, ali vjerujem u to ništavilo, jedino taj dio svoje transcedencije prihvaćam, ostalo mogu samo istinski spoznati ili ne. Ako bi se dokazalo postojanje boga ili nekog svemoćnog entiteta, vjerojatno bi mu poželio smrt jer mi je previše stalo do osobne slobode.

Nešto Više, Sveto, egzistira samo za egoistu koji sama sebe ne priznaje, za onog koji nije slobodnom voljom egoista, za njega kojemu je uvijek do njegovog, a da sebe ipak ne drži najvišim bistvom, koji samo sebi služi i ujednako misli da stalno služi nekom višem bistvu, koji ne poznaje ništa Višeg od sebeg a ipak se zanosi onim Višim, shortly, za egoistu koji nebi htio biti egoista i sam sebe ponižava, tj. bori se protiv svog egoizma, ujednako pak sebe sama ponižava "da bi bio uzvišen", opet da bi zadovoljio svoj egoizam.

Takvi "uzvišeni" mi se posebno gade kad neznaju zadržati svoj egoizam za sebe već nazivaju genije tipa Mozart, Bach, Beethoven... "nadahnutima" jer ne samo da ne priznaju same sebe, već nemogu priznati čitav ljudski rod!
Acidart napisao:Vjerujem u Ništa, nemogu zamisliti Ništa, nema materijalnog dokaza tog ništavila, ali vjerujem u to ništavilo, jedino taj dio svoje transcedencije prihvaćam, ostalo mogu samo istinski spoznati ili ne. Ako bi se dokazalo postojanje boga ili nekog svemoćnog entiteta, vjerojatno bi mu poželio smrt jer mi je previše stalo do osobne slobode.

Nešto Više, Sveto, egzistira samo za egoistu koji sama sebe ne priznaje, za onog koji nije slobodnom voljom egoista, za njega kojemu je uvijek do njegovog, a da sebe ipak ne drži najvišim bistvom, koji samo sebi služi i ujednako misli da stalno služi nekom višem bistvu, koji ne poznaje ništa Višeg od sebeg a ipak se zanosi onim Višim, shortly, za egoistu koji nebi htio biti egoista i sam sebe ponižava, tj. bori se protiv svog egoizma, ujednako pak sebe sama ponižava "da bi bio uzvišen", opet da bi zadovoljio svoj egoizam.

Takvi "uzvišeni" mi se posebno gade kad neznaju zadržati svoj egoizam za sebe već nazivaju genije tipa Mozart, Bach, Beethoven... "nadahnutima" jer ne samo da ne priznaju same sebe, već nemogu priznati čitav ljudski rod!

Definicija EGOISTA

Covek koji voli samo sebe i radi samo za svoju korist bez obzira na posledice koje to ima na druge ljude i okolinu uopste.

Mislim da si ti upravo sebe opisao u tome sto si napisao :trep:
Al ne brini molicu se i za tebe :)
barni011 napisao:
Definicija EGOISTA

Covek koji voli samo sebe i radi samo za svoju korist bez obzira na posledice koje to ima na druge ljude i okolinu uopste.
Kako si me lEpo opisao. :awesome:

Samo nemoj da se, kojim slučajem, moliš i za mene, popizdit ću. :ozbiljan:
alexandermagic napisao:
barni011 napisao:
Definicija EGOISTA

Kako si me lEpo opisao. :awesome:

Samo nemoj da se, kojim slučajem, moliš i za mene, popizdit ću. :ozbiljan:
Pa moras da shvatis da je to u duhu vernika, zao mi je ne mogu ti ispuniti zahtev :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
bern napisao:
Blady napisao:Verujem u nesto.
Misliš: "Verujem u Nešto". Čujem li ja to muziku iz Zone sumraka? I kakava je to sjenka inad moje gla
:lol:

Zoey napisao:Okay, I`m fine with it, Barni...ako tebi ili nekome treba BAS TIH 10 zapovesti da bi bio bolji covek.

Ja vise volim da budem vodjena logikom poduprtom cinjenicama i ludilom vodjenim srcem.
:up:
alexandermagic napisao:Želiš reći da ćeš uprkos mom protivljenju ipak moliti za mene? A što bolan?

I kako se to moli za tebi nepoznatu osobu? :novinar:

Neću valjda biti ubačen u onu molitvu za zaštitu od neprijatelja, pardon psalm? :ozbiljan:
Ne moram da te poznajem da bi se molio za tebe, jer i onoga kome se molim za tebe ja ne poznajem.Molicu se za tvoju dusu, dusu alexandermagica :trep:
Mada ako ti bas insistiras na telesnom upoznavanju...razmislicu :lol:
alexandermagic napisao:Kako ćeš moliti za ono čega kod mene nema? Otkud znaš da nisam sklopio kakav dil sa dŽavlom? :pervert:

Moli se ti za sebe, čini se da je to najpotrebnije.
Eto sam si sebe demantovao :D
Ako nemas dusu kako mozes sklopiti pakt sa djavolom?Djavola interesuje samo dusa a ne telo.Djavo materijalnim pokusava doci do duse.To su iskusenja koja svi imamo, samo ih razlicito posmatramo.
Recimo, nekome na ulici ispadne novcanik i ti to vidis.To je iskusenje.
Ni mnogi vernici ne znaju sta je iskusenje.
Sve je Bozija volja, svako stvaranje, mozda je Bog stvaranjem homoseksualca stavio na iskusenje heteroseksualca?
A mozda je Bog dao coveku seksualnost kao iskusenje?
Nisi citao sve moje postove, evo ponovicu.
Moj pristup Bogu je moja zahvalnost njemu a ne moja molba.Kad govorimo o meni.
Tvoju opasku koju si napisao na kraju shvaticu kao ispad :)
barni011 napisao: Definicija EGOISTA

Pročitaj još jednom šta sam napisao i pokušaj shvatiti, kad se već hvataš za definicije riječi pokušaj shvatiti i skup riječi! Kod zareza staneš, udahni, daj pusti malo zraka mozgu da dopre do njega, kod točke izdahni, ne boj se nikad nisam čuo za slučaj da je neki vjernik doslovno izdahnuo "dušu".

I can use google too. :roll:
"Egoism is the theory that one’s self is, or should be, the motivation and the goal of one’s own action."
Odabirem samog sebe voljeti, poštovati, jer kako da očekujem od drugih da me vole i poštuju ako sam to nemogu.
Acidart napisao:
barni011 napisao: Definicija EGOISTA

Pročitaj još jednom šta sam napisao i pokušaj shvatiti, kad se već hvataš za definicije riječi pokušaj shvatiti i skup riječi! Kod zareza staneš, udahni, daj pusti malo zraka mozgu da dopre do njega, kod točke izahni, ne boj se nikad nisam čuo za slučaj da je neki vjernik doslovno izahnuo "dušu".

I can use google too. :roll:
"Egoism is the theory that one’s self is, or should be, the motivation and the goal of one’s own action."
Odabirem samog sebe voljeti, poštovati, jer kako da očekujem od drugih da me vole i poštuju ako sam to nemogu.
Lakse mi ja da se pomolim za tebe nego da ponovo citam taj post
Nemoj da se ljutis :grin:
barni011 napisao:
alexandermagic napisao:Kako ćeš moliti za ono čega kod mene nema? Otkud znaš da nisam sklopio kakav dil sa dŽavlom? :pervert:

Ako nemas dusu kako mozes sklopiti pakt sa djavolom?Djavola interesuje samo dusa a ne telo.Djavo materijalnim pokusava doci do duse.To su iskusenja koja svi imamo, samo ih razlicito posmatramo.
Sve je Bozija volja, svako stvaranje, mozda je Bog stvaranjem homoseksualca stavio na iskusenje heteroseksualca?

Ako je sve Bozja volja, to jest bog upravlja svima.... Odakle mu onda pravo da se ljuti na nas ako zgresimo, da nas kaznjava za nase grehe paklom itd itd... Msm kad je on sam izrezirao sve to? :puzzle:
ZlatnaPtica napisao:
barni011 napisao:

Ako je sve Bozja volja, to jest bog upravlja svima.... Odakle mu onda pravo da se ljuti na nas ako zgresimo, da nas kaznjava za nase grehe paklom itd itd... Msm kad je on sam izrezirao sve to? :puzzle:
Bozija volja je stvaranje, tvoje rodjenje a ne izbor kako ces ti ziveti.On ti je dao izbor.I na zemlji ti ne sudi.Sudis sam sebi na zemlji a to je najgori sud.
Nisi pazio na casu veronauke, skidaj gace :lol:
Korisnikov avatar
By blenta
cekam da se pojavi hans ili deni
i ubaci od JK - ko ovu dramu rezira
taman je cela tema tako "estradna"
Korisnikov avatar
By blenta
a da ne ispadne da sam vazda drkadzija
stvarno sam mislio o ovoj temi
i sta bi trebalo da se dogodi da postanem vernik

no moram opet razocarati
nisam smislio nist pametno
jer ako bi se desilo ono i onako kako ja ocekujem
onda to vise ne bi mogao zvati verom no saznanjem ili cinjenicom

te u tom svetlu
da bi postao vernik
morala bi se dogoditi jedna temeljna lobotomija
Korisnikov avatar
By barni011
blenta napisao:a da ne ispadne da sam vazda drkadzija
stvarno sam mislio o ovoj temi
i sta bi trebalo da se dogodi da postanem vernik

no moram opet razocarati
nisam smislio nist pametno
jer ako bi se desilo ono i onako kako ja ocekujem
onda to vise ne bi mogao zvati verom no saznanjem ili cinjenicom

te u tom svetlu
da bi postao vernik
morala bi se dogoditi jedna temeljna lobotomija
Niko to od tebe ne trazi, ne moras ti biti vernik, ali bez vere je definitivno tezi put kroz zivot.
Isto tako eto nisam pomenuo, ali sad cu.Najbolji covek koga sam ja ikada upoznao, poznavao je bio ateista.U smislu nije posecivao crkve, nije bio pripadnik ni jedne religije.
Ali je bio dobar covek, jako dobar covek.
Mozda je i verovao ali je to drzao u sebi.
Korisnikov avatar
By blenta
pa da

svi mi ateisti smo fini (d'izvines) u picku materinu
jer kad radimo fine stvari radimo to jer smo iskonski fini
a ne jer se nadamo da ce nam to omoguciti komplementarnu ulaznicu
u diznilend za odrasle posto geknemo

a put bez vere ne mora uopste biti tezi
svakako inherentno jeste realniji
Korisnikov avatar
By barni011
blenta napisao:pa da

svi mi atesiti smo fini (d'izvines) u picku materinu
jer kad radimo fine stvari radimo to jer smo iskonski fini
a ne jer se nadamo da ce nam to omoguciti komplementarnu ulaznicu
u diznilend za odrasle posto geknemo

a put bez vere ne mora uopste biti tezi
svakako inherentno jeste realniji
Jesi li sada video koja je razlika izmedju mog stava prema ateistima i tvog prema verniku? :)
Stvarno ponekad nerazumem potrebu omalovazavanja i to jos i ne poznajes onoga sa kim se dopisujes ali znas da veruje iz koristi ili kako si to vec naveo.
Vise se necu obracati ljudima koji imaju nastupe kao ti, tj. ni tebi besmisleno je trositi se.
ziv bio
By Kragi
da se raspadne srpska pravoslavna crkva i da crkne patrijarh. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By barni011
Kragi napisao:da se raspadne srpska pravoslavna crkva i da crkne patrijarh. :ozbiljan:
govor mrznje :shocked:
By Kragi
Ne, nego cu tad poverovati u Boga ;)
Imam prava na svoje 'uslove' :pop:
Korisnikov avatar
By Blady
Jao meni jako smesna ta recenica sa sve smajlijem :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!