Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By tasa
Originally posted by Popeye
Originally posted by tasa

Popeye
ajde da ti pojasnim tj da pokusam biti uverljivija :)
nije rec o tome kome je teze nego da nije ok medjusobno da se osudjujemo po tom pitanju i da se uopste vrednuje neciji identitet na takav nacin
p.s.
ako coming out nije jedan od kriterija vrednovanja lgbt identiteta, sto jest? koje se to stvari onda trebaju vjerovati u specificnoj kategoriji lgbt ientiteta?
zasto uopste vrednovati lgbt identitet
By tasa
bas joj je bljuc to pojavljivanje u mraku
i ja sam knjizevnica pa sam se javno autovala sa ponosom i velikim osmehom na licu i sada me gnjave kada cu pustiti u stampu knjigu prica o lezbejkama i lezbejske ljubavne pesme :) ))) pa traze i roman
bilo je Popeye i batina i pretnji (od strane clanova porodice) pa da im obecam da cu zauvek ostati sama kad vec ne mogu sa muskarcima :D ali dobro meni nicega nije zao i srecna sam jer ne moram da lazem
ali ti mi izvrces temu :P
ajde da taj meni ruzan termin ormaruse upotrebimo na onima koji to zaista jesu
na onima koji lazu i isticu sebe da su str8 i onda kada ih niko nista nije pitao
to mi je bljuc ali pobogu ne moze svako da bude ormarusa ko nije autovan a o tome je rec ovde
i sam znas kako ide autovanje i ne moze to preko noci i samo tako da uzmes dobos i vices kroz grad ja sam peder ja sam peder
mnoge neautovane muce njihove lazi ali ih isto tako muce i neki drugi problemi
na prvom mestu je egzistencija
mene je licno najmanje bilo briga za batine jer je za njih najlakse naci leka a opet nisam idiot da idem bilo gde sama gde znam da su "zveri" koje bi me rastrgale
i nisam nesto zaludjenik autovanja po svaku cenu da bi bila lezbejka
bila sam to i pre autovanja ali su me gusile lazi i to je jedina razlika
ako mislis da sam tada bila srecna varas se
tako je sa velikim brojem neautovanih ali ti ljudi jednostavno nisu u mogucnosti da budu out, nisu danas a sutra... ko zna
oni cute ne lazu da su str8 ne skrivaju se kao nora verde
oni cute i cekaju da rese neka zivotna pitanja da bi mogli ziveti posle autovanja

p.s. hvala za tekst, zaista je zanimljiv
Korisnikov avatar
By Srklet

i sam znas kako ide autovanje i ne moze to preko noci i samo tako da uzmes dobos i vices kroz grad ja sam peder ja sam peder
mene muci to perpetuiranje laznih slika o tome sto znaci biti out, o cemu svjedoce standardne fraze, pune autohomofobije, poput 'pise ti na celu da si gej' ili 'nameces to ljudima na nos' ili 'vices na sav glas' itd.

znam dovoljno ljudi koji su out da uopce ne mogu njihovo ponasanje prepoznati u takvim opisima, koji se redovito navode kao nesto realno. a nisu, nego su u sluzbi omalovazavanja coming outa i ljudi koji su out.

no, na to se skoro nikad ne reagira. ali je dusevna bol ormarusa uvijek tema dana.
Korisnikov avatar
By Dina

...
i ja sam knjizevnica pa sam se javno autovala sa ponosom i velikim osmehom na licu i sada me gnjave kada cu pustiti u stampu knjigu prica o lezbejkama i lezbejske ljubavne pesme :) ))) pa traze i roman
...
Kad ces Taso? Bas bih volela to da citam :klap:

Sto se teme tice ja sam vec na jednoj slicnoj napisala da (kao sto znamo) postoji diskriminacija lgbt osoba. I mislim da je zivot uvek tezak i nikad nije isti kao kod strejt osoba sa coming outom ili bez njega. Prema tome ne osudjujem ljude koji nisu out. To sto je osoba gay ne znaci da je obavezno i heroj koji moze da se nosi sa raznim spodobama punim agresije i predrasuda, da moze da trpi odricanje roditelja i tome slicno. Ljudi su razliciti, njihove zivotne, porodicne situacije su razlicite. Ono sto osudjujem je kad osoba koja nije outovana izrazava neke homofobicne stavove, tu vec mislim da bi svako mogao da ima dovoljno hrabrosti i snage da kaze - da, ja se zalazem za ljudska prava, ili bar da cuti... Inace, ljudi sa kojima se ja vidjam uglavnom su delimicno out.
By Guion Nerville
Pa ormarusa jeste na neki nacin upecatljiva, zvucna, pamtljiva kovanica, koja se ocito lako prima u jeziku, i verovatno zato i izaziva tolike reakcije. Popaj jeste poznat po njenoj rasirenoj upotrebi, ali nisam znao i da je idejni tvorac. Pretpostavljam da je morao jezgrovito imenovati ono sto mu je stalni cilj kritike, mada mislim da se nekad koristi i nekriticki, da treba jos govoriti o znacenju, upotrebi. Recimo moze biti dobro iskoriscena ako oznacava autohomofobnu osobu koja smatra da gej ljudima ne trebaju nikakva prava, da im je dobro tako kako je i ne zasluzuju bolje. Za osobu koja gaji idolatriju za str8akting ponasanje kao jedino prihvatljivo, i ima grozne uvredljive reci za feminizirane momke... Koja se ususkala u laznu hetero sliku pred ljudima, i ne vidi eticki problem u tome. Kad sam se uverio pored price, i svojim ocima i usima da postoje takvi ljudi, prvo sto mi je proslo kroz glavu je bilo 'ormarusa', trula ormarusa. Dakle jedna je stvar kada gej osoba npr. misli da je grozno predstavljati se kakva nije, ali to cini iz egzistencijalnih razloga pogotovo ako je mlad i vrlo zavisan od homofoba i ne zna za bolje, a druga kada smatra da je homofobija u raznim oblicima poredak stvari kakav i treba biti. Tj, ako mora ukratko ormarusa, po meni - neout gej sa homofobicnim diskursom, ponasanjem i stavovima.
Korisnikov avatar
By Srklet
riječ 'ormaruša' je smišljena 2006., lansirana na gay.hr forumu, ubrzo se proširila u hrvatskoj LGBT zajednici, pa je sad čak i na TV-u izgovaraju.

naravno da postoji kategorizacija ormaruša, ali meni se ne da objasnjavati detaljno :D
recimo, postoje autohomofobne ormaruše, oportunističke ormaruše, dobre ormaruše, latentne ormaruše, prinudne ormauše itd...
By tasa
Originally posted by Banana

Pa ormarusa jeste na neki nacin upecatljiva, zvucna, pamtljiva kovanica, koja se ocito lako prima u jeziku, i verovatno zato i izaziva tolike reakcije. Popaj jeste poznat po njenoj rasirenoj upotrebi, ali nisam znao i da je idejni tvorac. Pretpostavljam da je morao jezgrovito imenovati ono sto mu je stalni cilj kritike, mada mislim da se nekad koristi i nekriticki, da treba jos govoriti o znacenju, upotrebi. Recimo moze biti dobro iskoriscena ako oznacava autohomofobnu osobu koja smatra da gej ljudima ne trebaju nikakva prava, da im je dobro tako kako je i ne zasluzuju bolje. Za osobu koja gaji idolatriju za str8akting ponasanje kao jedino prihvatljivo, i ima grozne uvredljive reci za feminizirane momke... Koja se ususkala u laznu hetero sliku pred ljudima, i ne vidi eticki problem u tome. Kad sam se uverio pored price, i svojim ocima i usima da postoje takvi ljudi, prvo sto mi je proslo kroz glavu je bilo 'ormarusa', trula ormarusa. Dakle jedna je stvar kada gej osoba npr. misli da je grozno predstavljati se kakva nije, ali to cini iz egzistencijalnih razloga pogotovo ako je mlad i vrlo zavisan od homofoba i ne zna za bolje, a druga kada smatra da je homofobija u raznim oblicima poredak stvari kakav i treba biti. Tj, ako mora ukratko ormarusa, po meni - gej sa homofobicnim diskursom, ponasanjem i stavovima.
:odlicno:

:up: :kiss:
Korisnikov avatar
By Srklet
dakle, ipak se LGBT identitet vrednuje. ;)
By tasa
ijaoooo bre Popeye ko vise tupi ti ili ja :P

procitaj sta je banana napisao :)

i nemoj mi reci da je svako neautovan autohomofoban jer nije
a prema tome nisu svi neautovani ormaruse

jos ce krenuti i klasiranje autovanih na osnovu godina u kojima su se autovali
bvz :doh:
By tasa
Originally posted by Dina

...
...

mozda krajem ove godine ili u sledecoj :)
Korisnikov avatar
By Srklet

i nemoj mi reci da je svako neautovan autohomofoban jer nije
naravno.

mnogi su oportunističke ormaruše.
recimo, siguran sam da mnogi s foruma znaju za pedere i lezbe koji su dio javne sfere (mozda voditelji popularne emisije ili nastupaju na eurosongu i sl.), a koji nisu out jer uzivaju u svojem popularnom statusu u javnosti, za koji smatraju da bi bio ugrozen ukoliko budu out. oportunizam, jel.
By tasa

dakle, ipak se LGBT identitet vrednuje. ;)
na zalost da, zahvaljujuci nekima koji imaju vremena za takve stvari
i koji smatraju ispravnim to sto cine
a da je srece kao sto nije pa da se to ne cini
onda bi postupali sa autohomofobicnim osobama onako kako to cinimo
kada biramo sa kime cemo se druziti i nista vise ignore licemera i kraj
a ostalim neautovanim ne zabadati nos u zivot i stavljati im groznu etiketu
svaka podela na ovom svetu je nadasve glupa
zar se ti ne bi druzio sa nekim zato sto je debeo iako je kvalitetan covek
By tasa
taj oportunizam je njihov izbor i ako nikoga ne ugrozava zasto da me se tice
ponavljam autohomofobi su posebna prica unutar nase populacije i jedini dostojni imena ormaruse a ovde je svo vreme rec o neadekvatnoj upotrebi tog izraza
cak i uvredljivoj i povredljivoj jer se desava da tako prozovu nekoga samo na osnovu toga sto nije out a to nije ok to nikako nije ok
i ta podela ormarusa i to mi bzv i dosadno mi da tupim dalje
nego, suma sumarum
autohomofoban gay nije ok i to je to a ne svaki neautovan
By tasa
taj oportunizam je njihov izbor i ako nikoga ne ugrozava zasto da me se tice
ponavljam autohomofobi su posebna prica unutar nase populacije i jedini dostojni imena ormaruse a ovde je svo vreme rec o neadekvatnoj upotrebi tog izraza
cak i uvredljivoj i povredljivoj jer se desava da tako prozovu nekoga samo na osnovu toga sto nije out a to nije ok to nikako nije ok
i ta podela ormarusa i to mi bzv i dosadno mi da tupim dalje
nego, suma sumarum
autohomofoban gay nije ok i to je to a ne svaki neautovan
By Kragi
Originally posted by Zen

spliff, :hail: to that...

ali mozda si samo imao srecu, kao i ja, da naletis na "dobre ljude" :)
A mozda su dobri ljudi oko nas pa cesto ni sami nismo svesni toga dok se ne outujemo.
Homofobija kao iracionalni strah (koji moze da se manifestuje na 56804 nacina) se da 'izleciti' ali tek onda kada moja keva shvati da vec 28 godina ima sina pedera ili moj drug da vec 10 godina ima druga pedera :D
By Guion Nerville
@tasa :sesir:

riječ 'ormaruša' je smišljena 2006., lansirana na gay.hr forumu, ubrzo se proširila u hrvatskoj LGBT zajednici, pa je sad čak i na TV-u izgovaraju.

naravno da postoji kategorizacija ormaruša, ali meni se ne da objasnjavati detaljno :D
recimo, postoje autohomofobne ormaruše, oportunističke ormaruše, dobre ormaruše, latentne ormaruše, prinudne ormauše itd...
Pa gledano po gradjenju ormarusa: ormar - nije out, a nastavak - usa daje pogrdni prizvuk. Znaci treba pored neouta, da oznacava neko ponasanje za osudu, homofobiju. Bez odrednice tog nastavka, pezorativan ton ostaje za sve ljude koji nisu out. Postavlja se i pitanje sta znaci biti out (i kakav je njen smisao u Srbiji). Da li je dovoljno da zna jedan drug, ili uza porodica, i prijatelji, koja je cifra, mera da bi se moglo reci da je neko out.

Being "out" or "openly gay" means living a life in which you do not conceal your sexual orientation or gender identity.

http://en.wikipedia.org/wiki/Closeted#R ... erminology

Da li skrivanje ovde znaci skrivanje od odredjenog broja, odredjenih ljudi, ili skrivanje uopste. Dato je bez daljeg odredjenja, dakle kao skrivanje uopsteno.

Ako cemo onda po ovom tumacenju, koje znaci zivot bez skrivanja svoje seks. orijentacije, sto ukljucuje dakle i slobodne javne izraze svoje orijentacije bilo u vidu poljupca, drzanja za ruku, itd. osobe istog pola, u vidu otvorenog deklarisanja, onda out osoba u Srbiji postaje vise teoretska, spekulativna nego realna. Po tom kriterijumu je fakticki cela Srbija u ormaru. Da li onda automatski svi gejevi u Srbiji zasluzuju pogrdni ton reci ormarusa... Znacenje outa zavisi i od drustvenih okvira, nije samo do onoga sto je na pojedincu, jer nisu iste posledice. Nije isto biti out gay u Holandiji i na Balkanu. Dakle pojam out, a naspram koga se odredjuje ormar, pa i ormarusa, moze imati vise nivoa i nije do kraja precizan, ili je specifican za okvire Srbije, te se moze koristiti na razne nacine. Naravno, ne bih ga ni apsolutno relativizovao, ali po meni, za nase uslove treba da podrazumeva bar reci npr. nekoj znacajnoj, bliskoj osobi u zivotu, kao i 'izaci iz ormara u glavi'.

Na neki nacin, biti out je rezultat procesa coming outa, a mozemo govoriti o njegovim raznim stadijumima, i koji bi idealno trebalo da tezi i zavrsi se jednom slobodom identiteta u iskazivanju, cije ostvarenje pored sustinskih licnih napora emancipacije zavisi i od okruzenja. Ali ni okruzenje naravno nije nepromenljivo i u sprezi je sa ucinkom svakog pojedinca.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Dina

...
...

mozda krajem ove godine ili u sledecoj :)
Super :) Javi kad bude izdata knjiga :cita:
Korisnikov avatar
By spliff

mi smo u srpskom jeziku imali tu rech pre nekih 30 godina... znatno pre postojanja interneta
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by spliff

mi smo u srpskom jeziku imali tu rech pre nekih 30 godina... znatno pre postojanja interneta
hahahaahaha

da i Tesla je Hrvat!!!

NOT.
By tasa
neverovatan je fenomen da svaka tema zavrsi politikom :alikako:

:zakljucano:
Korisnikov avatar
By niotkuda
Nadovezao bih se na Bananu ( :lol: ), meni ne smeta kad mi ovde neko sere sto nisam autovan, ali mi nije jasno zasto svi superloberalni, emancipovani ljudi uvek prave uvrede za muskarce u zenskom rodu.
Korisnikov avatar
By lana-bg
Uverena sam da bi svaka gay osoba zelela da se autuje i da bude prihvacena u drustvu takva kakva jeste . Da upozna svoju ljubav sa prijateljima, roditeljima i da ne mora da se krije. Isto tako ubedjena sam da ako nije autovana ima jako dobar razlog za to.
Korisnikov avatar
By Srklet
where's a will, there's a way. :)
Korisnikov avatar
By kurac
jednom sam bio linuxova maskota, na informatičkom sajmu sam postojao kao golemi plišani pingvin. rulja je stalno htela da se naslikava sa mnom, potezali su me za krilo, unosili mi se u facu, decu mi nabijali na ramena. a ja sam ispod jecao što me dečko ostavio. hteo sam da vrištim, da pobegnem, da me nema.

priča nije sasvim istinita, ali je veoma poučna.
By Kragi
ma samo vrednovanje lgbt identiteta kroz nesto sto nije najosnovnije isticanje postojanja (outovanje) je smesno.
Svi ostali su str8, bilo da zaista jesu ili samo kazu da jesu... i sad gde je tu identitet?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!