Originally posted by Loni
1. Daj Svejedno, taman pomislim da si cool i ti razočaraš.
2. Mislim ,,Religija služi za uputstvo za ISPRAVNO upravljanje čovekovo...''
Kakvo ISPRAVNO upravljanje čovekovo?
3. To što hrišćanstvo diskriminiše žene, gej ljude, životinje, siromašne i nauku?
4. Svaka vlada u svetu reći će da oni služe za dobrobit građana.
U Orvelovom delu se jedna velika mučionica zvala MINISTARSTVO LJUBAVI.
Logično je da će svako sam o sebi da priča sve najbolje, pa tako i predstavnici religija.
5. Njihova svrha su MOĆ, NOVAC i KONTROLA LJUDI preko monopola nad moralom i istinom.
6. Begaj od populizma Svejedno...
7. Trenutno si potpuno na mejnstrim linijama u svemu (shvatanje religije, ekonomije). Osim što prihvatiš gejeve malo više od običnih građana.
1. sto kaze ulix, sasvim siguno cu zbog ovoga imati problem sa snom veceras.
2. zavisi koju uzimas u obzir.
ali kako je hriscanstvo ovde najjace, ajmo sa tim...
..cuo si ono..'ne ubij', 'ne kradi', 'ne lazi', etc?
e, ta uputstva. izmedju ostalih. ja bi' ih nazvao ispravnim. ti?
3. hriscanstvo, zapravo, ne radi to. to radi hriscanska
crkva.
4. logicno je, istina.
5. to je svrha crkve, opet. svrha religije je nesto potpuno drugacije.
6. prvi put da mi neko kaze da sam blizu populizma u bilo cemu, lol. al, ok, primljeno k znanju.
7. ne bih rekao.
bar u mojoj okolini - veliki broj ljudi religiju shvata poput tebe. odn - izjednacava religiju i crkvu. i ne vole je. izgleda da je popularno ne voleti religiju u mojoj okolini ,)
a i van moje okoline - zaista ne verujem da vecina ljudi ima shvatanje religije slicno mom.
kad smo kod toga, ni ekonomije.
LM - meni stvarno nije bitno da li je mje misljenje mejnstrim ili nije.
moje misljenje je takvo kakvo je. i tesko ga menjam, istina.
a poslednji razlog za menjanje mog misljenja bi bila nebitnost poput te - da li je blisko 'mejnstrimu'.
ja misljenje izgradjujem na osnovu cinjenica kojima baratam,
populizam/nepopulizam ne igra nikakvu ulogu u formiranju mog misljenja.
ali ipak ne bih rekao da je moj nacin posmatranja bilo cega mejnstim.
ali slobodno moze da bude.
licno bih, cak, posto nisam preterano skroman covek, smatrao da je bolje da zaista jeste.
..
Originally posted by Ulix
Originally posted by svejedno
ne bas, po mom misljenju. po mom misljenju bas naprotiv - religija sluzi kao uputstvo za ispravno upravljanje covekovo tokom zivota. celog.
i kada stvari nisu teske.
nesto poput psihijatrije ,)
al svakako imas pravo na svoje misljenje.
1. Psihijatrija se ne bavi pravilnim upravljanjem čoveka tokom života. Promeni psihijatra, ako tvoj veruje da mu je to posao.
2. U ovom trenutku me jako mrzi da obrazlažem svoje stavove i jedino imam potrebu da naglasim da ja uopšte nisam imao nameru da napadam religiju. To što imam drugačiju predstavu o tome čemu služi od tebe ili nekog drugog, ne znači da je napadam.
1. nemam pihijatra. previse je to mejnstrim ovih dana ,)
2. ok.
my bad.