Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
si ti to upravo izjavio da planiras
da se razmnozavas sa bubasvabama?
-------------------------barnisvabe u najavi
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
Couldn't disagree more. Da bi rasa poput ljudske prezivela dovoljno dugo, da pronadje i poseti neku planetu na kojoj ima inteligencije, mora posedovati izuzetno visok nivo svesti, tolerancije, postovanja (ne samo prema ostalim ljudima, vec i zivotinjama, prirodi odnosno samoj planeti, sto je mozda i najvaznije) pa i spiritualnosti?

Zar mislite da bi takvo bice imalo potrebu za porobljavanjem druge rase, koji su u njihovim ocima velicine mrava.
Teorija o isisavanju resursa mi je takodje potpuno nelogicna, kakvi god resursi njima bili potrebni, zbog izuzetne tehnoloske razvijenosti, oni sve to mogu vec proizvesti sintetickim putem.
Mnogi imaju previse ljudski pristup ovoj temi, ocekuju nesto lose i zlo jer je potpuno nepoznato. Naravno nikog ne osudjujem for being human, and thinking like one, svako ima pravo na svoje misljenje, ali isto tako ne treba ismejavati ostale cije se misljenje razlikuje, posto je sve ovo zasnovano iskljucivo na teorijama i predpostavkama.

Mislim da mogu, ali ne zele jos uvek da nas posete, jer i kada bi bili poseceni od strane vanzemaljaca (s tim, da smo dovoljni razvijeni da ih uopste i vidimo) s trenutnom svescu, verovatno bi mi bili ti koji bi deklarisali nekakav napad, i time im poslali jasnu poruku nase ljubaznosti ka ostalim rasama. Because we're ignorant like that.

PS narivan sam ^^
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2670374#p2670374]MDNA napisao:[/url]pa zao što zna da će doći jedan barni i napravti barku za sve vrste životinja
Ma ne MDNA,
Moramo izadji iz zamke potrosackog drustva,
Tako se odnosimo i prema planeti, to nam porucuje.
Menjaj se.Ne posedujes me.Izbacicu te iz kuce na ulicu.

Evo sutra da se napravi nekakav brod za sve, ljudi bi ga napunili prtljagom i ne bi mogli uci u njega, cipele bi svoje slali u drugu galaksiju.

Smeju nam se odgore ako iko gleda.
Ne ne smeju nam se,ali mozda su toliko uznapredovali da su dosli do toga da bez svemirskih brodova putuju brzino svetlosti kao neka vrsta astralne projekcije,mislim da ih ne zanimamo i da nemaju od nas nesto novo nauciti jer su to vec pre nas naucili i jednostavno su nas obisli i otisli dalje ili mozda smo mi kao vrsta njihov eksperiment ima tih teorija koliko hoces,znam samo da nismo sami u svemiru
Korisnikov avatar
By bas bleu
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2670393#p2670393]barni napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2670374#p2670374]MDNA napisao:[/url]pa zao što zna da će doći jedan barni i napravti barku za sve vrste životinja
Ma ne MDNA,
Moramo izadji iz zamke potrosackog drustva,
Tako se odnosimo i prema planeti, to nam porucuje.
Menjaj se.Ne posedujes me.Izbacicu te iz kuce na ulicu.

Evo sutra da se napravi nekakav brod za sve, ljudi bi ga napunili prtljagom i ne bi mogli uci u njega, cipele bi svoje slali u drugu galaksiju.

Smeju nam se odgore ako iko gleda.
Slika
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1964085#p1964085]Morgan Le Faye napisao:[/url]

Dotični je izjavio da je loše tražiti život van zemlje jer civilizacija koja je naprednija od nas će samo pokupiti naše resurse, kao što smo mi radili s Australijom, Afrikom, Amerikom.
Tesla: 1890
Zabeležio sam električne signale koji su se činili neobjašnjivim. Slabi i gotovo neprimetni, ali su mi dali duboko uverenje da neće proći mnogo vremena pre nego što će svi ljudi na svetu uperiti poglede ka nebu. Razveseliće ih radosna vest da smo napokon dobili poruku iz drugog sveta.

Dva razlicita uma i vidjenja.
By Maximus_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2635876#p2635876]blenta napisao:[/url]to bas i nisu tvrdnje no pretpostavke. i analiza je onoliko dobra koliko su dobre pretpostavke.
moje pretpostavke glede teme o sretanju sa vanzemaljcima su
- da su napredniji od nas jer su sposobni putovati daleko kroz svemir do nas ili sposobni sakrivati se sve ove godine u delu poznatog svemira bez da znamo da su blizu
- da odakle god dolaze vazi makar bazicna fizika

te ako su toliko napedniji od nas (makar tehnoloski, naucno i drustveno jer su organizovali istrazivanje svemira) pitanje je sta cemo im? nemamo nist za ponuditi sem sirovih resursa

te su opcije da nas ostave kao sirocad jer ne sluzimo nicemu, porobe, istrebe ili nam pomognu. da se razvijemo

i nazalost jedino ove lose opcije su izgledne iz razloga sto ne vidim smisao u trosenje resursa u stvaranje potencijalne konkurencije a vidim smisao u povracaju odredjenih resursa potrosenih
jer ako vazi osnovna fizika i oni imaju resurse koje trose za odrzavanje i napredak

ono sto je u mojoj verziji kvaka glede tog moralnog okvira je - da li bi stvarno bilo losije biti kmet sajenoloskom overlordu?
ukoliko oni imaju napredniju tehnologiju i drustveno uredjenje mozda bi njihova organizacija zemljana bila nesto sto nama slici na utopiju - jednakost, pravedna preraspodela, istrebljenje gladi, bolesti, kontrola klimatskih promena i biodiverziteta?tj, mozda bi planeti zemlji dobar deal bio taj vanzemaljski "vise od autonomije, manje od nezavisnosti"

a u slucaju da pozele da nas samo istrebe, tu ionako ne bi imali mnogo sanse glede pocetnih pretpostavki

nadam se da ovo ima smisla, tek sam ustao
Seksi.

Ne znam jel pomenuta i opcija da mozda vec egzistiramo u nekom kontrolisanom eksperimentu nevidljivih zidova, simulakrumu, Matriksu koji su kreirali ti isti vanzemaljci.

Slika
By Sixto
O kakvim resursima pricamo... Zemlja je mala da bi ikome dala ikakve resurse, s druge strane naprednija civilizacija bi trebalo da ima znanja tehnologiju da proizvodi energiju iz izvora koji nisu ograniceni.

Pa nece vanzemaljac doci da sa Saudi Arabijom i Putinom pregovara o ceni nafte i u Australiji kopa ugalj jebote.
Korisnikov avatar
By Kiborg
A šta ćemo, ako na primer, vanzemaljci prave svoj kvantni hipersvemirski međudimenzioni pogon od legure koja sadrži iridujum? A recimo proizvodnja iridijuma je baš komplikovana pa im se više isplati da ga rudare? I baš im zafali kad dođu u naš deo svemira? I reše oni lepo da sljušte zemljinu koru i isisaju jezgro? I šta ćemo onda? :D
^
^
^

Ne znam da li samo teoretiziras ili se prosto zezas, no to je lako vjerojatno. Posebno kad se sagledaju sve besmislene repeticije i na nivou zivota pojedinca i na nivou covjecanstva.

No sve se moze srusit, gdje se nadje nacin i prihvate konzekvence.
Vecina zivlja je porobljena ili trkom za novcem ili sa raznoraznim religijama i kultovima, te sa medijima ispranim mozgom.
By Sixto
U tom kosmosu koji Habl toliko promatra vec godinama postoje planete em vece em bogatije neg Zemlja. Nasa kuglica bi im trajala koliko i baterija u dildacu.
By Maximus_
^ ^

Sad mi palo na pamet:

Ljudi koriste evolucione algoritme za resavanje raznih problema optimizacije, ali su i oni uslovno receno zivi akteri jednog takvog algoritma, jako kompleksnog i finog do molekularnog nivoa, i sa masom parametara (od DNK do uticaja sredine).

Resurs koji vanzemaljci traze (ili vec koriste :lol:) mogu biti i ljudi sami u ko zna kakvu svrhu, ako nista drugo - za proucavanje.

Razne rude, goriva, izvori energije... njih je pun svemir, ali svesni zivot je znatno redji.
Korisnikov avatar
By Kiborg
^ ^ i ^ ^ ^

Potpuno se slažem :)
No šta ako im hipersvemirski modulator crkne baš kod nas :lol:
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2802509#p2802509]Maximus_ napisao:[/url]
Ljudi koriste evolucione algoritme za resavanje raznih problema optimizacije, ali su i oni uslovno receno zivi akteri jednog takvog algoritma, jako kompleksnog i finog do molekularnog nivoa, i sa masom parametara (od DNK do uticaja sredine).

off: to mi je jedna od omiljenih tema. evolutionary computation a posebno genetski algoritmi i inteligencija roja. jedva cekam da ispisem studentima formule i da ispricam kolko je dobro da si najbolji i da se razlikujes od ostalih.

a mozes biti i ajkula i da stojis u mestu milionima godina. :ozbiljan:
By Maximus_
Zato se uposle vredni mravi, pcele... da nadju put do sto boljeg resenja problema. :)
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ako postoji neka toliko napredna civilizacija da može da skakuće od planete do planete i crpi rude, nema potrebe da se bakću sa ljudima uopšte - milioni i milioni pustih planeta najrazličitije građe, baktanje sa civilizacijom koja će da pruža (kolicni-tolicni) otpor tome je u svakom slučaju nepotrebno trošenje resursa i energije.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Siguran sam da bi tako napredni takođe imali i tehnologiju koja može i da simulira čitave civilizacije, te opet - nepotrebno trošenje resursa i energije.

Ja to nekako ovako gledam:

-živo biće po definiciji mora da ima instinkt za preživljavanjem (to je pokretač br. 1 za opstanak i evoluciju)

-grupa organizovanih inteligentnih živih bića samim tim mora imati bar neki osnovni vid empatije i brige o drugima (svesni su da i ostali članovi grupe i ostala živa bića oko njih takođe žele da žive, te da bi opstali kao kolektiv moraju da se staraju ne samo o sebi nego i o drugima)

-rivalstvo, pokolj, ratovi primarno nastaju zbog borbe oko resursa i dobrobiti za svoju grupu, a civilizacija koja je toliko napredna da istražuje svemir je verovatno problem ograničenih resursa već rešila i živi u blagostanju, te nema potrebu da se okreće nasilju in general

-stoga, čak iako smo mi za njih mravi ili pokusni kunići - ne vidim razlog zbog kog bi želeli da nas unište. a ako žele da eksperimentišu nad nama pretpostavljam opet da bi to uradili vrlo bezbolno i neprimetno, pod uslovom da u njihovom 'moralnom' ili 'filozofskom' sistemu postoji ta osnovna empatija i koncepti kao što su dobro/zlo, poštovanje i sl.

Tipa ako im se baš digao kurac da istražuju čovečanstvo, verovatno bi nas samo posmatrali (izdaleka ili izbliza *cue the tinfoil hats* ). Ljudi su sami sebe već ooobilno istražili, te bi im svakako lakše bilo da sebi obezbede pristup našem znanju o nama samima. Prikačiš se lepo na čovečanski internet i možeš da saznaš manje-više sve što te zanima o zemaljskoj biologiji, sociologiji, tehnologiji... skoro svemu. Nema potrebe za invazijom, uništenjem, alien abduction sranjima i sl.

Doduše, kooo zna kako izgleda neka inteligentna i tehnološki napredna civilizacija u dalekom Svemiru, sve ovo su vrlo antropocentrični/geocentrični argumenti. Ne znamo koliko ne znamo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!