Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by svejednoNisam nažalost Ima da se kupi, ali nisam baš pri parama trenutno. Mada planiram da je pročitam svakako
Btw, jesi li nasao 'Pad Hiperiona'?
Originally posted by Bananawow, evo prvog i jedinog odgovora u kojem je pomenut raj
mage, fasciniran sam tvojim interesovanjem za ta pitanja svesti.
nemam neko uverenje sta ce biti posle, mozda imam neku idealizovanu zelju.
recimo kada bi se svi pred smrt najpre okupali u jednoj svetloj reci ljubavi, toliko bezgranicnoj da bi svakog coveka (ma i onog za koga mislimo da je najgori i nepopravljiv) ucinila ispunjenim radoscu i dobrotom, jer verujem da ljubav ako je dovoljno velika, ima tu moc.
i onda svi posle nastave da se druze u raju
Originally posted by Mage
Mada ova teorija ima jednu veliku rupu, a to je nesposobnost da objasni odakle "osećaj" vremena, ako ono zapravo "ne postoji" (u smislu da je odvojeno od prostora). Ne znam...
Originally posted by J...Ne postoji "opšte" vreme odn. svako telo (inercioni sistem) postoji u svom vremenu koje se od vremena drugih tela razlikuje. Vremenska razlika između dva tela je veća što je njihova međusobna brzina kretanja veća, takozvani efekat dilatacije vremena.
Mada ova teorija ima jednu veliku rupu, a to je nesposobnost da objasni odakle "osećaj" vremena, ako ono zapravo "ne postoji" (u smislu da je odvojeno od prostora). Ne znam...
Ne znam bas mnogo o fizici ali zar ne postoji i ona teorija da se vreme odredjuje u odnosu na promene materije? U smislu da, ako bi postojalo mesto bez materije i energije - na tom mestu ne bi postojalo ni vreme jer ne bi imalo u odnosu na sta da se odredjuje tj. meri?
A sto se tice "osecaja" vremena, ako se misli na subjektivni dozivljaj vremena, mislim da on proistice iz iskustva.
Originally posted by dharmoxpa pretpostavljam da je subjektivno, ali ako gledamo uobicajeno shvatanje u kontekstu "zivota posle smrti", mogu biti oni koji su mnogo i namerno i bez kajanja povredjivali druge ljude do kraja svojih zivota, i na najgore nacine npr.
Šta znači 'najgori i nepopravljivi'?
Originally posted by dharmox?
Ako duh napušta telo i seli se u novo, ne mora da znači da će u novom biti isti kao što je bio u starom. Ili mora..?
Originally posted by BananaPa zato sam gore napomenuo da valja pročitati Farmerov roman 'Reka-svet' (Idite svojim rasutim telima), gde su ljudi izašli iz te reke u stanju iskonske nevinosti i za vrlo kratko vreme u tom na izgled idealnom svetu napravili svojevrstan pakao.
Originally posted by dharmoxpa pretpostavljam da je subjektivno, ali ako gledamo uobicajeno shvatanje u kontekstu "zivota posle smrti", mogu biti oni koji su mnogo i namerno i bez kajanja povredjivali druge ljude do kraja svojih zivota, i na najgore nacine npr.
mada sam u principu zeleo reci - raj za sve ljude nakon kupanja u reci ljubavi koja ce ih uciniti dobronamernim i srecnim, bez obzira na paradigmu pakla koji bi trebalo da bude rezervisan za 'gresnike', a koja se obicno pretpostavlja uz postojanje raja.
@J... Poenta je jednostavna: zašto nikad ne vidiš scenu u kojoj se slomljena staklena čaša spontano vraća u prvobitan oblik? Jer razbijena čaša ima veću entropiju od nerazbijene. Banalan primer Entropija je mera "haosa", a vreme uvek teče u smeru povećanja entropije (haosa).
Originally posted by MageOsim ako snimak pustimo unazad, i onda kazemo da je to pravi smer
@J... Poenta je jednostavna: zašto nikad ne vidiš scenu u kojoj se slomljena staklena čaša spontano vraća u prvobitan oblik? Jer razbijena čaša ima veću entropiju od nerazbijene. Banalan primer Entropija je mera "haosa", a vreme uvek teče u smeru povećanja entropije (haosa).
Originally posted by dharmoxhoces reci da je raj logicki neodrziv?
Pa zato sam gore napomenuo da valja pročitati Farmerov roman 'Reka-svet' (Idite svojim rasutim telima), gde su ljudi izašli iz te reke u stanju iskonske nevinosti i za vrlo kratko vreme u tom na izgled idealnom svetu napravili svojevrstan pakao.
Originally posted by MageImam primer za suprotno
@J...: Ako posmatraš vreme kao još jednu dimenziju, onda jeste statičan. Tj. i prošlost i budućnost postoje uporedo sa sadašnjosti, ali smo mi samo svesni sadašnjosti
Originally posted by J...pa postoje teorije da je Veliki prasak zapravo nastao iz urusavanja jednog drugog univerzuma, sto znaci da i kraj ovog naseg univerzuma "as we (don't) know it" bi se zapravo pretvorio u novi Veliki prasak i nastao bi novi univerzum.... odnosno - kraj je pocetak, a pocetak kraj - veciti krug u kome se univerzum samo obnavlja, ali nikada zaista ne nestaje....
@J...: Ako posmatraš vreme kao još jednu dimenziju, onda jeste statičan. Tj. i prošlost i budućnost postoje uporedo sa sadašnjosti, ali smo mi samo svesni sadašnjosti
Sad sam zamislila univerzum kao jedan pravougaonik koji umesto tri, ima cetiri dimenzije a cetvrta dimenzija mu je vreme. I onda na jednom njegovom "kraju" se vidi Veliki Prasak tj. nastanak a na drugom kraju je njegov kraj u haosu. I taj univerzum pravougaonik egzistira zauvek ali se unutar sebe krece vecno. Zar onda takav model univerzuma nije perpertuum mobile tj. sam sebe pokrece? A sad procitah da je perpertuum mobile nemoguce napraviti?
Originally posted by MageAli ali ali... Iz reda ne moze nastati haos, kao ni obrnuto, sve je u ravnotezi i samo menja oblik i stanje, kao i energija
@veture
Može entropija da se smanjuje u pojedinim oblastima univerzuma, ali zato više raste u drugim oblastima tako da je sumarni efeakt generalno povećanje entropije u celom univerzumu
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!