Sta mislite o ubistvu iz milosrdja? Tema o tome se pokrenula na jednom drugom topicu i vise forumasa je izjavilo da bi mozda moglo tako da ubije... a meni je recimo neverovatnije da bih to uradila nego neko drugo ubistvo. Mislim nadam se da necu nikako da ubijam, ali ipak mi je ubistvo zlo i onda kada bih ubijala to bi bilo iz odbrane ili zbog nakupljenog besa, nepravdi, zla. Ne mogu da zamislim da ubijam neku dragu osobu pa iako to ima plemenit cilj tj da olaksa patnje. Ne znam, nekako mislim da mnogo nas zeli da zivi dokle god moze, da je zivot lep i kad postoje patnje, mada mnogi kazu drugacije ali mislim da je to samo zato sto se nisu nasli u toj situaciji. Drugo je sto bih bila sebicna i sve drage ljude zelela da zadrzim na ovom svetu, ja i onako ne znam kako cu preziveti kad oni odu a da ja u tome pomazem, ma hajde
I sinoc sam gledala opet emisiju o smrtnosnim zenama, ako niste gledali evo izvestaja:
Jedno ubistvo je ucinio transeksualac, bilo je to 1920 god i tad je transeksualnost kaznjavana. Tako da niko nije znao da je Hari zapravo Evgenija. On je bio fizicki radnik, ponasao se kao muskarac, a to se tada dosta razlikovalo od ponasanja zena, psovanje, pice, hod, sve musko. Takodje kratka kosa i muska odeca, niko nije pomisljao da je zena. Ali onda se ozenio. Ziveo je u braku cetiri godine. Meni nije jasno kako ta zena nije shvatila da je u braku sa zenom (bar telesno). U emisiji su to objasnili gasenjem svetla ali i pored toga mi opet nije jasno. No ona je shvatila tek nakon cetiri godine i pocela da preti da ce razotkriti Harija. On ju je ubio na izletu i zapalio. Medjutim ona je imala sina iz prvog braka koji je poceo da sumnja i postavlja pitanja. Hari je odveo malisana na mesto gde su se vrsila samoubistva i zvao decaka da pridje ivici litice. No dete nije htelo a njemu je ponestalo snage i dete nije ubio. Za njega kazu da se samo branio, zavrsio bi u zatvoru da su pretnje ostvarene a nije bo nesto obrazovan pa da smisli drugo resenje. Kasnije se ponovo ozenio i bio godinu dana u braku, kad je policija dosla. Razotkriveno je da je zena i pokazivali su novine iz tog vremena, sve se pretvorilo u cirkus, nazivali su je razvratnicom itd. Osudjen je na dozivotnu kaznu ali je pusten posle 11 god, medjutim preostali zivot proveo je kao zena, tj Evgenija.
Druga prica je o medicinskoj sestri koja je ubijala bebe jer ju je to uzbudjivalo, ubrizgavala im je otrov pa ih kao spasavala, ali u mnogim slucajevima nije bilo spasa. Kod nje je neki cilj ubistava da bude heroj. Ono sto je pogubno bilo je da su u prvoj bolnici shvatili da ona ubija bebe ali su je otpustili pod nekim izgovorom i dali joj odlicne preporuke da ne bi ugrozili reputaciju bolnice. Tek u drugoj bolnici gde su je zaposlili uhapsili su je, a da u prvoj bolnici nisu tako postupili bili bi spaseni. Sumnja je nastala tako sto je dosla i kukala na grobu bebe koju je ubila, a naisla je majka od bebe. Majki je bilo sumnjivo sto sestra toliko place, i klupko je pocelo da se razmotava... Osudjena je na dozivotnu robiju a i danas ne priznaje da je kriva.
Treca prica je zena koja je ubila sina, muza i verenika, sve zbog para. Za nju su rekli da je zlostavljana u detinjstvu i da je postala sociopata. I za ono meni najgore ubistvo tj ubistvo deteta rekli su da to ne moze da uradi normalna osoba. Ona je u ljudima videla samo pare a i bila je patoloska lazljivica, lagala je i kad je trebalo i kad nije, tako su poceli i da sumnjaju u nju. E da, verenik je na srecu preziveo iako mu je stavila eksploziv pod kola, u pocetku nije hteo da veruje da je ona to mogla da ucini ali posle se setio da je pokusavala da ga otruje (smo on toga nije bio svestan). Nije pio te neke vitamine a u stvari otrov koji mu je davala a nije joj govorio da ne pije, a eto prezive i eksploziv, sudbina valjda neka. Osudjena je na smrtnu kaznu.