Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam u medjuvremenu procitala knjigu... Nije losa, neke stvari mogu da se primene, pozitivno misljenje, autosugestija, sve to mislim da je vazno i deluje. Takodje i u relaciji sa drugim ljudima, ljudi registruju negativnost, strah, kao i pozitivnost i reaguju na to. Naravno ne reaguju svi isto ali ogromna vecina ljudi ce na ljubaznost prodavacice ili salterske sluzbenice ili na nekom drugom radnom mestu odgovoriti ljubaznoscu. Ono sto mi se nije dopalo je da moze da se dogodi sve sto zelimo, samo zamislimo i eto... To mislim da je nerealno skroz i nikakva Tajna ne pomaze. Ako postoji osnova, npr ako smo ucili za ispit mozemo da imamo i malo srece, ali ako nismo uopste ucili pa nema sanse da polozimo. Opet tu ima osnova da se misli da ljudi lete koliko su sebi dopustili i da je sto neko zamisli kao moguce njemu mozda i moguce a nekom drugom nemoguce. No ipak mislim da je to skopcano i sa mnogim drugim stvarima a ne samo zamisljanjem...
Korisnikov avatar
By barni011
Pocitao knjigu i pogledao film.
O tome je starac Tadej pricao, energiji, komunikaciji sa Bogom.Sta su tvoje misli, koliko je bitna njihova snaga, cistota itd.O energiji koja je izmedju ljudi, o njenoj razmeni.
O deci, njihovim mislima, njihovoj komunikaciji sa Bogom.
Iskreno mnogo bolje je taj starac ispricao to i tu tajnu kako je to spektakularno nazvano.Al to nije nista novo, to je sustina vere u Boga.
Tu tajnu zna svako dete a ljudi je otkriju kasno.

Najveca tajna je kako ostati dete celog zivota.Taj starac je uspeo u tome.
Korisnikov avatar
By Srklet
to su pizdarije.
nisam citao knjigu. :D jel je moram fakat procitati da bih potvrdio kako su pizdarije - pizdarije? :gotika: ono, procitah 'alkemičara', za kojeg sam isto unaprijed znao da je pizdarija. odgledah 'zeitgeist', a bilo je odmah jasno da je pizdarija.

koliki jebenih pizdarija ja to moram konzumirati jer su lakovjerni uvjereni da tu necega ima i da to nije pizdarija? :roll: nisam jos zavrsio '2666', nemam vremena, i sad bih ja trebao ici citati 'the secret'. evo odmah! :roll:

kreni citati od platona, pa kad stignes kroz stoljeca do camusa, e onda mozes citati i pizdarije. onda znas da si vec dovoljno procitao. a ako krenes s pizdarijama poput 'the secret' sigurno neces nikad dovoljno procitati. jer cuj, ta jedna knjiga ionako sve objasnjava. :lol:
Korisnikov avatar
By barni011
Sto se mene licno tice citanje svih tih knjiga je poptuno bespotrebno, istina je svuda oko tebe samo je treba videti.
Najveca istina su deca, oni su dokaz da Bog postoji, deca su najvise povezana sa njim, njihova energija je toliko jaka i cista da bi je svi pozeleli zato im se svi i raduju.Mi preko njih uzimamo ono sto nismo u stanju da sami uzmemo od Boga jer smo se udaljili od njega.
Tajna kako ostati dete celog zivota pruza ti religija.Taj starac Tadej i ne samo on, vec i nogi drugi sveti ljudi, uspeli su u tome.To su ljudi kojima se trcalo u zagrljaj iako nisu bili deca, kada im vidis oci vidis isti onaj sjaj koji ima dete, isti onaj osmeh koji ima dete.
Korisnikov avatar
By Srklet
barni011 napisao:Sto se mene licno tice citanje svih tih knjiga je poptuno bespotrebno, istina je svuda oko tebe samo je treba videti.
zato i pises tolike pizdarije po forumu, te se ponosis time sto si neobrazovan. :D

istina ne moze postojati bez znanja. istina koja se vidi svuda oko nas je šarena laža za lakovjerne.

i sto rece spliff, idealiziranje djece je jos jedna pizdarija. djeca mogu biti zla i okrutna, djeca imaju i svoju seksualnost, djeca nisu u stanju do kraja poimati svijet oko sebe itd. rekao bih ti da procitas, recimo, gospodara muha' williama goldinga. :beba:
Korisnikov avatar
By barni011
@splif

xaxa jesu da znas
Ja sam po pricanju mojih bio vrlo tih i miran kao dete, retko sam plakao
Ima dece koja nemaju taj mir.Dosta toga majka dok si jos u utrobi prenosi na tebe.Tada ste jedno i uzimas deo njene energije, cesto ces cuti od svestenika da govore trudnoj zeni da se kloni losih misli.To utice na energiju koja se stvara tj na rodjenje.Sta mislis zasto se deca krste po rodjenju?
Inace kad bi otisao na ispoved svesteniku ili nekom duhovniku prvo sto ce te pitati je jesi li krsten :)

@popaj

ja se ne hvalim tim, pomenuo sam to, svakako nisam obrazovan na nacin kako je vecina na forumu, i ja ne potcenjujem njihovo znanje, rekao sam da je bespotrebno citati zigiest i sicret i te stvari ali svakako postoje neke druge stvari koje su vredne znanja i potrebne covecanstvu.Nauka, umetnost da ne nabrajam ima toga dosta.To je stvar licnog izbora i interesovanja.
Mene zanimaju odredjene stvari, znanja, vestine.Ja recimo volim da kopam kukuruze, pravim razne stvari i tako to :)
Volim i da citam, slikam, pisem.
Korisnikov avatar
By Srklet
barni011 napisao:Sta mislis zasto se deca krste po rodjenju?
zbog totalitarnih religijskih obicaja, kojima je cilj da te od pocetka i bez pitanja obiljeze kao dio svojeg stada. :party: crkva ljude krsti kao sto farmer zigose tele, da se zna da je njegovo. :pop:

ps
naravno, nisam krsten. :crveni:
Korisnikov avatar
By Misfit
spliff napisao:deca su ponekad bash zajebana
Slika
Korisnikov avatar
By Laerem
Zasto biti produhovljen kad mozes biti napusen? :hamlet:

Ako vec trazite ugodnu narkozu, marihuana vas do tamo dovodi mnogo brze, i mnogo je manje stetna za mozak od tih vasih self-help sranja i pop-filozofije.
Korisnikov avatar
By barni011
I o tome je taj starac pricao :)
Kaze da droga ima moc da stvori laznu sliku veze sa Bogom, da je ta nirvana zabluda.Mnogi pribegavaju takvoj nirvani.Ali ona ostavlja trajne posledice, zabluda od koje postajes zavistan, zabluda je lisena ljubavi a sve sto je liseno ljubavi vodi u propast.
Secam se dokumentarca sa Diskaverija, mislim da je u hinduizmu, jedan duhovnik svakodnevno pusio marihuan godinama, njegova doza je svakodnevno povecavana da bi kako on to kaze odrzao tu vezu sa bogom, kad je ne bi konzumirao bio je dalji od njega, i vidno se drugacije ponasao, bio je agresivan.Potpuno drugo bice liseno svakog uzivanja.
Korisnikov avatar
By barni011
Tadej, pokusaj da pronadjes po netu mozda ima negde njegovo zadnje pojavljivanje u javnosti pre nego je umro.Nekakav intervju je uradio.
Tada je dosta toga rekao i umro ubrzo.
Njega je SPC sklonila od javnosti, jer su ga ljudi prosto proganjali.Retki su oni koji su imali tu srecu da pricaju sa njim.

Za njega kazu da je imao oci koje kada pogledas u njih vidis da sve zna o tebi.
Mozda i poslednji srpski duhovnik, zvanicno jos nije proglasen Svetim ali bice.
Korisnikov avatar
By Srklet
a kako to da su tebi dva najmudrija covjeka (starac tadej i nikolaj velimirovic), na koja se stalno pozivas - srbi? :trep: pa nije valjda da cijelo covjecanstvo nije izrodilo nista mudrije od njih? :sveca:

doduse, ne moze svaki narod biti nebeski. :rida:
Korisnikov avatar
By barni011
Nisu samo oni, ima ih dosta.Pisem o nekima.Ovi ljudi su iz nase blize istorije pa tako mozes najvise saznati o njima i stosta nauciti, postoje video zapisi, knjige.
Svakako i Sv. Sava je medju njima, ali to je daleka istorija i tesko joj se pribliziti sa ove distance.
Nisam ja rekao da su samo Srbi nebeski narod, svi su to.Bog je isti i prema ateisti i prema pravoslavcu ili prema budisti.Nema tu razlike.
Napisao sam u jednom postu da postoje laksi i tezi putevi, otuda i mnogo religija i sekti i ko zna cega koje nudi najlaksi put.Ima tu dosta obmane.
Ja sam pravoslavac i moj put je Hristov.Sam naziv Srpske vere je pravo-slavlje, pravi hriscanin je duhom veseo covek.
Korisnikov avatar
By Hys.
spliff napisao:deca su ponekad bash zajebana
:up:
deca mogu da budu zlobna gadna surova i odvratna stvorenja,to su mali ljudi.
Korisnikov avatar
By barni011
Recimo u filmu SECRET se ta moc misli, energija svodi na materijalno.Nekako je pisano i prikazano u smilu ako si siromasan snagom svojim misli mozes dobiti novac.Banalizujem ali sves e svodi na ljudski zivot ovakav kakav je sada.

Tadej je pricao o energiji kojom se moze pomeriti Sunce, o tome kada bi se svi ljudi na planeti povezali sa tom Bozanskom energijom planeta bi bila Raj onaj raj kakav je Bog i stvorio na zemlji za Adama i Evu.

mozda vas sve to i ne zanima pa necu da davim al ima jedan deo koji se odnosi i na homoseksualce :P
Korisnikov avatar
By Laerem
barni011 napisao: Kaze da droga ima moc da stvori laznu sliku veze sa Bogom, da je ta nirvana zabluda.
Uf, gadi mi se pomisao da budem u vezi s Bogom. Nikad se ne bi uklopio u moje drustvo. He's boooooooring. :zijeva:
Korisnikov avatar
By Blady
Blady napisao:Gledala sam dokumentarac, i ok mi je..
Mislim da moze nekoga podstaknuti pozitivno, mene npr jeste :)

Cesto kada se osetim depresivno, pogledam ga.
Dodje mi kao neki happy meal iz meka
Korisnikov avatar
By svejedno
Blady napisao:
Blady napisao:Gledala sam dokumentarac, i ok mi je..
Mislim da moze nekoga podstaknuti pozitivno, mene npr jeste :)

Cesto kada se osetim depresivno, pogledam ga.
Dodje mi kao neki happy meal iz meka
:lol:

true that^ .)

..

lm, filmic ko filmic, bavi se nekim istinitim stvarima na den braunovski nacin... odn, preterano glamurizuje i banalizuje jednu zaista dobru ideju & praxu.

sad, licno sam prilicno ubedjen u prostu maximu bas tog Tadeja
'kakve su ti misli takav ti je i zivot' i to
a vi mozete to da shvatite kao prostu autosugestiju ako vam ne ide da verujete u raznorazne energije etc.

..

pS. sto se zeitgeist-a tice - jedine pizdarije u tom filmu su one oko religija. mnogo netacnih informacija su nalupali, valjda pretpostavljajuci da je retko ko zapravo izucavao mnogo religija. ok, i kraj je malo 'deca cveca' proseravanje.

ipak, stoji da se religije preplicu.

..

ali onaj deo o 9/11 je manje-vise dobro argumentovan.

mnogi ljudi bi zeitgeist nazvali 'namerno dezinformativnim'. ubacis malo istina da bi lazi delovale bolje ,)
Korisnikov avatar
By barni011
svejedno napisao: mnogi ljudi bi zeitgeist nazvali 'namerno dezinformativnim'. ubacis malo istina da bi lazi delovale bolje ,)
izmedju ostalog ovo si odlicno napisao :up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!