Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
By argentum_inf
po potrebi..medjutim,pitanje je-veruje li on u mene?
Korisnikov avatar
By Galateja
Ja sam vernica.
Smeta mi verski fanatizam isto koliko i ateisticka agresivnost POJEDINACA. Ako sam ja vernica naravno da necu da vredjam nekog zato sto je ateista, ali isto tako ocekujem da ni on (ateista) ne vredja moj teizam.

Budimo tolerantniji!
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by bojandjo
NE:sarana:
ja sam suvi i nezanimljivi ateista pozno poststrukturalisti?kog-materijalisti?kog ideološkog profila
:kiss:

ja jos dodam dozu idealizma tu i tamo kad mi dodje mada se taj povremeni idealizam sasvim lepo uklapa sa mojim postmodernimstresssindromom (PMSS za ubuduce) koji me baca izmedju misticizma, materijalizma, utopizma, i jos par izama cisto da razbijemo binarizme :D

:tornado:
Korisnikov avatar
By gari
Vernik jesam, ali vaninstitucionalan. Ne mogu da podnesem neke stvari u toj hijejrarhiji koju su ljudi naknadno izgradili. Hrist je rekao da svaki ?ovek izgradi hram u svome srcu /tj. ljubav/. Ja se toga pridržavam i nikoga ne osuðujem zbog toga da li veruje ili ne. Svako ima mogu?nost da bira...:gric:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Caps Lock
Ne, mada me je jukiev belief'o'matic okarakterisao kao budistu:D
pridruzujem se :D
Korisnikov avatar
By gari
Ipak, bojim se da odemo u anarhiju, jer kako Dostojevski re?e: "Ako Boga nema onda je sve dozvoljeno." A to je Staljin i dokazao dok ga je bilo. Nije mnogo pobio po "gulazima" samo oko 20 000 000 ljudi. Treba pro?itati Aleksandra Solženjicina pa videti da Bog ne treba pakao jer je on ve? na Zemlji.
:alien:
Korisnikov avatar
By EYA
Staljin nije bio anarhista vec surovi diktator.
Diktatori poput njega ce postojati dok god postoji 20 000 000 idiota koji ce dopustiti da ih pogubi sacica diktatorskih ulizica.
Alo, samo tih 20 miliona ljudi, da nisu bili ovce, lepo bi se udruzili, i pobedili onih par stotina hiljada koji su puskama i strahom citav SSSR pretvorili u logor.
Nisu krivi diktatori sto postoje i diktaturu sprovode, vec oni, daleko masovniji, koji im to dopustaju.

Anarhija bi mogla doneti vladavinu svih nad svojim zivotom, a nikog nad tudjim!
:grouphug:
Korisnikov avatar
By gari
Nisam ni mislio da je Staljin bio anarhista, jer anarhija podrazumeva "bezvlaš?e" tj. slobodne ljude bez vlada i država koje ?e im sisati krv. Kad pomeu tih 20 000 000 ljudi, zaboravljaš na psihologiju masa, tj. da se ljdui teško udružuju i vlast smatraju od Boga datu pa se slepo povinuju. Ne zaboravi period Miloševi?eve diktature, zar nisu pametni ljudi govorili da nas on vodi u propast, ali šta vredi 90% je glasalo za njega. Bojim se da se to ne ponovi sada sa Radikalima...
:sarana:
Korisnikov avatar
By EYA
pa sta imam da ih zalim kad ne znaju ni da se udruze, a jos misle da je vlast od boga data pa, i ne znajuci zasto, cutke u smrt idu :bic:
valjda su u sledeci zivot dosli bar za znanje o udruzivanju pametniji :D

evo jedan divan sajt za pravoslavne vernike

sa mojom posebnom preporukom za Joga - gimnastika ili sluzenje demonima?
Korisnikov avatar
By gari
Eh, sajt samo za PRAVOSLAVNE vernike? Pa nisu samo pravoslavni vernici otišli u ovaj rat. Pre bih rekao da su u rat otišli nevernici, jer prava vera zabranjuje ubijanje, naro?ito ljudi. Stoga smatram da treba na?i sajt za nevernike i uputstvo za služenje demonima. Doduše, uputstvo ve? postoji i zove se "Komunisti?ki manifest".
:saint:
Korisnikov avatar
By gari
Pogrešno sam razumeo da tvrdiš da su samo pravoslavci išli u rat. Izvini. Ne razumem naziv onog sajta? Zbog ?ega bi joga bilo služenje demonima???:srbin:
Korisnikov avatar
By EYA
ja se izvinjavam sto sam stavila linkove u isti post sa onim komentarom, nije mi bila namera povezivati vernike, posebno ne pravoslavce sa bilo kakvim zlocinima.

procitaj pa ce ti se samo kaz'ti :lol:
Korisnikov avatar
By gari
Šta je tema, naprava dr Giljotena? Da nisam pogrešio temu? Mislio sam da je tema "Jeste li vernik"? Da li ova ?udna naprava zna?i da sve vernike treba giljotinirati? O ?emu se radi? Dobijam napad panike! Ina?e su me ve? "satarnizovali" ovde!! Neke dve ?udne osobe sa ?udnim nickovima!!! Dobio sam i šifru...Da li se vra?aju "dobra stara vremena" likvidacije neistomišljenika?! Kuku...:pop:
Korisnikov avatar
By EYA
:hekla:

(samo obelezavam teritoriju)
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by gari
Šta je tema, naprava dr Giljotena? Da nisam pogrešio temu? Mislio sam da je tema "Jeste li vernik"? Da li ova ?udna naprava zna?i da sve vernike treba giljotinirati? O ?emu se radi? Dobijam napad panike! Ina?e su me ve? "satarnizovali" ovde!! Neke dve ?udne osobe sa ?udnim nickovima!!! Dobio sam i šifru...Da li se vra?aju "dobra stara vremena" likvidacije neistomišljenika?! Kuku... :pop:
Jest da nije nicejsko-carigradsko, ali je ipak vjerovanje, i ja ga kao takvo podržavam... :opatica:
Korisnikov avatar
By gari
I ja ga "pridržavam" al "ðabe". Šta li mu je to "nicejsko-carigradsko", nešto kao da sam /ovako neobrazovan/ i ?uo za Carigrad ali za "Nicej" nikako. Hajde 2 kune, budi tako ljubazan, kao što si "lep" pa mi to objasni, ali nemoj mooooliiiim te na latinskom, latinski ti je užasan...
:ruzan:
Korisnikov avatar
By Zooey
Religiozni vjernik nisam.
Korisnikov avatar
By gari
E pa Zooey-ovo je nešto sasvim novo? Nisam znao da postoje nereligiozni vernici? Možeš to malo bolje da objasniš, nešto mi ovo li?i na slovesnku antitezu-jesam vernik a u stvari nisam jer nisam religiozan? Da li si vernik ili nisi?
:kesa:
Korisnikov avatar
By Eurokrata
u Ameriku, tacnije u Boston, sam dosao da upisem fakultet ( znamo gde ) i da iz Pravoslavlja predjem u Baptizam i to samo zbog Gospela. I ako neko to smatra prevarom ili izdajom, kazem mu da gresi. Prvi put kad sam cuo Gospel, znao sam da ce mi to promeniti zivot i jeste.
Korisnikov avatar
By Kupper
Isto je uradio moj drug iz skolske klupe. Jedina razlika je sto je on sve to uradio u Majamiju. I, sto mi je jako drago, ne da se nije pokajao, vec je danas jedan srecan covek. A to pre nije bio. Dovoljno.
Korisnikov avatar
By ::fy::
NE

:egzorcist:

Iskreno mislim da su religija i vera (bilo koja, dakle ne samo - hriš?anska) glavni uzroci ve?ine sukoba, razaranja i patnji koje su se dešavale u istoriji ljudskog društva!
Korisnikov avatar
By Kupper
Cisto da ponovim - jesam vernik. Prateci svoje nerazumevanje icije logike zakljucujem da sam deo glavnog uzroka vecine sukoba, razaranja i patnji koje su se desavale u istoriji ljudskog drustva.
Korisnikov avatar
Originally posted by Kupper
...zakljucujem da sam deo glavnog uzroka vecine sukoba, razaranja i patnji koje su se desavale u istoriji ljudskog drustva.
Hehehe...ne mislim da si TI deo glavnog uzroka ma bilo ?ega. Ali kao vernik podržavaš one naj-fanati?nije meðu vama, koji jesu deo tih razaranja, patnji koje su se dešavale u istoriji ljudskog društva.
Seti se samo Krstaških ratova, Inkvizice (ne?eg najgoreg što je crkva mogla da se seti, a za šta naravno niko nije odgovarao od tih "crkvenih velikodostojnika"), a kako ne bi imao argument da je sve to "Katoli?ka crkva" - seti se i ratnih sukoba (NA VERSKOJ!) osnovi u našem susedsvu tokom `90-tih i podršku koju su ratni zlo?inci imali (a verovatno i danas imaju) od strane SPC!
Korisnikov avatar
By Galateja
Joj, ljudi, dokle ce se vera mesati sa crkvom, bog sa popom isl.?! Jedno je zloupotrba, a sasvim drugo vera! Razlucimo fanatike od vernika. Ufff... :roll:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by GALATEJA
Joj, ljudi, dokle ce se vera mesati sa crkvom, bog sa popom isl.?! Jedno je zloupotrba, a sasvim drugo vera! Razlucimo fanatike od vernika.....
Pokusavam evo vec 2.5 godine i ne uspeva mi to isto da objasnim. Vernik si? Onda volis popove, crkvu, etc....ma, dzabe.
Korisnikov avatar
Pokusavam evo vec 2.5 godine i ne uspeva mi to isto da objasnim. Vernik si? Onda volis popove, crkvu, etc....ma, dzabe.
Moje iskreno izvinjenje Kupper-u! Priznajem da sam te pogrešno procenio. Potpuno se slažem da vera nije jednako crkva, popovi i sli?no!

Ali jeste jednako vernici...a upravo su oni (u ovom slu?aju muslimani) "u protestima protiv objavljivanja karikatura proroka Muhameda, nadomak Kabula, ubili još dve osobe. Broj mrtvih se tako popeo na tri, jer je i u Tutskoj ubijen katoli?ki sveštenik!" (Beta)
Korisnikov avatar
Originally posted by GALATEJA
To nisu vernici vec fanatici.
Ima ih previše...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!