Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By gorilica
:lol:
Posle kazi da te od mene ne podilaze zmarci. :lol:
By blue angel
Btw, u Novembarskom broju National Geographic-a, izashao je jako interesantan tekst o Vlashkom kultu mrtvih, chiji se obichaje najcheshce pominju sa chudnim strahoposhtovanjem medju sujevernim ljudima, gde su opisali njihove rituale, od kojih su neki prosto neverovatni. Od pomana, preko otkopavanja mrtvih na 40. dana, kada se kovcheg otvara i umrlom/oj lice umiva i okrece ka suncu, do jezive crne svadbe, prilikom koje se pokojnik ili pokojnica ritualno venchavaju sa zivim partnerom, dok roditelji vode kolo oko kovchega.
Zna li ko neshto vishe na ovu temu?
[/quote]

Citala sam nesto o tome... Bas za tu ''crnu svadbu''... Sahrana se priredjuje sa elementima svadbe, od zvanica, muzike, pa cak i tog cuvenog svadbarskog kola oko kovcega, pre nego sto pokojnika spuste u raku... Obicno se priredjuje ako umre mlad covek, onda roditelji traze tkz. "crnu verenicu", koja ce biti u tom braku narednih godinu dana, naravno verna svom muzu. Posle godinu dana ovaj "brak" se razvodi, i za to postoji postoji neki ritual... Jer se veruje da je pokojnik za tih godinu dana nasao novu zenu, na "onom" svetu...
Korisnikov avatar
By ns.happy
skinuo sam sa neta nekoliko pdf knjiga o nasim narodnim obicajima, kultovima, mitologiji, jedna je bas vezana za vlahe... ako neko hoce link.... u2u
Korisnikov avatar
By gorilica
Evo, u duhu noci veshtica, da podignem ovu temu ponovo na prvu stranu. :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Sretan vam Halloween i malo shtreca danas:D

''
By XanaX
Meni više plaše ovakve stvari...

Btw., ovo je živući primjer formiranja naciomitomanije u Hrvatskoj - jedan endemični primjer, zapravo, o Kninu kao hrvatskom kraljevskom gradu - na dance-način. Pa se sad zapitajmo kako nastaju mitovi i sujevjerja. It's - Kapučino u Kninu!

(Npr., iz ovog je hrv. mladež imala priliku na suvremenom glazbom oplemenjen način saznati kako su se hrvatski velikaši i plemstvo u tvrđavi kralja Dmitra Zvonimira, u 11. st., oblačili ... pa, napredno, je li.)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=94SiyAjD ... re=related[/youtube]
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!