Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Moram priznati da u poslednje vreme nisam dosledan u meditiranju (ili bilo čemu), ali kad meditiram primetim znatno smanjenje anksioznosti tokom dana. Stoga mi je idealno vreme odmah nakon buđenja i pred spavanje, da preduhitrim neobuzdanost misli.

Lakše se izborim sa mislima ako meditiram otvorenih očiju, ali voleo bih vremenom da to isto postignem zatvorenih očiju, jer želim makar jednom da zaspim bez prethodnog razmišljanja o smislu života i Univerzuma!

Takođe mi fali discipline da budem miran duže od 10-15 min. Ljudi mi kažu da umem biti izuzetno strpljiv, ali ne ide mi dok nisam u pokretu. Nadam se da je samo stvar navike.

Yogu još uvek nisam probao, još uživao u živahnijim fitness rutinama. Pretpostavljam da će mi biti neophodno kada (potpuno) odrastem i počnem se daviti u svakodnevnom haosu života...
Kad meditiraš otvorenih očiju, u njihovoj ravni nacrtaj točku na praznom zidu ispred sebe u koju ćeš opušteno gledat ( ta i još dvije ne joga vježbe razvijaju pogled koji hipnotizira ). Sa sklopljenim očima krene najčešće navirat bujica misli/sjećanja, ali ako se pusti i ne opire joj se, poslije izvjesnog perioda je sve kako treba.

Desetak minuta, dva puta dnevno, je dostatno početniku. Prava kičma, blago podignuta brada, jezik o nepce, disanje ni preduboko ni preplitko. Ujutru, čim se probudiš s spojenim kažiprstom i srednjakom malo jače protrljaj dio iznad linije obrva, ispod očiju i sljepoočnice.
By barni
Joga ne moze pomoci coveku koji je vezan teretom, moze delovati trenutno poput umirujuceg leka ali dejstvo prodje i problem ostaje.
Licno ja nisam upoznao osobu koja se jogom rasteretila.
Joga je poput molitve, kada sam bio po budistickim zemljama zapazio sam da ona i nije tako popularna medju obicnim stanovnistvom tj. Jeste u nekoj slicnoj meri kao i kod nas molitva, jer su i tamo ljudi pod teretom.
Oba zapravo sluze monasima da sacuvaju ono sto su dostigli a to su dostigli jer su prethodno odbacili teret.
Modernom obicnom coveku to je tesko jer je drustvo pa i on sam sebi postavio cilj spolja, tu pocinje trka koja nema cilja, jer ce ispred tebe biti uvek neko i ti bi da ubrzas s srce samo sto nepukne.
Monasi su trazili cilj unutra i nasli ga.Tu trcis sam, doduse taj put moze biti i trnovit i nije svakome lako doci do njega.
Trebalo bi za pocetak zaustaviti svoj apetit prema tome napolju pa ga postepeno smanjivati.
Kako okreces ledja spoljasnjem tako ides ka unutrasnjem.
To nije povlacenje u sebe u onom smislu bezanja od ljudi, naprotiv tada ces vise napraviti prostora za druge ljude, jer u tom spolja sve sto vredi su ljudi.
Znanje je takodje unutra i ti ga bacas napolje opet ljudima jer samo tako ima svrhu.
Postavicu jedan tekst koji sam pisao davno, on govori o ovome.
Putopis zapravo.
By Bombina
dobra je joga,i takodje meditacije,to mora prakticno se smiruje,nema stresa.uvek meni pomaze,da,znate kada um pravilno razmišlja, kada shvati istinu, kada su misli
koje u telo šalje kroz nervni sistem konstruktivne, osećaji su prijatni,
skladni
Korisnikov avatar
By Sunce
Uh sto bih voleo da idem na jogu, a instruktor sladak, ja se zaljubim i idem vise zbog njega, i nista se ne desi.
Korisnikov avatar
By gossip
razmisljam se da pored vezbanja ubacim i jogu u svakodnevnu rutinu
drugarica ce mi dati disk pa javljam utiske
Korisnikov avatar
By gossip
zjuuu ja tek sad vidim ovaj post :O
nista ne fali mojim drugaricama :love:

ont:

praktikujem svako vece pred spavanje (pored standardnih vezbi) divna stvar,pomogla mi je da prebrodim mnoge zivotne stvari
Korisnikov avatar
By Anhedonie
divna divna divna

jedino mi je problem sto ne mogu da se fokusiram ako ima bilo kakve buke ili bilo kakvih promenljivih zvukova. govor ljudi fujfujfujfuj
Korisnikov avatar
By Pauceti
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2664010#p2664010]Dirrty napisao:[/url]Moram priznati da u poslednje vreme nisam dosledan u meditiranju (ili bilo čemu), ali kad meditiram primetim znatno smanjenje anksioznosti tokom dana. Stoga mi je idealno vreme odmah nakon buđenja i pred spavanje, da preduhitrim neobuzdanost misli.
Isto ovako, najvise strpljenja nadjem posle budjenja i pre spavanja.

Sto se joge tice radim vezbe povremeno, jako prija istezanje i telo mi prosto uziva tokom i posle vezbanja. Pre sam isao na casove a sad radim kod kuce, ima lep home practice da se nadje na netu: Yoga Journal: Complete Home Practice, lepe su sekvence i lake za uraditi ^^
Korisnikov avatar
By Blady
Pocela veznati hatha jogu kod kuce, uz Dr.Fit program :lol: i knjigu o holistickoj masazi,
Ali posto nemam vise tah promo kanal |Dr fit, moracu sada pustati sa jutjuba jofu jer zelim nastaviti sa njom :lol:
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2728224#p2728224]Blady napisao:[/url]Pocela veznati hatha jogu kod kuce, uz Dr.Fit program :lol: i knjigu o holistickoj masazi,
Ali posto nemam vise tah promo kanal |Dr fit, moracu sada pustati sa jutjuba jofu jer zelim nastaviti sa njom :lol:
Sreco, nemoj da se ljutis, al kad ovo citam ja zamisljam neki od onih klipova na yt de ribe pokusavaju nesto kod kuce i ormar padne na njih! :lol:

:rotflmao:

:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Blady
^ e, pa nije bas tako kriticno :blentavi:

:lol:

al snimicu, ako bude :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!