Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by svejedno
E, Jin i Jang su mi sustina price i o satanizmu.

Glupost je, po meni, izabrati polovinu novchica.
Mi i ne biramo nego smo izabrani. Zato i postoji iluzija da mi nešto kao imamo slobodu izbora. To je suština "maje" tj. iluzije. I materija je iluzija. Kao u onoj kineskoj pri?i, ne znamo da li smo leptir koji sanja da je ?ovek, ili smo ?ovek koji sanja da je leptir. Šta je istina? Ono što ose?amo preko ovih pet ?ula koje imamo a koja su tako varljiva?
:novine: :beba: :setnja:
Korisnikov avatar
By svejedno
Sad je ovo off o istini..

Istina je spoznaja. Samospoznaja.

Istina je da ja postojim. To ZNAM. I samo to. I to je istina. Ne znam da li ti postojis ili si plod moje maste.

Isto tako je istina da ja imam te osecaje, ma koliko varljivi mogu da budu.

A Istina je subjektivna stvar, jer sta je meni dobro tebi moze da bude lose, ali ja mogu da mislim da je ISTINA da je to dobro.

Tako da DA, na nizem nivou istina je Laz.

Ali Istina, sama po sebi, postoji, neosporivo i nju ne interesuju ljudske nesavrsenosti.
Korisnikov avatar
By gari
Ako je istina subjektivna stvar onda je i nema. Jer svaki subjektivitet zna?i sagledavanje neke pojave sa svog stanovišta a istina može da postoji samo ako je objektivna tj. ako je potvrðuje ve?ina. Dakle, ono što utvrdi ve?ina je istina /navodno/. Meðutim, šta ako je ta ve?ina koja je, navodno, objektivna zavarana iluzijama? Zašto bih ja, kao individua /bitstvo/ priznao za istinu ono što je iluzija ve?ine? Dakle, istina ne postoji. Samim tim ne postoji ni laž. I ukida se onda iskju?ivost u razmišljanju i podela na "da i ne". Opet dolazimo do principa Jin_jang tj. da u svakoj istini ima i laži a da u svakoj laži ima i istine. Ne postoji apsolutno...Sve je relativno, zavisi odakle posmatraš?
:apprentice: :no: :cekam:
Korisnikov avatar
By svejedno
Istina je subjektivitet u ocima ljudi.

A Apsolutna istina, sigurno postoji, dakle stanje je takvo i takvo, a sta vecina ili pojedinac misli, to vec nije bitno.

Apsolutna Istina bi se mogla nazvati Bog. I obuhvata i jin i jang.

Zato kazem da je glupo izabrati samo jedno.
Korisnikov avatar
By gari
Da, samo što ve?ina ljudi nije objektivna nego subjektivna i za istinu prihvata ono što im se servira kao stav ve?ine, iako ta ve?ina možda i ne shvata pojam istine. Hiljadu puta ponovljena laž postaje istina /sugestijom/. Apsolutna istina možda i postoji samo što mi nismo u stanju da je prihvatimo jer je isuviše bolna, zato je pažljivo zaobilazimo. Ko još voli da mu kažu u lice istinu. Mnogo je bolja slatka laž i ljudi u suštini više vole one koji im laskaju tj. lažu ih, nego one koji im u lice saspu gorku istinu. Pogledaj samo ovaj Forum, koliko je tu laskavaca i laži. I svi ti lažovi su vrlo omiljeni. Oni koji kažu istinu odmah po?inju da smetaju /kao na primer ja/. Šta ?u kad sam apsolutista.

:napitak: :glupan: :teletabisi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!