Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
barni011 napisao:Zlatna ptico hoces da mi navedes moje predrasude?

Ova tema je stajala 10 dana i ja danas postavim nesto sto se tice mene i gej populacije koja je religiozna, i umesto da budete srecni zbog nas ako nista drugo sto ima ljudi koji nas gej pravoslavce ne nazivaju sramotom i grehom, pojavi se neki hejter koji citav moj post odvede u offtopic svojim bezobrazlukom, nevaspitanjem, nepostovanjem, nevrednovanjem nicije borbe.

Moja krivica je sto sam se upecao na hejtera.Uz nesto lepo uvek se nalepi bar jedan hejter
Izvini, nisam video recenicu 'I to je normalno jer je to negov, stav, misljenje?', izvini. Bez toga je izgledalo poprilicno uvredljivo. :blush:

A sto se tice ostatka - ja sam jedini koji je citirao tvoj post sa svestenikom, i ne vidim kako sam ispao hejter?

HalfJack je samo izneo svoje misljenje o temi onim klipom, ne vidim kako se obracao tebi?

Bezobrazluk, nevaspitanje, nepostovanje, nevrednovanje???? Obrazlozi.
Korisnikov avatar
By barni011
oke, desi se i meni to...ne zameram ti

....ma nije to misljenje vec sam rekao sta je to, zasto pokusavas da opravdas nesto sto je lose? pa pun internet je isto takvih klipova o gej populicaji koji nas omalovazavaju i sprdaju se sa nama, ajd onda da nazovemo i to necijim misljenjem i da mu dozvolimo da kaci to ovde na recimo temi Gej roditeljstvo i brak?
ne volim dvostruke standarde
zlatna tico ne bi ni sa tobom vise diskutovao jer nisi pravican
izvini
By Glasnik
The Misfit napisao:
KorvinOdAmbera napisao:Zaboravio si pederluk.
Slika
:smeh:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
O, ovo postaje smesno :lol:

Hajd ovako, kopiracu tvoju poruku i isticati greske:

....ma nije to misljenje vec sam rekao sta je to, zasto pokusavas da opravdas nesto sto je lose? [ZASTO JE LOSE OSUDjIVATI NEKOGA KO IMA FASISTICKE STAVOVE PREMA HOMOSEKSUALCIMA?!! TO JE SASVIM OPRAVDANO] pa pun internet je isto takvih klipova o gej populicaji koji nas omalovazavaju i sprdaju se sa nama, ajd onda da nazovemo i to necijim misljenjem i da mu dozvolimo da kaci to ovde na recimo temi Gej roditeljstvo i brak? [JA NISAM NI REKAO DA JE SVAKO MISLjENjE OPRAVDANO, ODAKLE TI TO?!!!]
ne volim dvostruke standarde [STANDARDI SU RAZLICITI ZATO STO SE RADI O DVE RAZLICITE STVARI!!! NE MOZES POREDITI NEVOLJNU OSOBINU KAO STO JE HOMOSEKSUALNOST, NACIONALNOST I BOJA KOZE SA VOLJNOM OSOBINOM KAO STO JE RELIGIJA ILI PRIPADNOST CRKVI]
zlatna tico ne bi ni sa tobom vise diskutovao jer nisi pravican [OBRAZLOZI]
izvini
Korisnikov avatar
By barni011
ZlatnaPtica napisao:O, ovo postaje smesno :lol:

Hajd ovako, kopiracu tvoju poruku i isticati greske:

....ma nije to misljenje vec sam rekao sta je to, zasto pokusavas da opravdas nesto sto je lose? [ZASTO JE LOSE OSUDjIVATI NEKOGA KO IMA FASISTICKE STAVOVE PREMA HOMOSEKSUALCIMA?!!] pa pun internet je isto takvih klipova o gej populicaji koji nas omalovazavaju i sprdaju se sa nama, ajd onda da nazovemo i to necijim misljenjem i da mu dozvolimo da kaci to ovde na recimo temi Gej roditeljstvo i brak? [JA NISAM NI REKAO DA JE SVAKO MISLjENjE OPRAVDANO, ODAKLE TI TO?!!!]
ne volim dvostruke standarde [STANDARDI SU RAZLICITI ZATO STO SE RADI O DVE RAZLICITE STVARI!!! NE MOZES POREDITI NEVOLJNU OSOBINU KAO STO JE HOMOSEKSUALNOST, NACIONALNOST I BOJA KOZE SA VOLJNOM OSOBINOM KAO STO JE RELIGIJA ILI PRIPADNOST CRKVI]
zlatna tico ne bi ni sa tobom vise diskutovao jer nisi pravican [OBRAZLOZI]
izvini
Tvoje pitanje je postavljeno tako da sad ja kao treba da ti odgovorim da ja ne pdrzavam fasiticke stavove? aj nemoj vise tako da pises samnom jer nisam zasluzio da mi se tako obracas
ovaj covek koga sam zeleo da predstavim ovde zastupa fasisticke stavove?zar odmah posle tog mog posta treba da se hejtuje cela crkva?
Nisam ja rekao da si ti hejter
Ti si jasno stavio do znanja da je opravdano postovanje tog forumasa i jasno ga podrzavas.Ali isto tako ne podrzavas kad bi to neka druga grupacija uradila na tvoju stetu.To se zove dvostruki standard.nemoj da pisem u nedogled o stvarima koje su jasne
kad imas dvostruke standarde ne mozes biti pravican jer je pravda jedna, nema dve pravde, dve istine...
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Govorio si o hejtovanju crkve/religije, ja sam odgovorio zasto je to opravdano.

I KADA CES UKAPIRATI DA SU U OVOM SLUCAJU 'DVOSTRUKI' STANDARDI OPRAVDANI?!!! KOLIKO PUTA TREBA DA TI NACRTAM?!

Dakle, u pravu si, opravdavam napadnje jedne grupacije a ne opravdavam napadanje druge grupacije.

Ali nije to poenta, poenta je da se jedna grupacija okuplja oko zajednickih uverenja, verovanja, stavova, misljenja itd.

A druga grupacija samo ima zajednicku osobinu, koja ne moze biti predmet napadanja zato sto je nevoljna i ne govori o stavovima, uverenjima, misljenjima itd. tih osoba!!!

ZATO je opravdano napadati crkvu i religiju, jer ona ima jasno definisane stavove!

A homoseksualci, pripadnici nacija ili rasa NEMAJU jasno definisane stavove! Mozes naci 2 homoseksualca sa potpuno razlicitim stavovima!

Ali samim deklarisanjem nekoga kao pripadnik neke religije znaci da on prihvata stavove koje propagira ta religija!

KAPIRAS???!!!

@De Vil - slazem se, al otkud mi :lol:
Korisnikov avatar
By De Vil
ZlatnaPtica napisao:
@De Vil - slazem se, al otkud mi :lol:
Š'o odmah nisi rekao tako :pervert:
Korisnikov avatar
By Srklet
vjerojatno vec negdje napisah, ali vrijedi ponoviti :D
vece su sanse da postanem heteroseksualac nego da postanem vjernik.
Korisnikov avatar
By barni011
ZlatnaPtica napisao: Ali samim deklarisanjem nekoga kao pripadnik neke religije znaci da on prihvata stavove koje propagira ta religija!

KAPIRAS???!!!

:
aj sad na moj prvi post ovog dana na ovoj temi procitaj ga pa napisi onda isto ovo sto si sada napisao
istina je da si me izmorio...al nije mi zao, nis ti los deckom
Korisnikov avatar
By barni011
Da ne bi ostalo nezapazeno, ponavljam post

Slika

владика браничевски Игњатије Мидић, који као предавач Догматике на Богословском факултету у Београду

Yчења еп. Игњатија о хомосексуализму:

Божански закони се мењају. Много тога је Господ променио у односу на Стари Завет. И морал се мења. Слушаћете наше теологе који кажу да је хомосексуализам грех, док је брак нешто природно. Боже мој, па и ово је природно, није то пало с неба!
Закони се мењају! Као што и сами видите! Некад су биле, не знам, узмите и законе, које 'оћете: божанске и не знам ни ја какве, видите да се то мења! И из Старога Завета колико су, у односу на Нови Завет, колико се то променило! Шта је све Господ променио и шта су све хришћани променили у односу на Стари Завет, а и ово је божански закон! А да не говоримо, рецимо, о моралним законима који често нас ту држе, као неко, као то је и.. мерило истине. Морал се мења! И морални закони. Све зависи то од цивилизације, од тога како коме приступи то не знам ни ја све то. Али понекад нас то држи уствари у тој некој, некој позицији да ми уствари ништа не разумемо, само се боримо као рецимо сада, не знам ни ја, ви ћете слушати наше теологе, и не знам, који заузумају ставове: да ли је хомосексуализам, јел, то је грех, а не знам ни ја, брачна заједница то је благослов од Бога и TO... To cy произвољне ствари! Ако се мери то једно на основу другога, и да је ово истинито што је природно, а ово је неистинито, Боже мој "није природно". Па и то је природно! Одакле, није то пало с неба! Али су свети оци мерили на основу Царства Божијега! И зато у Царству Божијем не улази ни брак! Зато, зато што у Царству Божијем нити ће се женити, нити ће се удавати! И зато су свети оци попут Светог Максима, светог Григорија Ниског говорили да је секс грех! To je извор смрти! He из.. некога моралнога, не знам ни ја што је то природно, морално... Ко ће данас да каже... Јел то неморално?!

Ovo je autentican deo sa njegovog predavanja zapisan sa namerom da se rascini i udalji od crkve, ali to nije uradjeno... inace ovaj covek je jedan d najistaknutijih pravoslavnih bogoslova i veoma cenjen kao hrabar, pravedan i kritican.Ima dosta sledbenika u samoj SPC i njegovo ucenje se veom ceni kao pravoslavnog teologa mladje generacije
By sncbgd
bravo vladiko :up:
Korisnikov avatar
By Galateja
Setila sam se jednog Jesenjinovog stiha:

Stidim se što sam verovao u Boga
strah me je što ne verujem više

Jednom sam napisala da me nerviraju agresivni i teisti i ateisti. Ne volim da mi neko nešto nameće. Da, smatram da je naše sveštenstvo (čast izuzecima) užasno, ali isto tako, neovisno o njima, verujem u nešto. Nikome svojom verom ne činim zlo, nikome je ne namećem, niti se razmećem time. To je za mene jedan intimni čin koji mi dosta pomaže u životu. Verujem u snagu ljubavi, vere i nade. To trojstvo je moj Bog.
Korisnikov avatar
By barni011
Inace on se zalaze za crkvu van politike, funkcionisanje crkve na bogoslovskom nivou, aktivno ucesce patrijarha u postavljanju crkve na pravilan osnov iz koga se pomerila.Njegove liturgije u Branicevkoj eparhije se prekidaju od strane neonacista i Obraza.I ne samo njegove vec i nekih drugih vladika iz zicke eparhije, sumadijske.Nikada niko nije reagovao na to i odgovarao za to.

@Galetja
slazem se sa tobom, ja ako si citala sve, sto je priznajem zamarajuce :grin: ninasta ne nagovaram, branim ono sto valja i ne mogu dozvoliti da se stvar generalizuje.Ovu su svetli primeri koje moramo primetiti.Ja ne delim ljude po tome ko je ateista a ko vernik.I o tome sam pisao.
Korisnikov avatar
By gossip
ne secam se da li sam odg na ovu temu o.O elem,keva mi je katolkinja,tjale pravoslavac...i sestra i ja smo krsteni..ona se nije izjasnjavala po tom pitanju...ali ja sam u principu ateista...nikada nisam verovao ni u deda mraza,ni u uskrsnjeg zeku,pa ni u boga..ako neko jeste to mi je skroz okay(kojoj god religiji da pripada) ali ja jednostavno trenutno ne osecam potrebu za time :)
Korisnikov avatar
By barni011
gossipboy8989 napisao:ne secam se da li sam odg na ovu temu o.O elem,keva mi je katolkinja,tjale pravoslavac...i sestra i ja smo krsteni..ona se nije izjasnjavala po tom pitanju...ali ja sam u principu ateista...nikada nisam verovao ni u deda mraza,ni u uskrsnjeg zeku,pa ni u boga..ako neko jeste to mi je skroz okay(kojoj god religiji da pripada) ali ja jednostavno trenutno ne osecam potrebu za time :)
Tvoj slucaj je idealan primer tolerancije i medjusobnog postovanja
katolik, pravoslavac, ateista i gej sve pod istim krovom :trep:
Korisnikov avatar
By Galateja
barni011 napisao: @Galetja
slazem se sa tobom, ja ako si citala sve, sto je priznajem zamarajuce :grin: ninasta ne nagovaram, branim ono sto valja i ne mogu dozvoliti da se stvar generalizuje.Ovu su svetli primeri koje moramo primetiti.Ja ne delim ljude po tome ko je ateista a ko vernik.I o tome sam pisao.
Sve je OK. ;)
Slažem se da ne treba generalizovati. Ni ja ne delim ljude na vernike i ateiste. Ako samo pogledamo velike umove naćićemo ih i u jednom i u drugom taboru.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Korvine, dugo sam trazio tu sliku, hvala ti sto si je iskopao za mene! :kiss: :D
Korisnikov avatar
By blenta
ZlatnaPtica napisao:Korvine, dugo sam trazio tu sliku, hvala ti sto si je iskopao za mene! :kiss: :D

ukoliko vi becari zelite
mislim da imam na kompu folder sa jedno cca 150 slika
ciji se opis moze svesti ugrubo na:
vernici su ograniceni sa osvrtom na pravoslavnu dzamahiriju SPrCbiju

mogu ga zipati i okaciti
By Хуанита
1.) Doprinos nauci Egipćana je mnogo veći od toga. Mnogo, mnogo, mnogo veći.
2.) Ne znam koji se to um usuđuje da predstavlja Srednji vek kao mračan i kao vreme neznanja. Idiotska zabluda.
Korisnikov avatar
By blenta
"Scarcity of sound literature and cultural achievements marked these years; barbarous practices prevailed."
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!