Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhist_mummies" target="_blank

Buddhist mummies, also called flesh body bodhisattvas, full body sariras, or living buddhas (Sokushinbutsu) refer to the bodies of Buddhist monks and nuns that remain incorrupt, without any traces of deliberate mummification.

..

sad, za pravoslavce ne znam, al ima zabelezenih (i sacuvanih - na otvorenom, u hramovima) ocuvanih mrtvih tela budista.
@smaug

Postoje mosti ljudi koji nikada nisu proglaseni svetim jer nisu od neke vaznosti za samu crkvu(ako pricamo o nasoj crkvi)...netrulezne i mirisljave i to nije nikakva misterija.
To i govori u prilog onome o cemu sam pisao u prvom postu...otvori temu kako
postati svet i netrulezan pa diskutujemo :)
Korisnikov avatar
By smaug
@svejedno
Ne, ne, ne, ne.... nisam rekla da nema ocuvanih mumificiranih/nemumuficiranih tela starih miliJon godina. Bar.

E stvarno - nisam to kaz'la.

@barni011 - da diskutujemo... o cemu? Sti malo jeo bunike?
Korisnikov avatar
By svejedno
@ barni
tesko da su bas mirisljave....

..

@ smaug, vidi sta sam bas sad nasao na jutjubu, prvi put vidim, kolko je ovo verodostojno?

(video inace hiljadu snimaka tih budistickih svestenika, i jbmumtr, ne raspadaju se...i neki moji prijetelji ih videli uzivo etc.....al ovi imaju kosu & sve, to mi nekako...ne ide)

a i znam da history channel ume da luduje sa ufo-ima i sl.
Korisnikov avatar
By smaug
@svejedno
Moze sasvim lepo da se ocuva i kosa, dlake. Vidi npr pod bog body.
Ili ovo: http://irisharchaeology.ie/2011/08/iris ... scoveries/" target="_blank

A probaj da na jutujubu nadjes ovo: http://www.channel4.com/programmes/mumm ... ast-secret" target="_blank

Mnogo je dobro. Proces mumificiranja (po receptu jedne od dinastija) je detaljno opisan.

:)

@barni011 - da li mozes da ukaprias da nije poenta da li su se raspali ili nisu da li su obicni ili su neobicni nego ZASTO je to tako. NIJE zato sto su sveti, bezgresni i ta sranja.
Korisnikov avatar
By svejedno
hvala na linkovima .)

..

al bog bodies znaci zakopana (valjda?) tela...i kapiram ja sve to, zakoni fizike etc, jos ako je neko zakopan u ledu idi & begaj i to...

al postoji jedan slucaj, koji me i zainteresovao da se malo raspitam vise oko toga -
- u sv sl, neki budisticki svestenik sam sebe ubio meditacijom
sa nekom vrstom shala
(taj shal i pojacava haludze i omogucuje ti, jel, da se ubijes, odn da se ugusis ako zelis)
i nikada nije sahranjen
i njegova smrt se smatra zrtvom za staznamsta, neko je napadao dal kinu il neki deo kine,

sve u svemu, nikada nije bio zakopan i telo mu 300 dina kasnije i dalje netaknuto,
eno ga bleji u staklemnom kovcegu u nekom hramu.

mozda je do vazduha, znam da je neka planina u pitanju.

..

a sad ce mozak mi explodira sto ne mogu se setim imena.
Korisnikov avatar
By Hys.
@smaug & svejedno:

i sada ja gledam razna cudesa i imam jedno 25 tabova otvorenih and am learning far too much o razlicitim procesima raspadanja tela kroz kontinente :lol:
Korisnikov avatar
By smaug
@ Hys.
:lol:
Pa uci, i treba. Ne moze ucenje da bude too much.
Mnogo je ovoliko zanimljivo.

@svejedno
Pa ne mogu da ti odgovorim ni sa 'da' ni sa 'ne' na pitanje da li su bog bodies zakopani. Misli se da jesu. Tacnije da najvcei broj njih jeste (bio) zakopan. Medjutim zbog specificne geologije terena koji se zove bog - neke teorije kazu da su samo utopljeni i ostavljeni na mestu gde su utopljeni (Pri tome se misli da su zrtvovani. Da li su, zasto su i kome zrtvovani - milion teorija postoji). dakle, kad su iskopavani nadjeni su in situ - tako se to kaze :wink:

Ako uspes da nadjes onaj program - videces da nije samo fizika u pitanju. Vazduh, klima, odsustvo bakterija, odsustvo kiseonika, stabilna temperatura...
Jako suve klime (bez temperaturnih oscilacija), vakkum koji napravi blato, minus beskonacno - potencijalo najbolje da telo ostane ocuvano.

@barni 011 - odakle da pocnem... Mogu da sastavim spisak sajtova i knjiga ako hoces da vidis sta nauka kaze na to. Ali ne danas - ovih dana. Ako hoces, ja hocu.
A mozes i da sam pocnes da cackas po ovim sajtovima koje sam vec pomenula.
Pa... on je svetac jer boga nema. A i ako ga ima, taj bog ima veoma crn smisao za humor.
A i misljenje da je doticni svetac je misljenje dela populacije u Srbiji, a ne boga kao takvog.
Ono sto se meni posebno dopada kod njega je sto je ostao uz srpski narod do svoje smrti i delio sudbinu istog. NOT! Zbrisao je u Ameriku cim mu se ukazala prilika.
Korisnikov avatar
By spliff
"Ipak se mora odati priznanje nemackom vodji Adolfu Hitleru, koji je kao prost zanatlija i covek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u 20. veku on je dosao na ideju Svetog Save i kao laik poduzeo je u svom narodu onaj najvazniji posao koji prilici jedino svetitelju, geniju i heroju... A nama je taj posao svrsio Sveti Sava. Otuda je nacionalizam srpski, kao stvarnost, najstariji u Evropi".
Vladika Nikolaj Velimirovic, 1935. god.

Nikolaj Velimirovic je tvorac srpskog klerofasizma.Jedna od njegovih osnovnih ideja je udaljavanje Srbije od Evrope. On je antievropejac. Podrzao je fasistu Dimitrija Ljotica. Uprkos svemu tome sv. Sinod Srpske pravoslavne crkve, kanonizovao ga je u svetitelja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!