[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2339463#p2339463]Mage napisao:[/url]^Nisam ni mislio da se menjaju u suprotnosti sa prirodom, to je nemoguće. Ali ni mi sami u potpunosti ne poznajemo tu svoju prirodu, ili prirodu uopšte. Ko zna za šta smo sve sposobni i šta je sve moguće.
Ja sam samo rekao da smatram da stvari mogu da se menjaju, pa i suštinski. "ljudska priroda" nije zapisana u kamenu i može da se menja i iz korena ako treba. Čak šta više, ona "želi" da se menja. Mislim da sa pojavom svesti u ljudskom biću dolazi i mogućnost da mnogo više kontrolišemo svoju evoluciju i sudbinu.
Na kraju će biti na nama da "izaberemo" kuda ćemo ići. Još uvek verujem, uprkos svemu, da taj "izbor" neće nužno biti loš. Eto toliko.
onda sam te pogresno skapirao kada si napisao 'can we change human nature?'.
..
'human nature' mi nije po defoltu losa. razni ljudski
izbori, however, jesu losi.
drugim recima, u ovome^ sto si napisao, ja se manje-vise slazem s tobom .)
..
btw, razlog zbog koga ja mislim da se to nece desiti
pre nego sto se poubijamo su vise....hm....anarhisticke misli ,)
ono, elita & sl. ne dozvoljava raspodelu bogatstva i ostalog,
ali pre svega, ne da se
obrazovanje potrebno da bi se 'kolektivna svest' dovela na visi nivo.
(naravno, mozes ti da obrazujes gladnog coveka sve dok ne umre od gladi i to mu nece nista pomoci, ali nadam se da je jasno na sta msilim ,)
odn. vestacka separacija ljudske rase se namerno odrzava.
..
@ulix...hm...'ekonomske probleme' bih ja stavio pod 'ljudsku prirodu' u sv sl, tako da 'menjanjem/napredovanjem' ljudske 'prirode', manje-vise resis i ekonomske.
u idealnom scenariju, jel.
jer sama ekonomija je produkt ljudske prirode.
al ono sto mi nije skroz jasno je na sta tacno mislis kada kazes
ekoloski problemi?
ovo sto i mars prica?