Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
pa ono, mislim da je u pitanju "keč 22" gde je 70 devica, ustvari 70 nrdova koji po ceo dan njakaju komp... :ccn:
Korisnikov avatar
By acid drop
hahahaha
nisam znala da im je himen samoobnavljajući
veću glupost odavno nisam čula još od bezgrešnog začeća

sve u svemu, povraća mi se od abrahamističkih religija, ali novi zavet... najviše me se sviđža :awesome:
Korisnikov avatar
By EYA
Islam mi je uvek bio zanimljiv...
posebno mi se dopada sto je ostavljen prostor za licni kontakt s Bogom, bez obaveznog posrednika kao u hriscanstvu. Islam je kroz istoriju bio vrlo tolerantna religija, dopustajuci nevernicima (jevrejima, hriscanima..) da zive u zajednici sa muslimanima, uz placanje nesto veceg poreza, i to u doba kada su hriscani u svojim zemljama spaljivali svakog za koga su posumnjali da je druge vere zbog jeresi. Takodje, Islam je jako podrzavao nauku i umetnost, cak i tokom srednjeg veka. Primeri nekih gradjevina u prepoznatljivom stilu, jos uvek su vredne divljenja (npr Alhambra u Grenadi), a da Arapi nisu sacuvali i nastavili da izucavaju znanje matematike preuzete od grka, hriscani bi u svojoj mahnitosti da iskorene paganske obicaje, sasvim lepo iskorenili i matematiku i astronomiju.

kao sto se desava sa svim religijama, tako je i ova cesto zloupotrebljena, iskrivljena... ali to nije prica o Islamu, vec prica o ljudskoj gluposti.
Korisnikov avatar
By Burak
Da ne bih ponavljao i pričao već rečeno, ja ću se osvrnuti na projekciju islama u Bosni i Hercegovini:
Islam u Bosni (a čini mi se i u Sandžaku) shvaćen na potpuno pogrešan način. za to nije kriv narod nego vjerske vođe koje su sve više i politički faktori kao što je npr. Mustafa Cerić ili Muamer Zukorlić koji: veoma često krše pravila izvornog islama; sami i slobodno kako njima odgovara tumače kuran, a i česti su štampani primjeri kurana na srpskom tj. bošnjačkom jeziku u kojima su dodate određene stvari koje u izvornom kuranu postojale nisu.
U BiH se takođe islam mnogo formalizuje pa se mnogi običaji sa bliskog istoka koji tamo postoje isključivo iz praktičnih stvari (nošenje burke kojom se tamošnji arapi koji su bijele kože štite od jakog sunca, prašine i pustinjskog pijeska koga je vazduh veoma često pun; običaj da se ne jede svinjetina takođe je nastao mnogo kasnije od formiranja izvornog kurana takođe iz praktičnih razloga) ovdje od strane vjerskih vođa predstavljaju kao Allahova naredba. Na televizijskim stanicama i štampi federacije bih veoma su česte reklame koje finansira islamska zajednica bih i u kojima se govori kako je sam alah preko proroka naredio da sve muslimanke moraju nositi hidžab; sve su ovo primjeri ogoljavanja izvornog islama.

Takođe, sam Mustafa Cerić se veoma često stavlja na stranu vehabija i talibana, a njegovi govori su veoma često puni mržnje/ksenofobije posebno prema pravoslavlju i semitizmu.
Islamska zajednica BiH na perfidan način tjera djevojke da nose feredžu nudeći im razne stipendije i druge finansijske naknade.
Islamska zajednica u Bosni takođe ima veoma mizoginične postupke tako što napadaju i sabotiraju uspješne žene kao što je slučaj sa Aidom Ćorović u Sandžaku samo što su mediji u fbih pod velikim uticajem islamske zajednice pa žene kao Aida ni nemaju priliku da se obrate javnosti.
Što se tiče estetike-arhhitekture i tu je na balkanu došlo do ogoljavannja i pojednostavljenja što se najbolje vidi na vjerskim objektima - džamijama; izbačena je svaka maštovitost i kreativnost iz građenja te u bih gotovo da i nema džamija koje se razlikuju od ostalih po nekom umjetničkom motivu - većina ih je obična sa jednostavnim betonskim minaretom bijele boje pa onda nije ni čudo što to djecu potsjeća na raketu. Nedavno sam gledajući one stotine džamija po Sarajevu i istočnom Mostaru kontao koliko bi bilo ljepše da su ih napravili 10 puta manje ali da su bile bogatije raznim motivima i detaljima, ali ne vrijedi - islamskoj zajednici je važnije da svaki park(kojih je ionako bilo malo) u Sarajevu pomunari pa kako god to izgledalo..
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by horus.

s jedne strane zagovaraju asketizam za zivota, sa druge strane im je raj izrazito (fizicko) hedonisticko-gastronomski... licemeri najobicniji...
Yep

brdo nekih tupavih pravila, tipa kojom nogom se prvo kroci u wc, kome kapne kap mokrace na pantalone, taj ce goreti u paklu etc...
Ovo zaista. Imaju toliko puno gluosti da prosto :teletabisi:

i bez tih fora kako je pravoslavlje puno gluposti, jer ovde je tema o islamu...
to sto su hriscani musavi, ne umanjuje musavost islama... sve u paketu treba lepo katapultirati na mesec i resiti se gamadi (ovo iz mene govori retorika religijskih ovaca :sweet: )...
Potpisujem svaku reč.

Smrt svim religijama! :D
Korisnikov avatar
By badu
Baš mi je "lepa" religija. Mislim, ako išta, they say shit but they mean it. Za razliku od nekih. Ne znam, deluju mi iskreno.

(Dešavanja novog doba na stranu)
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Мустафа Церић је морон са много веза, зато је ту гдје је. Што се тиче ислама у Мостару, присутан је у врло секуларној верзији из Југославије.
Тј. ту и тамо ко буде у ђамијама. Било ми је драго видјет вјенчанје у ђамији први пут прије пар година. Углавном, ти радикални ходже пролазе због агресивне џрватосрпске политике, а највише пролази због мерхамета.

Што се тиче религиозних с којима сам причао, они су врло филозофски настројени. Један који би за шеријат кобива зна да сам геј и рече да шеријат то не толерира ал нормала, не треба дират лјуде... бла бла.

Имам Куран дома добио сам га и кнјига ко и свака друга религиозна, упуте ко и за управлјанје милк схакером. Ниђе везе.

Свинје су престали јести јер свинје једу лјуде. Свинје и пси би искапали лешеве па зато не воле ни једне ни друге.

И они вјерују да је Муџамед ко Дјевица Марија узашао на небеса с оног мјеста ди је главна ђамија у Јерузалему.

Иначе има и геј имам негдје по свијету хода, прогооглајте га. Има и нека женска која супер прича, канађанка.

Мени су вехабије које виђам много згодне и не пропуштам размјенјиват погледе.

Углавном, по мом искуству, муслимани у БиХ су најсекуларнији народ.

Волим традицију правлјенја јавних чесми. То им је огроман културолошки плус. Обред пранја је диван. Молитве у 5 ујутро су прекрасан призор.

Али у сваком случају, Абрахамске религије не подносим па тако ни Ислам.

Прочитајте и ибн Хазма, живио је прије 1000 година, има савјете и за геј популацију најнормалније и врло топло и брижно написано.
Korisnikov avatar
By 2kune
eh sad... to je isto kao da Amfilohija smatraš za duhovni aspekt vascelog pravoslavlja... :seronjo:
Korisnikov avatar
By 2kune
kako ih ne zanima? pa zanima ih... što više, to bolje...
a što ti veliš o tragediji i ozbiljnosti katastrofe?
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by 2kune

kako ih ne zanima? pa zanima ih... što više, to bolje...
a što ti veliš o tragediji i ozbiljnosti katastrofe?
Držim se naučnih teza: japan se nalazi na sastavu kontinentalnih tektonskih ploča, vatreni pojas pacifika, hipertrusno područje što je izazvalo i cunamije..
A ti? :mazi:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Burak

Držim se naučnih teza: japan se nalazi na sastavu kontinentalnih tektonskih ploča, vatreni pojas pacifika, hipertrusno područje što je izazvalo i cunamije..
što je od napisanog tragedija i što se odnosi na ozbiljnost katastrofe? gdje su ti osjećaji zbog kojih si napisao 'a ne zanima ih tragedija i ozboljnost katastrofe'?

A ja sam pokrenuo temu o islamu, ne o fanaticima i lažnim moralistima što stalno žele pravdati jezik mržnje prema neprijateljskom narodu i vjeri nepostojećim osjećajima prema tisućama poginulih ili ubijenih.
Korisnikov avatar
By Kekica
...u vezi sa zemljotresom u Japanu i "Allahove kazne".Ja stvarno ne verujem da postoje takvi ljudi koji ce da veruju u to.Kazu da je "bog" dobar?Hm, zasto onda nije sprecio zemljotres gde je poginulo ko zna koliko nevinog naroda?Za sve lose sto se desi to je bozija kazna i posle je po vama taj bog dobar!Kada neko pogine slucajno, kazu bogu je trebao jos jedna andjeo, pa stani malo, ako je on svemoguc zasto jednostavno ne napravi jednog andjele nego uzima nekome drage osobe!?!Gde je taj isti bog kada se desio holokaust?Kakav je to bog kada zbog njega ubijaju nevine ljude?Kakav je to bog kome zrtvuju zivotinje?Kakva je to religija kada ponizavaju i kamenuju zene?!Za zemljotres u Japanu je verovatno odgovoran Mesec, koji je negde tih dana bio blizi Zemlji, i poznato je da posle moze izazvati neke prirodne katastrofe, nije to nikakav bog niti njegova kazna!
Korisnikov avatar
By Olórin
Originally posted by Zla_Barbika

Islam--> najveca pretnja i opasnost danasnjice.
Pripadnici islamske veroispovesti--> :osama: :rafal: :sekirica: :burner:
Sada bar znamo šta George W. radi u slobodno vreme...

pa ono, mislim da je u pitanju "keč 22" gde je 70 devica, ustvari 70 nrdova koji po ceo dan njakaju komp... :ccn:
Ako se ovo dobije... Allahu Akhbar!
Korisnikov avatar
By Kekica
Originally posted by Kragi

Oh, pa da li ti zaista delujem tako? :misli:
Ne znam te.Ali nisam se ja dobro izjasnila.Nisam mislila na sve pripadnike islamske veroispovesti, ciljala sam na Osama Bin Ladena, Sadama Huseina, bombase samoubice, to jeste na fanatike.S toga cu obrisati taj post da ne bi doslo do zabune.Izvinjavam se muslimanima ako sam ih uvredila.
Korisnikov avatar
By Kekica

Oh, pa da li ti zaista delujem tako? :misli:
Ne znam te.Ali nisam se ja dobro izjasnila.Nisam mislila na sve pripadnike islamske veroispovesti, ciljala sam na Osama Bin Ladena, Sadama Huseina, bombase samoubice, to jeste na fanatike.S toga cu obrisati taj post da ne bi doslo do zabune.Izvinjavam se muslimanima ako sam ih uvredila.
A sta mislis o pravoslavcima?
znas ono Ratko Mladic, Radovan Karadzic i te fore?

ili o katolicima? o Hitleru npr?

ja se izvinjavam na offu, samo me zanima.
Inace, ja sam ateista, tako da ne podrzavam niti jednu relgiju.Iiii malo sam se zanela pisajuci post, zaboravila sam da sam na gej forumu a ne na ateisti.com :P
By Kragi
Ma ok, ateista sam ... :njanjanja:
nego ti je post bzv pa reagovah. :bubbles:
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by 2kune
Originally posted by Burak

što je od napisanog tragedija i što se odnosi na ozbiljnost katastrofe? gdje su ti osjećaji zbog kojih si napisao 'a ne zanima ih tragedija i ozboljnost katastrofe'?
Tu su osjećaji. Evo i danas kada se prašina prilično slegla i mediji odlučili da je vrijeme da se malo priča o zaraženim krastavcima, žao mi je stradalnika u japanu, posebno zato što što je ta zemlja prije šezdesetako godina sličan nuklearni pakao proživljavala..
By alexandermagic

LEpo što je izbrisan ovaj dio.
Netko bi mogao reći da osoba koja je to bila u stanju napisati zaslužuje Allahovo prokletstvo i četiri Ifrita da je konstantno prate dok ne ode u potpunu propast, ali ja to ne bih rekao, nema govora. Vrlo sam tolerantan po pitanju ovakvih ispada. :ozbiljan:

Elhamdulillah. :osama:
Korisnikov avatar
By Kekica
Originally posted by alexandermagic

LEpo što je izbrisan ovaj dio.
Netko bi mogao reći da osoba koja je to bila u stanju napisati zaslužuje Allahovo prokletstvo i četiri Ifrita da je konstantno prate dok ne ode u potpunu propast, ali ja to ne bih rekao, nema govora. Vrlo sam tolerantan po pitanju ovakvih ispada. :ozbiljan:

Elhamdulillah. :osama:
Again and again, pući će mi glava -.-
Korisnikov avatar
By Kekica
Avganistanac Said Musa (45), saradnik Crvenog krsta i psihoterapeut koji je pomogao već stotinama svojih povređenih i istraumatizovanih sunarodnika, pre 8 meseci je uhapšen i osuđen na smrt zbog prelaska u hrišćanstvo.

link

Evo jos necega zanimljivog:

1.Od islamske revolucije 1979. godine u Iranu je na snazi šerijatsko pravo koje od žena traži da nose veo (hidžab), a od muškaraca da imaju prikladne frizure, da ne nose kravate, ni kratke pantalone. Jedan sveštenik je izjavio da žene koje ne nose prikladne haljine izazivaju elementarne nepogode, dodajući da time zavode mlade muškarce i podstiču preljubu, što povećava zemljotrese.
Katalog, objavljen na inicijativu univerziteta u Teheranu i lokalnog udruženja frizera, ima za cilj propagiranje poželjnih muških frizura "kako bi se izbegle neprikladane frizure i podstakla islamska kultura".

2. Egipat: Tenkovima na hrišćanske manastire.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jeQ85q_7 ... ntrinter=1[/youtube]

3. link

4. link
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!