Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Da, Vespertine. sve se slazem shto si rekao. onako desnicharska konzervativistichka crkva postupa.
no, sve se svodi na to da treba odvojiti individualnu veru od takve crkve.
takvu crkvu treba ignorisati i/ili suzbijati kad zatreba, a veru u Boga (ljubav, razumevanje, poshtenje, dobro, pravednost, inkluzivnost) negovati.
By Speculum Columbae
Hm...Ima jedna srednjovekovna kastiljanska legenda, upisana u čuvenu zbirku Cantigas de Santa Maria, odnosno Himni Mariji Alfonsa X Mudrog.
Legenda kaže da je majka povela svog sina u crkvu da ga posveti Bogorodici da ga čuva.
Dete je jelo hleb i prišlo statui Bogorodice sa detetom i pitalo: “Queres papar?" - "Hoćeš li jesti?"
Bogorodica je rekla svom sinu da pozove dete da ruča sa njima na Nebu. Isus mu je rekao da će jesti sa njima sutra.
Sutradan je dete umrlo (i otišlo pravo u Raj)
Od toga je ostala jedna lepa pesma (139 iz zbirke), a čini mi se da ta legenda objašnjava stav hrišćanske crkve prema ovakvim fenomenima kao što je smrt te devojčice i njene bake - faktički, takva promisaona smrt je došla od Boga, kao dar (dakle garancija za Raj).
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X0p4UBNi ... re=related[/youtube]
Korisnikov avatar
By Dina
Dante,
lepa legenda :)

Da, i ja mislim da umrla deca po hriscanstvu idu u raj, to sam vec napisala. I ne znam odakle to sad ljudima tumacenje o gresnosti deteta...
Korisnikov avatar
By bothways
Jukie bi imao svasta da kaze o (ne)gresnosti dece. :giggle:
Korisnikov avatar
By Dina
:giggle: to da... ali ovi sto komentarisu su neki vajni hriscanski vernici pa bi valjda mogli da znaju u sta veruju ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!