Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Evo jedne bajalice za devojke ( a vala i momke) da mi bili pozeljni i privlacni drugima i da im se ispuni sve sto pozele:

- Zvezdo Danice,
po bogu sestrice,
da noces predjes
dvadeset sela,
dvadeset padina,
dvadeset momaka,
dvadeset devojaka.
Sto god najdes,
milo, suvo da doneses,
i vodu da uzmes.
Kad se s vodicom mijem,
i kad je popijem,
da izadjem suncu na istok,
selu na zavalu,
svim kucama na pogled.
Sto god oci ima,
u men' nek pogledne,
sto god ruke ima,
men' da zagrli,
sto god noge ima,
za mnom da podje.
Korisnikov avatar
By Blubeary
"Sto god oci ima,
u men' nek pogledne,
...
sto god noge ima,
za mnom da podje."

Ovo je malo neodredjeno. Zvezda Danica moze da ti donese vodicu kojom kada se umijes za tobom mogu da krenu i ljudske i neljudske forme zivota.

ovaj se izgleda opekao :0)

http://www.youtube.com/watch?v=rzRdnLiwAv8
Korisnikov avatar
By istok
Ispred mene je RAPHAEL
Iza mene je GABRIEL
Desno od mene je MICHAEL
Levo od mene je URIEL
Oko mene plamte Pentagrami
A u središtu blista
Sveti Heksagram

''
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by istok

Ispred mene je RAPHAEL
Iza mene je GABRIEL
Desno od mene je MICHAEL
Levo od mene je URIEL
A u središtu blista
Sveti Heksagram
Ovo nije crna magija, nego tzv. "ritual pentagrama" Zlatne zore.

Ups, kako ja to znam -- mislite o tome!
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Nikola Mitić

"Sto god oci ima,
u men' nek pogledne,
...
sto god noge ima,
za mnom da podje."

Ovo je malo neodredjeno. Zvezda Danica moze da ti donese vodicu kojom kada se umijes za tobom mogu da krenu i ljudske i neljudske forme zivota.

ovaj se izgleda opekao :0)

http://www.youtube.com/watch?v=rzRdnLiwAv8
LOL
Tako kaze narodno pripovedanije, a ja sam prepisao ... :)
Cudno je da se obraca zvezdi Danici.
Ima neceg neodoljivo paganskog u ovom.
Korisnikov avatar
By istok
Originally posted by Dušan Maljković
Originally posted by istok

Ispred mene je RAPHAEL
Iza mene je GABRIEL
Desno od mene je MICHAEL
Levo od mene je URIEL
A u središtu blista
Sveti Heksagram
Ovo nije crna magija, nego tzv. "ritual pentagrama" Zlatne zore.

Ups, kako ja to znam -- mislite o tome!

Misticna OTO siparica. Nema sta..:sweet:
Korisnikov avatar
By Sunce
Moja magija je svetla, jer sam monahinja Iliokija, ali sam u crnoj mantiji!

Slika
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne, samo umem da gledam u pasulj, ali to ne spada u crnu magiju.
Korisnikov avatar
By Sing
:lood:

Ja vradzbiram po svetu, uspesno rasturam brakove, kunem, saljem kletve, itd. Uglavnom na Valshkom, ali moze i na Spanskom (uz malu doplatu).
Korisnikov avatar
By krpica
evo ja se bavim erotskom vlashkom crnom magijom :pucaodsmeha:

Od svih magija, u razuđenom sujeverju istočne Srbije, posebno je poznata, i posebno pogubna, vlaška erotska crna magija. Ona je nešto kao brend sujeverja u ovom delu Srbije, a njene mnogobrojne žrtve, u zvaničnim sudskim dosijeima, svedoče o specifičnostima ovog podneblja i mentalitetu ovdašnjeg življa.

Posledice su trpele, i još trpe, mahom mlađe žene koje su muževi ili ljubavnici optuživali da su ih, uz pomoć vračara "zavezale" i da su tako postali delimično ili potpuno polno nemoćni. Pakosnica uz pomoć vračare udesi da nevernik, muž ili ljubavnik ostane potentan samo kada je s njom, a nemoćan s drugim ženama. Ili da nesrećnik zanemoća sa sopstvenom ženom da bi ona posle "opravdano" imala slobodu s drugim muškarcima. I sve dok "zavezanom" "ne pukne film" i ne potegne oružje, hladno ili vatreno. A moguće su u toj magijskoj igrariji i razne druge varijante, pa i ona da "zavezani" primora ženu ili ljubavnicu, uz pomoć batina, da sve prizna i da ga "razveže" kod iste vračare koja ga je i "zavezala".

Tipičnim vlaškim magijama i "zavezivanjem" muškaraca u prošlom veku na području istočne Srbije posebno se bavila etnolog Zorica Divac.

Svoj istraživački rad objavila je u zaječarskom časopisu "Razvitak", a zajedničkim prilogom u istom časopisu oglasili su se i zaječarski neuropsihijatri dr Aleksandar Nicić i dr Jovan Protić. Dugo se ovom temom u ovom kraju bavi i poznati specijalista socijalne medicine dr Petar Paunović, dugogodišnji direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu "Timok" u Zaječaru.

Pomenuti autori navode različite motive za "vezivanje". Tako je etnolog Zorica Divac zapisala na terenu i ovu izjavu:

"Žene koje hoće slobodno da se švalerišu ’vezuju’ svoje muževe, jer zna se da muž koji ne može nema pravo ženi da brani švaleraciju."

Pomenuti etnolog navodi i kako muškarac po uvreženom verovanju postaje impotentan. U njenom radu piše:

"’Vezivanje’, odnosno oduzimanje polne moći, na zahtev žene, obavlja vračara koja se bavi crnom magijom. Ona baca čini koristeći pri tome osam magičnih reči i predmete koji imaju tu moć. To su određeni konci, igle, biljke, ljudska krv, pepeo, balega. Od značaja su i neparni brojevi 3, 7 i 9. Od boja su važne crvena i crna, kao i još neki predmeti. Načini bajanja za ’vezivanje’ muškaraca su različiti i zavise od toga da li je moguć direktan kontakt i kakva ’vezanost’ se želi."

Etnolog Zorica Divac zapisala je i kako se čin "vezivanja" praktično izvodi.

"Kada žena koja želi da se osveti za neverstvo mužu ili ljubavniku nađe vračaru, izjada joj se i pogode se za uslugu. Vračara joj daje iglu i objasni kako i kada da je upotrebi. Po tom uputstvu, korisnica usluga mora u toku koitusa, kad njenom partneru ’dođe milo’ da mu zabode iglu u zadnjicu (što on u prevelikom uzbuđenju i ne oseti).

Ili se to čini pomoću sperme i kučine, ili pomoću katanaca, prstenja i menstrualne krvi...

Za ’vezane’ lekari kažu da imaju seksualnu inhibiciju i da su uzroci različiti. Ili su smetnje nervne prirode, ili je muškarac oboleo od šećerne bolesti, ili su u pitanju muškarci koji imaju ’histeričnu strukturu ličnosti’."

U sujeverju istočne Srbije moguće je i "razvezivanje". To opet čine vračare, bajanjem i korišćenjem raznih rekvizita. Najbolje i najbezbolnije jeste da se ona koja je "zavezala" smiluje i nesrećniku dade onaj beleg "odvezivanja". Naučnici još kažu da sve ove radnje preduzimaju "žene koje su u društvenom smislu neuspešne" i da su to žene koje su "napuštene od muža ili ljubavnika", dovedene u situaciju da se svete. Ostaje im jedino da veruju u vračare i magiju.

Mnoge od nesrećnih žena često u Homolje stižu, tražeći leka zanemoćalim muževima ili dragim ljubavnicima, a i iz drugih krajeva Srbije, najviše iz Beograda. Više veruju ovdašnjim babama vračarama "na glasu" nego vrhunskim lekarima u prestonici. Znači to da sujevernih ima i drugde, a najviše ih je ipak na prostoru između Timoka i Dunava. Kažu da se ovde do muškosti drži više nego u drugim krajevima i da je strah od "zavezivanja" zato ovde i izraženiji. Otuda i dramatično doživljavanje polne nemoći.

Kakve su sve drame ovde ljudi preživljavali verujući u crnu magiju može se najbolje videti iz knjige novinara Desimira Milenovića. Pojavila se nedavno, kao plod višedecenijskog istraživanja, naslovljena kao "Erotska vlaška crna magija". U njoj su detaljno, uzbudljivo, opisani zločini "zavezanih" ljubavnika koji su, ušli u sudske hronike Timočke krajine.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ja forumasima na temi moja fotka zabadam špenadle u photoshopu.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by krpica

"Kada žena koja želi da se osveti za neverstvo mužu ili ljubavniku nađe vračaru, izjada joj se i pogode se za uslugu. Vračara joj daje iglu i objasni kako i kada da je upotrebi. Po tom uputstvu, korisnica usluga mora u toku koitusa, kad njenom partneru ’dođe milo’ da mu zabode iglu u zadnjicu (što on u prevelikom uzbuđenju i ne oseti).

Ili se to čini pomoću sperme i kučine, ili pomoću katanaca, prstenja i menstrualne krvi...
:lol: :lol:
kad mu dođe milo :smeh: :smeh: :smeh:
By LeDeNa_
Ako je crna magija tarot karte onda se bavim...ali za to mene nije crna magija :)
By dukkehjem
znate (citaoci x), sta ja ne kapiram... kako neko moz da veruje da ce nesto da postigne nekim vrackama sta ti ja znam, posebno u negativnom kontekstu i to usmereno ka drugima... generalno moz samo sopstvenu energiju da sjebes troseci se na negativne stvari i razmisljanja.
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Null
Originally posted by krpica

:lol: :lol:
kad mu dođe milo :smeh: :smeh: :smeh:
:wundy:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ne, daleko sam jos od toga da u mom source codu stavim komentar:

\\ Magic. Do not touch.
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by 2kune

bah... poso ko i svaki drugi... radi se mnogo, nitko ti ne plaća... onda moraš dodatno radit neplaćeno da kazniš dužnike... samo muka i nervoza... :vestica:
:d :smeh:
Korisnikov avatar
By Hys.
ako se neko bavi belom, onda zna sigurno i crnu. drugo je da li je praktikuje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!