Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By spliff
i sve to ispred ikone
boze me sachuvaj i sakloni
Korisnikov avatar
By Calypso
@ Delete

Istina je da ih tamo lemaju, ovo nije prvi put da se o tome pise. Inace, kad te primaju lepo te pitaju da li si spreman na agresivnije metode lecenja, te imaju pristanak narkomana na bilo sta jer im je u tom trenutku stalo da se skinu sa heroina.

Uzas zivi...
By Kragi
Originally posted by spliff
i sve to ispred ikone
boze me sachuvaj i sakloni

hahahahahahahhahahaahhahahahaahhahaha spliff rules!
Korisnikov avatar
By Li
Kakav lik... ja bi njega malo isprasila po guzici pa da vidi on kako je to...
:nope:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Calypso
@ Delete

Istina je da ih tamo lemaju, ovo nije prvi put da se o tome pise. Inace, kad te primaju lepo te pitaju da li si spreman na agresivnije metode lecenja, te imaju pristanak narkomana na bilo sta jer im je u tom trenutku stalo da se skinu sa heroina.

Uzas zivi...
Ne mislim da pristaju na to da ih neko snima, dok oni primaju udarce od drugih sticenika tih centara i da te snimke objavljuje.
A kao sto rekoh, strogo je zabranjena upotreba uredjaja kao sto su mobilni telefoni, kamere, fotoaparati i sl., pa se pitam kome je u interesu da prica o rehabilitaciji intravenskih korisnika ima takvu konotaciju.
Daleko od toga da stajem na stranu vladike ili bilo koga ko vodi taj centar, ali sam upucena u rad centara te vrste u regionu i osim prica da su sticenici "primorani" na molitve i odredjene verske obrede, nikad nisam dobila informaciju da se u kao vaspitno-popravna i terapeitska mera koristi fizicko nasilje nad korisnicima (od strane drugih korisnika).

Nadam se da ce jedna forumasica da se oglasi na ovoj temi, pa da nam iz prve ruke isprica kakav je zivot u tzv. komunama.
Korisnikov avatar
By KiWi
Odavno je to bilo na TVu.

Tada je neki sveštenik (izuzetno izopačene face) govorio kako te "zle duhove" koji su ih zaposeli, ne mogu da isteraju molitvom jer su se prejako pričvrstili za njihove duše, pa moraju da reše fizički stvar. Tada nisu pokazivali kako ih tuku, ali su bili ti narkomani intervjuisani, pokazivali svoje ožiljke i šljive po celom telu i zahvaljivali se na svakom udarcu (??) ...

baš morbidno ...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Li
Da li si ikad pokusavala da provedes nekoliko dana sa intravenskim ili nekim slicnim zavisnikom?
Korisnikov avatar
By Jake Chambers
Originally posted by the1whowished
Ali oni pristaju da ih lemaju.
Ovaj mi nije delovao baš dobrovoljno... nije li stalno dizao ruke ka licu?

@Delete:
Znači ovaj klip je fejk? Ti nisi čula, pa se nije ni desilo?
Ili hoćeš da kažeš da ovo lemanje nije u sklopu "prevaspitavanja"?
Zar je bitno? Oni tuku bespomoćnog čoveka...

A tek s teološkog aspekta o primoravanju ljudi na verske obrede neću ni da govorim.
By J...
Originally posted by the1whowished
Ali oni pristaju da ih lemaju.
I neke supruge "pristaju" na to. :gotika:

Originally posted by KiWi
Odavno je to bilo na TVu.

Tada je neki sveštenik (izuzetno izopačene face) govorio kako te "zle duhove" koji su ih zaposeli, ne mogu da isteraju molitvom jer su se prejako pričvrstili za njihove duše, pa moraju da reše fizički stvar.
Srednjevekovne metode lecenja. Lov na vestice i isterivanje djavola. :egzorcist:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by J...
Srednjevekovne metode lecenja. Lov na vestice i isterivanje djavola. :egzorcist:
Ne mogu baš da tvrdim da je to baš snimano u Crnoj Reci ... ali neko SPC prihvatilište za narkomane jeste ... Baš je traumatičan video klip.

Zabrijanjajuće je koliko taj zlotvor uživa dok ubija boga u tom momku ... pored sve savremene (+tradicinalne) medicine i samokontrole trebaš da spadneš na nekog ko ne ume da kanališe energiju pa te presavije ko tabak i izbije ti zube?? Dečko je na klipu gotovo pao u nesvest kada ga je opalio pesnicom :( Bolesno!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
već je bilo reči o ovome, baš o ovom idiotu, sećam se imena. ne mogu tačno da se setim koja emisija je u pitanju, ali neko od gostiju je pričao i o ovakvim "metodama". doduše sve se završilo na zgražavanjima. :barf:
Korisnikov avatar
By Lunja
te "zle duhove" koji su ih zaposeli, ne mogu da isteraju molitvom jer su se prejako pričvrstili za njihove duše, pa moraju da reše fizički stvar.
fizicki teraju duhove... ?? :tos:

meni nista nije jasno.

ako bi neko mogao da mi nacrta... hvala. :tetka:
Korisnikov avatar
By Li
Originally posted by Delete
Originally posted by Li
Da li si ikad pokusavala da provedes nekoliko dana sa intravenskim ili nekim slicnim zavisnikom?
Nisam pokusala (malo mi glupo to pokusala ... sta tu ima da se pokusava) ... jer ne poznajem nijednog teskog zavisnika kada je droga u pitanju a moj najbolji drug je leceni alkoholicar i za to sam delimicno ja kriva... na zalost.
Jedan moj drug narkoman se ubio prosle godine skocio je sa zgrade i pao pored moje drugarice... ali sa njim nisam bila toliko bliska znali smo se iz vidjenja i bili vise puta u istom drustvu... ali to je to...
Znam da ces sada reci da nemam pojma kako je to (znam da nemam) i da ne mogu da sudim, da drugacije tu ljudi verovatno i ne mogu da se tretiraju ali ipak one batine na tv-u su mi bile strasne... nije u pitanju bio samar ili jedan udarac da se skrene paznja... lika su isibali fes... a mozda postoje i gora batinanja koja nismo imali prilike da vidimo.
:machevi: :povez: :astral2:
Korisnikov avatar
By m..
jao, citala bas danas u 'vremenu'. koje zlo, mada tesko da je za cudjenje, ovi ocigledno ne zavrcu 'zakone zemaljske' i moze im se da rade sta hoce.

nije mi jasno kako su ikada uspeli bilo koga da izlece time metodama, a da nije neko ko bi se i sam skinuo iz cistog entuzijazma, sve po miles davis metodi (samozakljucavanja na tavanu).
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Lunja
te "zle duhove" koji su ih zaposeli, ne mogu da isteraju molitvom jer su se prejako pričvrstili za njihove duše, pa moraju da reše fizički stvar.
fizicki teraju duhove... ?? :tos:

meni nista nije jasno.

ako bi neko mogao da mi nacrta... hvala. :tetka:
Verovatno se koriste starom srpskom "Nemoj ništa silom, uzmi veći čekić!"
Korisnikov avatar
By KiWi
neka neko spoji teme ...
By жњ
Originally posted by Delete
Originally posted by Li

Evo, ja ih znam i to nekoliko... I imala sam priliku provesti neko vreme sa takvim osobama.

Zavisnost je bolest koja se nikako ne leči nasiljem i imprintovanjem nove traume na već narušenu ličnost... Za takve stvari postoje institucije sa osobljem specijalizovanim za tu delatnost.

To bi isto bilo kada bi se anksioznost ili pak neka psihoza lečili batinama... a crkva je poznata po tome što su epileptičare i šizofreničare "lečili" kojekakvim egzorcizmima, prebijanjima i bajanjima.

Popovi bi trebalo da se drže kandila.
By Ulix
Originally posted by жњ
Popovi bi trebalo da se drže kandila.
Ali zabavnije je tuci ljude nego mlatarati kandilom po polupraznoj crkvi.:hekla:
Korisnikov avatar
By ROYAL
Au, jbt...Objasnio bih ja ćelavom neke stvari :rafal:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
ovo je autocitat (sa facebook-a) koji ostavih asistentu jednom....

"Videli "popovi" da "zdravo Marija" ne pomaže pa rešili da krenu na adekvatnije metode :P
Šalu na stranu..
Pitanje je kako se do ovog snimka došlo i ko ga je i iz kojih razloga plasirao... Ipak, centar radi 4 godine (ako se ne varam)... Zašto ih niko, od ovih što su uspeli ranije da se izvuku, nije tužio ili se obratio novinarima...?!"
Korisnikov avatar
By Jake Chambers
Verovatno imaju većih problema... ili ne daj Bože smatraju još i da je to ok što ih biju...
Korisnikov avatar
By Myto
Originally posted by жњ
Evo, ja ih znam i to nekoliko... I imala sam priliku provesti neko vreme sa takvim osobama.

Zavisnost je bolest koja se nikako ne leči nasiljem i imprintovanjem nove traume na već narušenu ličnost... Za takve stvari postoje institucije sa osobljem specijalizovanim za tu delatnost.
Ja mislim da gresis. Ali sacekacemo da se Delete vrati sa posla (mozda nije napomenula da joj posao usko specijalizovan za takve narkomane).

Ali kao laik, ja cu da kazem da je bolje da ih tuku u ustanovama u kojima se mozda i skinu sa tog zla, nego da ih tuku po ulicama jer su pokusali da obiju trafiku, ili ukradu radio iz kola.
Korisnikov avatar
By Myto
Originally posted by Jake Chambers
Verovatno imaju većih problema... ili ne daj Bože smatraju još i da je to ok što ih biju...
Koliko sam video, nijedan svestenik nije tukao tog narkomana, nego drugi narkomani.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Daleko bilo da podrzavam SPC po bilo kom osnovu, ali svi ti narkomani su svojom ili voljom svojih bliznjih PRISTALI na takav tretman, iako postoje medicinske ustanove koje se bave bolestima zavisnosti.
Naravno da fizicko nasilje nije resenje ni za jedan problem, ali ako se neko svesno odrekne pomoci moderne medicine (za koju ce vam bilo koji verski zaludjenik reci da nista ne valja) zasto bi mene ili vas zabrinjavalo kako mu se 'alternativno' pomaze?
Korisnikov avatar
By ns.happy
hehehe, wilhelmina :superheroj:

slazem se sa stavom da su oni pristali na to. medjutim, nisam siguran koliko je njima predocen ceo taj terapijski sistem. mislim da su oni slagani, obecanjem da ce samo okopavati bastu i da ce im pomoci po sistemu 'rad oslobadja'. a crkva ne sme da laze, zar ne ;)

druga stvar - ja ne smem ni da zamisljam sta li se desava po ostalim crkvenim jedinicama, pocinju da mi lice na neki organizovani sistem logora, sektu gotovo, koja vlada gvozdenom rukom. mislim, vladika u ns brani zmajeve decije igre, sta dalje, nervira ih deciji smeh. nije ni cudno onda sto svoju decu (svi smo mi bozja deca, jel'te) mlate lopatom.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Wilhelmina
Daleko bilo da podrzavam SPC po bilo kom osnovu, ali svi ti narkomani su svojom ili voljom svojih bliznjih PRISTALI na takav tretman, iako postoje medicinske ustanove koje se bave bolestima zavisnosti.
Naravno da fizicko nasilje nije resenje ni za jedan problem, ali ako se neko svesno odrekne pomoci moderne medicine (za koju ce vam bilo koji verski zaludjenik reci da nista ne valja) zasto bi mene ili vas zabrinjavalo kako mu se 'alternativno' pomaze?
To sto su tamo zavrsili voljom svojom ili svojih bliznjih pristali, ne znaci da su te metode legitimne i da je u redu da ih neko tamo umlacuje (u ostalom, eto bio je slucaj da je neka porodica Vasic pokusala da izvuce sina, pa su ih sve prebili). Narkomanija je jedna strasna bolest, i tu nesrecu moze potpuno da razume samo neko ko je tako nesto imao u porodici ili najblizem okruzenju. Ti ljudi mora da su bili potpuno ocajni kad su se uopste odlucili za takav korak (niko ne kaze da nisu decu prvo slali na klinike - bez uspeha, ili uspesno, pa su deca posle imala recidive, a imas i neukog sveta koji ne zna bolje).

A sto se naseg zabrinjavanja tice - Ima ljudi koji dobiju rak, pa su ocajni i neuki pa odu kod baba vracare da im napravi amajliju i elixir i potpuno veruju da ce im to pomoci (bio je slucaj s nekim prevarantom) i onda umru - jel nas se i to ne tice?

Uostalom, nanosenje laksih ili tezih telesnih povreda se kaznjava po prekrsajnom i krivicnom zakonu, i zasto onda to ne bi bilo primenjivo i u manastiru? Jel su oni iznad zakona? (Mislim, ocigledno jesu). A valjda je zakonom odredjeno ko i kako moze da pruza zdravstvene usluge.

Ja mislim da bi drustvo i institucije na ovo i te kako trebalo da reagju, jer je cela stvar protivna elementarnoj logici, krse se zakoni i ljudska prava, i neko ko je zavrsio poljoprivredni fakultet dozira lekove(!). Uostalom, nije u redu da crkva na taj nacin profitira na jednom trzistu ocaja.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by ns.happy
hehehe, wilhelmina :superheroj:

slazem se sa stavom da su oni pristali na to. medjutim, nisam siguran koliko je njima predocen ceo taj terapijski sistem. mislim da su oni slagani, obecanjem da ce samo okopavati bastu i da ce im pomoci po sistemu 'rad oslobadja'. a crkva ne sme da laze, zar ne ;)

druga stvar - ja ne smem ni da zamisljam sta li se desava po ostalim crkvenim jedinicama, pocinju da mi lice na neki organizovani sistem logora, sektu gotovo, koja vlada gvozdenom rukom. mislim, vladika u ns brani zmajeve decije igre, sta dalje, nervira ih deciji smeh. nije ni cudno onda sto svoju decu (svi smo mi bozja deca, jel'te) mlate lopatom.
Pominju se (neke) metode fizickog kaznjavanja u aplikaciji za prijavu, medjutim nigde se ne pominje lopata.
Ustalom, da ti dete na primer ima rak ili hiv, 99% roditelja bi pristalo da im decu batinaju, ako su ubedjeni da ce od toga ozdraviti. A nije neumesno porediti (ozbiljnu) narkomaniju sa takvom vrstom bolesti, jer u sustini ima takav ishod.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by m..
Uostalom, nanosenje laksih ili tezih telesnih povreda se kaznjava po prekrsajnom i krivicnom zakonu, i zasto onda to ne bi bilo primenjivo i u manastiru? Jel su oni iznad zakona? (Mislim, ocigledno jesu). A valjda je zakonom odredjeno ko i kako moze da pruza zdravstvene usluge.

Ja mislim da bi drustvo i institucije na ovo i te kako trebalo da reagju, jer je cela stvar protivna elementarnoj logici, krse se zakoni i ljudska prava, i neko ko je zavrsio poljoprivredni fakultet dozira lekove(!). Uostalom, nije u redu da crkva na taj nacin profitira na jednom trzistu ocaja.
:up:
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by m..
... i neko ko je zavrsio poljoprivredni fakultet dozira lekove(!).
posto ih vec tretiraju kao stoku, meni se ovo cini poptuno legitimnim.
Originally posted by m..
Uostalom, nije u redu da crkva na taj nacin profitira na jednom trzistu ocaja.
ocajnici i jesu njihova target group, te se crkva ne moze kriviti zbog toga sto ce na svaki moguci nacin pokusati da dodje do profita. sto rece jedna mudra zena, crkva je servis za naplacivanje verskih usluga.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!