Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Ne razmisljam... Bilo je perioda kad sam intenzivno i cesto razmisljala o sopstvenoj smrti ali uspela sam da nadjem nacine da to prevazidjem :) O smrti uopste razmisljam ponekad...
Korisnikov avatar
By starsailor
ne mislim da je glupo..svako od nas pomisli na to...
ko sto neko rece "Smrt je strasna samo za one koji ostaju", tako da..
nekada sam non stop mislila na to, i otisla sam daleko :crazy: samo se opusti, to ne mozemo izbeci :)
By J...
Razmisljam o zivotu. Smrt ionako shvatam kao prelaz a ako i nije tako onda ce biti isti osecaj kao kad zaspis. Mnogo je veci problem muciti se pre nego sto umres.
Korisnikov avatar
By Hton
razmisljam da li sam uspeo da napredujem tokom odredjenih vremenskih perioda, da li jos uvek pravim iste greske... nadam se da ce samo smrt oznaciti kraj mog odrastanja.

Smrt o kojoj ja ponekad razmishljam je smrt meni bliskih ljudi. Ona me plasi- kada ja umrem oni ostaju da pate, kada oni umru ja patim...
Korisnikov avatar
By Mage
Da... veoma često razmišljam o smrti.

I strašno me smaraju oni odgovori koji ti svi daju: Ma pusti to, to je glupost, svi moramo umreti! Hellooooooo! Pa ko da to nisam znao!

I jako me smara kad ti kažu: Uživaj u životu, ne razmišljaj šta ide posle. Eh, kada bi svi mi uživali u životu bilo bi extra! Samo što 99% sveta nema u čemu da uživa već se bori za sopstveni opstanak! Pogledaj samo one jadne crnce u Africi... da ti se srce slomi. Aj kažite njima da uživaju!
Korisnikov avatar
By jenny
Ne razmišljam o tome maltene nikada.
Ali kontam da ću što budem bila starija više misliti o smrti. Kad kažem starija mislim kad budem imala 40, 50 godina.
Ovako nema poente jer imam još da giljam ovde na zemlji, te se i ne plašim iste (naravno osim ako se ne desi nešto nepredviđeno pa odem ranije).

Jedino što eto, ponekad mi prođu kroz glavu misli o smrti, ali kao fenomenu, ali i to je retko.
Korisnikov avatar
By De Profundis
Da.

Moze to biti zbog marginalnog statusa unutar društva, jer se simbolički nisi potvrdio/la u poretku, dijagnosticirane depresije ili banalno, zodijačkog znaka.
Korisnikov avatar
By Combo
Ne stalno. O svojoj nikad (zbog ravnodušnosti, ne drugo).
Ali se nekad zavozam za neke ljude .... i onda ne valja.

Za one koji previše razmišljaju o smrti i sebi...
Don't be afraid of death, be afraid of the unlived life ...

Inače su meksički kultura i tradicija sjajni po tom pitanju. Veličanje života kroz ismejavanje smrti i umiranja...

Slika
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Originally posted by Combo
O svojoj nikad (zbog ravnodušnosti, ne drugo).
:up:
Korisnikov avatar
By Amalthea
Misao o smrti je stalno prisutna. Nekad, jedva čujno šuška po zavesi između podsvesti i svesti....nekad proviri iza te zavese....nekad je razgrne, pocepa, drsko kroči u samo središte svesti i biva tako plastična da je rukom mogu opipati.
Da li me plaši? ...Ne u meri da me parališe, više me intrigira. ...promena...prelazak...prestanak...?

In my dreams I'm dying all the time
When I wake its kaleidoscopic mind…
Korisnikov avatar
By nsBeckie
"Smrt je jedina stvar koja uzasava i zato je mrzimo. U danasnje vreme, sve drugo, osim nje, covek moze da prezivi."
--Oskar Vajld

:smeh:
morala sam ovo da citiram, iako to nije moj odgovor na ovu temu.... :smeh:

ONT: Trenutno kako kad. Pre vise godina obavila sam razmisljanje i o toj temi, u smislu da sam bas sela i bavila se kontemplacijom o smrti, o tome u sta ja zelim/mogu da verujem--dakle, sta kazu razne religije, sta kazu ovi, sta kazu oni.... I dosla do nekih svojih zakljucaka, koji su mozda originalni, mozda nisu, ali su onakvi kakvi meni odgovaraju i uz koje ja mogu mirno i stalozeno i to da "docekam". Ne plasi me smrt "per se", plasi me jedino to da mozda necu stici za zivota da ucinim sve sto zelim... No, to ce se neminovno desiti, posto cu uvek zeleti jos nesto vise da vidim, iskusim, ucinim... Tako da, sve u svemu, zacin C.

Neka moja misljenja o tome sta je smrt zadrzacu za sebe, a ona se od tada kad sam dosla do njih nisu promenila, mada povremeno i sada razmisljam o tome, no naravno ne stalno. "Memento mori," okej, ali ne treba preterivati...
Korisnikov avatar
By Tungi
Iliti "plasimo se svega sto nam je strano/nepoznato";)
Korisnikov avatar
By Nuriel
o smrtnici,

bolje razmisljajte kako da ostavite trag u vecnosti :sixto:
By Speculum Columbae
Ne često.
Iz nekog razloga, povremeno me uhvati osećaj da ću tog dana, ili uskoro umreti, pa tada razmišljam kako da spreman umrem.
Ponekada razmišljam, kada prođem pored nekih stvari, šta bi se dogodilo kada bi me to iznenada ubilo.
I imam uvk taj ružan osećaj da kada se opraštam sa nekim je to poslednji put.
Zapravo...ispalo je da razmišljam.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
"Joj, kad ću više da umrem, da se odmorim." -- moja baba :love:
Korisnikov avatar
By _miki_
Ja veoma cesto razmisljam o svojoj smrti.
Veoma cesto ta svoja razmisljanja posipam po drugima kroz moje price o suicidu.
A jos kada se tome doda da sam ateista i da ne verujem ni u reinkarnaciju ni u zivot posle smrti stvari postaju skroz zanimljive.

Ja jesam opcinjen svojom smrcu i verovano bih se do sada ubio kada mi i to ne bi islo na kurac,kao i svest da cu time da prestanem da smetam nekim ljudima i time im olaksam.E tu se gospoda mangupi zajebala.Jedino me inat drzi u zivotu.Inat i nova sezona Doktora Hausa.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
u poslednje vreme cesto.

plasi me prolaznost, nedostatak vremena, da ne iskoristim to vreme na najbolji moguci nacin :uplasen:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by bas bleu
Originally posted by bern
Originally posted by _miki_
E tu se gospoda mangupi zajebala.Jedino me inat drzi u zivotu.Inat i nova sezona Doktora Hausa.
Pričaš li sa nekim o ovome?
http://www.fanforum.com/f233 :awesome:

on a more serious note, mene malo pocinje da brine broj self-proclaimed suicidnih ljudi na ovom forumu. i njihova spremnost da se time, well, razmecu.
Radjeno je neko istrazivanje medju tinejdzerima gde je nadjeno da je procenat lgbt osoba koje razmisljaju o samoubistvu veci nego kod strejt osoba, ima neka tema o tome. A ne vidim sto ne bi ljudi pricali o samoubistvu, pricaju na foumu o ljubavi, kafi sta ti ja znam sta sve ne, pa se osete slobodnim da i ta razmisljanja podele. Sem toga mozda nesto pomogne onima koji eventualno ne pisu a razmisljaju i citaju.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by AngraMaina

"Joj, kad ću više da umrem, da se odmorim." -- moja baba :love:
Moja baba je opet govorila nesto slicno ali imalo je drugu poentu. Bila je jako zivahna i nije htela da se smiri, stalno je negde isla. Kad bi joj majka zabrinuta za nju prigovorila odgovarala je da dok je ziva nece mirovati, imace dovoljno vremena za mirovanje u grobu.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Razmisljam ponekad, ne stalno, pre sam neuporedivo vise nego sad. Nekako sam se pomirila da svi jednog dana moramo umreti, kad nam dodje vreme...i to je to. :hamlet:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!