Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li ikad bili u manastiru?

Da
54
86%
Ne
9
14%
By Ulix
Originally posted by RED BUTTON
Ono što je posebno jeste kada sam proveo noć na Ostrogu.

Nisam Bogznakakav vernik, čak skeptik.... ali ....bilo je ...... vrlo čudno i ne može se opisati. Ne umem ni sam sebi da objasnim. Ne mislim time da kažem da sam doživeo neko prosvetljenje i sl. Samo je bilo čudesno .... i lepo.

toliko
Da ti pomognem oko opisa: bilo je smrdljivo, zagusljivo i neprijatno, prepuno priprostih baba i potpuno nevaspitanih crnogorskih popova i monaha koji su od mumificiranih ostataka jednog dede isposnika i sasvim ruznog manastira napravili turisticku atrakciju.

===========

Inace fruskogorske manastire jako volim, narocito Malu Remetu... :pop:
Korisnikov avatar
By Sunce
Meni su nadrazi i najlepsi manastiri: Mileseva, ovcarsko-kablarski manastiri, Gracanica i Decani. Fruskogorski manastiri mi se najmanje dopadaju u Srbiji.
Korisnikov avatar
By Deksi
Crkve,manastiri,bazilike,katedrale itd. bio i ne volim ih....imam neku averziju od svih tih bogomolja...bas se nelagodno osecam kad udjem...zato jednostavno ni ne idem.
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Vec rekoh da sam ateista, ali pre par godina, kad sam bio na rubu nervnog sloma sam otisao u usamljeni planinski manastir na nedelju dana. Istini za volju poneo sam sa sobom i malu crnu plisanu vrecicu punu belog praska :smeh: Niko nije znao gde sam, iskljucio sam telefon i kad sa m se vratio bio sam preporodjen.
Korisnikov avatar
By PassionFruit
Jesam, nekoliko puta....sto sa shkolom, sa rodbinom ili drustvom...u vecini slucaja je bilo lepo iskustvo :)
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by BornEnchanter
Vec rekoh da sam ateista, ali pre par godina, kad sam bio na rubu nervnog sloma sam otisao u usamljeni planinski manastir na nedelju dana. Istini za volju poneo sam sa sobom i malu crnu plisanu vrecicu punu belog praska :smeh: Niko nije znao gde sam, iskljucio sam telefon i kad sa m se vratio bio sam preporodjen.
jel u vretjici bio prashak za vesh da imash chime da ribash charape o kamen na rechici dok ih izjutra peresh ??
:panker:
Korisnikov avatar
By Jonatan
Bio i provodio neko vreme u mnogim od manastira. Bilo mi uvek lepo. A obisao...mislim da sam obisao sve manastrire u Srbiji osim manstira u Banatu, Manasije i Sopocana.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Bio u Prohoru Pchinjskom.Zanimljivo shto mi se desilo,dok sam obilazio manastir i razgledao naidjem na neku lepo ukrashenu kutiju,otprilike gurnutu po strani.Mada sam lepo vaspitano i kulturno dete,stvarno ne znam shta mi bi,reshio da budem nepristojan i gurnem nos gde mu mesto nije. Zavirim unutra kad imam shta da vidim,moshti,odsechena ruka... Lepo zatvorim kutiju,ostavim gde sam je nashao i zaputim se napolje.I dan danas me zhivo zanima na chije sam to moshti naishao.
Korisnikov avatar
By Stripi
nisam a baš bi htio otić, čisto znatiželje radi :blush:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
bila u nekoliko...u onima koji su kvote na fruskogorskom maratonu...pa bila da vidim...

ne ostavljaju na mene neki poseban utisak sami po sebi

...volela bih, doduse da vidim belog andjela uzivo...
By Çâðê_DUP
Meteori..u pribrežju planinskog venca Pindos i na obodu Tesalijske ravnice, imadoh neverovatan seks. terali su nas da oblačimo suknje preko pantalona, baš je bilo queer.. :happysmoke:
Korisnikov avatar
By D.I.S.C.O.
Bio sam u skoro svim manastirima u Srbiji i Crnoj Gori, i poneki u Rumuniji. I jako volim taj mir i atmosferu koji samo manastir moze da pruzi. Uvek se osecam kao preporodjen posle posete manastiru. Takodje volim da znam istoriju svakog od tih manastira, kao i da razgovaram sa monasima i monahinjama tamo.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Originally posted by 2kune
Koštuničine? :trep:
Nemoj tako,zhiv chovek,josh nije stigao do tog stepena raspada :D

Bio sam takodje u nekim totalno ruiniranim napushtenim manastirima u okolini Nisha, chim saznam koji su,popisacu ih, uz detaljne informacije,jer su lokacije same po sebi fascinantne
Korisnikov avatar
By walt333
jaooj ja sam kada sam imao 11 godina doziveo prosvetljenje (citaj poludeo) i resio da postanem svetac:saint:, postio sam svaki post, znao citave molitvenike napamet(pre posle jela, pre posle spavanja, pre posle ucenja, pre posle kenjanja), u svemu video greh, mrzeo gresnike(pogotovo pedere), obozavao ikone(postoje cak i tu pravila kako se ikone ljube), trosio sav dzeparac na kupovinu crkvenih knjiga i terao mamu i tatu da me stalno vuku po manastirima, sto su oni ne rado cinili. :pop:

Tako da sam ubrzo posetio najpoznatije manatire u Srbiji. Onda sam sa 12 i po godina zakljucio da je sve to glupost(citaj ozdravio sam) i odrekao se svog krstenja, danas Isusa ne priznajem ni za istorijsku licnost, pljujem kada prolazi pop, uzivam u porocima i obozavam paganska bozanstva u koja verujem vec vise od 6 godina, ali verovali ili ne ja i dalje idem po manastirima ali samo kao kulturno-istorijskim spomenicima, i mogu da kazem da uzivam, pogotovo da skandaliziram monastvo
By alexandermagic
Da, manastir Ostrog, prije par godina.

Zanimalo me je da vidim i to čudo o kome svi imaju samo riječi hvale. :pinknaocari:
Utisci: masa ljudi svih uzrasta i specifična atmosfera. Priznajem da je cijelo mjesto , bez obzira na gužvu, zračilo nekim dubokim mirom.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Bila sam u dosta manastira, vernik sam. Volim da posecujem i dzamije i sinagoge. U Novom Sadu ima prelepa sinagoga, tu se takodje odrzavaju i koncerti klasicne muzike :wink2:

Sabornu crkvu najcesce posecujem, tu sam krstena....vezana sam za nju :) Cim udjem drugacije se osecam, spokojnija sam, jednostavno mi prija :)
By Sixto
Jesam, ali mi oku pre prija barok i visoka gotika! Uvek sam pre za Almasku crkvu nego za Sabornu jer mi je sve to uradjeno onako s malo vise stila!
Korisnikov avatar
By Allkey
Bio.

Komentar je uvek bio i ostao isti.

Divne građevine, divne indeed, samo često malo raspale i matore, ali ipak... Odlična izolacija!

Sajam kiča, brate.

Hram Hrista Spasitelja u Moskvi. Ajao. <3
Korisnikov avatar
By DJ Nemo
siris blud i nemoral po Kotoru a hoces u manastir :njanjanja:
Korisnikov avatar
By el jaguar
super..kladionica,grand parada i veselijada!!:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!