Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By gari
Svaka nauka, vestina i tehnologija uvek se nalazila u rukama mocnih. Zato "sirotinja raja: nikada nije mogla da se izdigne iznad onoga sto i sada jeste tj. robovanja sistemu a sistem cini uvek jedna odredjena grupa ljudi /oligarha/ koja se sluzi onim sto poseduje da sto duze zadrzi moc u svojim rukama.

Sta mislite, da je sve do sada bilo nemoguce da se bogatstva u kojima neki plivaju nisu mogla ravnomerno i pravedno rasporediti svima na svetu. Na jednoj strani umire dnevno po 20 000 ljudi od gladi a na drugoj nema vage da izmeri debljinu USA debila?

Ne, rasporedjivanjem bogastva na ravne delove oligarsi bi izgubili moc a to je ono sto oni zele.

Pokusaj sa komunizmom pocetkom XX veka je bedno propao jer oni koji su trebali da ga sprovedu u delo su odmah po stupanju na vlast bili opsednuti mocima koje su im date i samim tim su se izdvojili i sami postali ono protiv cega su se borili tj oligarhija.

Taj primer je najbolje prouciti kod nas. Po dolasku na vlast sve te komunjare i borci za narodna prava su se uselili pravo u vile na Dedinju mrske im burzoazije a Marshal pravac u Kraljeve dvore.

Pri tom su jos /psiholoski a malo i mashinkama/ ubedili narod da im je tamo mesto jer im treba mir i tisina za razmisljanje o dobrobiti narodnih MASA. E ta MASSA to je ono sto zanima psihologe.

:zvezdice: :uplasen: :alien:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Na toj temi je doktorirao Fuko. I bi revolucija u drustvenim naukama.

A ti Simore nemoj da si svaba nego napisi malo detaljnije o tome kako funkcionisu (ferceraju) ti mehanizmi koje si pomenuo, da se izobrazimo i amuziramo a ne da tapkamo po mraku tj. in tenebris ter da ostanemo slepi kod ociju

:kiss:
By Simor
Eeee, neću vas ja izvući iz mraka nego radikalni Thomas Szasz. :) A Szasz je lepo primetio da je osnovna greška psihijatrije (i psihologije koja se bavi mentalnim zdravljem/bolešću) u tome što život posmatra kao problem koji treba da se reši, a ne kao cilj koji treba ispuniti.

Dakle, čim vam neko predstavi život kao problem, pazite se! :serlok:

off: Što se Foucalta tiče, predlažem da tu loptu prebacimo u Nikodemijino dvorište...
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by Simor
Eeee, neću vas ja izvući iz mraka nego radikalni Thomas Szasz. :) A Szasz je lepo primetio da je osnovna greška psihijatrije (i psihologije koja se bavi mentalnim zdravljem/bolešću) u tome što život posmatra kao problem koji treba da se reši, a ne kao cilj koji treba ispuniti.

off: Što se Foucalta tiče, predlažem da tu loptu prebacimo u Nikodemijino dvorište...
Ma, tu loptu zvanu Fuko ne treba uopste dirati, a ne prebacivati u necije dvoriste... Na zalost, citav njegov zivot izgleda kao problem bez resenja, neispunjenost koja prosto razocarava...
Korisnikov avatar
By gari
Eto ti ga na? Sa mame na tatu, sa tate na mamu i niko da diskutuje ozbiljno? Shta vam je, zar je sramota pokazati da neshto znash? Pa nechete valjda da pustite mene polupismenog da objashnjava shta je pisao Fuko i ostali?

:protest: :smeh: :tenis:
Korisnikov avatar
By svejedno
@ gari

Covek je ono sto interesuje psihologiju.

A psihologija mase je psihologija rulje, i to je npr 5. oktobar, izmedju ostalog.

No, manipulacija koju pominjes je postojala i pre psihologije kao nauke, ali su isti principi, slazem se.

Mada je ranije mnogo lakse bilo koristiti silu i ne baktati se psihologijom, sada stvari prilicno drugacije stoje.

Sta reci - TV.
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by svejedno
@ gari

Covek je ono sto interesuje psihologiju.

A psihologija mase je psihologija rulje, i to je npr 5. oktobar, izmedju ostalog.

No, manipulacija koju pominjes je postojala i pre psihologije kao nauke, ali su isti principi, slazem se.

Mada je ranije mnogo lakse bilo koristiti silu i ne baktati se psihologijom, sada stvari prilicno drugacije stoje.

Sta reci - TV.
Kad smo kod psihologije mase, OBEVEZNO procitati "Moc mase" od Elijasa Kanetija. Inace, zadnjih sam desetak dana prosetao sva mesta (ulice, restorane, kafea) u Becu, a koje Kaneti pominje u svojoj autobiografskoj trilogiji "Spaseni jezik" + "Baklja u uhu" + "Igra ociju"...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
E pa da, Szasz je pravi covek! A Nikodemija jeste u dvoristu ali mislim da je bas sad uzela da razastire neki ves na striku pa ne znam da li ce nam vratiti loptu... :cool2:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by ...

Ma, tu loptu zvanu Fuko ne treba uopste dirati, a ne prebacivati u necije dvoriste... Na zalost, citav njegov zivot izgleda kao problem bez resenja, neispunjenost koja prosto razocarava...
A sto, mica, bas je tako nekako divan s onim teskim okvirom naocara sav mrsav i tanan (osusio se ko sveti duh, govorila bi moja baba)-- a uostalom sta ce problemima resenja ako su problemi lepi?! Ta lula u stvari i nije lula, ce n'est pas une pipe -- ili tako nekako... :hug:
By Simor
Originally posted by AngraMaina
A Nikodemija jeste u dvoristu ali mislim da je bas sad uzela da razastire neki ves na striku pa ne znam da li ce nam vratiti loptu...
Eh, ta Nikodemija! Namesto da bude intelektualka ona se u pralje zdala. Umesto Foucaltom da razbija patrijarhat, ona postaje njegova sluškinja (mislim, patrijarhata, ne Michela). Pih!
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by AngraMaina
Originally posted by ...

A sto, mica, bas je tako nekako divan s onim teskim okvirom naocara sav mrsav i tanan (osusio se ko sveti duh, govorila bi moja baba)-- a uostalom sta ce problemima resenja ako su problemi lepi?! Ta lula u stvari i nije lula, ce n'est pas une pipe -- ili tako nekako... :hug:
Ma, znas da nije do okvira naocara nit do lule, ali hajde...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!