Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By gari
Pa da, da nema kontrasta kako bismo se prijentisali u ovom svetu sa naših pet čula. Naravno, ništa nije ni sasvim crno ni sasvim belo ali glavno je da mi znamo da postoji i sasvim crno i sasvim belo /baš sam se uhvatio za ne-boje koje su najlošiji pirmer za ovo/. Dobro hajde, dobro-zlo. Može li iko da kaže za nekoga da je sasvim dobar /a šta je to dobar tek je pitanje/ ili da je neko sasvim zao / i ko je zao je opet pitanje kulture, društva, civilizacije u kojoj živiš/. Primera radi, Maje su prinosile ljudske žrtve i to je bilo sasvim prihvatljivo, civilizovano i dobro za njih. Čak su se otimali ko će biti žrtvovan /kada nisu imali zarobljenike/. Pojam i kontrast je vrlo rastegljiv pojam. Kako objasniti čoveku koji je od rođenja slep šta je svetlost, crveno, plavo...Kako gluvome objasniti šta je muzika, cvrkut ptica...Dakle, kako je Ajnštajn zaključio sve je relativno, zavisi samo od tačke posmatranja.

:yes: :crveni: :mag:
Korisnikov avatar
By svejedno
Smrt definise zivot.
Ovo ponavljam 100ti put.

Da nema smrti zivot ne bi morao da ima ime.

Da nema svetlosti ne bi znali da zivimo u mraku itd itd.

Ali jin jang simbol to ipak najbolje simbolise.

A da mrak zahteva svetlost, ja vidim dokaz i u tome sto u mracnim dubinama okeana, gde dakle nema svetlosti, same ribe svetle, kao sto u mraku univerzuma svetle zvezde.

Raj zahteva pakao.

@ Sutekh

Pricu je napisao Neil Gaiman, al za najbolji strip ikada - Sandman, radi se o personifikaciji sna, Morpheusu, on i prima te kljuceve.

Ne posedujm strip, imam ga na svom kompu zapravo, al ga a kapiram da NEGDE moze da se skine, al ja ne znam na kom sajtu.

A poceli su da ga prevode i kod nas, ali nisu poceli od keca, ima 12 tomova inace.

Iscekiraj na netu, prvi, prakticno, strip koji je delo PISCA, koji pise i romane, ja obozavam njegov roman 'Americki bogovi', i 'Sandman' je, zaista, umetnicko delo.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by gari
Hrišćanstvo je neka vrsta "proleterske revolucije" antičkog doba.
Fuck...ovo je jedna od najsmesnijih & najtacnijih definicija (sa neke istorijske strane gldanja na religiju) koju sam cuo.

Svaka cast, stvarno jeste.
Isto se i razvijalo kroz vreme 'posle revolucije', kroz crkve/drzavu itd.

Svaka cast.
Korisnikov avatar
By gari
Pa da-sve velike ideje su u početku OK i sa najboljim namerama, ali onda kada počne "realizacija" počnu sranja jer je u prirodi čoveka da bude sebičan i statičan i onda svaka ideja o promeni /revoluciji/ propadne jer se odmah pojave ćifte, sitne dušice i vrate sve na staro. Verujem da Hrist jeste imao ideju o jednakosti ljudi i opštoj ljubavi koja će obrisati sve mržnje, ali to nije imao ko da realizuje. naprotiv, njegovi učenici su požurili da ponovo naprave hram nalik na judejski i da počnu da sakupljaju "judine srebrnjake". I eto na šta se napravi Crkva-na profitabilnu organizaciju gde Biga više nema. Samo interes. Vladike /koji su monasi i imaju zavet siromaštva/ voze se u "Mercedesima" S klase. Zar ima većeg licemerja? I nije ih sramota da pričaju o "grehu" nekog siromaha koji je možda morao da ukrade parče hleba da nahrani svoju decu.

:meda: :svetac: :burner:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Hehe, ali fora je u tome shto vladike to ne poseduju :P
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by Sutekh
Hehe, ali fora je u tome shto vladike to ne poseduju :P
Da, to je ono kao i sa Drgom Titom, imao je sve ali ništa /kao/ nije bilo njegovo. Ali, mogao je samo on to da koristi i niko drugi. Tako i vladike, voze se u "Mercedesima" ali im je opravdanje da nije njihovo vlasništvo. A što se ne voze onda u "Fići"? Ili u čezama? Ili da idu autobusom /kao sav nenormalan svet/? Dosta mi je popovskog licemerja!

:pop: :domino: :sekirica:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Kad si vecj podvukao tu paralelu.. Shta cjesh.. I jedni i drugi su u fazonu bratstva i jedinstva :P
Korisnikov avatar
By gari
Izgleda da su, kao i "templari" malo više brinuli o bratstvu a jedinstvo su ostavljali za "kelije".

:panker: :lol: :pinknaocari:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!