Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
Kazem, svi Svamiji ponavljaju da je to jedini spas u Kali yugi. a i taj ucitelj medju smojim titulama sigurno ima Svami.

Svaki nivo svestenstva u hinduizmu, kao i kod nas, ima naziv, samo sto oni zadrzavaju i stare titule kao dokaz nivo koje su prosli, mozda.

A Brahmani (svaki brahma ima titulu i Svamija) i Lame se smatraju najvecim svecima, yogini magovima.
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Sutekh

Isto tako su Native Americans smatrali bufala svetom zivotinjom, jer od njega su ziveli, dakle smatrali su je zivotinjom koja im omogucuje zivot ( odecu, satore, hranu) te su imali slicne rituale a ja njih smatram dosta povezanim sa prirodom.

Kao sto su mleko & mlecni proizvodi 'hrana hindusta' & krava sveta zivotinja.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Naravno da se potpuno slažem i sa tobom i Svejedno da su makro i mikro kosmos toliko povezani da u jednom momentu, ta?ki, dimenziji mikro prelazi u makro kosmos a makro u mikro kosmos. Ta povezanost je u obliku spirale, gde centar spirale po?inje u nama a i beskraj spirale opet završava u nama, tako da smo i mi u kosmosu i kosmos je u nama. Zato je sve mogu?e, samo treba verovati u to.
Grafichki prikaz tvog teksta i uopshteno ovoga o chemu prichamo je mandala.

Inache, svejedno, komentar na tvoj tekst je :up:
Korisnikov avatar
By gari
Mnogi ne znaju šta je mandala. Mandala je vrsta slike koja se pravi od vrlo sitnog peska u svim bojama i prikazuje prolaznost svega što je materijalno. Ina?e, sliku radi po nekoliko budsiti?kih sveštenika oko godinu dana da bi, kada je završe, Dalaj Lama jednim pokretom ruke razorio. Tako na simboli?an na?in pokazuje koliko je nesavršen naš svet mada izgleda kao da je savršen, jer mandala je vrlo lepa kada se završi, li?i na neku geometrijski pravilnu šaru /možda približno persijskom ?ilimu ali mnogo složenijih motiva/.

:pop: :evilwait: :marinac:
Korisnikov avatar
By svejedno
E, cuo sam za to i video. To su predivne slike, lice na savrsen tepih. Isla je neka grupa tih umetnika po svetu, inace, misim da im trba manje vremena sto ih je vise.
Predivno.
Korisnikov avatar
By svejedno
Skroz su psihoelican, hinduisticki tepih fazon. Probacu kasnije da nadjem neke na mrezi.
Korisnikov avatar
By gari
Da, jedna mandala je bila u jednom filmu gde je Bred Pit igrao ulogu alpiniste koji se penje na Himalaje ali dospe do mladog Dalaj Lame. ne mogu da se setim imena filma ali je bio vrlo lep jer je prikazivao šta se dogodi kada se srettnu ljudi koji pripadaju razli?itim kulturama.

Neku mandalu možda naðeš na pretraživa?ima, ja ne znam baš da rukujem tim postavljanjem slika na Forum.

:potapsava: :cigareta: :paradajz:
Korisnikov avatar
By svejedno
Evo prve dve , dok se druge ucitavaju , treba im vremena.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By svejedno
7 god na tibetu.

Sta, jel prva ne moze, prevelika, sta? A divna je.

Ako vas interesuje, gore pise sajt pa je pogledajte, bolesno precizna geometrija a pesak.
(Sad sam promenio prvu sliku a ko debil misam zapamtio ime sajta, jbg)

@gari
Takve stvari obeshrabruju i ohrabruju nas sto se bavimo umetnoscu, jer ovo je predivno, kao da ti bace u lice : sve sto ti mozes, mozemo i mi, a nama to znaci koliko crno ispod nokta.

Slika

Sa druge strane, pokazuje radost stvaranja, a inace simbolise upravo to, stvoreni univerzum i njegov kraj (kao i sam zivot na mikro nivou)

Slika
Korisnikov avatar
By gari
Da, a posle kažu da su atom i njegovu strukturu uo?ili prvo atomski fizi?ari a eto, prva mandala je baš precizan model atoma sa sve elektronima i jezgrom. Uostalom u mandali svako može videti ono što ho?e, to i jeste svrha mandale, da pokaže savršenstvo u nesavršenstvu i kraj toga /razaranjem/. Mandale su predivne i mogao bih da gledam u njih i da razmišljam danima. Baš ti hvala što si ih pronašao, nadam se da ?e i druge Forumaše zainteresovati. Sutra ?u potražiti još više podataka o mandalama, ima tu toga još.

:happysmoke: :jumphug: :jumphug:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ciste, unistavaju
Slika

Slika

Prave, 'slikaju'
Slika

Slika
Korisnikov avatar
By gari
Pogledaj samo ovu poslednju, kao kakav predivan cvet. Zato se samo kod budisti?kih sveštenika može osetiti takav mir i, ?ini se, da bih njima mogao sve re?i a da oni i ne trepnu. Sasvim druga?ije posmatraju spoljašnje manifestacije života i odrekli su se svega da sa sobom osim ogrta?a i sandala nose još samo posudu kojom prose hranu. Koliko je to suprotno od sveštenika hriš?ana koji tr?e za nekom materijalnom dobiti, pogaðaju se oko cene opela, od siromaha napla?uju osve?ivanje vodice za slavu itd. ne mogu ni da komentarišem. Prosto bedno.

:deda: :okret: :ogledalce:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Bash mi je drago shto se ova tema ovako razvila, svaka chast people! :up:
Korisnikov avatar
By svejedno
Inicijator teme je krivac! ;)

Salim se, Sutekh, iskreno, Great minds work alike ;)

Cak sam otvorio i novu temu 'Mandala slike' inspirisan ovim.
Korisnikov avatar
By svejedno
@ gari
Bas sam sa jednim forumasem ateistom pricao nesto o budizmu i uporedjivao njihova i nasa sveshtena lica...

Budisti zele i nude ZNANJE ( mislim na duboko, pravo) nasi nude samo SLEPU VERU, a hriscanstvo takodje sadrzi znanja, ali oni kao da ga ignorisu.

Ne sporim moc vere, ali volim i moc znanja ( a znas na koju vrstu znanja mislim)
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by svejedno
Inicijator teme je krivac! ;)

Salim se, Sutekh, iskreno, Great minds work alike ;)

Cak sam otvorio i novu temu 'Mandala slike' inspirisan ovim.
Ne znam da li si video shta sam napisao na onoj temi koju je otvorila ona devojka koja ima problem sa rodnim identitetom? :D

Gledacju da prelistam "charobnjakovog shegrta" i da nadjem onaj deo gde Jogananda govori piscu knjige o mandali, da dam mali doprinos toj temi
Korisnikov avatar
By Sutekh
Micro to macro
Representing the universe itself, a mandala is both the microcosm and the macrocosm, and we are all part of its intricate design. The mandala is more than an image seen with our eyes; it is an actual moment in time. It can be can be used as a vehicle to explore art, science, religion and life itself. The mandala contains an encyclopedia of the finite and a road map to infinity.

Carl Jung said that a mandala symbolizes "a safe refuge of inner reconciliation and wholeness." It is "a synthesis of distinctive elements in a unified scheme representing the basic nature of existence." Jung used the mandala for his own personal growth and wrote about his experiences.

It is said by Tibetan Buddhists that a mandala consists of five "excellencies":
The teacher • The message • The audience • The site • The time
By XanaX
yup, jungovci imaju pravo, ja sam kqao klinac volio crtati komplicirane geometrijsko-negeometrijske kombinacije, prvo s teh. olovkom, a onda bih popunjavao s tankim flomasterima. moja stara je to sachuvala i jednu je cak priljepila na zid u vikendici. prosle godine, kod nas je u gostima bila jedna psihijatrica, i ona obilazi vikendici i vidi moj crtez i pita: "otkuda vam ova predivna mandala?"...
Korisnikov avatar
By svejedno
Jos jedna, nisam mogao da odolim:

Slika

Sam centar slike mi je predivan.
Ma strasno.

@ Sutekh
Jesam, video sam :)
K'o sto vidis gore, slazemo se :)
Korisnikov avatar
By Sutekh
Strava je. A i avatar ti je strava. Btw, hvala na ovoj slici, kad se preselim, odnecju je u shtampariju, da mi je oshtampaju u velikom formatu. Hocjem da je uramim! :D
Korisnikov avatar
By Aradija
ja idem na jogu godinu dana
Jako smiruje,ispunjava pozitivnom energijom..ja se osecam veoma harmonicno od kad idem na jogu :)
Ali,naravno ako je volis i ako ti to odgovara..
Za nekoga je to isuvise usporeno
Radimo hatha jogu (vezbanje) jedan sat i meditaciju 20 min.

Istina je da oni koji dugo idu na jogu i koji je stvarno vole imaju pozitivnu auru oko sebe..sijaju..
Mene jako privlace takvi ljudi..neobicni,koji sijaju i koji imaju pogled Diane Gaidry (Loving Annabelle,profesorica...)

Cak i ako nisu fizicki narocito lepi,ako zrace..posle nekog vremena ti postanu jako lepi,jednostavno ne primecujes vise fizicke nedostatke..

Znam par ljudi koji mi prvo nisu bili narocito lepi,ali me je jako privlacila njihova energija,pa su mi kasnije postali veoma lepi..cak mi se i svidjaju njihovi nedostaci...npr. obozavam tanke usne zato sto jedna zena koja ima neverovatnu energiju ima tanke usne,pre mi to nije bilo nesto lepo..

Kriterijumi fizicke lepote se mogu menjati..bar ja tako mislim..
Korisnikov avatar
By anche
meni najvise odgovara hata joga kao fizicka aktivnost. radim je on-off vec tri godine i uvek kada sam u on fazi primecujem da se bolje osecam, da mi je drzanje stabilnije, da sam smirenija i samopouzdanija. valjda je to ta kundalini koju spominjete...

mene ne zanima, za sada, sta je - vazno da 'me radi' :D
Korisnikov avatar
By Dirrty

Nisam siguran kada ću u sopstveni raspored fizičke aktivnosti ubaciti yogu, jer verujem da je fizički zahtevna sama po sebi ako se radi predano (da ne kažem pravilno)... ali meditaciju planiram da uvedem u dnevnu rutinu uskoro.

Fascinira me već neko vreme, ali na praktičnom nivou. Retko sam obožavalac teorije.

^
Da, kreni polako, stupanj po stupanj, radi maksimalnog ucinka. Raspitaj se i o posebnim propratnim pojavama koje se javljaju kad se sve pravilno izvodi i kako da ih ili minimiziras ili potpuno eskiviras. Znaju bit smetnja u svakodnevnom funkcioniranju...

Tvoja gradja mi i jeste ili za plivanje ili za jogu. A i mozda ti se vrati zivotni entuzijazam u pogledu. Kiss kiss. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Dirrty
https://www.theultimateyogi.com/calendar/" target="_blank

Iskopao sam ovog lika i njegov poslednji i najpotpuniji program. Prija mi njegova pojava, ton i raznovrsnost pristupa... mada nisam još spreman da se posvetim isključivo yogi, a ovaj program ne ostavlja vremena za druge treninge. Idealno bi bilo nešto do pola sata. Da li neko iskusniji ima iskustvo sa njegovim vežbama ili makar može da prokomentariše?

Može se iskopati na torrentima (10 GB).

@Alexandermagic

To zvuči uznemirujuće. Jedine nepoželjne posledice koje pronađoh su negativne - fizičke povrede ili mentalna nestabilnost usled nepravilnog izvođenja vežbi.
Korisnikov avatar
By Herald
Ove je odlicno za bol u ledjima, ali oprezno, morate prvo ojacati misice da biste izveli vezbu pravilno bez povredjivanja:

long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!