Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Koja je vasa religija?

Ateista
34
25%
Pravoslavac
41
30%
Protestant
5
4%
Katolik
3
2%
Jehovin svedok
Nema glasova
0%
Musliman
3
2%
Wiccan
3
2%
Svi ostali oblici Paganizma (sem Wicce)
6
4%
Moderni Satanista
4
3%
Tradicionalni Satanista
1
1%
Jevrej
2
1%
Budista
5
4%
Hinduista
Nema glasova
0%
Drugo
28
21%
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Prosvetni radnik u nastajanju...
Salu na stranu, nisam religijski opredeljena, pokazujem interesovanje za stare paganske i mnogobozacke religije, ali je to samo hobi... ili religija i treba da bude neka vrsta hobija...ili bi ja trebala da jos malo odspavam....
Korisnikov avatar
By Skyen
pravoslavna hriscanka sa budistickim pogledom na svet i respektom za protestante, a po belief o maticu - new age-erka

da skratim, volim da freekombinujem, tako da bi se kao rezultat moglo izvuci - eklekticarka!
Korisnikov avatar
By Delete
Uzdrzavam se od pripadnosti bilo kojoj religijskoj grupaciji, tacnije, ako moram da se izjasnim, vrlo cesto se izjasnjavam kao ateista.
Korisnikov avatar
By Myself
Krstena sam kao pravoslavka i to sa nepunih godinu dana. Dakle, nisam mogla da biram.
Sada je moja religija ljubav.... U svim oblicima. :hail2:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Ja sam ateista, ali nije mi jasno ko je bio tako "pametan" pa je uvrstio ateizam (hehe, zvu?i kao neki pokret) u odgovor na pitanje "Koja je vaša religija?" :lol:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by PauLi
Originally posted by EYA
verujem u Boga, u religije ne verujem.

od ponudjenih, najblizi mi je budizam :astral2:
Joj Eyice moram da se umešam.
Ako veruješ u boga, onda ti najbliža religija ne može biti budizam.

Budizam je ateisti?ka religija, o kojoj sam pre desetak godina znao mnogo toga, ali sam dosta togba zaboravio.
BUDISTI lamaisti?kog tipa (Tibet, Mongolija, Južna Koreja) sasvim sigurno ne veruju da postoji jedan bog koji nas je stvorio i koji upravlja svetom.
Oni otprilike veruju u to da su sve duše u kosmosu ravnopravne sa ravnopravnim šansama.
Dakle nema jednoga koji je iznad.

POSLE SMRTI
po budistima duh prelazi u telo novog fetusa, što se zove REINKARNACIJA.
Naj?eš?e se reinkarniramo u sli?na bi?a, ali ako je neko bio zao i jako loš može se reinkarnirati u životinju, i obratno.

Kako je tekla evolucija životinja, tako je bilo i sa našim dušama.
Svako od nas je i duhovno prelazio put od amebe, bi?ara, preko dinosaurusa, majmuna, da bi se najsavršenije duše danas reinkarnirale u ljude.
(Eto odgovora zašto vas neki ljudi podse?aju na gmizavce ili druge životinje)

Budizam je sve ali monoteisti?ka religija svakako nije.

Ina?e ja sam agnostik, koji veruje prvenstveno u nauku i logiku.
I nisam pasivni posmatra? religija.
Mislim da su religije u praksi vrlo opasna stvar, da su štetne za izgradnju zdravog misaonog procesa i da se protiv njih treba i organizovano boriti.
Što bi rek'o jedan nau?nik: - U nauci ne postoji izraz verujem. Mi zaklju?ujemo na osnovu ?injenica.
apsolutno se slazem. Budizam nije religija vec ucenje o zivotu.
moja predstava Boga je potpuno drugacija od onog sto religije propovedaju.
moja je greska sto sam upotrebila bas taj izraz, a da nisam pojasnila sta hocu reci.
zapravo, necu nista reci, a jos manje objasnjavati... tim bi obezvredila sopstvenu 1/2religiju1/2.
Korisnikov avatar
By Tot
Kada sam dosao na forum i video koliko ovde ima religioznih pokreta i gurua, odlucio sam da i ja hocu da se priklonim nekom kultu. Dakle, obozavam tetka Daliborku.

Tetka Daliborka
Korisnikov avatar
By gari
Ne znam kako da se izjasnim a da ne slažem i sebe i druge. Zavisi od dana i vremena. Ponekada verujem u jednog Boga, ponekada u više, onda me privu?e budizam, pa islam, onda i Krishna...Ma, verujem u sve bogove koji su ikada pomenuti na ovoj planeti. Sve je energija, pa pošto je energija neuništiva tj. samo prelazi iz jednog oblika u drugi to verujem da tako i bogovi samo prelaze iz jednog oblika u drugi a da je sve to jedno te isto savršeno bi?e samo što ga razli?ito nazivaju.
:yes: :saksofon: :astral2:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Kaj sam ja jedini katolik na forumu? Samo jedan (moj) glas je na toj opciji :wow:
Korisnikov avatar
By Tweety
jos uvek trazim svoju religiju... mislim da sam najblizi budizmu:peace:
Korisnikov avatar
By radoznala
2 zbog podneblja, okruzenja, mozda vaspitanja... Verujem u 1 Boga, samo ga razlicito vidimo i tumacimo
By жњ
ateista zaljubljen u nauku koji ipak zeli veruje da postoji "nesto"... :scully:

e da! mrzim organizovane religije iz dna dushe!! kontrola i dobit nekolicine najsposobnijih mocnika zarad emotivnih retarda kojima je potreban osecaj pripadnosti. phah... :nokti:
Korisnikov avatar
By sunshine
Originally posted by MARQUE
Kaj sam ja jedini katolik na forumu? Samo jedan (moj) glas je na toj opciji :wow:
Ah dragi nisi! :kiss:
Samo moje katoli?anstvi je dosta fleksibilno. Verujem u osnovi šta nam sveta Majka Crkva govori o verovanju, ali sa nekim kodeksima ponašanja koje ona govori da ih se moramo pridržavati, ne mogu se složiti. Sve u svemu, samo pomislite kako je samo prije 400 godina bilo zabranjeno jesti meso u petak :piggy: (i kršenje toga se pla?alo glavom), a danas nam Crkva kaže da se u petak možemo odre?i samo nekog telesnog zadovoljstva,u?initi neko dobro delo, moliti više... da bi nam skrenulo pažnju na suštinu odricanja. :pop:
Tako da iako jesam katolik, nisam fan ;)
Korisnikov avatar
By gari
Rekoh-Bog je jedan samo ga razli?ito nazivaju. Kada se svi jednoga dana osveste shvati?e da je sve to energija koja nas sve prožima a možemo je zvati kako god ho?emo.

:pas: :backstab: :eya:
By Bastet
Paganka sam...u stvari, stvaram sama svoj pravac koji je slican paganizmu. :cobanica:
Korisnikov avatar
By gari
U suštini, svi pravoslavci kod nas preko slavljenja slava i drugih verskih praznika u stvari upražnjavaju neke paganske rituale preuzete od svojih predaka varvara. To neki zovu-tradicija, ali nema nikakve veze sa verom. Ima samo sa stomakom.

:vezan: :crveni: :kissass:
Korisnikov avatar
By Primeval
Ko je glasao Wicca ili paganizam? :eya: Ja, opet ne mogu da glasam... :( Inače sam paganin.
Korisnikov avatar
By Pentabarf
Diskordijanac. Zhivela Eris! Zhivela Diskordija! Wooooooo!
Korisnikov avatar
By salazar
vaspitan kao ortodoksni hriscanin, sve dok nisam sebe upitao usled cega verujem i u sta ja zapravo verujem...tada sam u stvari i shvatio da je previse "pravih" bogova na jednu zemlju i da je, opet govorim za sebe, suvisno sebe ograniciti u jednoj religiji,misli,...
da skratim-ateista
Korisnikov avatar
By m..
vaspitana kao ateista, a nasledje mi je sledece:
-ateista
-hriscanin prvoslavac
-musliman
-hriscanin katolik
-hrisacnih protestant
-judaista

bice da sam negde izmedju ateiste i agnostika, a sve i da zelim da primim bilo kakvu religiju, tesko bih mogla da odlucim koju, najverovatnije bih otisla negde gde crnci pevaju gospel. u stvari, cini mi se da bi mi bilo mnogo lakse da prihvatim da neki bog postoji, nego da se priklonim bilo kakvoj vrsti organizovane religije (posto ih sve od reda nalazim autoritativnim, licemernim i manipulativnim).
Korisnikov avatar
By tamanoir
Ja sam ireligiozna.. Imam neka svoja verovanja i ubedjenja, neke svoje stavove, moral, etiku, sta god, koje sam sama sebi svesno ili nesvesno odredila i koje sam stekla vremenom, i to je to.. Nikad se ne bih mogla podrediti necemu sto je napisano u nekoj knjizi pre ko zna koliko godina (tu ne racunam zakon, ustav, i statijaznam, jel').. Doduse, volela bih da proucavam svetske religije, to mi je oduvek bilo nekako zanimljivo..
By Çâðê_DUP
Originally posted by EYA
verujem u Boga, u religije ne verujem.

od ponudjenih, najblizi mi je budizam :astral2:
:up:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja sam covek pokoran prirodi i njenoj lepoti.
Religija i ne priznavanje, odnosno suprotstavljanje istoj je cista ljudska tvorevina... koja je meni zanimljiva sa naucnog, ali ne i licnog aspekta.
By XanaX
Originally posted by fencysmurf
ko god je sastavljao spisak bio je jako povrsan...

katolicko je u isto vreme pravoslavno... no verovatno se mislilo na rimo-katolicko i istocno-pravoslavno , a ni jedno ni drugo nisu religije nego konfesije... kao sto religije nisu ni protestantizam - sto je zbirna imenica za vise od 20 manje ili vise nezavisnih hriscanskih konfesija - i jehovini svedoci - koji su zapravo vise jevrejska sekta nego li zaseban religiozni sistem...

hriscanstvo jeste religija ... rimo katolicizam , luteranstvo i tome slicno nisu....

:venchanje:
šuti , ipak je bolje od one prijašnje ankete u kojoj nije niti bilo "protestanata"; no iz ove ćemo npr. saznati koliko ima Wiccana u odnosu na ostale pogane, ali ne i koliko luterana u odnosu na ostale crkve reformacijske baštine. saznat ćemo omjer tradionalnih i modernih sotonista (?) koji je izgleda bitniji u odnosu na jednako , za Srbiju, bitan podatak koliko je Židova reformiranog judaizma, a koliko tradicionalnog...
By Hans
Negde sam izmedju agnostika i ateiste.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!